Ciocolata neagră
Istoria ciocolatei începe cu... 3200 de ani în urmă, în America Centrală, unde populaţia consuma o băutură energizantă, din boabe de cacao, pe care o numeau apa neagră sau apa amară. Considerată un dar al zeilor, ea a fost introdusă în diferite ritualuri religioase, şi era atât de populară printre amerindieni încât, atunci când conchistadorii spanioli au cucerit America, boabele de cacao au devenit monedă de schimb. Spaniolii au intuit potenţialul comercial al apei amare şi au adus-o în Europa, prin anul 1580, unde a rămas o vreme în anonimat, gustul său amar respingând potenţialii amatori.
Citeste tot articolul
Ultima oră medicală
Un raport recent al OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) a dat o lovitură de proporţii celor care au contestat meritele dietelor lacto-vegetariene. După studii care au durat decenii, specialiştii OMS au clasificat carnea roşie, dar şi produsele din carne, în cel mai înalt grad de risc cancerigen, din cele cinci existente, alături de fumat şi de alcool. Experţii au precizat faptul că un consum regulat de carne de porc, vită, oaie, capră sau vânat, creşte exponenţial riscul de cancer de colon. De asemenea, conservanţii sintetici, aroma de fum şi alţi aditivi sintetici din preparatele din carne predispun la cancer.
Citeste tot articolul
Alte articole din sectiunea "Terapii alternative"
Afisare: 281 - 320 din 542 articole
-
VIRGINIA NICOLAU - "Terapia Bowen n-are legătură cu paranormalul şi nici cu bioenergia"
Numarul 1204 -
OSTEOPATIA - Dr. DANIELA ENE: "Să facem mişcare până la capătul vieţii!"
Numarul 1203 -
ARGILA
Numarul 1202 -
Astenia de primăvară
Numarul 1202 -
Sănătate cu alimente: HIPERTENSIUNEA
Numarul 1202 -
Remedii din plante contra hipertensiunii
Numarul 1202 -
Sănătate din inima pământului: APELE TERMALE
Numarul 1200 -
Remedii asiatice pentru întărirea imunităţii
Numarul 1200 -
Secretele centenarilor chinezi
Numarul 1200 -
Descifraţi mesajele corpului: RINICHII
Numarul 1200 -
Dr. EDUARD ŢOGOREANU - "Ca să mă pot vindeca, trebuie să ştiu, în primul rând, cine sunt"
Numarul 1199 -
Cum să ne despărţim de epuizare şi oboseală - Programul anti-depresie
Numarul 1197 -
Lovitura de graţie contra stresului - Respiraţia abdominală
Numarul 1197 -
Cum depăşim "accidentele" sărbătorilor - GREAŢA
Numarul 1196 -
Cum depăşim "accidentele" sărbătorilor - MAHMUREALA
Numarul 1196 -
Sfaturi de primă urgenţă contra mahmurelii
Numarul 1196 -
BIOFEEDBACK
Numarul 1195 -
Sport în loc de medicamente
Numarul 1195 -
Sănătate cu alimente: TUSEA
Numarul 1194 -
Remedii din plante contra tusei
Numarul 1194 -
Remedii din coji de fructe şi legume
Numarul 1193 -
Seminţele de grepfruit
Numarul 1192 -
Rugăciune şi medicină
Numarul 1192 -
Sănătate cu alimente - Pietrele la vezica biliară şi la rinichi
Numarul 1191 -
Din reţetele domnului farmacist Bobaru: Vinuri medicinale (3)
Numarul 1191 -
Din leacurile bunicii
Numarul 1188 -
Patru remedii de toamnă cu varză
Numarul 1188 -
ERGOTERAPIA
Numarul 1188 -
Sănătate cu alimente - Răceala şi gripa
Numarul 1187 -
Puterea tămăduitoare a simţurilor
Numarul 1186 -
Un medicament redutabil - IMAGINAŢIA
Numarul 1186 -
Sănătate cu alimente - ASTMUL
Numarul 1185 -
Sănătate cu alimente - DIABETUL
Numarul 1183 -
Remedii contra diabetului
Numarul 1183 -
Soluţii naturale împotriva dependenţei de alcool şi tutun
Numarul 1182 -
VAGINITA
Numarul 1182 -
Călătorie în interior - MEDITAŢIA
Numarul 1180 -
Tehnici de vindecare prin meditaţie
Numarul 1180 -
ALZHEIMER - boala secolului XXI?
Numarul 1179 -
Cura cu pepene roşu
Numarul 1179