Destin de slugă
""Slugărel" a fost, până la urmă, dat afară. CExN al PSD i-a retras sprijinul politic, deşi Tudorel Toader este colaboratorul ALDE. "Subtilitatea lui felină", uşurinţa avocăţească în jonglatul cu interpretarea principiilor şi legilor juridice, ba chiar şi cunoştinţele lui de "psihologie a stăpânilor", nu i-au fost suficiente pentru a-şi păstra postul de ministru al Justiţiei."
Citeste tot articolul
Săptămâna 3-9 mai
"Luna nouă se întâmplă în noaptea de sâmbătă spre duminică, în semnul Taurului, unde Doamna Nopţii se simte foarte bine. Şi noi ne putem simţi la fel, dacă nu facem exces de mâncăruri şi alegem să petrecem o sâmbătă liniştită. Gâtul este sensibil, deci nu beţi băuturi reci. Marte în Gemeni i se opune lui Jupiter retrograd în Săgetător - asta le poate aduce un succes celor care nu s-au lăsat abătuţi de la eforturile lor şi nici nu şi-au supraestimat capacităţile, sau un eşec răsunător, celor care forţează nota, fără a înţelege ce li se cuvine cu adevărat."
Citeste tot articolul
A mai căzut o redută: AUGUSTIN LAZĂR
""Toţi sfinţii au o biografie", aşa sună, pe româneşte, o vorbă care circulă pe alte meleaguri. Una dintre referinţele de mare valoare pentru lumea creştină ne spune că omul se poate schimba, că până şi cel mai mare criminal poate păşi treptele Raiului dacă renunţă la viaţa de păcat şi ia calea credinţei."
Citeste tot articolul
Un vis de-o viaţă: Piberi Kenia
"La 75 de ani, celebrul maestru al cafelei din Bucureşti, Gheorghe Florescu, şi-a îndeplinit un vis de-o viaţă: a adus la vânzare cele două cafele organice, Piberi Kenia şi Gheişa Columbia. De peste 60 de ani le aşteaptă Gheorghe Florescu, ţinând seama că lucrează în acest domeniu de când avea 8 ani."
Citeste tot articolul
CIPRIAN ŞTEFAN - "Întoarcerea spre lumea satului a luat avânt extraordinar"
"În momentul de faţă, pot să spun că sărbătoarea Învierii Domnului a început să redevină ceea ce era odată în satul românesc. Simt că oamenii sunt mult mai conectaţi la ceea ce înseamnă în mod profund sărbătoarea pascală. De câte ori merg în zona Târnavelor sau a Apusenilor, de unde sunt eu, văd că lumea vine la biserică, şi în fiecare an, numărul lor e tot mai mare. Şi tot mai mulţi sunt cei ce vin îmbrăcaţi în haine populare, ceea ce dă un aspect aparte Învierii."
Citeste tot articolul
"Sufăr de oboseală a inimii şi am picioarele veşnic reci"
"Vă scriu cu rugămintea de a mi se publica aceste rânduri prin care cer un sfat (sau mai multe) pentru tratamente naturiste în mai multe probleme de sănătate: * am picioarele reci, şi vara, şi iarna * sufăr de oboseală a inimii * am circulaţie periferică proastă. Am trecut pe la mai multe secţii în spital, unde am fost investigat: reumatologie, neurologie, fizioterapie, cardiologie, dar răspunsurile au fost evazive şi tratamentele fără rezultat."
Citeste tot articolul
"Sinuzita cronică se poate vindeca naturist?"
"Redau mai jos lista de ceaiuri pentru sinuzită (lista nr. 6): Cicoare, coada-şoricelului, frunze de măr pădureţ, frunze de mur, flori de muşeţel, frunze de nuc, frunze de pătrunjel, flori de soc, frunze de stejar, flori de tei, flori de trifoi. Se amestecă toate plantele de mai sus, se mărunţesc. Pentru o inhalaţie, se iau 3 linguri din acest amestec şi se pun într-un săculeţ de pânză, care se fierbe un minut, în 4 litri de apă."
Citeste tot articolul
Leacuri de Mai: Mugurii de pin şi de brad
Acum, în luna mai, pinul şi bradul conţin tot ce îi trebuie organismului pentru menţinerea sănătăţii şi pentru vindecare. E vremea mugurilor izbucniţi din plante. Unde mai pui că o incursiune în pădure este o îmbăiere de sănătate a plămânilor, care se dau în vânt după aromele împrăştiate de conifere. Bază bogată de leacuri vechi, populare, ar fi grozav să vă aduceţi acasă, ca prim ajutor, mugurii proaspeţi ai brazilor.
Citeste tot articolul
Din reţetele domnului farmacist Bobaru: Tratamente cu mlădiţe de plante
"Mlădiţele sunt lăstarii tineri ai pomilor, arborilor şi arbuştilor, lungi de aproximativ 8-15 cm. Toată energia de primăvară a plantelor trece în ele, dăruindu-le o putere extraordinară de vindecare. Luna Mai este perioada optimă de recoltare a lor..."
