Bronşite, alergie la polen şi astm alergic
Plimbaţi-vă zilnic trei ore pe malul mării. Aerul e purificat de praf şi microbi, picături pulverizate de apă marină pătrund ca o ceaţă în căile respiratorii, umezindu-le cu săruri minerale: sare, magneziu, calciu, potasiu. Vindecare, deja după o săptămână.
Reumatism. Marea caldă "spală" durerile
De ce nu suferă pescarii de reumatism, cu toate că sunt muraţi, pur şi simplu, de mare? Datorită conţinutului bogat în minerale al apei marine. Anchilozele se relaxează, durerile dispar. Reumaticii să se scalde de două ori pe zi într-o mare de minimum 24 de grade. Primele succese apar după circa trei săptămâni.
Valurile şi soarele vindecă şi sufletele bolnave
Soarele şi marea înviorează şi sistemul vegetativ. Metabolismul se activează. Oboseala şi depresiile dispar. Timpul necesar: o săptămână.
Circulaţia sângelui şi inima. După înot, te simţi nou-născut
Prin înot, circulaţia sângelui este stimulată, exact ca la jogging sau la mersul cu bicicleta. Cu o mică deosebire: inima trebuie să pompeze sângele numai orizontal. Lumina soarelui coboară nivelul colesterolului. Riscul infarctului şi al atacului de apoplexie se reduce.
Pe plajă se odihneşte şi şira spinării
În apa sărată, corpul nostru cântăreşte numai a şaptea parte din greutatea sa. Şira spinării şi oasele bazinului se odihnesc. Membrele sunt menajate. Muşchii se destind. Se recomandă înotul alternativ, pe burtă şi pe spate, statul în apă cam 2-3 ore pe zi. Condiţia: apa mării să aibă peste 22 de grade.
Milioane de oameni suferă de psoriazis. La Marea Moartă (Israel), vindecarea apare deja după 3-4 săptămâni. Concentraţia puternică de sare a apei spală substanţele nocive din piele şi descuamările se potolesc. În plus, razele ultraviolete favorizează formarea în organism a vitaminei D, care curăţă şi netezeşte pielea.
Neurodermitele - apa de mare potoleşte mâncărimile
Fiecare al 5-lea copil suferă de neurodermite. Este noua boală a acestui mileniu, cauzată de aerul murdar pe care îl respirăm. Marea acţionează ca o cură intensivă. Exact ca şi la psoriazis, marea elimină sursele de infecţie ale pielii, o alimentează cu substanţe minerale.
Glanda tiroidă. Cum o vindecă marea
În cazul lipsei de iod, glanda tiroidă bolnavă ne face să ne simţim moi, fără chef. Iată de ce trebuie să ne plimbăm 4 ore pe zi pe malul mării (aerul de mare conţine iod), să mâncăm mult peşte de mare, scoici, alge.
Desculţi, pe malul mării. Picioarele întineresc
Contra varicelor, a picioarelor obosite şi umflate, se recomandă să vă plimbaţi două ore pe malul mării, în locul unde apa atinge nisipul. Masajul muşchilor face ca sângele adunat în vase să fie transportat pe reţelele venelor, şi varicele se resorb. Înotul exercită şi el o presiune asupra ţesuturilor, care face ca apa de prisos să se resoarbă din locurile în care s-a adunat.
Fracturile se vindecă mai uşor
V-aţi scos ghipsul? Fracturile se sudează mai repede în apa caldă a mării. Datorită valurilor şi a înotului, locul rupt se irigă mai bine cu sânge, şi primeşte calciul şi magneziul atât de importante pentru întărirea oaselor. Muşchii atrofiaţi îşi recapătă volumul, tendoanele scurtate devin mai elastice şi se întind.