Loţiune cu ceai negru pentru piele grasă
Ingrediente: un pliculeţ ceai negru, o jumătate pahar apă minerală.
Puneţi pliculeţul de ceai negru într-un sfert de pahar apă minerală clocotită. Lăsaţi la infuzat 15 minute. Aplicaţi lichidul pe faţa curăţată, folosind o bucată de vată, dimineaţa şi seara, timp de două săptămâni. Puteţi păstra loţiunea timp de două zile, în frigider.
Cremă de banană, împotriva pielii uscate
Ingrediente: o banană bine coaptă, 50 g unt.
Decojiţi şi zdrobiţi banana până se transformă în piure şi amestecaţi-o cu untul (scos din frigider cu oră înainte de folosire). Aplicaţi pasta obţinută pe faţă sau pe restul corpului, în special pielea uscată de pe mâini şi picioare. Lăsaţi să acţioneze timp de 15-20 minute, înainte de clătirea cu apă călduţă.
Mască regenerantă cu fasole boabe
Ingrediente: 4 linguri fasole boabe bine fiartă, o linguriţă ulei de măsline.
Zdrobiţi boabele de fasole fierte, adăugaţi uleiul şi amestecaţi până ce preparatul se omogenizează. Aplicaţi pe faţă şi pe gât cu masaj uşor, lăsaţi să-şi facă efectul 30 de minute, apoi clătiţi-vă cu apă călduţă.
Ingrediente: 2 linguri drojdie de bere, o lingură miere, un sfert linguriţă praf de scorţişoară, apă.
Amestecaţi drojdia cu puţină apă, până când obţineţi o cremă groasă, apoi adăugaţi mierea şi scorţişoara. Întindeţi amestecul pe faţă sau pe alte zone cu acnee şi coşuri, lăsaţi să acţioneze timp de 20 minute, apoi clătiţi cu apă caldă.
Cremă de cartofi pentru albirea pielii şi ştergerea petelor
Ingrediente: cartofi făinoşi, lapte, câteva picături apă de trandafiri.
Fierbeţi câţiva cartofi făinoşi, curăţaţi-i de coajă, sfărâmaţi-i, adăugaţi puţin lapte până se face o pastă, apoi puneţi apa de trandafiri. Întindeţi această pastă pe faţă, pe mâini sau pe decolteu şi masaţi puternic. Lăsaţi să acţioneze 10 minute, spălaţi-vă şi aplicaţi o cremă hidratantă.
Deodorant cu lămâie
Ingrediente: suc de lămâie proaspăt.
Spălaţi zona subraţului cu apă şi săpun, apoi ungeţi pielea cu un tampon de vată înmuiat în suc de lămâie.