Citeste tot articolul
Reumatismul şi primăvara
"Vremea schimbătoare, specifică primăverii, pune la grea încercare răbdarea celor care suferă de reumatism şi care cu greu se mai pot bucura de frumuseţea strălucitoare pe care o aduce anotimpul verde. Dar ce este de fapt reumatismul? Şi cum îl putem combate, folosind eventual chiar unele dintre minunatele daruri pe care ni le aduce natura la începutul sezonului cald?"
Citeste tot articolul
Dureri de stomac
"Răscolite de primăvară, chinuie amarnic şi cer soluţii rapide pentru a fi ţinute în frâu. Remediile pe care vi le propunem sunt măsuri de prim-ajutor. Apă cu argilă: se pune argila în paharul cu apă, se amestecă, se lasă să "recadă" la fund şi se bea apa de la suprafaţă. În primele zile se bea doar această apă de suprafaţă, după care se amestecă, pentru a bea, progresiv, câte puţin mai multă argilă în fiecare zi. "
Citeste tot articolul
Salon de frumuseţe la domiciliu
"Iată cum vă puteţi îngriji frumuseţea personală acasă, cu ingrediente alimentare pe care le aveţi în cămară, proaspete, naturale şi foarte eficiente."
Citeste tot articolul
Ajutoare din stratul cu verzituri - Loboda şi ştevia
"Dacă aţi obosit din cauza războiului de o sută de ani pe care îl duceţi cu kilogramele care stau agăţate de dvs., renunţaţi o vreme la dietele pe care le duceţi şi treceţi pe verzituri. Două dintre ele - loboda şi ştevia - s-ar putea să vă fie de ajutor: reglementează digestia şi aţâţă focul metabolismului. Iată cum puteţi profita de ele pentru a slăbi..."
Citeste tot articolul
Love Story pe acoperiş
"De câteva zile, în lumea pisicilor mele e mare furtună. A fost greu până am înţeles ce se întâmplă, dar acum pot răsufla uşurată. Ştiu despre ce este vorba. Primele semne ciudate le-am văzut într-o dimineaţă, când am ieşit în curte să le dau de mâncare. Mi-a atras atenţia faptul că Iulişca stătea deoparte şi cumva parcă nu era interesată deloc de ce se întâmpla în jurul castroanelor."
Citeste tot articolul
Au nevoie de ajutor
"Bebe este o pisicuţă de aproximativ 5 luni, cu blăniţa neagră cu alb (pe faţă, pe pieptuţ şi pe lăbuţe) - culorile sunt foarte frumos şi nostim dispuse. Deparazitată, vaccinată, cu feţişoara tare hazlie, obişnuită la litieră, nepretenţioasă la mâncare, abia aşteaptă să fie adoptată pentru traiul într-un apartament."
Citeste tot articolul
Gaura neagră de la Notre-Dame
"Dumnezeu, cât n-am crede, dă semne. Încontinuu. "Da, mă, se vor repezi unii, o să zici că incendiul de la Notre-Dame e un semn divin, nu neglijenţă crasă... Ce să zic!". Da, chiar aşa am gândit şi iată, şi scriu. Am fost în septembrie 2015 în Paris, cu două luni înainte de atentatele teroriste cumplite care au lăsat în urmă 129 de morţi şi 352 de răniţi. În zilele cât am stat, mi s-a părut că nu mai regăseam aproape deloc boema pariziană de-altădată."
Citeste tot articolul
Cazuri de extremă urgenţă
"Stimată redacţie, Stimată doamnă directoare Sânziana Pop, Mă numesc Ţînţăreanu Ana Maria, am 23 de ani şi am o familie greu încercată. Părinţii mei sunt foarte bătrâni, ambii având 72 de ani. Fac precizarea că eu am fost adoptată, crescută de la vârsta de 1 an şi 8 luni. Mamei i-a fost depistată, după mai multe investigaţii, o tumoră malignă la stomac. Până să fie diagnosticată cu această boală gravă, a suferit de depresie."
Citeste tot articolul
Cel mai fidel cititor - Extragerea lunii MARTIE
20 de premii a 150 RON fiecare
Citeste tot articolul
Verii mei, în zilele Paştilor
"În editorialul "Tata Ion şi Mama Ioana", din Formula AS nr. 1361, am vorbit de cei 13 veri şi verişoare primare ale mele, de la Baia de Fier. Între timp, am luat legătura cu unii dintre ei, rugându-i să-şi amintească cum îşi petreceau Sfintele Paşti, în anii copilăriei."
Citeste tot articolul
De Paşti, la tanti Regina din Mediaş
"Am venit la tanti Regina s-o rog să-mi povestească despre sărbătorile din copilăria sa, despre Paşti şi despre Înviere. Înainte, însă, vrea musai să mă poarte câteva minute prin iadul tinereţii sale. Şi, oare, nu pe-acolo trece drumul spre orice Înviere? Avea doar 18 ani când a fost deportată în Rusia, fără să ştie de ce."
