Un congres al stagnării
"Congresul (extraordinar) ţinut de PSD sâmbătă, 29 iunie, la Sala Palatului, nu s-a remarcat prin nimic extraordinar. Toată lumea ştia că Viorica Dăncilă, primul ministru în funcţiune, va deveni oficial şefa partidului, tot aşa cum majoritatea absolută a observatorilor se aşteptau ca "echipa ei" să preia celelalte funcţii de conducere. Eugen Teodorovici şi Mihai Fifor au fost aleşi, fără nicio emoţie, preşedinte executiv şi secretar general."
Citeste tot articolul
Săptămâna 12-18 iulie
"Intrăm în weekend pe un fundal neprielnic drumurilor, fie ele lungi sau scurte. Mercur se mişcă retrograd în Leu, găsindu-se alături de Marte, planeta accidentelor. Împreună, cele două planete se confruntă cu Uranus în Taur, care, în acest context, intensifică aceste riscuri. Uranus stăpâneşte, printre altele, aparatura electrică şi electronică dar şi aviaţia, deci nu ar fi de mirare ca aparatura electrocasnică şi cea electronică să ne dea de furcă sau, dacă avem de întreprins călătorii cu avionul, să ne trezim în cine ştie ce încurcături."
Citeste tot articolul
Negocierile din UE şi România: o şansă mare pentru Kovesi
"Liderii celor 28 de state ale Uniunii Europene au ajuns, marţea trecută, la o înţelegere privind funcţiile de top de la nivelul instituţiilor europene, după trei zile de negocieri dure la Bruxelles. Nemţoaica Ursula von der Leyen a fost propusă şef al Comisiei Europene, iar belgianul Charles Michel, ales preşedinte al Consiliului European."
Citeste tot articolul
Grebla istoriei
"La 30 de ani de la căderea regimului comunist în România, nu avem încă un muzeu al terorii comuniste sau al suferinţei româneşti sub comunism. Toate demersurile făcute în acest scop de către diferite instituţii au fost sortite eşecului."
Citeste tot articolul
TIA ŞERBĂNESCU - "A plecat Daddy şi a venit Mommy"
"Întâi au început să dispară de la guvern şi oamenii care făceau anturajul lui Dragnea, începând cu Darius Vâlcov - zis eminenţa cenuşie a guvernării PSD -, continuând cu consilierii politici israelieni şi diverşii analişti care-şi făceau veacul pe la partid, şi terminând cu vreo două majorete care ocupau posturi de conducere la ANAF şi la Casa Asigurărilor de Sănătate. Deci, încet-încet, "garda pretoriană" a lui Dragnea este înlăturată. "
Citeste tot articolul
"Ce pot face pentru a nu mai vorbi «cu precipitaţii»?"
"Stimată redacţie, sunt un cititor fidel (de aproximativ 10 ani) al revistei dumneavoastră şi sper să-mi rezolv problema de sănătate cu ajutorul cititorilor sau al specialiştilor cu care colaboraţi. Salivez abundent şi vorbesc «cu precipitaţii». Acest lucru îmi creează un profund disconfort atât în relaţia cu membrii de familie, cât şi cu colegii de muncă. Dacă ştie cineva un remediu, îl rog să-mi spună. Vă mulţumesc anticipat pentru sprijin!"
Citeste tot articolul
"Caut informaţii despre planta numită silur"
"Creaţie a naturii, silurul este o plantă dumnezeiască, uitată azi din păcate, dar pe care înaintaşii noştri o foloseau intensiv. Pentru că nu se găseşte la Plafar, cei care vor să beneficieze de virtuţile sale trebuie să şi-o caute singuri sau să apeleze la culegătorii de plante experimentaţi."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru MARIANA, F. AS nr. 1370 - "Caut un remediu naturist pentru boala Basedow-Graves"
"Persoanele care prezintă tiroidă hiperfuncţională trebuie să ştie că există trei cauze majore de creştere a activităţii tiroidiene - boala Basedow-Graves, nodulul toxic solitar, guşă toxică multinodulară -, iar dintre acestea, boala Basedow-Graves este cea mai frecventă formă de tireotoxicoză. Acest fenomen patologic rezultă dintr-un proces autoimun complex, prin care organismul produce anticorpi specifici ce stimulează în mod neadecvat eliberarea de hormoni tiroidieni în exces."
