Ciocolata neagră
Istoria ciocolatei începe cu... 3200 de ani în urmă, în America Centrală, unde populaţia consuma o băutură energizantă, din boabe de cacao, pe care o numeau apa neagră sau apa amară. Considerată un dar al zeilor, ea a fost introdusă în diferite ritualuri religioase, şi era atât de populară printre amerindieni încât, atunci când conchistadorii spanioli au cucerit America, boabele de cacao au devenit monedă de schimb. Spaniolii au intuit potenţialul comercial al apei amare şi au adus-o în Europa, prin anul 1580, unde a rămas o vreme în anonimat, gustul său amar respingând potenţialii amatori.
Citeste tot articolul
Ultima oră medicală
Un raport recent al OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) a dat o lovitură de proporţii celor care au contestat meritele dietelor lacto-vegetariene. După studii care au durat decenii, specialiştii OMS au clasificat carnea roşie, dar şi produsele din carne, în cel mai înalt grad de risc cancerigen, din cele cinci existente, alături de fumat şi de alcool. Experţii au precizat faptul că un consum regulat de carne de porc, vită, oaie, capră sau vânat, creşte exponenţial riscul de cancer de colon. De asemenea, conservanţii sintetici, aroma de fum şi alţi aditivi sintetici din preparatele din carne predispun la cancer.
Citeste tot articolul
Alte articole din sectiunea "Terapii alternative"
Afisare: 241 - 280 din 542 articole
-
TERAPIA KNEIPP - SPĂLĂTURILE CORPORALE
Numarul 1232 -
Sănătate cu alimente - Mirosul neplăcut al gurii
Numarul 1232 -
Sindromul de gură uscată
Numarul 1232 -
FIERUL NATURAL
Numarul 1229 -
Sănătate cu alimente - CONSTIPAŢIA
Numarul 1229 -
SINDROMUL PREMENSTRUAL
Numarul 1228 -
Medicamentul din cap
Numarul 1228 -
"Scăldătoarea" dacilor şi romanilor: GEOAGIU BĂI
Numarul 1227 -
Sâcâieli estivale - Domoliţi-le cu COMPRESE şi ÎMPACHETĂRI
Numarul 1226 -
Sănătate cu alimente: Neplăcerile verii
Numarul 1226 -
MARIA POP - biolog, creatoarea firmei "Hypericum" - "În fruntea listei preparatelor noastre se află bitterurile din plante"
Numarul 1225 -
Doctorul de pe malul mării
Numarul 1224 -
Apă, dar nu în exces!
Numarul 1224 -
Soluţii pentru accidentele verii
Numarul 1223 -
Comori de sănătate: Staţiunea Moneasa
Numarul 1223 -
Plantele medicinale ale lunii iunie
Numarul 1221 -
Cromul natural
Numarul 1221 -
Misterul autovindecării
Numarul 1221 -
Emoţiile şi sănătatea: BRANDON BAYS şi "Călătoria" sa vindecătoare
Numarul 1218 -
Terapii mentale - Coerenţa cardiacă
Numarul 1218 -
Terapii mentale - SLĂBIŢI CU AJUTORUL IMAGINAŢIEI!
Numarul 1218 -
Sănătate cu alimente - FIBROMIALGIA
Numarul 1215 -
CINCI ALIMENTE MIRACULOASE: germenii de grâu, drojdia de bere, polenul, iaurtul şi pătrunjelul
Numarul 1214 -
ALERGIA LA POLEN
Numarul 1213 -
Tratament pentru bolile trupului, provocate de suflet
Numarul 1212 -
Laba piciorului
Numarul 1212 -
Sănătate cu alimente - ULCERUL GASTRIC
Numarul 1212 -
Reţetele d-lui prof. Constantin Pârvu
Numarul 1212 -
Un medicament revoluţionar: MERSUL PE JOS
Numarul 1211 -
Leacuri contra infecţiilor rezistente la antibiotice
Numarul 1211 -
Impotenţa
Numarul 1210 -
Emoţiile şi sănătatea
Numarul 1210 -
Virozele respiratorii - Dr. RAREŞ SIMU: "Cei mai expuşi la îmbolnăvire sunt copiii mici, vârstnicii şi persoanele cu afecţiuni cronice grave"
Numarul 1209 -
Interacţiuni periculoase
Numarul 1209 -
Ce pot să mănânc, la ce boală?
Numarul 1209 -
Seminţele - forţele prea puţin cunoscute ale naturii (II)
Numarul 1207 -
Sănătate cu alimente: CANDIDOZELE
Numarul 1207 -
Seminţele - forţele prea puţin cunoscute ale naturii
Numarul 1206 -
TELOMERII - SECRETUL SĂNĂTĂŢII
Numarul 1205 -
ACTUALITATEA MEDICALĂ
Numarul 1205