Citeste tot articolul
ANCHETĂ: Mai primiţi Lumina Învierii?
"Primele imagini despre Învierea Domnului văzute de mine sunt cele pictate, naiv şi oarecum grăbit, pe pereţii din biserica satului meu. Erau şi au rămas imaginile cele mai pline de lumină. Le-am regăsit, la un moment dat, într-o pictură minunată de Rembrandt, ce înfăţişa Învierea. Un Hristos abia zărit, "întrupat" în lumină şi dătător de lumină. Semănau, într-un fel aparte, cu lumina soarelui care se revărsa în fiecare dimineaţă peste casa copilăriei mele."
Citeste tot articolul
OLIVER MERCE - "Din respect pentru cei fotografiaţi, a trebuit să las aparatul foto deoparte, pentru ca cele văzute să rămână amintiri doar pentru mine"
"La mai puţin de trei ani de la albumul său de debut, Oliver Merce revine cu o nouă carte de fotografie, o adevărată performanţă în peisajul, mai degrabă sărăcăcios, al fotografiei româneşti. Remarcabil este şi faptul că proiectul are un scop caritabil: prin intermediul cărţii sale, autorul adună fonduri pentru eroii fotografiilor lui."
Citeste tot articolul
IOANA BUGARIN: "Sunt un om cu emoţiile la vedere"
"Am descoperit că sunt un om foarte empatic, cu o sensibilitate foarte mare, care mă ajută pe scenă, dar care uneori poate fi greu de gestionat în viaţa de zi cu zi. Sunt aşa, un om cu emoţiile la vedere. Şi am mai descoperit şi pasiunea asta imensă de a lucra, care mă face să stau la repetiţii de dimineaţa până seara târziu. La 23 de ani te schimbi continuu, puţine lucruri sunt certe."
Citeste tot articolul
VASILE MUREŞAN-MURIVALE - "Pictor este acela care ştie să străbată pustia"
"Ţin minte cât de mult îmi plăcea când înverzea totul, şi eu ieşeam din târnaţul casei, priveam pădurea grofului, unde auzeam cucul, şi strigam tare: "Mamăăă! A înverzit pădurea!". Cucul nu îl auzi decât primăvara, e ca un vestitor. Iar primăvara în copilărie o trăieşti mult mai intens. Atunci mergeam prin pădure şi culegeam brânduşe pentru mama. Ultima dată când am fost acasă a fost şi ultimul an când a trăit ea, şi eu m-am dus în pădure ca un copil, de i-am adus mamei brânduşe. Şi mama era fericită."
Citeste tot articolul
Săptămâna Patimilor şi Deniile
"Demult, acum mai bine de 1500 de ani, atunci când au fost alcătuite de sfinţii bisericii, deniile începeau întotdeauna la miezul nopţii, niciodată mai devreme. Iisus le spusese apostolilor că a doua Sa venire va fi pe neaşteptate, aşa că primii creştini privegheau în Săptămâna Mare, aşteptându-L cu inimile deschise. Se adunau când întunericul le înghiţise deja casele, îi lăsau pe cei mai neputincioşi dormind, iar ei veneau în biserici să se roage."
Citeste tot articolul
Cum a învins postul negru medicina alopată
"În anul 1864, un tânăr absolvent de 27 de ani ieşea pe porţile Colegiului de Medicină şi Chirurgie al Universităţii din Michigan. Edward Hooker Dewey era tânăr şi capabil să privească mai larg decât colegii săi, aprigi apărători ai medicinei alopate. Totul a pornit de la o revelaţie: tânărul medic a observat că bolnavii au tendinţa de a refuza hrana în mod natural."
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII MAI
"Frumoasa lună Mai vine cu o bogată activitate astrologică. Multe se întâmplă în jurul Lunii noi în Taur, din 5, care poate fi considerată un punct culminant al primăverii, permiţându-ne să demarăm un proiect financiar. Tot acum avem nevoie de mare atenţie în trafic, în preajma datei de 6. Mercur străbate în grabă Taurul, între 6 şi 21. La început îl întâlneşte pe Uranus, combinând inteligenţa raţională, mercuriană, cu cea originală, inventivă, de tip uranian."
Citeste tot articolul
ELENA GHEORGHE - "Lunâ Albâ"
"Elena Gheorghe a devenit cunoscută la mijlocul anilor 2000, în postura de solistă a trupei de muzică latino Mandinga. S-a bucurat de succes şi de recunoaştere alături de această formaţie, pe care a părăsit-o ca să-şi creeze o carieră solo. A păşit destul de timid pe noul drum, dar a reuşit să se facă iarăşi remarcată, mai ales după ce s-a întors spre rădăcinile ei armâneşti."
Citeste tot articolul