Inima sus! România e vie!
"Se termină un an greu pentru România. O rumoare apăsătoare a cuprins lumea largă, huruitul şenilelor de tancuri a devenit un fapt obişnuit, la doi paşi de noi, la graniţa dintre Ucraina şi Federaţia Rusă. Hărmălaie e şi dincolo de Atlantic, hărmălaie e şi dincoace de Atlantic, Marea Britanie e cu un pas în afara Uniunii Europene, în vreme ce principalele două motoare ale UE, Franţa, mai ales, dar şi Germania, trec prin perioade de incertitudine la nivel social şi politic."
Citeste tot articolul
Un centenar confiscat
"Sfârşitul lui 2018 a dezvăluit limpede conţinutul "agendei ascunse" a PSD-ului. Programul de guvernare a celui mai populist partid al României conţine, în fapt, un singur obiectiv concret: scăparea liderului său, Liviu Dragnea, de dosarele penale în care este urmărit şi "albirea" cazierului său, maculat cu o condamnare în cazul "Referendumul"."
Citeste tot articolul
Cu doba, la colindat
"Cândva, satul Sohodol din judeţul Hunedoara era pe vale, nu în vârful dealului, unde stă acum. De născut, cantorul bisericii s-a născut acolo, jos, la moara familiei, dar a copilărit în "cornul de potcoavă" al dealului. "Şaizeci" de case, toate de cărămidă, acoperite cu ţiglă şi înconjurate de şuri mari, pline de fân. Semne ale prosperităţii, iar unde este prosperitate, unde sunt vaci, oi, cai şi juncani fără număr, acolo este şi voie bună."
Citeste tot articolul
"Am o erupţie însoţită de mâncărimi groaznice"
"Sufăr de o erupţie pe palme, care se manifestă cu o mâncărime îngrozitoare şi crăpături adânci. Toată această neplăcere a debutat în luna noiembrie, când au început să mă mănânce palmele, după care a urmat scărpinarea şi apoi, la scurt timp, uscăciunea pielii. Palmele şi cojile care se formează sunt de culoare maro-portocaliu, de parcă am curăţat morcovi."
Citeste tot articolul
"Sufăr de rinichi polichistici"
"Recomand tratamentul cu tămâie albă (macină piatra şi dizolvă tumorile benigne), pe care l-a practicat o rudă de-a mea şi s-a vindecat. Tratamentul durează patru săptămâni. În prima săptămână, se înghite în fiecare dimineaţă, cu apă, pe stomacul gol, un bob de tămâie albă (cât un bob de mazăre mijlociu) cu grijă să nu atingă dinţii (provoacă carii)."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru ANASTASIA - Iaşi, F. AS nr. 1342 - "Ulcerul gastric îmi dă senzaţie de arsuri în intestine"
"Dragă Anastasia, înainte de a-ţi face nişte recomandări medicale, voi încerca să-ţi explic mecanismul de apariţie a acestei afecţiuni, care sunt simptomele după care o poţi recunoaşte, şi-n final îţi voi sugera şi câteva îndrumări pentru o alimentaţie cât mai corectă, dar şi un tratament potrivit."
Citeste tot articolul
Leacuri de iarnă
"În medicina populară românească, leacurile de iarnă au un loc privilegiat. Ele sunt impresionante, nu doar ca număr, ci şi ca ingeniozitate a reţetelor..."
Citeste tot articolul
Un "galenist" de modă veche şi reţetele lui - Farmacist PAUL TISMAŞ
"Mai în glumă, mai în serios, pot spune că sunt un farmacist "preistoric", pentru că am rămas foarte puţini "galenişti" din şcoala veche, care ne ocupăm mai mult de prepararea produselor farmaceutice, decât de distribuţia de medicamente! Am terminat Facultatea de Farmacie în 1979, apoi am făcut rezidenţiatul o perioadă de trei ani, în care m-am perindat prin diverse locuri din ţară, unde eram repartizat."
Citeste tot articolul
Abecedarul bucuriei - Să învăţăm de la nordici
"Departe, în Nord, unde iernile sunt lungi şi întunecoase, trăiesc cei mai fericiţi oameni din lume, după cum arată sondajul anual "World Happiness Report". El ne spune că în prezent, primul loc este ocupat de finlandezi, în spatele cărora se aliniază, pe următoarele poziţii, norvegienii şi danezii. Suedezii vin în ariergardă, prinzând şi ei un onorabil loc 9."
Citeste tot articolul
Acţiunea psihicului asupra sistemului imunitar
"Sistemul imunitar nu e un sistem organic izolat, ci conlucrează strâns cu psihicul şi creierul. Din aceste concluzii a creat psihologul american Robert Adler, în urmă cu 40 de ani, noţiunea de "Psihoneuroimunologie" (PNI). La vremea respectivă, ideile lui Adler erau cu totul noi, dar astăzi nu se mai îndoieşte nimeni de faptul că stresul joacă, de pildă, un rol în bolile autoimune."
