Cu reţeta pe care o propun, am întors la viaţă oameni suferinzi de aceeaşi boală: astrocitom cu epilepsie secundară (tip de tumoră malignă). Dintre produsele apicole, lăptişorul de matcă şi propolisul au certe calităţi antitumorale, apilarnilul este antiepileptic, iar polenul şi păstura au efecte benefice asupra sistemului nervos. Iată programul ce trebuie urmat.
* Înaintea celor trei mese zilnice: a) se iau câte două linguriţe de polen sau cinci pastile de păstură; b) se bea un amestec din 40 de picături de tinctură de propolis şi 60 picături de apă; c) se iau câte două linguriţe de miere cu lăptişor de matcă şi câte o linguriţă de miere cu apilarnil (produsele se pot cumpăra de la magazinele Apicola sau din farmacii). Drajeurile cu lăptişor de matcă şi cele cu apilarnil se iau conform indicaţiilor de pe prospect, dar în prima lună se dublează doza recomandată, apoi - după trei luni de administrare - se face o pauză de o lună, pentru a nu provoca dezechilibre hormonale.
* După fiecare masă: se iau câte două linguriţe de miere propolizată şi câte trei linguriţe de miere cu germeni de grâu.
* În fiecare zi: a) se va bea un litru de apă, în care se pun zece linguriţe de oţet de mere cu miere, îndulcit după gust cu puţină miere polifloră; b) se beau 1,5-2 litri de ceai din: tătăneasă, măceşe, patlagină, roiniţă, gălbenele, urzică şi coada-calului (se pregăteşte dimineaţa, pentru toată ziua, se îndulceşte cu miere polifloră, iar pentru gust se poate condimenta cu puţină mentă); c) separat, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, se bea o cană de ceai de busuioc.
* În plus, mama bolnavă va ţine cu grijă regimul alimentar prescris de medic, excluzând total din alimentaţie zahărul sub orice formă, oţetul de stat, conservele, mezelurile, grăsimile animale, preparatele din făină albă, inclusiv pâinea, alcoolul, cafeaua. Va consuma multe salate de crudităţi (varză, sfeclă roşie, morcov, ţelină etc.) de fiecare dată, adăugând şi câte un cartof crud, de mărime medie. Legumele crude şi curăţate se dau pe răzătoare, se adaugă ulei (preferabil din porumb) şi puţin oţet din mere cu miere, precum şi alimente care conţin un coeficient însemnat de coenzimă Q10 - mei, alune dulci, spanac, peşte oceanic, sardine, scrumbii (dacă este posibil să fie uscate), cartofi copţi în coajă, grâu, orz şi ovăz germinate, care se pot pune după germinare în lapte, îndulcit eventual cu puţină miere.
* Se face masajul reflexogen al tălpilor picioarelor timp de 30 de minute, dimineaţa şi seara, fie mergând desculţ pe prundiş sau pe alt teren cu denivelări mărunte, fie călcând pe boabe de porumb sau fasole, aşezate pe podeaua camerei (în acest caz, cu şosete în picioare). Sănătate şi mult curaj!
Prof. VASILE ANDRIŢOIU - Târgu-Jiu
"Cum pot scăpa de semnele lăsate de vărsatul de vânt pe faţă?"
(Răspuns pentru ANDREEA, F. AS nr. 1151)
1. Vă recomand o reţetă pentru uz extern: faceţi un decoct din două linguriţe cu pulbere de rădăcină de Amăreală (Polygala vulgaris), pe care le fierbeţi într-o cană cu lapte dulce (200 ml). Se fierbe vreme de 5 minute, la foc mic. Se ia de pe foc şi se lasă să se infuzeze 10-15 minute. Se strecoară. Se ung părţile afectate de mai multe ori pe zi, folosindu-se un tampon de vată curată.
CORNELIA
2. Procuraţi-vă următoarele plante: pelin, rostopască, gălbenele, salvie, foi de dafin, răşină de brad, 2 grame de rădăcină de stânjenel, frunze de nuc, cimbrişor, tătăneasă, păpădie, pătlagină. În total să însumeze 100 g de plante, care se amestecă bine şi se pun într-un borcan. Se toarnă deasupra un litru şi jumătate de vodcă şi se lasă la macerat 15 zile. (Se amestecă zilnic, cu o lingură de lemn.) Borcanul să fie legat cu o folie. După 15 zile, se strecoară şi se pun în sticle mai mici. Tamponaţi-vă faţa cu această tinctură de trei-patru ori pe zi. Seara, tamponaţi-vă cu tinctură de sunătoare. Tamponul să fie din pansament steril (două foiţe). Rezultatul se vede în două-trei săptămâni. Sănătate multă!
MARIA B. - jud. Prahova
3. În cartea "Sănătate din farmacia Domnului", Maria Treben recomanda contra semnelor şi cicatricelor, oricât de vechi ar fi, folosirea bitterului suedez. Se umezesc zilnic (dimineaţa şi seara, înainte de culcare) locurile afectate, timp de 40 de zile, după care semnele dispar. Încercaţi, poate că veţi rezolva problema.
