Ingrediente: 30 g lemn-dulce, 45 g boabe de grâu, 21 curmale roşii.
* Lăsaţi toate ingredientele la înmuiat în 2 l de apă, timp de minimum 30 de minute, după care le veţi fierbe la foc mic alte 30 de minute.
* Strecuraţi lichidul şi fierbeţi încă o dată ingredientele, acum în ceva mai puţină apă. Amestecaţi ambele decocturi şi păstraţi-le în frigider.
* De 3 ori pe zi, după masă, încălziţi şi beţi câte o porţie de ceai. Întreaga cantitate se consumă în decurs de 3 zile.
* Efecte: Vi s-a întâmplat vreodată să izbucniţi în lacrimi într-un magazin, fiindcă tocmai s-a vândut în faţa dvs. obiectul pe care vi-l doreaţi cu ardoare? Este un caz clasic de epuizare nervoasă. Cu această mixtură, veche de două mii de ani, necazul dvs. va dispărea fără urmă.
Elixir contra suferinţei din dragoste
Ingrediente: 50 g Poria Cocos (Fu Ling), 30 g rădăcină de Paeonia lactiflora (Bai Shao), 30 g cinnamon, 30 g rădăcină de angelică, 30 g rădăcină de lemn-dulce, 30 fructe de jojoba.
* Această reţetă vă dă o mână de ajutor, pentru a depăşi golul din inimă şi tulburările de digestie provocate de o pierdere grea sau de suferinţa din dragoste.
* Înmuiaţi ingredientele minimum 30 de minute în 2 l de apă şi apoi fierbeţi-le încă 30 de minute la foc mic.
* Strecuraţi ceaiul şi fierbeţi din nou plantele, de astă dată în ceva mai puţină apă. Amestecaţi cele două decocturi şi păstraţi-le la rece.
* Încălziţi şi beţi puţin ceai după fiecare din mesele principale. Va trebui să-l terminaţi în 5 zile.
Elixir benefic pentru anemia provocată de durere
Ingrediente: 50 g stafide, 30 g cătină.
* Fierbeţi stafidele şi cătina cu 2 căni de apă, până obţineţi o zeamă îngroşată. Mai turnaţi apă între timp, dacă e nevoie.
* Se bea seara, înainte de culcare.
* Repetaţi procedura timp de minimum 10 zile.
* Fructele cătinei constituie un remediu ideal pentru regenerarea ochilor.
* Efecte: Vă reface rezervele de forţă, atunci când aveţi un somn neodihnitor, o stare permanentă de epuizare, v-a slăbit vederea şi v-a apărut o senzaţie de uscăciune în gură.
Ceai de zmeură pentru tonifierea sângelui şi ridicarea moralului
Ingrediente: 2 linguri de boabe de zmeură necoapte, uscate.
* Zmeura se pune în 500 ml de apă fierbinte şi se dă într-un clocot.
* Apoi se infuzează 10 minute, după care lichidul se strecoară şi se bea cald.
* Culegeţi boabele de zmeură încă necoapte, deci cât sunt încă verzi - şi uscaţi-le, ca să aveţi o provizie în cămară. Dacă nu vă puteţi procura fructele din grădina proprie, cereţi unui vânzător din piaţă să recolteze special pentru dvs. o anumită cantitate de boabe verzi.
* Consumat pe o perioadă mai lungă, ceaiul poate fi de folos la impotenţă şi ejaculare precoce.
* La fel ca fructele de cătină, zmeura nu acţionează instantaneu, ci pe termen lung. Aşadar, va trebui să vă înarmaţi cu răbdare.
Ceai alb-negru - ne linişteşte când nu putem dormi
Ingrediente: 30 g fasole neagră, 20 g boabe de grâu, 7 curmale roşii, puţin zahăr candel alb.
* Puneţi toate ingredientele într-un litru de apă, încălziţi-le până la fierbere, apoi acoperiţi vasul şi lăsaţi-le să fiarbă 30 de minute la foc mic.
* Strecuraţi, turnaţi ceaiul într-un termos şi consumaţi-l până la sfârşitul zilei.
* Continuaţi cura cel puţin o săptămână, dar pe o perioadă mai lungă ar fi şi mai bine.
* Efecte: Ne linişteşte, atunci când nu putem dormi, insomnia ne epuizează nervos şi totodată avem o agitaţie continuă şi un tremur interior.
