RODICA CULCER despre... Geniile finanţelor şi abureala bugetului
"Dacă citim atent analizele economice pertinente, ne dăm seama că bugetul nu este temeinic fundamentat, ci contează pe îndeplinirea unor "angajamente" ale ANAF, privind buna colectare a taxelor şi impozitelor, în ciuda slabelor performanţe ale instituţiei în anii anteriori. Bazat pe cifre false, bugetul nu poate livra ceea ce promite, adică bunăstare şi investiţii în proiecte de interes public."
Citeste tot articolul
Revanşa Laurei Kovesi - prima pe listă pentru Parchetul UE
"Dată afară de la Direcţia Naţională Anticorupţie fără ca măcar să i se dea şansa să se apere în faţa acuzelor aduse de ministrul Tudorel Toader, fosta şefă DNA, Laura Codruţa Kovesi, îşi ia o revanşă răsunătoare pe plan european. Înscrisă, alături de alţi procurori de top din Europa, în concursul pentru funcţia de Procuror al Uniunii Europene, Laura Kovesi a ocupat locul 1 pe lista scurtă, de trei nume, pe care Comisia de selecţie a transmis-o Parlamentului European şi Consiliului Uniunii Europene."
Citeste tot articolul
Autostrada zero: Dragnea-Dăncilă-Vâlcov
"Agenţia de ştiri "Newsteam.ro", citată de Evenimentul Zilei, o vede pe cea dintâi dintre miniştrii României, Dăncilă (Nica) Viorica-Vasilica, la puşcărie, petrecând ani grei în izolare. Şi asta numai pentru încălcarea unei legi recent votate de parlament. Cu toate că distinsa ingineră de petrol din Roşiori a promis să respecte legile, iat-o cum îşi îndoaie spinarea la porunca ilegală a şefilor săi!"
Citeste tot articolul
TIA ŞERBĂNESCU - "Ultima idee «de siguranţă naţională» a lui Dragnea: vitamina D"
"Proiectul de buget a provocat nemulţumiri în primul rând în rândurile aleşilor locali din coaliţia de guvernare. Ba, mai mult, şi Liviu Dragnea, liderul PSD, are nemulţumiri, constatând că s-au dat prea mulţi bani serviciilor secrete, în dauna vitaminei D pentru copii. Asta e ultima idee "de siguranţă naţională" a lui Dragnea."
Citeste tot articolul
"Există leac pentru schizofrenie paranoidă?"
"Bună ziua! Caut tratament pentru schizofrenie paranoidă. Momentan mă tratez cu Duloxetină, Olanzapină şi Rivotril. Îmi sunt afectate memoria şi somnul şi am scăzut în greutate. Orice sfat e binevenit. Vă mulţumesc."
Citeste tot articolul
"Nepoţelul meu are pe limbă o hartă geografică"
"Am suferit şi eu cu limba luni de zile, de parcă ar fi fost arsă. Medicamentele nu m-au ajutat, dar am primit o reţetă cu ceai de sânziene care a fost foarte bună. Se beau 3 căni pe zi (o linguriţă de plantă opărită cu o cană de apă), dintre care prima trebuie băută dimineaţa, pe stomacul gol. Cu acelaşi ceai, îmbibaţi tampoane de vată şi puneţi-l pe băiat să le ţină pe limbă cu degetul."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru SILVIA D. - Iaşi, F. AS nr. 1349 - "Nu reuşesc să-mi revin după AVC"
"Accidentul vascular cerebral (AVC) este numele comun al mai multor tulburări ce apar la scurt timp după perturbarea aportului de sânge la creier. Când circulaţia sanguină spre creier este blocată, celulele nervoase sunt deprivate de oxigen şi substanţe nutritive. Drept urmare, funcţionarea neuronală poate fi alterată sau compromisă definitiv."
Citeste tot articolul
"Ne-a ajutat enorm acest produs şi ne bucură faptul că este românesc"
"Bună ziua! Numele meu este Mirela Lepădatu, sunt cititoarea dvs. fidelă şi vreau să mulţumesc colectivului de la Formula AS pentru articolele extraordinare publicate! Acum un an am aflat prin intermediul revistei despre Telom-R, un produs bun pentru imunitate, dar şi pentru articulaţii, cancer sau probleme nervoase şi m-am bucurat să citesc despre el un interviu în revistă."
