AMIDONUL: o otravă?
Dacă în cazul zahărului, al cărnii sau al uleiului cunoştinţele despre efectele lor asupra sănătăţii sunt precise, în ceea ce priveşte amidonul, vidul de informaţie este imens. Nu ştim cât amidon consumăm în medie şi, mai ales, nu ştim ce fel de amidon consumăm, pentru că există mai multe feluri de amidon, cu efecte cât se poate de diferite asupra organismului. Nutriţioniştii sunt mai preocupaţi de efectele zahărului sau ale cărnii decât de cele ale acestei substanţe atât de prezente în alimentaţia noastră de zi cu zi.
Citeste tot articolul
Cum ne apărăm de formele nesănătoase de amidon?
Foarte mulţi dintre oamenii convinşi de avantajele alimentaţiei naturale solicită antidoturi împotriva ingredientelor periculoase, omniprezente în alimentele din magazine. Adevărul este că substanţele nocive, cum ar fi zahărul, îndulcitorii artificiali, amidonul modificat etc., s-au infiltrat atât de eficient în hrana cea de toate zilele, încât sunt aproape imposibil de evitat complet. De aceea, este bine să avem la îndemână câteva remedii de protecţie, adică plante medicinale sau alimente-medicament care, administrate în cantităţi mici sau medii, să anuleze efectele nedorite ale otrăvurilor lente din hrană.
Citeste tot articolul
Alte articole din sectiunea "Nutritie"
Afisare: 41 - 80 din 101 articole
-
DIETA RAW VEGANĂ
Numarul 1148 -
Masa de Crăciun
Numarul 1147 -
Mâncăruri de iarnă ţărăneşti
Numarul 1146 -
Înlocuitori naturali ai zahărului
Numarul 1142 -
Băuturile şi secretele lor
Numarul 1135 -
Sarcina şi kilogramele
Numarul 1134 -
Regimul cretan - 10 soluţii de sănătate
Numarul 1133 -
Alimentaţie corectă - alimentaţie greşită
Numarul 1130 -
6 reguli pentru a slăbi repede
Numarul 1113 -
ASTENIA DE PRIMĂVARĂ
Numarul 1110 -
Alimentaţia vegană
Numarul 1110 -
Ce alimente preferă sistemul imunitar?
Numarul 1088 -
Dulceţuri şi jeleuri de fructe
Numarul 1076 -
Reţete de post de la Mânăstirea Pasărea
Numarul 1064 -
CU CE NE HRĂNIM? (II)
Numarul 1057 -
CU CE NE HRĂNIM? (I)
Numarul 1056 -
Reţete de post, recomandate de redactorii de la "Formula AS”
Numarul 1048 -
Legumele fierte înăbuşit - "leacuri” alimentare preţioase
Numarul 1038 -
Ginsengul săracului
Numarul 1038 -
Energie cu alimente
Numarul 1024 -
Paine de casa fara drojdie
Numarul 1020 -
Completare la tratamentele anti-cancer
Numarul 1011 -
Batranetea incepe in farfurie
Numarul 1011 -
Fructele uscate: CAISELE
Numarul 1006 -
Legumele crude, un medicament de exceptie (II)
Numarul 1000 -
Legumele crude, un medicament de exceptie (I)
Numarul 999 -
POSTUL DE SANATATE
Numarul 996 -
Sucurile naturale de fructe (II)
Numarul 995 -
Sucurile proaspete de legume - izvor de tinerete pentru celule si creier (I)
Numarul 994 -
ENZIMELE VII
Numarul 992 -
Mancaruri de Pasti din Basarabia
Numarul 966 -
Un nou succes al farmaciei cu plante: LiverHelp
Numarul 962 -
CURMALELE
Numarul 946 -
Retete de slabit
Numarul 943 -
Macesul
Numarul 938 -
HRANA VIE (II)
Numarul 925 -
HRANA VIE (I)
Numarul 924 -
DIETA COLORATA
Numarul 910 -
Ce sa mancam in luna lui Faurar?
Numarul 904 -
Alimentatia corecta
Numarul 901