Un partid (con)damnat
"Indiferent de scorul pe care-l va obţine la "prezidenţiale", PSD-ul este un partid condamnat. Drumul său duce direct la pubelele Istoriei. Căderea lui, precedată de cele ale diverşilor "sateliţi", de la PRM, la ALDE, lansaţi din "laboratoarele" fostei nomenclaturi comuniste, era inevitabilă."
Citeste tot articolul
Campanie electorală, pe banii bucureştenilor
"Încă una "marca Gabriela Firea"! Recenta rectificare bugetară operată de Primăria Municipiului Bucureşti a scos la iveală un capitol-surpriză de cheltuieli la Administraţia Spitalelor din Capitală. Pe lângă Reparaţii curente, Medicamente şi materiale sanitare, Dezinfectanţi şi altele de felul acesta, apare şi domeniul Reclamă şi publicitate!"
Citeste tot articolul
Unde sunt livezile copilăriei?
"Îmi place să scriu despre satul copilăriei mele, Bărbăteşti, din inima Gorjului. De câte ori ajung acasă, unde astăzi locuieşte sora mea, Maria, şi cumnatul Sabin, îmi arunc ochii peste câmp, unde cândva era nucul uriaş de care v-am povestit, dar şi peste deal, unde se înalţă o antenă a companiilor de telefonie, exact pe platoul cu vii, numit Piscul Danciului."
Citeste tot articolul
LUCIAN GLIGOR SCUMPU Primar (PNL) al comunei Bazna, jud. Sibiu: "Suntem autoritate locală doar cu numele!"
"Eu sunt din cel mai mare sat al comunei, Boian, cel despre care se spune că, de fiecare dată, "pune primarul". Lucram în domeniul privat, dar în 2008, cu doar vreo două luni înainte de alegeri, mi-am dat seama că direcţia în care se îndrepta comuna nu era una bună şi aşa am decis să candidez. Ca independent, pentru că n-aveam habar de politică."
Citeste tot articolul
"Fratele meu suferă de stomatită"
"Bună ziua. Sunt o cititoare fidelă a revistei dvs. şi, având deplină încredere în tratamentele naturiste, apelez la dvs. pentru a-l ajuta pe fratele meu. De foarte mult timp are în gură nişte bubiţe alb-gălbui, foarte dureroase şi urât mirositoare. Nu poate să mănânce şi se chinuie mereu, ungându-se cu fel de fel de preparate farmaceutice."
Citeste tot articolul
"Mama a fost diagnosticată cu astrocitom"
"Cu reţeta pe care o propun, am întors la viaţă oameni suferinzi de aceeaşi boală: astrocitom cu epilepsie secundară (tip de tumoră malignă). Dintre produsele apicole, lăptişorul de matcă şi propolisul au certe calităţi antitumorale, apilarnilul este antiepileptic, iar polenul şi păstura au efecte benefice asupra sistemului nervos. Iată programul ce trebuie urmat."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru LOREDANA F. - Focşani, F.AS nr.1381 - "Băieţelul meu are probleme respiratorii"
"În cazul băieţelului dvs., medicul specialist O.R.L. şi medicul pediatru vor investiga un eventual deficit imunitar fiziologic, o dischinezie ciliară primitivă, prezenţa vegetaţiilor adenoide ("polipi") sau a unei malformaţii velo-palatine a sugarului. Infecţiile acute ale căilor respiratorii superioare ale sugarului şi copilului mic induc un sindrom de obstrucţie nazală, cu respiraţie bucală de supleere, la care se adaugă dispneea..."
Citeste tot articolul
Cu tratamentul d-nei dr. Himovith, soţul meu a scăpat de un nodul la vezica urinară"
"Mă numesc Adriana Dumitraşcu şi doresc să vă relatez perioada grea prin care am trecut cu soţul meu, acum cinci ani şi ceva. Avea pe atunci 72 ani şi m-am pomenit că se vaită din ce în ce mai tare şi mai des de dureri abdominale, aparent inexplicabile. Cel mai tare îl deranjau (şi pe el dar, recunosc, şi pe mine) trezirile în timpul nopţii, atunci când simţea nevoia să meargă la toaletă, ca să urineze."
