Retete de post din Basarabia
Bors cu sfecla rosie si pastai: Ingrediente: una-doua sfecle rosii nu prea mari (aproximativ 300 gr), 2-3 cepe, o jumatate praz, un morcov, 3-4 cartofi medii, 400 g varza alba, 300 g pastai de fasole (daca nu aveti pastai la congelator, folositi mazare verde sau fasole alba fiarta), un dovlecel mic, un ardei capia, 2 radacini patrunjel, 100 g radacina telina, 100 g ulei de floarea-soarelui + 2 linguri, o lingura pasta de rosii, o legatura patrunjel verde, o legatura marar verde, cateva fire leustean, o crenguta cimbru, 2-3 cuisoare, 2-3 boabe piper, o frunza dafin, sare si bors acru dupa gust. *Mod de preparare: Se curata sfecla de coaja si se da prin razatoare mai mare. Se curata ceapa si prazul si se taie marunt, apoi se calesc in putin ulei. Cand s-au rumenit binisor, se adauga o lingura de pasta de rosii, se lasa sa se inabuse inca 2-3 minute. Se mai adauga uleiul, cat a mai ramas din 100 g, si sfecla rosie, lasandu-se la foc mic inca 5 minute. Ca sa iasa borsul mai gustos, se caleste si varza taiata fideluta, intr-o lingura de ulei. Toate acestea se dau la o parte si se pun intr-o cratita mare, la fiert, cam cu 4 litri de apa. ...
Citeste tot articolul
Alte articole din sectiunea "Nutritie"
Afisare: 1 - 40 din 102 articole
-
Alimentaţia corectă ne scapă de boli
Numarul 1373 -
Care ulei e cel mai bun pentru mine?
Numarul 1359 -
Bacteriile bune, o farmacie uriaşă. Cum ne orientăm?
Numarul 1356 -
Curăţire de primăvară - POSTUL
Numarul 1356 -
Avantajele regimului vegetarian
Numarul 1355 -
REŢETE DE SLĂBIT - Postul alternativ
Numarul 1350 -
Seducţie orientală: MIRODENIILE - Dulci, picante, dar mai ales foarte sănătoase
Numarul 1343 -
Reţete cu condimente
Numarul 1343 -
Medicamente la borcan - Acru şi bun
Numarul 1341 -
Tratamente cu murături
Numarul 1341 -
"Carne oxidată, legume cu pesticide... Ce să mai mâncăm?"
Numarul 1330 -
Muiat în zahăr, îmbibat în grăsime, falsificat... Trei reguli pentru o alimentaţie sănătoasă
Numarul 1320 -
Aluminiul din farfurie
Numarul 1320 -
Pâinea ca medicament
Numarul 1319 -
Alimentaţia anti-cancer: VARZA
Numarul 1317 -
Un aliment miraculos: Germenii de grâu
Numarul 1317 -
Alimentaţia anti-cancer
Numarul 1315 -
Metoda dr. MICHAEL HAMM
Numarul 1315 -
Mâncarea ne poate întineri?
Numarul 1314 -
Douăsprezece reguli pentru alimentaţia dvs.
Numarul 1314 -
Topul alimentelor care alungă foamea
Numarul 1302 -
Masa de Crăciun
Numarul 1297 -
Sărbători fără kilograme
Numarul 1295 -
Metode de prim ajutor pentru mâncăcioşi şi însetaţi
Numarul 1295 -
Alimentul-medicament pentru a trăi mult şi bine - Ou crud cu pulbere de merişoare
Numarul 1263 -
Intoleranţele alimentare - Realitate sau ifose?
Numarul 1262 -
Vinul - medicament sau otravă?
Numarul 1230 -
Combinaţii periculoase
Numarul 1230 -
12 alimente obligatorii pentru sănătate
Numarul 1227 -
Uleiurile alimentare - otravă sau medicament?
Numarul 1219 -
Masa de Paşte
Numarul 1214 -
Masa de Crăciun
Numarul 1197 -
Dulciuri pentru Crăciun
Numarul 1196 -
Pâine cu unt? Nu! Cu otravă!
Numarul 1188 -
Pauzele alimentare
Numarul 1184 -
"Misterul" unei noi diete - "SUPERFOOD"
Numarul 1179 -
Sănătate cu alimente - Tulburările digestive
Numarul 1172 -
AMIDONUL: o otravă?
Numarul 1168 -
Cum ne apărăm de formele nesănătoase de amidon?
Numarul 1168 -
ALIMENTAŢIA IDEALĂ
Numarul 1167