Din leacurile bunicii
Şi la compresele cu aburi - la fel ca la cataplasmele fierbinţi - este vorba exclusiv de folosirea unei cantităţi cât mai mari de căldură umedă. Compresa fierbinte, înfăşurată într-un prosop uscat, produce aburi, iar căldura lor se împrăştie asupra pielii, prin stratul intermediar de pânză subţire uscată, care se umezeşte puţin. În felul acesta suportăm mai bine căldura, şi compresa rămâne mai multă vreme fierbinte, datorită pânzei îndoite de mai multe ori.
Citeste tot articolul
Patru remedii de toamnă cu varză
A fost "domesticită" cu aproape cinci mii de ani în urmă, odată cu apariţia primelor forme de agricultură, după care a fost răspândită în toată lumea. În Dacia, se pare că varza a fost adusă de către celţi, care o foloseau atât ca aliment, cât şi ca medicament ori ca ingredient magic. Tot în această triplă calitate, era folosită şi de medicii din Grecia şi din Roma antică, unde varza era considerată un soi de remediu universal. În Evul Mediu, ea a jucat un rol important, mai degrabă ca aliment luat la bordul navelor sub formă de varză murată, în lungile călătorii ale marilor exploratori, care au descoperit America.
Citeste tot articolul
ERGOTERAPIA
Trăind într-o societate în care munca este privită mai degrabă ca o constrângere sau ca un rău necesar, foarte mulţi dintre noi au tendinţa de a nu preţui decât rezultatele ei - banii şi mijloacele de trai, statutul social, relaţiile etc. - prea puţină importanţă fiind acordată muncii ca... plăcere, ca mijloc de exprimare a fiinţei noastre profunde. În ultimele decenii, cercetătorii au observat câteva corelaţii uluitoare între muncă şi sănătate, între activitatea de zi cu zi şi gradul de fericire al oamenilor.
Citeste tot articolul
Alte articole din sectiunea "Terapii alternative"
Afisare: 241 - 280 din 541 articole
-
TERAPIA KNEIPP - SPĂLĂTURILE CORPORALE
Numarul 1232 -
Sănătate cu alimente - Mirosul neplăcut al gurii
Numarul 1232 -
Sindromul de gură uscată
Numarul 1232 -
FIERUL NATURAL
Numarul 1229 -
Sănătate cu alimente - CONSTIPAŢIA
Numarul 1229 -
SINDROMUL PREMENSTRUAL
Numarul 1228 -
Medicamentul din cap
Numarul 1228 -
"Scăldătoarea" dacilor şi romanilor: GEOAGIU BĂI
Numarul 1227 -
Sâcâieli estivale - Domoliţi-le cu COMPRESE şi ÎMPACHETĂRI
Numarul 1226 -
Sănătate cu alimente: Neplăcerile verii
Numarul 1226 -
MARIA POP - biolog, creatoarea firmei "Hypericum" - "În fruntea listei preparatelor noastre se află bitterurile din plante"
Numarul 1225 -
Doctorul de pe malul mării
Numarul 1224 -
Apă, dar nu în exces!
Numarul 1224 -
Soluţii pentru accidentele verii
Numarul 1223 -
Comori de sănătate: Staţiunea Moneasa
Numarul 1223 -
Plantele medicinale ale lunii iunie
Numarul 1221 -
Cromul natural
Numarul 1221 -
Misterul autovindecării
Numarul 1221 -
Emoţiile şi sănătatea: BRANDON BAYS şi "Călătoria" sa vindecătoare
Numarul 1218 -
Terapii mentale - Coerenţa cardiacă
Numarul 1218 -
Terapii mentale - SLĂBIŢI CU AJUTORUL IMAGINAŢIEI!
Numarul 1218 -
Sănătate cu alimente - FIBROMIALGIA
Numarul 1215 -
CINCI ALIMENTE MIRACULOASE: germenii de grâu, drojdia de bere, polenul, iaurtul şi pătrunjelul
Numarul 1214 -
ALERGIA LA POLEN
Numarul 1213 -
Tratament pentru bolile trupului, provocate de suflet
Numarul 1212 -
Laba piciorului
Numarul 1212 -
Sănătate cu alimente - ULCERUL GASTRIC
Numarul 1212 -
Reţetele d-lui prof. Constantin Pârvu
Numarul 1212 -
Un medicament revoluţionar: MERSUL PE JOS
Numarul 1211 -
Leacuri contra infecţiilor rezistente la antibiotice
Numarul 1211 -
Impotenţa
Numarul 1210 -
Emoţiile şi sănătatea
Numarul 1210 -
Virozele respiratorii - Dr. RAREŞ SIMU: "Cei mai expuşi la îmbolnăvire sunt copiii mici, vârstnicii şi persoanele cu afecţiuni cronice grave"
Numarul 1209 -
Interacţiuni periculoase
Numarul 1209 -
Ce pot să mănânc, la ce boală?
Numarul 1209 -
Seminţele - forţele prea puţin cunoscute ale naturii (II)
Numarul 1207 -
Sănătate cu alimente: CANDIDOZELE
Numarul 1207 -
Seminţele - forţele prea puţin cunoscute ale naturii
Numarul 1206 -
TELOMERII - SECRETUL SĂNĂTĂŢII
Numarul 1205 -
ACTUALITATEA MEDICALĂ
Numarul 1205