Ciocolata neagră
Istoria ciocolatei începe cu... 3200 de ani în urmă, în America Centrală, unde populaţia consuma o băutură energizantă, din boabe de cacao, pe care o numeau apa neagră sau apa amară. Considerată un dar al zeilor, ea a fost introdusă în diferite ritualuri religioase, şi era atât de populară printre amerindieni încât, atunci când conchistadorii spanioli au cucerit America, boabele de cacao au devenit monedă de schimb. Spaniolii au intuit potenţialul comercial al apei amare şi au adus-o în Europa, prin anul 1580, unde a rămas o vreme în anonimat, gustul său amar respingând potenţialii amatori.
Citeste tot articolul
Ultima oră medicală
Un raport recent al OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) a dat o lovitură de proporţii celor care au contestat meritele dietelor lacto-vegetariene. După studii care au durat decenii, specialiştii OMS au clasificat carnea roşie, dar şi produsele din carne, în cel mai înalt grad de risc cancerigen, din cele cinci existente, alături de fumat şi de alcool. Experţii au precizat faptul că un consum regulat de carne de porc, vită, oaie, capră sau vânat, creşte exponenţial riscul de cancer de colon. De asemenea, conservanţii sintetici, aroma de fum şi alţi aditivi sintetici din preparatele din carne predispun la cancer.
Citeste tot articolul
Alte articole din sectiunea "Terapii alternative"
Afisare: 41 - 80 din 542 articole
-
Reumatismul şi primăvara
Numarul 1364 -
Dureri de stomac
Numarul 1364 -
Postul terapeutic - Prof. dr. OLAF ANDERSON: "Pauzele alimentare făcute din proprie voinţă acţionează efectiv ca un medicament"
Numarul 1363 -
Produsul apicol care salvează vieţi: Lăptişorul de matcă în miere (2)
Numarul 1362 -
Magia vieţii - RESPIRAŢIA
Numarul 1362 -
Respiraţia ideală: Chi Gong
Numarul 1362 -
Produsul apicol care salvează vieţi: Lăptişorul de matcă în miere
Numarul 1361 -
Înfometarea terapeutică - POSTUL NEGRU, în viziunea doctorului rus IURI NIKOLAEV
Numarul 1360 -
Mişcarea şi cancerul
Numarul 1360 -
Mic tratat de fericire
Numarul 1360 -
Sănătate cu hrană potrivită şi post
Numarul 1359 -
Bărbaţii şi delicatele lor probleme de sănătate
Numarul 1358 -
Inflamaţiile şi pericolul lor
Numarul 1358 -
Cum ne putem îmbunătăţi vederea?
Numarul 1357 -
Staţiunea cu aer şi izvoare vindecătoare: BĂILE GOVORA
Numarul 1357 -
ABECEDARUL STRESULUI
Numarul 1356 -
Dr. LI LUOXI - "Sensibilitatea oamenilor la îmbolnăviri este efectul scăderii energiei Yang"
Numarul 1354 -
Afecţiunile primăverii - Vezica urinară
Numarul 1354 -
Remedii pentru bolile sezonului rece - Dr. RAREŞ SIMU: "Apelaţi la plantele adaptogene!"
Numarul 1353 -
Remedii pentru bolile sezonului rece - AYURVEDA
Numarul 1353 -
Alimente care ard grăsimile
Numarul 1350 -
Forţa tămăduitoare a liniştii
Numarul 1348 -
Relaxare rapidă
Numarul 1348 -
Depresia sezonieră
Numarul 1344 -
MIRCEA BOCAN: "Aici se vede inteligenţa naturii. Argila acţionează unde este nevoie. Vindecă o mulţime de boli"
Numarul 1343 -
DELIA APOSTOL-HANZELIK - "Tristeţe, teamă, indecizie, neîncredere, însingurare ori traume emoţionale - toate îşi găsesc leacul în esenţele florale Bach!"
Numarul 1342 -
MEDICINĂ TRADIŢIONALĂ CHINEZĂ - Leacuri pentru ridicarea moralului
Numarul 1342 -
MEDICINĂ TRADIŢIONALĂ CHINEZĂ - Probleme intestinale
Numarul 1341 -
Reţete chinezeşti contra răcelii (2)
Numarul 1340 -
Tratamente cu mere
Numarul 1340 -
"Minunea SILVIA"
Numarul 1340 -
Reţete chinezeşti contra răcelii
Numarul 1339 -
O boală populară - ARTROZA
Numarul 1339 -
Drumeţiile în natură
Numarul 1338 -
Remedii de toamnă - STEJARUL şi GHINDA
Numarul 1338 -
Ameninţările sezonului rece - Angina pectorală
Numarul 1338 -
Micoza unghiilor
Numarul 1336 -
Dr. FLAVIU MANICATIDE - "Lăsaţi copiii să se murdărească la joacă"
Numarul 1336 -
Atenţie, otrăvit!
Numarul 1336 -
Marea urgenţă a toamnei: SISTEMUL IMUNITAR
Numarul 1335