Citeste tot articolul
Chinurile verii au leac!
Insolaţie - Se tratează în primul rând cu multe lichide. În 24 de ore după apariţia insolaţiei este bine să se bea 3 litri de lichide. Medicina naturistă recomandă ca remediu sucul de mere în care s-a adăugat miere (1 linguriţă la pahar) şi sare de bucătărie (1 vârf de cuţit la pahar).
Citeste tot articolul
Picioarele, în timpul verii
" Soarele pârjoleşte, abia mai suflăm de căldură. A revenit în forţă sezonul rochiilor, fustelor şi pantalonilor scurţi. Unde să-ţi mai ascunzi picioarele umflate şi grele? Toate femeile şi-ar dori glezne subţiri şi pulpe de gazelă, numai că temperaturile ridicate dilată vasele de sânge la maximum. Ce-i de făcut? "
Citeste tot articolul
Verificaţi-vă sănătatea venelor!
"Nu v-a fost diagnosticată nici o afecţiune venoasă, însă aţi dori să ştiţi cât de mare este riscul dvs. de varice? Răspundeţi la întrebările cuprinse în testul nostru."
Citeste tot articolul
Antrenament pentru vene puternice
"Vă propunem un antrenament cu ţintă precisă - şi anume, unul care să activeze musculatura gambelor, căci de ea aveţi nevoie pentru întreţinerea sănătăţii venelor. Iată care sunt cele mai potrivite exerciţii."
Citeste tot articolul
Apicolscience şi misterul mierii albastre
"Ştiaţi că există miere albastră? De curând, am văzut-o şi am gustat-o. Este 100% naturală şi are un potenţial vindecător fabulos. Şi nu este doar rezultatul muncii albinelor, ci şi al unui cercetător ştiinţific cu o experienţă enormă în domeniul chimiei organice, care i-a adăugat în compoziţie o mulţime de extracte de plante medicinale."
Citeste tot articolul
REŢETE DE SLĂBIT - Dieta de vară în 7 zile
"Este de origine elveţiană şi promite pierderea unui kilogram pe zi. Avantajul ei: este rapidă, simplă, şi nu presupune înfometare. Noutatea pe care o aduce: mâncaţi pe săturate, dar... un singur aliment pe zi."
Citeste tot articolul
Cosmetică pe malul mării - Apă sărată şi nisip
"Efectele de înfrumuseţare ale apei de mare sunt cunoscute de secole, ea fiind inclusă în sute de reţete. Apa de mare, algele şi sarea sunt integrate în produsele cosmetice pentru calităţile lor detoxifiante, revitalizante, energizante, antiinflamatoare şi antiseptice. Dar efectul efectelor se obţine pe malul mării, unde "materia primă" e nesfârşită şi proaspătă."
Citeste tot articolul
Slăbiţi cu iaurt şi fructe!
"Fructele sunt sărace în calorii şi intervin în reglarea greutăţii prin mai multe mecanisme: intensifică arderile, scad depozitele de grăsime şi elimină apa în exces din ţesuturi. Iaurtul, la rândul lui, este uşor digerabil. Are puţine calorii, favorizează arderea grăsimilor şi scade ţesutul gras."
Citeste tot articolul
Porumbaca
"Cu fiecare nou animal apărut în curtea bunicilor, mă grăbeam să mi-l atribui: un miel, un viţel, un boboc de raţă, un pisoiaş, un căţeluş... Şi cum aceştia creşteau, maturizându-se cu multe primăveri înaintea mea, eram veşnic în căutarea unui nou protejat. Năravul exprima (cred la vârsta de acum) dorinţa copilului orfan ce eram, de a-şi încropi o familie, de a-şi revărsa preaplinul afectiv asupra celor din preajmă, de a căuta şi găsi tandreţea, chiar şi la necuvântătoare. "
Citeste tot articolul
Au nevoie de ajutor
"Ofer spre adopţie o pisică-mamă alb-tigrată cu 4 puişori astfel: un băieţel alb cu pete negre şi surioarele lui cu blăniţele alb cu negru şi tigrate. De asemenea, mai am două pisicuţe, una are 3 ani şi blăniţa neagră, iar cealaltă are 2 ani, cu blăniţa alb-tigrată."