Fiertură din cochilii de stridie, contra neliniştii
Ingrediente: 50 g cochilii de scoici.
* Spălaţi bine cochiliile de stridie într-o oală, turnaţi apă deasupra lor până le acoperiţi şi fierbeţi-le 40 de minute.
* Se scurge lichidul, se ţine într-un termos şi se bea repartizat pe toată durata zilei.
* Repetaţi procedura vreme de o săptămână.
* Pentru un tratament mai uşor de urmat, dar cu rezultate mai modeste, puteţi lua de la un magazin naturist pulbere din cochilii de stridie, ca leac împotriva simptomelor neplăcute de dinaintea menopauzei.
* Efecte: Combate ameţelile, neliniştea interioară, tremurul şi spasmele, precum şi neplăcerile caracteristice perioadei ce precede menopauza. Cu închiderea ei într-o carapace aproape de nepătruns, stridia reprezintă un prototip al forţei yin. În acelaşi timp, fiertura din cochilii este un remediu extrem de eficient, datorită combinaţiei deosebite de minerale pe care o conţine.
Mixtură pentru întărirea inimii
Ingrediente: 150 g seminţe de jojoba, 30 g rădăcină de lemn-dulce, 100 g rizom de Anemarrhena (Zhi Mu), 50 g Poria Cocos.
* Dacă inima este insuficient alimentată cu sânge, ea începe să bată neregulat. Posibile consecinţe: tahicardie şi transpiraţii abundente în cursul nopţii. Acest ceai îmbunătăţeşte irigarea cu sânge a inimii.
* Puneţi la înmuiat toate ingredientele, timp de 30 de minute în 2 l de apă, iar apoi fierbeţi-le tot 30 de minute la foc mic.
* Strecuraţi decoctul, fierbeţi încă o dată plantele în ceva mai puţină apă, amestecaţi ambele ceaiuri şi păstraţi-le la frigider.
* Încălziţi şi beţi câte o porţie, de 3 ori pe zi, după mese. Se consumă în 5 zile.
Ginkgo biloba pentru circulaţia cerebrală şi vioiciune
Ingrediente: Ginkgo biloba.
* Preparaţi-vă de 2 ori pe zi câte o infuzie cu un pliculeţ de ceai la o cană de apă, timp de minimum 8 săptămâni.
* Variantă mai comodă: luaţi un extract de Ginkgo de la farmacie. În cazul când aveţi zgomote în urechi, dozele vor fi mai mari.
* Efecte: Dacă începe să slăbească memoria, apar ameţeli şi zgomote în urechi, frunzele de Ginkgo biloba îmbunătăţesc irigarea cu sânge a creierului.
(Preparatele chinezeşti se găsesc la Magazinul Plantea, Plafar şi Farmacia dr. Chen, care are sucursale şi în ţară.)
Meditaţia - un prim pas spre fericire
Acolo unde nu ajută plantele, ajută meditaţia. Nu vă temeţi: ea nu e deloc plicticoasă, obositoare sau ieşită din comun. Meditaţia este o stare absolut normală şi face parte din viaţă, la fel ca mâncarea sau băutura. Vă amintiţi cum, în copilărie, vă plăcea să staţi întinşi pe iarbă, urmărind plutirea norilor? Sau poate vă uitaţi la o picătură de ploaie, care se prelingea pe fereastră. Ori vă captiva dansul puzderiei de fire de praf în soare. Şi privindu-le, uitaţi de tot ce se petrecea în jur. Orice copil poate medita spontan. Adulţii să ia aminte şi să le urmeze exemplul. Nu e nevoie decât să priviţi cu atenţie concentrată lucrurile din preajmă.
A medita nu înseamnă a visa cu ochii deschişi, ci pur şi simplu a fiinţa. Meditaţia este vehiculul care vă transportă direct până la acel loc din fiinţa dvs. unde lucrurile nu pretind încă să aibă o însemnătate anume, ci doar se mulţumesc să existe: o vibraţie, o undă, un grăunte de praf. Din acest punct încep toate. Dacă dvs. vreţi să evoluaţi spre ceea ce vă este menit să fiţi - un om sănătos şi fericit - de aici trebuie să începeţi. Mereu şi mereu. Faceţi primul pas chiar astăzi. Pornind de la nori, de la picătura de ploaie, de la firul de praf...