* Eliminaţi treptat din dietă toate produsele alimentare rafinate şi excesiv prelucrate (cârnaţi, sendvişuri, margarină, conserve de orice tip, oţet din alcool rafinat, făină albă, supe instant, sosuri etc.).
* Limitaţi cât de mult puteţi aportul de zahăr şi de produse conţinând zahăr, ca şi înlocuitorii dietetici ai acestuia (folosiţi miere în locul lor).
* Limitaţi cât puteţi de mult aportul de substanţe stimulante (cafea, ceai negru, alcool - tărie).
* Mâncaţi cât mai puţine grăsimi animale (unt, brânză, carne grasă).
* Limitaţi la minim consumul de produse de panificaţie care conţin drojdie.
Puteţi include în alimentaţie cereale, orez fiert (cel mai bine, orez nerafinat), fructe şi legume (cel puţin cinci tipuri, atât fierte, cât şi crude), peşte, pasăre, germeni de grâu, brânză (o felie-două pe zi), şi ouă (de trei ori pe săptămână).
Când vă planificaţi meniul, respectaţi următoarele reguli: mâncaţi alimente oferite de sol, cel mai bine din zona dumneavoastră geografică, crude sau gătite, miere, ouă şi lapte bătut. Ţineţi cont de principiile de combinare corectă a produselor alimentare. Iată alte câteva sfaturi privind alimentaţia dumneavoastră:
* Ordinea corectă este suc, salată şi apoi felul principal. Mâncaţi carbohidraţii (cereale, cartofi, fructe, legume şi alte produse vegetale) înainte de prânz şi proteinele (peşte, brânză, alte produse animale) după-amiaza.
* Cel mai bine este să luaţi două mese pe zi. Dacă vi se face foame între mese, mâncaţi fructe şi legume sau beţi ceai din frunze de zmeur, mur, mesteacăn sau coacăz negru.
* Mestecaţi complet fiecare îmbucătură (25-30 de ori pentru persoanele sănătoase şi 50-70 de ori pentru persoanele bolnave).
* Beţi sucuri de fructe şi legume proaspăt stoarse şi mâncaţi salatele înainte de felul principal.
Sucul ar trebui să fie urmat de o salată din cel puţin cinci tipuri de legume (de pildă, varză, cartofi, sfeclă, morcovi şi ceapă). Aceste salate conţin toate fibrele şi alte substanţe esenţiale - importante componente ale alimentaţiei, necesare pentru o funcţionare normală a sistemului nostru digestiv şi a corpului, în general. Deficienţa de fibre din alimentaţie conduce la schimburi neregulate ale colesterolului şi ale hormonilor. De asemenea, ea promovează apariţia pietrelor. Flora bacteriană se hrăneşte cu fibre care fac ca intestinul gros să funcţioneze şi să transporte alimentele mai departe. Iar acest lucru este cu atât mai important, cu cât mulţi dintre noi duc o viaţă sedentară.
Fructele şi legumele sunt bogate în fibre. Ele sunt importante, în special pentru persoanele în vârstă - cea mai bună metodă de a preîntâmpina apariţia diabetului şi a obezităţii. Cei care şi-au pierdut dinţii deja pot să-şi radă fructele şi legumele pe răzătoarea de plastic sau să bea sucuri proaspăt stoarse conţinând şi pulpa fructului, astfel încât să introducă în organism cât mai multe fibre posibil. Pot să-ţi ameliorezi simţitor sănătatea dacă vei căpăta obiceiul de a începe mesele în acest mod. Persoanele care mănâncă multe sendvişuri, supe şi carne prezintă o dereglare a mecanismului de reglare a poftei de mâncare. Aceşti oameni sunt tot timpul flămânzi. Supraalimentaţia conduce la obezitate şi la otrăvirea cu bucăţile nedigerate ale mesei.
Pe lângă etapele menţionate mai sus, există şi unele măsuri suplimentare, care completează această terapie.
* Sugeţi ulei vegetal (de trei-patru ori pe zi).
* Mâncaţi în fiecare zi o coajă de ou pisată.
* Mâncaţi foarte multe alimente bogate în fitoestrogeni (boabe de soia, fasole, varză, broccoli).
* Adăugaţi usturoi, ceapă, ridichi şi seminţe de muştar în mâncăruri. Acestea conţin antibiotice naturale.
* Mâncaţi multă varză acră şi castraveţi muraţi (bune surse de vitamina C).
* Includeţi în alimentaţie produse bogate în fier şi cupru (mere, căpşuni, zmeură, sfeclă, coacăze negre şi morcovi).
* Mâncaţi produse care conţin seleniu, zinc, fosfor, magneziu, vitaminele E şi B (germeni de grâu, ovăz, orz, mei şi tărâţe).
* Folosiţi iodul - o substanţă foarte folositoare în prevenirea şi tratarea bolilor.
Notă: Dacă sunteţi diagnosticat cu cancer în stadiul trei sau patru, cancer care s-a răspândit şi în alte părţi ale corpului, iar doctorii nu vă dau nicio şansă de vindecare, încercaţi următorul remediu:
Reţetă: Amestecaţi într-o cană 30 ml de ulei de floarea-soarelui sau de măsline, nerafinat, cu 15 ml de alcool rafinat (96%). Puneţi un capac pe cană, scuturaţi-o bine timp de două minute şi beţi pe loc amestecul. Nu beţi şi nu mâncaţi nimic altceva. Repetaţi de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de fiecare masă. Dacă aveţi greţuri, mestecaţi o bucată de coajă de lămâie, pe care apoi o aruncaţi. Repetaţi acest ciclu în trei perioade a câte zece zile, întotdeauna la aceleaşi ore, iar între perioadele de 10 zile, luaţi o pauză de 5 zile. După al treilea ciclu, lăsaţi să treacă un interval de cel puţin 21 de zile înainte de a începe următoarea serie. Nu urmaţi niciun fel de alte tratamente în acest interval, doar permiteţi-i organismului să se odihnească după tratament.