Citeste tot articolul
SINAIA - amintiri din oraşul regal
"Toată copilăria mea a fost luminată de nişte puncte de iradiere, locuri magnifice care au strălucit ca nişte diamante ale inimii, la vârsta acelor ani. Şi care îşi mai arată magia şi azi, aşa cum stau răspândite prin tot soiul de colţuri de ţară. Iar unul dintre aceste tărâmuri de vis a fost Sinaia."
Citeste tot articolul
ANDREEA RĂDUCU-LEFTER - "Am primit mesaje din toată ţara: «Ajutaţi-ne să ne salvăm copacii!»"
"An de an, în marile oraşe, aerul devine tot mai sufocant, mai greu de respirat, senzaţia că tragi în piept ceva nesănătos devine tot mai accentuată. Şi ce fac edilii Bucureştiului (şi ai multor alte oraşe din ţară), pentru a contracara creşterea dramatică a poluării, calitatea infectă a aerului? Ei bine, distrug sistematic singurele resurse de oxigen: arborii. "Lăsaţi doamnă, să vedeţi ce frumoşi or să crească după aia!"."
Citeste tot articolul
Un diplomat uitat - MITILINEU
"Multe transformări a suferit zona bucureşteană dintre Bd. Magheru şi Calea Victoriei, dar, din fericire, au mai supravieţuit mici insule de vechi oraş. Undeva, în preajma Ateneului, se reazimă una de alta clădiri de odinioară, unice prin aspect, unele renovate, altele cu tencuiala coşcovită sau mâncată de igrasie, cărora arborii din faţă le fac un bine, ascunzându-le. Mergând pe strada ce trece prin dreptul lor, e imposibil să nu observi o casă de epocă, situată în apropierea blocului Eva."
Citeste tot articolul
O bătălie amânată
"Georgi s-a născut la zi mare, de Sfântul Gheorghe, Purtătorul de biruinţă, cel care multe chinuri supraomeneşti a îndurat. Fetiţa are zece ani, iar de trei luptă şi ea cu un chin supraomenesc: cancerul. Asemeni ocrotitorului ei spiritual, Georgiana încearcă să-l biruiască, cu toate forţele ei de copil maturizat prematur. Uneori, însă, pune întrebări la care nimeni nu are răspuns: "Mami, de ce eu?"."
Citeste tot articolul
Trăistuţa copilăriei
"Trenul şerpuieşte leneş şi legănat prin văile adumbrite, şi inima începe să-mi bată neregulat. Sunt pe drumul de la Salva spre Vişeu, drumul copilăriei, mă îndrept spre străfundurile sufletului meu, mă duc să-mi caut liniştea, mă duc să mă regăsesc, pentru că numai acolo, acasă, îmi oblojesc sufletul, numai acolo respir cu adevărat, numai acolo, în Maramureşul meu natal."
Citeste tot articolul
JO NESBO - scriitor norvegian - "Deşi omor oameni în cărţi, toate romanele mele sunt poveşti de dragoste"
""New York Times" a scris că alături de dramaturgul Henrik Ibsen şi de pictorul Edvard Munch, Jo Nesbo reprezintă cea mai importantă moştenire culturală pe care Norvegia a dat-o lumii. Geniu al literaturii poliţiste, Jo Nesbo este printre cei mai citiţi autori ai planetei, cărţile sale vânzându-se în zeci de milioane de exemplare. În tinereţe a fost fotbalist, mai târziu muzician, pentru ca apoi să se dedice literaturii."
