Retete de post din Basarabia
Bors cu sfecla rosie si pastai: Ingrediente: una-doua sfecle rosii nu prea mari (aproximativ 300 gr), 2-3 cepe, o jumatate praz, un morcov, 3-4 cartofi medii, 400 g varza alba, 300 g pastai de fasole (daca nu aveti pastai la congelator, folositi mazare verde sau fasole alba fiarta), un dovlecel mic, un ardei capia, 2 radacini patrunjel, 100 g radacina telina, 100 g ulei de floarea-soarelui + 2 linguri, o lingura pasta de rosii, o legatura patrunjel verde, o legatura marar verde, cateva fire leustean, o crenguta cimbru, 2-3 cuisoare, 2-3 boabe piper, o frunza dafin, sare si bors acru dupa gust. *Mod de preparare: Se curata sfecla de coaja si se da prin razatoare mai mare. Se curata ceapa si prazul si se taie marunt, apoi se calesc in putin ulei. Cand s-au rumenit binisor, se adauga o lingura de pasta de rosii, se lasa sa se inabuse inca 2-3 minute. Se mai adauga uleiul, cat a mai ramas din 100 g, si sfecla rosie, lasandu-se la foc mic inca 5 minute. Ca sa iasa borsul mai gustos, se caleste si varza taiata fideluta, intr-o lingura de ulei. Toate acestea se dau la o parte si se pun intr-o cratita mare, la fiert, cam cu 4 litri de apa. ...
Citeste tot articolul
Alte articole din sectiunea "Nutritie"
Afisare: 41 - 80 din 102 articole
-
Masa de Paşti
Numarul 1161 -
Dulciuri pentru masa de Paşti
Numarul 1160 -
DIETA RAW VEGANĂ
Numarul 1148 -
Masa de Crăciun
Numarul 1147 -
Mâncăruri de iarnă ţărăneşti
Numarul 1146 -
Înlocuitori naturali ai zahărului
Numarul 1142 -
Băuturile şi secretele lor
Numarul 1135 -
Sarcina şi kilogramele
Numarul 1134 -
Regimul cretan - 10 soluţii de sănătate
Numarul 1133 -
Alimentaţie corectă - alimentaţie greşită
Numarul 1130 -
6 reguli pentru a slăbi repede
Numarul 1113 -
ASTENIA DE PRIMĂVARĂ
Numarul 1110 -
Alimentaţia vegană
Numarul 1110 -
Ce alimente preferă sistemul imunitar?
Numarul 1088 -
Dulceţuri şi jeleuri de fructe
Numarul 1076 -
Reţete de post de la Mânăstirea Pasărea
Numarul 1064 -
CU CE NE HRĂNIM? (II)
Numarul 1057 -
CU CE NE HRĂNIM? (I)
Numarul 1056 -
Reţete de post, recomandate de redactorii de la "Formula AS”
Numarul 1048 -
Legumele fierte înăbuşit - "leacuri” alimentare preţioase
Numarul 1038 -
Ginsengul săracului
Numarul 1038 -
Energie cu alimente
Numarul 1024 -
Paine de casa fara drojdie
Numarul 1020 -
Completare la tratamentele anti-cancer
Numarul 1011 -
Batranetea incepe in farfurie
Numarul 1011 -
Fructele uscate: CAISELE
Numarul 1006 -
Legumele crude, un medicament de exceptie (II)
Numarul 1000 -
Legumele crude, un medicament de exceptie (I)
Numarul 999 -
POSTUL DE SANATATE
Numarul 996 -
Sucurile naturale de fructe (II)
Numarul 995 -
Sucurile proaspete de legume - izvor de tinerete pentru celule si creier (I)
Numarul 994 -
ENZIMELE VII
Numarul 992 -
Mancaruri de Pasti din Basarabia
Numarul 966 -
Un nou succes al farmaciei cu plante: LiverHelp
Numarul 962 -
CURMALELE
Numarul 946 -
Retete de slabit
Numarul 943 -
Macesul
Numarul 938 -
HRANA VIE (II)
Numarul 925 -
HRANA VIE (I)
Numarul 924 -
DIETA COLORATA
Numarul 910