Tărâţele de ovăz
pro-saţietate
Conţin fibre care izolează o parte din lipide. Tărâţele de ovăz favorizează saţietatea, menţinând un nivel de insulină stabil, ceea ce permite evitarea "ciugulitului" şi stocarea de grăsimi de care este responsabil.
De consumat: La micul dejun sau între mese, împreună cu brânză de vaci.
Ceaiul verde
detoxifiant şi anti-grăsimi
Are o acţiune diuretică şi ajută la slăbit. Teina stimulează metabolismul, deci consumul de energie. Iar taninurile reduc asimilarea grăsimilor.
De consumat: Pe tot parcursul zilei, alternând ceaiul verde cu apa plată. Dar nu şi după ora 16, când ceaiul vă poate perturba somnul.
Lămâia
aliata ficatului
Acidul citric pe care-l conţine favorizează transformarea lipidelor şi a proteinelor la nivelul stomacului.
De consumat: Dimineaţa, cu circa 20 de minute înainte de micul dejun, pentru a activa secreţia bilei şi pentru pregătit astfel ficatul să digere alimentele în timpul zilei.
Oţetul
campionul antistocării
Acidul său acetic micşorează digestia, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge şi previne stocarea grăsimilor de către organism.
De consumat: Pentru asezonarea salatelor sau a antreurilor.
Carne slabă, peşte şi ouă
pentru consumarea energiei
Proteinele lor sunt compuşi complecşi care reclamă multă energie pentru a fi asimilaţi.
De consumat: La fiecare masă. Indispensabile, proteinele favorizează termogeneza alimentară (consumul de energie legat de digestie).
Mărul
"capcana" grăsimilor
Este bogat în pectine, nişte fibre solubile care prind în "cursă" o parte din lipidele de la nivelul stomacului. Deci grăsimile nu sunt asimilate de organism, ci sunt direct eliminate.
De consumat: De preferinţă după una din mese sau între mese.
Scorţişoara
mirodenie anti-foame
Ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge şi la evitarea transformării acestuia în grăsimi. Şi limitează, de asemenea, pofta de ciugulit.
De consumat: Presărată - în loc de zahăr - peste iaurt, brânză de vaci, deserturi sau cereale.
Avocado
topeşte grăsimile
Grăsimile mononesaturate care se găsesc în avocado fac din acesta unul dintre cele mai bune alimente care ard grăsimile. În plus, conţine manoheptuloză, un zahar care atenuează producţia de insulină şi creşte absorbţia de calciu.
De consumat: Se adaugă în salate.
Cafeaua
pentru a arde mai bine lipidele
Cofeina activează, în mod natural, arderea grăsimilor.
De consumat: Până la ora 17, nu mai mult de 3 ceşti pe zi. Altfel, excesul de cofeină va spori anxietatea, stresul şi iritabilitatea, factori ce favorizează stocarea grăsimilor.
Nucile
un plus de eficienţă
Nucile te pot ajuta să arzi şi mai eficient grăsimile, datorită conţinutului de grăsimi mononesaturate, benefice în curele de slăbire, dar şi în sănătatea organismului în general.
De consumat: 5 nuci pe zi, de preferat dimineaţa.
Piperul Cayenne
mare accelerator al metabolismului
Produce creşterea temperaturii interne a organismului, ceea ce "dopează" metabolismul.
De consumat: Presărat peste supe, mâncăruri sau sosuri, dar cu moderaţie. Pişcă!