Citeste tot articolul
NICODIM UNGUREANU - actor - "Îmi place să văd marea, când rămâne de capul ei"
"Sunt cunoscut pentru că am făcut mult film. Era o vreme în care făceam şi patru filme pe an. Am făcut trei roluri mari, în regia lui Mircea Daneliuc, cel mai bun regizor de film al României. Eu mă simt un ales că am lucrat cu el. Cu Mircea Daneliuc am simţit că fac cinema, cu alţi regizori doar am filmat. La filmele lui, iubeam şi repetiţia, şi filmarea, abia aşteptam să merg pe platou."
Citeste tot articolul
VOICA OLTEAN - "Eu cred că lucrurile care trebuie să ţi se întâmple se vor întâmpla"
"Strategia mea este să primesc tot ce vine către mine cu mintea deschisă, cu încredere şi cu disponibilitatea pentru multă, multă muncă. În rest, nu construiesc strategii, pentru că eu cred că lucrurile care trebuie să ţi se întâmple ţi se vor întâmpla. De-asta sunt şi constant uimită, când văd că în meseria asta sunt foarte mulţi oameni care cred că trebuie să se mănânce unii pe alţii sau să calce pe cadavre ca să reuşească. Eu, una, aş prefera să nu reuşesc niciodată în meseria asta, decât să fac aşa ceva."
Citeste tot articolul
Pr. CĂLIN MATEI POPOVICI - "În Occident e un act eroic să mai mergi să slujeşti ca preot"
"În Occident, e un act eroic să mai mergi să slujeşti, ca preot, iar cei care o fac, chiar sunt oameni de calitate. Pentru că altfel n-ai nicio şansă! Creştinismul este foarte discreditat acolo, oamenii sunt foarte sensibili şi suspicioşi, dacă observă vreo slăbiciune în credinţă a preotului sau anumite interese mercantile, te părăsesc imediat, rămâi singur. Dacă simt că nu ai o vocaţie autentică, nu te urmează. Asta am văzut acolo şi cred că tot mai mult va fi aşa şi la noi."
Citeste tot articolul
Puterea rugăciunii
"Vremuri grele se abătuseră peste români. Urgia roşie atinsese ţara şi, ca multe alte familii, şi a noastră era cuprinsă de groază şi de prigoană. Tatăl meu, căpitan de artilerie, ofiţer de elită în armata regală, cu pieptul acoperit de medalii pentru merite deosebite pe front, a fost arestat, iar eu rămăsesem fără sprijin, mama fără serviciu (cu doi bătrâni care trebuiau susţinuţi), zbătându-se pe la Rahova pentru a-şi vedea soţul."
Citeste tot articolul
O vară fericită pentru români
"Vreme de două săptămâni, România a ţinut prima pagină a ziarelor din Italia, datorită victoriilor extraordinare ale echipei naţionale de fotbal de la Campionatul European de tineret. Vreme de două săptămâni, despre ţara noastră s-a vorbit numai de bine în Italia! Echipa României a fost considerată, pe bună dreptate, marea revelaţie de la Euro, după ce a câştigat o grupă "imposibilă", cu Croaţia, Anglia şi Franţa, şi a ajuns în semifinale, alături de Spania şi Germania."
Citeste tot articolul
Inteligenţa artificială - realitate sau SF?
"Închipuiţi-vă că a fost creat un calculator extrem de perfomant. Cel mai bun care a existat vreodată şi în care a fost condensată, să spunem, mai toată cunoaşterea de până acum a omenirii. În plus, el a fost astfel proiectat încât să poată gândi singur, să poată învăţa din propriile greşeli şi să poată evolua pe cont propriu. Această maşinărie extraordinară a fost desigur menită să ne slujească."
Citeste tot articolul
ELECTRIC CASTLE -Florence + The Machine, în premieră în România
"Peste 200 de mii de spectatori din ţară şi de peste hotare au participat anul trecut la Festivalul de la Bonţida. Este un eveniment ce ia amploare rapid. La ediţia de anul acesta a festivalului clujean se va dansa pe rupte cinci zile şi cinci nopţi, iar cap de afiş sunt: Florence + the Machine, 30 Seconds to Mars, Nils Frahm, Bring Me The Horizon şi Limp Bizkit (ca să-i enumerăm doar pe câţiva dintre artiştii invitaţi)."
Citeste tot articolul