Loboda
Salată de lobodă
Frunze proaspete de lobodă, spălate şi mărunţite, se amestecă cu câteva frunze de salată verde, pătrunjel şi mărar tocate. Se adaugă suc proaspăt de lămâie şi puţin ulei de măsline. Consumaţi zilnic câte o porţie de salată de lobodă, înainte de masa de prânz.
Borş de lobodă
Aveţi nevoie de 2 legături de lobodă, o ceapă, un morcov mic, o lingură cu orez, leuştean şi un litru de borş proaspăt. Puneţi la fiert loboda, ceapa şi morcovul tăiate mărunt, împreună cu orezul, într-un litru de apă. După 15 minute, adăugaţi borşul, dat în clocot, un praf de sare, iar la sfârşit, verdeaţa tocată. Înlocuiţi în fiecare zi o masă cu o porţie de borş de lobodă.
Ştevia
Ceai de ştevie
Puneţi un litru de apă pe foc. Când clocoteşte, adăugaţi o legătură de ştevie bine spălată şi mărunţită. Acoperiţi vasul 15 minute, apoi strecuraţi. Se bea întreaga cantitate, pe parcursul unei zile, în cure de 3 săptămâni.
Mâncare de ştevie
Aveţi nevoie de 6-7 mâini de ştevie proaspătă, 2 legături de ceapă verde, o legătură de usturoi, o legătură mărar, 50 ml ulei de măsline, o lingură cu făină, sare, piper.