Spanacul salvator
Istoria spanacului ca hrană şi remediu începe în urmă cu 3000 de ani, în străvechea Persie, unde a fost cultivat pentru prima oară. De la perşi, spanacul a fost preluat de chinezi şi indieni, care l-au transformat în feluri de mâncare extrem de rafinate, "exportându-le" mai apoi în lumea arabă, de unde au ajuns în bucătăria occidentală, odată cu invazia maurilor în Spania.
Citeste tot articolul
Înger şi demon: Vitamina B9 şi acidul folic
Ingerăm, fără să fim prea conştienţi de acest lucru, cantităţi importante de acid folic. De ce? Pentru că autorităţile noastre, la fel ca şi cele din alte ţări europene sau din America, au considerat că avem mare nevoie de această substanţă, obligând prin lege fabricanţii de pâine şi făină să o introducă în produsele lor.
Citeste tot articolul
Alte articole din sectiunea "Terapii alternative"
Afisare: 241 - 280 din 542 articole
-
TERAPIA KNEIPP - SPĂLĂTURILE CORPORALE
Numarul 1232 -
Sănătate cu alimente - Mirosul neplăcut al gurii
Numarul 1232 -
Sindromul de gură uscată
Numarul 1232 -
FIERUL NATURAL
Numarul 1229 -
Sănătate cu alimente - CONSTIPAŢIA
Numarul 1229 -
SINDROMUL PREMENSTRUAL
Numarul 1228 -
Medicamentul din cap
Numarul 1228 -
"Scăldătoarea" dacilor şi romanilor: GEOAGIU BĂI
Numarul 1227 -
Sâcâieli estivale - Domoliţi-le cu COMPRESE şi ÎMPACHETĂRI
Numarul 1226 -
Sănătate cu alimente: Neplăcerile verii
Numarul 1226 -
MARIA POP - biolog, creatoarea firmei "Hypericum" - "În fruntea listei preparatelor noastre se află bitterurile din plante"
Numarul 1225 -
Doctorul de pe malul mării
Numarul 1224 -
Apă, dar nu în exces!
Numarul 1224 -
Soluţii pentru accidentele verii
Numarul 1223 -
Comori de sănătate: Staţiunea Moneasa
Numarul 1223 -
Plantele medicinale ale lunii iunie
Numarul 1221 -
Cromul natural
Numarul 1221 -
Misterul autovindecării
Numarul 1221 -
Emoţiile şi sănătatea: BRANDON BAYS şi "Călătoria" sa vindecătoare
Numarul 1218 -
Terapii mentale - Coerenţa cardiacă
Numarul 1218 -
Terapii mentale - SLĂBIŢI CU AJUTORUL IMAGINAŢIEI!
Numarul 1218 -
Sănătate cu alimente - FIBROMIALGIA
Numarul 1215 -
CINCI ALIMENTE MIRACULOASE: germenii de grâu, drojdia de bere, polenul, iaurtul şi pătrunjelul
Numarul 1214 -
ALERGIA LA POLEN
Numarul 1213 -
Tratament pentru bolile trupului, provocate de suflet
Numarul 1212 -
Laba piciorului
Numarul 1212 -
Sănătate cu alimente - ULCERUL GASTRIC
Numarul 1212 -
Reţetele d-lui prof. Constantin Pârvu
Numarul 1212 -
Un medicament revoluţionar: MERSUL PE JOS
Numarul 1211 -
Leacuri contra infecţiilor rezistente la antibiotice
Numarul 1211 -
Impotenţa
Numarul 1210 -
Emoţiile şi sănătatea
Numarul 1210 -
Virozele respiratorii - Dr. RAREŞ SIMU: "Cei mai expuşi la îmbolnăvire sunt copiii mici, vârstnicii şi persoanele cu afecţiuni cronice grave"
Numarul 1209 -
Interacţiuni periculoase
Numarul 1209 -
Ce pot să mănânc, la ce boală?
Numarul 1209 -
Seminţele - forţele prea puţin cunoscute ale naturii (II)
Numarul 1207 -
Sănătate cu alimente: CANDIDOZELE
Numarul 1207 -
Seminţele - forţele prea puţin cunoscute ale naturii
Numarul 1206 -
TELOMERII - SECRETUL SĂNĂTĂŢII
Numarul 1205 -
ACTUALITATEA MEDICALĂ
Numarul 1205