MARIA - Bucureşti
"Fetiţa mea are bronşită astmatiformă"
(Răspuns pentru T. - Bucureşti, F. AS nr. 1214)
Aş vrea să vă pot ajuta cu un tratament naturist pentru tratarea fetiţei dvs. În urmă cu mulţi ani, unul dintre copiii mei (atunci, în vârstă de 5 ani) a suferit de aceeaşi boală. Ca tratament, am folosit următoarea reţetă naturistă: într-o sticlă închisă ermetic se pun la macerat, timp de o lună, 100 g propolis în stare solidă şi 250 g de alcool pur (de 90°). Se lasă la întuneric, iar din când în când se agită sticla. (Puteţi găsi tinctura de propolis în farmacii, dar e mai sigur să o faceţi acasă.) După o lună se poate folosi conţinutul obţinut, astfel: în fiecare dimineaţă (timp de o lună), înainte de masă, se freacă (foarte bine) un gălbenuş de ou fiert cu o linguriţă din amestec, după care se înghite. Rezultatele poate vor întârzia să apară. În acest caz, se poate repeta reţeta, dar cu o pauză de o lună între tratamente. Vă doresc multă sănătate. Menţionez că băiatul meu este acum în vârstă de 18 ani şi nu a mai avut probleme de sănătate (în această privinţă).
"Cum se poate evita recidiva unui abces perianal?"
(Răspuns pentru A. G. - Cluj, F. AS nr. 1278)
1. Vă recomand să vă puneţi un supozitor cu METRONIDAZOL (30 mg) seara, la culcare. Medicamentul este recomandat în principal pentru Tricomonas vaginalis, dar şi-a dovedit eficienţa şi în abcesele peritoneale, pelviene şi toracice. E bine tolerat pe cale rectală şi nu are efecte secundare. Aceste recomandări sunt cuprinse în Agenda medicală.
GEORGETA S. - Bucureşti
2. Nu vă mai chinuiţi cu operaţiile. Procuraţi-vă de la o farmacie veterinară unguentul MIBAZON (s-a vorbit pe larg despre el în F. AS), care conţine un complex de antibiotice în concentraţie ridicată, fiind deosebit de eficient. (Îl găsiţi la farmaciile veterinare.) Sunt convins că în urma unor aplicaţii locale veţi obţine rezultate spectaculoase, eliminând definitiv perspectiva unei operaţii. Vă doresc sănătate.
VALERIU M. - Timişoara
"Ajutaţi-mă să scap de hirsutism!"
(Răspuns pentru BEATRICE - Craiova, F. AS nr. 1289)
Orice tratament hormonal veţi face, nu veţi scăpa de pilozităţile care vă supără, decât prin operaţie. Aceasta constă în curăţirea ovarelor de chisturile prezente pe ele. După operaţie, ovarele îşi vor relua activitatea şi rezultatele vor fi spectaculoase. Bineînţeles că după aceea va trebui să fiţi supravegheată de un endocrinolog.
Dr. ELENA VINTILĂ - Bucureşti
"Mama suferă de migrenă în ciorchine"
(Răspuns pentru ANDREEA S., F. AS nr. 1360)
1. Ar trebui ca mama dvs să se adreseze cât mai repede unui reflexolog. Tehnicile respective permit depistarea şi diagnosticarea oricăror boli, chiar cu mult timp înainte ca acestea să se manifeste. În cazul dvs., există în mod cert un blocaj energetic pe un meridian sau pe un vas central. De obicei, aceste blocaje generează probleme majore ale coloanei vertebrale şi ale capului, lipsă de vigoare fizică, instabilitate psihică etc.
CORNELIU - Bucureşti
2. Ştiu o reţetă în aparenţă banală, dar care a dat rezultate neaşteptate în cazul meu (deşi nu am avut dureri aşa de mari ca mama dvs.) şi al unei rude apropiate. Iat-o: se dă drumul la apă fierbinte în cadă (trebuie să intre în ea de la început, pentru ca să se obişnuiască mai uşor corpul cu fierbinţeala) şi se lasă până la nivelul în care să nu acopere zona inimii, ci doar pe aceea a rinichilor. Apa trebuie să fie fierbinte la limita de sus a suportabilităţii. Se stă 10-20 de minute, în funcţie de cât rezistă. (E important să se menţină temperatura ridicată.) În tot acest timp, este necesar să transpire permanent. Eu am uitat de dureri. Procedeul se repetă doar la nevoie, iar rezultatul este uimitor. Atenţie însă: băile fierbinţi nu le sunt recomandate cardiacilor!
LUMINIŢA A. - jud. Argeş
"Ce tratament e eficient pentru îmbunătăţirea auzului?"
(Răspuns pentru SANDU, F. AS nr. 1361)
Amestecaţi soluţie alcoolică de propolis (se găseşte la magazinele cu produse din miere) în proporţie de 1/4, cu untdelemn de măsline. Agitaţi bine sticluţa înainte de întrebuinţare, apoi încălziţi produsul. Cu această emulsie se îmbibă o meşă de tifon care se introduce în ureche timp de 36 de ore. Se schimbă din două în două zile. Se fac 10-12 aplicaţii.
VASILICA - Cluj