Citeste tot articolul
Leacuri de la cititori
"Leac contra migrenei. În momentul unui episod cu dureri foarte mari de cap, pacientul îşi caută cu degetele punctele dureroase, aflate de regulă pe tâmple, în faţa urechilor, pe care, apăsându-le, le presează cu degetele mari ale ambelor mâini, simultan şi circular, în sensul acelor de ceasornic, 1-2 minute, timp în care durerea trebuie să dispară."
Citeste tot articolul
Remedii pentru bolile sezonului rece - AYURVEDA
"Sistemele medicale tradiţionale antice (indian şi chinez) sunt concepute pornind de la o atentă observare a mediului exterior, dar şi de la o profundă introspecţie, din dorinţa de autocunoaştere. Întoarcerea spre propria fiinţă..."
Citeste tot articolul
Remedii pentru bolile sezonului rece - Dr. RAREŞ SIMU: "Apelaţi la plantele adaptogene!"
"Frigul reprezintă un factor de stres asupra organismului. Îl supune unei solicitări intense, căreia acesta încearcă să-i facă faţă. Mecanismele de apărare ale corpului sunt suprasolicitate în condiţii de frig extrem, cum avem în această perioadă. În această situaţie, este nevoie ca organismul să fie susţinut, să fie ajutat să facă faţă acestor condiţii. Aş spune că foarte importante, în această situaţie, sunt plantele adaptogene."
Citeste tot articolul
GHEORGHE MOTORCA: "În faţa puterii miraculoase a plantelor, nu rezistă nicio boală"
"Eu ce pot să vă spun e că tratamentul se personalizează în funcţie de om. Un om obosit, stresat, extenuat, care munceşte mult are nevoie de odihnă şi de energizante. Un altul care a fost lovit de boli şi a luat multe tratamente are nevoie de detoxifiere şi de curăţarea sângelui, omul care se află în convalescenţă trebuie să-şi refacă imunitatea."
Citeste tot articolul
Cum ne vindecă iubirea
""Iubirea este singurul lucru care se înmulţeşte atunci când îl împarţi", nota scriitorul german Clemens Brentano. Într-un mod asemănător vorbea şi Julieta lui Shakespeare despre dragostea ei pentru Romeo: "Din ce dărui, tot mai mult am încă". Fiecare om cunoaşte aceste emoţii, chiar dacă nu se pricepe să le îmbrace în cuvinte atât de meşteşugite: tânjeşte după prezenţa fiinţei iubite, simte nevoia s-o mângâie, i se încălzeşte inima când o are alături. Intimitatea şi comuniunea ne fac fericiţi."
Citeste tot articolul
MELOTERAPIA - Tămăduirea prin muzică
"Cine n-a simţit măcar o dată în viaţă nevoia să fredoneze o melodie sau nu a uitat, fie numai şi pentru o clipă, suferinţa şi durerea, ascultând un concert de Mozart, Vivaldi sau Händel? Nevoia de muzică şi influenţele pe care le exercită asupra fiinţei omeneşti, în ansamblul ei, erau cunoscute încă din Antichitate."
Citeste tot articolul
Virtuţile SALVIEI
"Plantă aromată şi parfumată, Salvia e acoperită de glorie, nu doar ca remediu puternic de sănătate, ci şi ca remediu de frumuseţe. Datorită efectului ei revigorant, antiseptic, astringent, cicatrizant, antiinflamator, de curăţare şi împrospătare, Salvia este o binefacere pentru piele şi păr, şi intră în compoziţia multor reţete uşor de realizat acasă."
Citeste tot articolul
Dieta chinezească cu apă
"Provoacă pierderea în greutate şi asigură un sistem digestiv puternic. În medicina chineză veche, apa călduţă (nu fierbinte) este recomandată în toate tratamentele, inclusiv pentru a slăbi. Apa rece trebuie evitată, fiind cauza unor dezechilibre în organism şi boli. "
Citeste tot articolul
Bufa
"Stătea speriat şi zburlit în parcul spitalului unde soţul meu şi cu mine lucram: un puişor de bufniţă, care probabil căzuse dintr-un copac. În preajma lui, se aflau câţiva oameni care îşi dădeau cu părerea într-un mod agresiv: ba că bufniţa aduce numai necazuri, că prevesteşte moartea, că mai bine ar fi ucisă..."