Citeste tot articolul
Frumuseţe cu grâne
"Reţetele de frumuseţe cu cereale sunt mult mai puţin cunoscute decât cele cu fructe, cu legume şi flori. Între ele, la loc de frunte se află grâul, porumbul, susanul, orezul, ovăzul şi soia, adevărate grăunţe "de aur" pentru sănătatea şi strălucirea pielii şi a obrazului."
Citeste tot articolul
20 de ani pe-acelaşi drum - SALIN şi Formula AS
"Nu cred să existe bucurie mai mare, decât să aflăm că firmele şi produsele româneşti pe care le-am prezentat în "Formula AS" cu mulţi ani în urmă s-au dezvoltat şi au devenit repere sigure, pe drumul greu al luptei cu bolile. Printre primii inventatori pe care i-am prezentat în revistă a fost şi d-l chimist Constantin Pascu, inventatorul aparatului SALIN."
Citeste tot articolul
Alimente-medicament
"Alături de măr, părul se numără printre cei mai îndrăgiţi pomi fructiferi şi cunoaşte o largă răspândire. Înfloreşte ceva mai timpuriu decât mărul, iar toamna, frunzele lui se colorează adesea într-un roşu aprins. Este un copac viguros, cu tulpina înaltă de până la 20-30 metri, şi rădăcini ce pătrund în sol la o adâcime de 4-5 metri."
Citeste tot articolul
Formă maximă pentru creier
"Este lucru ştiut că activităţi precum cititul, desenul, dezlegarea integramelor sau alte jocuri de inteligenţă ne păstrează creierul în formă. Pe lângă aceste metode clasice există însă şi altele, poate mai puţin cunoscute, dar mult mai eficiente - sau cel puţin aşa ne încredinţează ultimele studii din domeniu. Iată un top al celor mai bune metode de a ne menţine mintea ageră şi ascuţită ca un brici."
Citeste tot articolul
Uleiul de cocos
"Aşa cum există un "top" al muzicii, există şi un top al produselor de frumuseţe, stabilit de femei. De o vreme încoace, în fruntea lui se află uleiul de cocos, recomandat cu entuziasm de actriţele şi cântăreţele americane. Obţinut prin presarea pulpei lăptoase a nucii de cocos, uleiul conţine o proporţie mare de grăsimi saturate, excelente pentru hidratarea şi tonifierea pielii."
Citeste tot articolul
Aplicaţii locale contra petelor de bătrâneţe
Cu oţet de lămâie. Ingrediente: coaja de la 2 lămâi, 100 ml oţet concentrat. Ingredientele se pun într-o sticlă, agitând des, după care se strecoară. Se aplică pe locurile afectate, dimineaţa şi seara, nu mai mult de 5 minute.
Citeste tot articolul
Reţeta: De trei ori "NU!"
"Dragi cititoare ale revistei "Formula AS", Doresc să vă împărtăşesc cum am reuşit să slăbesc 14 kg în doar 3 luni, fără să am grija dietelor lungi şi obositoare. Dar iată "reţeta": Nu mâncaţi şi nu beţi nimic după ora 18:00. Renunţaţi total la pâine şi dulciuri..."
Citeste tot articolul
O broscuţă în vişin
"Natura nu încetează niciodată să ne uimească şi să ne înveţe, zi de zi, care sunt lucrurile importante în viaţă, lucruri simple, pe care nu ne-am gândit vreodată că ne-ar fi dat să le cunoaştem. Adevărata frumuseţe din jurul nostru este simplitatea, naturaleţea. Astfel, ne este dat să vedem uneori ceea ce pentru un copil ar părea o minune, dar pentru "oamenii mari" sunt minuni de mult uitate: un curcubeu răsărit după ploaie, un porumbel la fereastră, un pom înflorit, o broscuţă în vişin..."