Citeste tot articolul
Recuperare rapidă, în două părţi
"În pofida sărbătorilor lui fastuoase, sfârşitul anului înseamnă o povară mare de oboseală. Dar cum e "musai" ca de Crăciun şi de Anul Nou să zâmbiţi, aveţi nevoie de un program rapid de recuperare. Oferta noastră e sigură şi se întinde pe două numere ale revistei."
Citeste tot articolul
Metode sigure în lupta cu kilogramele (1)
"Zilnic, o lămâie! Vitamina C ridică nivelul adrenalinei şi astfel se activează metabolismul, şi tot mai multă grăsime e scoasă din rezerve şi arsă. Mâncaţi în fiecare zi o lămâie stoarsă în apă sau folosită la salată."
Citeste tot articolul
Zombi
"Copiii îşi doreau o pisică. Aşa că atunci când o colegă de birou ne tot ruga să-i luăm din pisoiaşii abia născuţi de pisica ei, imediat m-am gândit la bucuria pe care le-aş face-o copiilor mei dacă le voi aduce acel boţ de blăniţă. Cum am anunţat acasă, fiica mea a şi venit la birou şi a luat-o pe Negruţa. Un ghemotoc pufos, de un negru strălucitor, fără cea mai mică pată albă, aşa, acolo, o linie albă, un punctişor alb... Nimic, nimic."
Citeste tot articolul
Au nevoie de ajutor
"Am pierdut-o în data de 14 noiembrie 2018, seara, în zona Carrefour Colentina pe Bella, o căţeluşă caniş de 8 ani, neagră şi cu păr creţ. Oferim găsitorului recompensă de 1500 lei şi toată recunoştinţa noastră!"
Citeste tot articolul
Sugestii pentru Masa de Crăciun - Reţetele LAUREI COSOI
"Biluţe de brânză feta, cu roşii uscate, trase în fistic. Cum se pregătesc: în primul rând, încălziţi cuptorul. Puneţi căţeii de usturoi, cu tot cu coajă, pe o tavă şi îi stropiţi cu ulei de măsline. Îi coaceţi în cuptor 30 de minute, apoi îi lăsaţi să se răcească. După ce s-au răcit, stoarceţi din coajă pulpa coaptă a usturoiului şi o pasaţi cu furculiţa."
Citeste tot articolul
Cazuri de extremă urgenţă
"Stimată doamnă director Sânziana Pop, Numele meu este Florin Coconu, am 38 de ani şi locuiesc în oraşul Brăila. Sunt tetraplegic, ca urmare a unei fracturi de coloană cervicală (la nivelul gâtului). În anul 1995, am mers cu prietenii la Dunăre şi, într-un moment teribil de neatenţie, am plonjat în apă (cu capul înainte) fără să controlez adâncimea; am dat cu capul de fundul apei şi în acel şoc, coloana a cedat."
Citeste tot articolul
Cel mai fidel cititor - Extragerea lunii NOIEMBRIE
20 de premii a 150 RON fiecare
Citeste tot articolul
Iarna în Ţara Pădurenilor - Crăciun la Lelese
"Buna Iuca, moaşa din Lelese, pădureancă după neam, se apropie de nouăzeci de ani. Ea a mai prins încă zilele binecuvântate, când în sat se năşteau copii. Pe-atunci, pădurencele coborau călare din vârful munţilor în târg, la Ghelari, ca nişte regine venite din altă lume."
Citeste tot articolul
La gura sobei, cu Buna Ana şi Lelea Opriţa
"Pe Buna Ana din Orăştioara de sus am găsit-o la fereastră, înflorind o ie cu motive vechi, româneşti. Buna Ana tocmai a împlinit 90 de ani. În trosnetul încetişor al focului din sobă, în timp ce afară ningea ca în poveşti, am stat şi eu la fereastră, lângă bătrână, pentru a afla poveştile iernilor de altădată."
Citeste tot articolul
O poveste cu un cal - Chitran
"În vara anului 1945 eu aveam şase ani şi jumătate. Acasă eram numai cu bunicii paterni şi cu mama. Tata era pe front, din 1941. A fost până aproape de Stalingrad, unde a reuşit să scape de încercuire, cu batalionul său de artilerie. În lipsa lui, cei doi cai pe care-i aveam au fost luaţi de soldaţii ruşi."