Citeste tot articolul
Au nevoie de ajutor
"Doi frăţiori de aproximativ 5 luni (unul este tigrat pe roşcat, celălalt gri închis cu alb) sunt oferiţi spre adopţie fie împreună, fie separat, dar numai unor persoane care iubesc cu adevărat pisicile. Sunt deparazitaţi, nepretenţioşi la mâncare, obişnuiţi cu câinii, şi dornici de iubire cât mai multă."
Citeste tot articolul
Budinci
"Budincă de macaroane cu şuncă. Se fierb macaroanele în apă cu sare, se strecoară, se lasă să se scurgă în sită. Se porneşte cuptorul. Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt, apoi se căleşte în untdelemn. Se adaugă mazărea, se lasă şi ea puţin la călit, se sărează, se piperează, se adaugă 2 linguriţe de suc de lămâie. Se taie şunca în felii cam de 1,5 cm lăţime."
Citeste tot articolul
Cazuri de extremă urgenţă
"Stimată redacţie "Formula AS", Numele meu este Nae Cristea, locuiesc în sat Răleşti, com. Gogoşari, jud. Giurgiu. Locuiesc împreună cu soţia mea şi doi dintre copii: Nae Ionuţ Ştefan, în clasa a VIII-a, şi Nae Dragoş Marian, în clasa a VII-a. Ne descurcăm foarte greu. Atât eu, cât şi soţia mea suntem bolnavi."
Citeste tot articolul
Cititorii mulţumesc pentru ajutor
"Către conducerea revistei "Formula AS", Vă mulţumesc din adâncul sufletului meu că în împrejurările catastrofelor naturale din iunie 2010, care mi-au distrus în totalitate gospodăria din localitatea Rona de Sus, Maramureş, aţi fost primii care mi-aţi întins o mână de ajutor. Mulţumesc pentru publicarea necazului meu, din care n-aş fi ieşit cu amărâta mea de pensie de boală."
Citeste tot articolul
Povestea unei iubiri interzise - Elena Văcărescu şi Principele Ferdinand
"Şedinţe de spiritism cu voci ciudate prevestind viitorul, mizanscene pline de romantism, bârfe de Palat, complicaţii politice la cel mai înalt nivel, conflict deschis în familia regală a României, lacrimi şi disperare..."
Citeste tot articolul
Viaţa după divorţ - Psih. Gáspár György: "Rănile se vindecă întotdeauna"
"Femeile divorţează de multe ori pentru că îşi doresc un nou început, o altă relaţie, cu mai multă afecţiune şi conectare. Un bărbat va anunţa că vrea să divorţeze doar dacă situaţia devine insuportabilă..."
Citeste tot articolul
Săptămâna 15-21 februarie
Intrăm şi noi într-o perioadă ceva mai liniştită. Aveam nevoie de ea ca să ne revenim după toate zdruncinăturile de săptămâna trecută. Marte intră în Taur, unde temperamentul său se mai domoleşte. Aici, el se manifestă mai degrabă sub formă de fermitate şi tenacitate decât ca pericol de accidente sau crize colerice. În Taur, Marte ne ajută să luăm iniţiative chibzuite privitoare la bani şi aduce de asemnea sare şi piper în viaţa intimă.
Citeste tot articolul
Scrisori care aşteaptă răspuns - Răspuns la ancheta "Două cazuri de divorţ", F. AS nr. 1351
"Referitor la prima scrisoare publicată în revistă, în care se spunea că partenerii s-au despărţit după 13 ani de convieţuire, sunt de părere că asemenea poveşti se întâmplă destul de des. Suntem oameni, şi nimic nu este imposibil în relaţiile dintre noi. Doamna trebuie să mulţumească lui Dumnezeu că nu au existat şi copii. În multe cupluri se întâmplă ca rutina relaţiei să fie brusc întreruptă de apariţia unei persoane a cărei atracţie este irezistibilă, chiar şi atunci când partenerii ţin cu adevărat unul la altul."