Citeste tot articolul
Regina inimii mele
"Vara trecută a fost cea mai frumoasă vacanţă din viaţa mea. După ce am ajuns la bunicii mei din Oltenia, am constatat că o răţuşcă mică ieşise din ou. Era singură şi, dintre toate celelalte, doar ei i se dăduse şansa de a trăi. M-am hotărât să o cresc, dar nu printre celelalte păsări din curte, ci în camera mea, printre animăluţe de pluş."
Citeste tot articolul
Au nevoie de ajutor
"Kitty este o pisicuţă de trei luni, frumoasă, pe care am găsit-o în faţa blocului, urlând de foame. O ţin provizoriu până când îi voi găsi nişte stăpâni care s-o adopte şi s-o iubească. Este alintată, îi place să fie mângâiată, toarce, este obişnuită deja la litieră."
Citeste tot articolul
Cazuri de extremă urgenţă
"Dragă redacţie, Stimată doamnă director Sânziana Pop, Am auzit că aţi ajutat mulţi oameni bolnavi, de aceea am îndrăznit să vă trimit şi eu povestea mea. Mă numesc Mihăiţă Elena-Aurelia şi am un băieţel în vârstă de 3 ani şi 7 luni. Încă din prima zi de la naştere a fost trimis de urgenţă la Bucureşti, iar în a cincea zi a fost operat la inimioară: atrezie de valvă pulmonară cu S.I.V. intact."
Citeste tot articolul
"Gesturile dvs. creştine ne-au venit în ajutor"
"Sunt Nedelcu Maria-Luminiţa din Oneşti, jud. Bacău şi întâi vreau să-mi cer iertare că am întârziat cu mulţumirile pentru ajutorul primit, dar să ştiţi că atât eu, cât şi copiii mei, în fiecare duminică mergem la biserică şi ne rugăm pentru dvs., pentru gesturile dvs. creştineşti, care ne-au venit în ajutor."
Citeste tot articolul
Veselul Alecsandri şi tristele sale iubiri
"Distins şi elegant, totdeauna "la patru ace", în redingota lui neagră, cu lavalieră la gât, ai fi zis că descinde dintr-o veche familie de nobili occidentali. Plecat în Franţa, la studii, după moda vremurilor de atunci, la întoarcerea în ţară, tânărul poet Vasile Alecsandri era mai rafinat şi mai sigur pe sine, un veritabil european."
Citeste tot articolul
DIANA SAR - "Mă trezesc cu o foame de lup!"
"La 15 ani, a abandonat atletismul, ca să se poată ocupa de modeling. La 24 de ani, a coborât de pe afişele de modă direct pe platoul de filmare. "Vlad", serialul thriller în care a debutat pe PRO TV, a bătut anul acesta toate recordurile de audienţă. De vorbă, la cafeaua de dimineaţă, cu o actriţă care râde mult şi visează să facă film în America."
Citeste tot articolul
LIVIU TEODORESCU - "Suflecă-ţi mânecile şi repară ce e de reparat"
"Când aveam 14 ani, am ajuns la TVR, la emisiunea "Numai cu acordul minorilor", produsă de Titus Munteanu, şi abia atunci mi-am dat seama că, de fapt, muzica îmi place chiar foarte mult. Era o altă atmosferă acolo, plină de entuziasm, iar "sub bagheta" domnului Titus Munteanu, am făcut trecerea de la teorie (de care avusesem parte din plin), la practică, iar practica m-a sedus într-o clipă."
Citeste tot articolul
Teatru-dans pe acoperiş - Geometrie spaţială
"Coregraful Gigi Căciuleanu, inspirat de farmecul Amfiteatrului în aer liber situat pe acoperişul Teatrului Naţional din Bucureşti şi entuziasmat de creativitatea tinerilor actori selecţionaţi la Gala HOP, al cărei director artistic este în acest an, a realizat spectacolul "On the Roof" ("Pe acoperiş"), un show de teatru coregrafic, cu 14 foarte tineri actori. Spectacolul, prezentat şi la Gala HOP, va intra în stagiunea permanentă a Teatrului Naţional."