Citeste tot articolul
Opt reguli simple, care te ajută să-ţi faci sărbătorile fericite
"Sărbători fericite!" Sună atât de familiar! Mai ales în luna decembrie, când intrăm, cu sau fără voie, în febra cadourilor, auzim peste tot în jur colinde şi ne adresăm unii altora nelipsitul "Sărbători fericite"! Ne place. Chiar dacă încercăm să părem indiferenţi, ba ne şi plângem că nu mai suportăm atâta "agitaţie comercială şi presiune din partea părinţilor şi a familiei", că "ne-am săturat să facem pregătiri o lună întreagă pentru o singură zi"...
Citeste tot articolul
Concertele primelor zăpezi
Înaintea avalanşei concertelor de sărbători, ce se repetă an de an, în aceleaşi locaţii şi cu aceiaşi artişti, Bucureştiul a avut parte de o serie de evenimente muzicale de excepţie. Am ales să vă prezentăm două dintre ele, ce au avut în prim plan artişti români emigraţi de mulţi ani, cu o activitate respectată în străinătate, artişti ce se bucură de fiecare dată când pot concerta în România. Sanda Weigl şi Giani Lincan au susţinut turnee prin ţară, care i-au adus, în final, şi la Bucureşti."
Citeste tot articolul
ANDREEA BORŢUN - Regizor: "Sudul ţării este adânc impregnat în ADN-ul meu"
"Nu cred că face nicio diferenţă originea sau locul de unde te tragi. Cred că te pui pe tine, în lume, aşa cum eşti. Sigur că locul de unde vii spune lucruri despre tine. Dar e relevant să cauţi care sunt lucrurile alea particulare pe care le spune. Doar aşa mi se pare că poate să conteze cu adevărat de unde vii."
Citeste tot articolul
LAURA COSOI - "Sunt copleşită de fericirea de a îmi ţine fetiţa în braţe"
"Sunt incredibil de fericită! Pe de o parte, realizez că venirea pe lume a unui prunc e un pas firesc în viaţa unui om, în viaţa unei femei şi în viaţa unei familii, dar, pe de altă parte, mă simt binecuvântată şi copleşită de fericirea de a îmi ţine în braţe fetiţa. Foarte curând, Rita o să împlinească şase luni. E un copil inteligent, receptiv şi foarte, foarte cuminte."
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
"Vă propun ca, în iarna asta, să evadaţi din stresul de toată ziua însoţindu-l pe Aldous Huxley în această călătorie din 1925-26. Vă garantez o experienţă specială. Mai mult decât însemnări de voiaj, cartea e antrenantă şi plină de idei încă actuale, unele bune a fi promovate, altele, ca şi atunci, duse în derizoriu ca nişte prostii ce erau şi mai sunt."
Citeste tot articolul
Pr. ADRIAN BELDIANU - Biserica "Mihai Vodă" din Bucureşti: "De Crăciun, eu chiar simt că mă cobor din rai"
"Simt Crăciunul diferit faţă de cum îl simţeam în copilărie. Pe atunci Crăciunul însemna bucuria vestirii Naşterii Domnului, pentru că mergeam la colindat, iar colindul nu era, ca acum, un prilej de a te distra sau de a primi bani. Nici nu se dădeau bani ca acum, primeai doar covrigi. Aveam o datorie sfântă - să umblăm din curte în curte, nu pe unde doream, sau pe unde am fi crezut că vom fi primiţi mai bine."
Citeste tot articolul
Crăciunul în fel si chip
"Revista "Finances Online" a făcut iarna aceasta topul celor mai scumpi brazi de Crăciun din lume. Fără aproape nicio legătură cu fraţii lor din pădurile înzăpezite, brazii câştigători sunt dintre cei decoraţi cu aur, cristale şi diamante. Dacă pe ultimul loc s-a situat un brad expus în lobby-ul Hotelului Sofitel de la Londra, decorat cu sticle de coniac în valoare de 55.000 de dolari, pe locurile fruntaşe sunt un pom de Crăciun din Hong Kong, îmbrăcat în cristale Swarovski..."
Citeste tot articolul
ZODIACUL ANULUI 2019
"Venus va domina cerurile până pe 20 martie. Dar împreună cu această energie feminină, se face simţită deja energia neutră a lui Mercur. Din 20 martie, el rămâne singur stăpân pe bolta cerească..."
Citeste tot articolul
CHRISTMAS JAZZ - Cu Emy Drăgoi & Grand Orchestra
"Marele şi îndrăgitul instrumentist este şi regizorul artistic al acestui spectacol ce se adresează iubitorilor de muzică bună, de toate vârstele. Repertoriul a fost ales după criterii de calitate maximă, şi adună unele dintre cele mai valoroase creaţii muzicale dedicate Crăciunului. Emy Drăgoi a imaginat o adevărată călătorie de la jazz la gospel, şi de la piese care au făcut istorie în muzică, la improvizaţii pe clapele acordeonului."
Citeste tot articolul