Citeste tot articolul
PAVEL BARTOŞ - "Îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a dăruit bucuria"
"Eu am un principiu: cât timp faci ceea ce-ţi place, nu simţi oboseala şi eşti natural. În schimb, dacă te simţi nesigur, atunci vrei să te demonstrezi, iar asta dă fals. Poţi să înşeli vigilenţa publicului poate vreo 5-10 minute, dar după aceea crisparea, nefirescul devin evidente. Deci este ceva important: dacă eu par efervescent şi optimist, asta se întâmplă pentru că aşa şi sunt în realitate - şi-i mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a dăruit bucuria!"
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
"Spre deosebire de diletanţii care-şi scriu sentimental-convenţional amintirile, Ada D'Albon are talent de povestitoare, o voce distinctă şi bun simţ artistic. E un om de teatru complex dar şi scriitoare, familiarizată cu transpunerea trăirilor proprii în "viaţa frazei", are acea capacitate de a configura prin limbaj o lume populată. Asta face din cartea ei (care nu întâmplător a fost un bestseller la târgul Gaudeamus de anul trecut) o lectură deloc plicticoasă, în ciuda dimensiunii."
Citeste tot articolul
CINOI DIN BOBEŞTI - "Mă întreb cine-o mai cânta muzica asta lăutărească adevărată, după ce noi ne-om uşchi"
"A început cu vioara, dar a renunţat la scurt timp, după ce l-a văzut cum vine cu banii acasă pe fratele mai mare, care cânta cu acordeonul. Aşa a vrut să devină acordeonist. Mama era şi ea din familie de lăutari, unul dintre fraţi ei cântase până ieşise la pensie în orchestra Operei, iar celălalt era Gogu, profesor de acordeon pentru copiii din sat. Când a pus Gogu mâna pe Cinoi, nu l-a mai lăsat până ce nu a făcut din el un acordeonist de prim rang."
Citeste tot articolul
Pr. MACARIE ŞOTÂRCĂ - "Tu ai cheia, la tine-i clanţa, tu deschizi uşa spre Dumnezeu"
"Liniştea interioară te fereşte de tot. Nu e uşor să atingi această stare, îţi ia ani de experienţă, de zbucium, de căutări. La final, dacă eşti bine intenţionat, Dumnezeu îţi arată calea şi ajungi. Uneori, pierzi această linişte şi atunci ştii să faci diferenţa şi te străduieşti s-o atingi din nou. Odată atinsă, ştii că nu eşti singur, e o forţă puternică cu tine, e Dumnezeu."
Citeste tot articolul
Veşti bune despre România - Deci, se poate!
"De anul acesta, Clujul are o asociaţie a producătorilor de fructe de pădure, organizată sub formă de cooperativă agricolă: "Arome Transilvane". Iniţiativa îi aparţine Fundaţiei Civitas, care a adus laolaltă nouă membri fondatori, care cultivă şi procesează fructe de pădure. Cei nouă asociaţi provin din satele Lujerdiu, Sic, Borşa şi Vişea, şi cultivă coacăze negre, afine, zmeură, mure, agrişe, cătină albă, coacăze roşii, dar şi fructe mai speciale, ca aronia şi goji."
Citeste tot articolul
Pe stradă, cu "Formula AS" - Unde vă întâlniţi cu natura?
În ultima vreme, natura ne este recomandată ca un medicament. Pentru cine trăieşte la sat e uşor; natura e-n poarta casei. Dar orăşenii ce fac? Ce fel de natură creşte pe asfalt?
Citeste tot articolul
FiRMA - Poezii pe ritmuri rock
"E imposibil, veţi spune, ca o poezie de Eminescu să fie pusă pe ritmuri rock! Sau una de Blaga ori de Bacovia! Corifeii literaturii române nu pot fi cântaţi la chitară electrică. Şi totuşi, este posibil. Trupa bucureşteană FiRMA vine pe piaţă cu un material nou-nouţ, intitulat "Poezii Alese. Vol. I". Discul lor e compus din nouă piese originale, pentru realizarea cărora au folosit versurile unor poeţi români cunoscuţi, clasici şi contemporani, printre care: Mihai Eminescu, Lucian Blaga, George Bacovia, Ana Blandiana, Leonid Dimov..."
Citeste tot articolul