Citeste tot articolul
DORU TULCAN - "Noi, pictorii, suntem un fel de paratrăznet al lui Dumnezeu"
"Sensibilitatea o am de la mama, iar talentul de la tata. El a fost pictor bisericesc şi preot. Când m-am născut eu, la Cladova, lângă Lipova, într-o casă la ţară am deschis ochii pe pereţii tapetaţi cu pictură de tata. Lucrare lângă lucrare, numai picturi. Ca puii care se iau după cloşcă, aşa m-am luat şi eu după tata. Am şi lucrat cu tata la câteva biserici din Banat, ba chiar şi la biserica din Padova, din Italia. "
Citeste tot articolul
Pr. JOSEF MOES - Olanda - "Rostul vieţii este ortodoxia. Sunt fericit când cineva înţelege asta"
"M-am născut într-o familie nereligioasă. Părinţii mei nu mi-au vorbit niciodată despre Dumnezeu. Deşi mi-au dat o educaţie frumoasă, mi-au transmis o conştiinţă corectă, căci erau oameni cinstiţi şi buni, pe la 15 ani am simţit că-mi lipseşte ceva. Nu aveam răspuns la o întrebare esenţială: "De ce trăiesc?". Aşa că, la 21 de ani, am început să călătoresc, pentru că nu ştiam ce altceva să fac, pentru că nimic altceva nu avea sens."
Citeste tot articolul
VEŞTI BUNE DESPRE ROMÂNIA - MARIANA POPESCU şi ADA RALUCA POPA, în topul celor mai buni tineri inventatori din lume
"Considerată cea mai bună universitate din lume în anul 2018, Massachusetts Institute of Technology (MIT) scoate la iveală, în fiecare an, începând cu 1999, o listă cu cei mai buni tineri inventatori din lume. Ei bine, în acest an, două românce au câştigat, acest cec oferit de MIT. Sunt două tinere frumoase şi talentate, care au tras din greu să ajungă, la nici 35 de ani, în topul inovatorilor din lume. Numele lor sunt Mariana Popescu şi Raluca Ada Popa."
Citeste tot articolul
România, zece medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică
"Nu doar tinerii români din afară performează la cel mai înalt nivel, ci şi cei din ţară. Cele două echipe ale României participante la a XIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică (Keszthely/Ungaria, 2-10 august), au obţinut zece premii: două medalii de aur, patru medalii de argint şi patru medalii de bronz."
Citeste tot articolul
Regina sprâncenelor - ANASTASIA SOARE
"Anastasia Soare, acum în vârstă de 60 de ani, întruchipează clasica poveste a visului american. Cu brandul ei, "Anastasia Beverly Hills", a ajuns să aibă o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari şi ocupă locul al 21-lea pe lista celor mai de succes femei de afaceri din Statele Unite, plasându-se înaintea lui Kylie Jenner şi cu un mare avans faţă de Beyonce, aflată abia pe locul al 51-lea."
Citeste tot articolul
BALANŢA (23 septembrie - 22 octombrie) - Ce fel de relaţii avem cu lumea?
"Să ne gândim o clipă cum arată o balanţă, un cântar clasic, nu unul dintre acestea electronice de azi. Există un braţ care uneşte cele două talere. Pe un taler se aşează ceva, să zicem un strugure. Pe celălalt taler se pun greutăţi, până când braţul nu mai oscilează, ci rămâne centrat. În acel moment, cele două elemente, strugurele nostru şi greutăţile s-au împăcat, cele două polarităţi şi-au găsit centrul de echilibru."
Citeste tot articolul
Andrieş iese la pensie!
"Da, chiar acesta este titlul noului turneu pe care simpaticul şi îndrăgitul muzician braşovean îl începe în luna septembrie - Andrieş - Iese la pensie. "O glumă", îşi spun fanii lui, "o simplă metaforă", doar Andrieş mai are multe de spus şi compus. "Nu pot nici să vă confirm, nici să vă infirm dacă acest turneu va fi unul de adio."
Citeste tot articolul