Accidentul vascular cerebral (AVC) este numele comun al mai multor tulburări ce apar la scurt timp după perturbarea aportului de sânge la creier. Când circulaţia sanguină spre creier este blocată, celulele nervoase sunt deprivate de oxigen şi substanţe nutritive. Drept urmare, funcţionarea neuronală poate fi alterată sau compromisă definitiv. Din această cauză, cu cât este mai mare durata de timp în care un AVC rămâne netratat, cu atât mai mari vor fi leziunile şi implicit sechelele neurologice. Succesul terapeutic depinde, deci, de promptitudinea instituirii tratamentului medicamentos.
În altă ordine de idei, AVC-ul este o afecţiune potenţial letală, ce necesită intervenţie medicală de urgenţă. După orice fel de AVC (ischemic, hemoragic) poate rămâne o arie de ţesut cerebral mort (infarct cerebral), astfel încât recuperarea funcţiilor afectate depinde de capacitatea ţesutului cerebral rămas neafectat de a suplini funcţiile celui afectat. În cazul unui accident cerebral, tratamentul imediat vizează îmbunătăţirea circulaţiei sanguine. În acest scop, mai multe tipuri de medicamente pot veni în ajutor. Astfel, combinaţia dintre aspirină, dipiridamol şi clopidogrel reprezintă o formulă terapeutică (antiagregante plachetare) ce reduce tendinţa sângelui de a forma cheaguri, împiedicând agregarea plachetară în momentul când sângele trece prin locuri înguste. Warfarina şi Heparina sunt medicamente anticoagulante care acţionează sinergic. Heparina are un efect imediat în reducerea tendinţei de coagulare sanguină, în timp ce se aşteaptă intrarea în acţiune a Warfarinei. Terapia trombolitică împiedică sau reduce afectarea cerebrală, prin dizolvarea cheagurilor sanguine şi restabilirea circulaţiei.
Sigur că, aşa cum probabil vi s-a spus, recuperarea parţială sau totală consecutivă unui AVC poate dura o perioadă de timp mai îndelungată, în funcţie de severitatea afectării ţesutului cerebral, de vârstă, condiţia fizică şi patologiile asociate care, la rândul lor, pot deveni factori de risc pentru instalarea accidentului vascular cerebral (hipertensiunea arterială, ateroscleroza, diabetul etc.) În acest context, medicina complementară vă poate veni în ajutor cu remedii care pot grăbi recuperarea neuro-motorie şi senzitivă. Dintre acestea, aş menţiona Ginkgo PrimMax, Resveratrolul, Coenzima Q10, acidul Alfa lipoic, DVR stem neuro, complexul vitaminic B şi nu în ultimul rând, extractul de muguri de Arin-negru, gemoderivat consacrat în tratamentul sechelelor post AVC.
Să auzim numai de bine!
Dr. LUCICA SIMA, Centrul de Imunologie ROMVAC COMPANY SA Şoseaua de Centură nr. 7, Voluntari, Ilfov, tel. 0737/50.10.60, 0722/85.12.77, 021/350.31.09, fax: 021/350.31.10, www.imunoinstant.ro
"Cum scap de Proteus prin metode naturiste?"
(Răspuns pentru OANA - Constanţa, F. AS nr. 1351)
Bacteriile din genul Proteus fac parte din flora normală a tubului digestiv, sursa tulpinilor care produc îmbolnăviri fiind flora bacteriană fecală. Când ajung în vagin, acestea pot declanşa infecţii urinare. În cadrul Companiei Romvac s-a dezvoltat "Departamentul de Cercetare-Dezvoltare Imunoinstant" unde se obţin produsele 100% naturale din gama Imunoinstant. Principalul component biologic ce stă la baza întregii game de produse IMUNOINSTANT este Imunoglobulina Y - anticorp specific extras din gălbenuşul ouălor hiperimune provenite de la găina ouătoare (Gallus domesticus). Produsele din gama Imunoinstant se caracterizează prin activitate antimicrobiană, antiinflamatoare şi imunomodulatoare, fiind de mare ajutor în prevenirea şi combaterea infecţiilor cu germeni patogeni, inclusiv în cazul infecţiei urinare cu Proteus sp. Medicul terapeut din cadrul Cabinetului de Medicină Complementară Romvac recomandă, în primul rând, efectuarea unor analize medicale recente, care să stabilească diagnosticul cert de infecţie urinară cu Proteus sp.; pe baza acestora, medicul stabileşte un protocol de administrare de preparate Imunoinstant, incluzând şi produsul specific Imunoinstant anti-Proteus, soluţie buvabilă.
"Am o infecţie în gât care nu mai trece"
(Răspuns pentru BOGDAN G. - Arad, F. AS nr. 1349)
Stimate domn, din păcate există infecţii bacteriene care netratate corespunzător se pot croniciza şi care, într-adevăr, pot dura atât de mult. Recomandarea medicilor terapeuţi din cadrul Cabinetului de Medicină Complementară Romvac este stabilirea unui diagnostic de certitudine, respectiv analiză microbiologică din exudat faringian. Odată identificat cu exactitate agentul patogen incriminat, medicii specialişti ai companiei Romvac vă aşteaptă pentru consultaţie şi stabilirea unui protocol terapeutic care se bazează pe administrare de produse din gama Imunoinstant. Acestea sunt 100% naturale şi au la bază Imunoglobulina Y - anticorp cu activitate specifică, extras din gălbenuşul ouălor hiperimune, provenite de la găina ouătoare (Gallus domesticus). Produsele din gama Imunoinstant se caracterizează prin activitate antimicrobiană, antiinflamatoare şi imunomodulatoare, fiind de mare ajutor în prevenirea şi combaterea infecţiilor cu germeni patogeni. Însă, pentru administrarea corectă a acestor produse şi reuşita aplicării lor este imperios necesară stabilirea unui diagnostic de certitudine a agenţilor care au declanşat şi menţin această afecţiune, iar numai după obţinerea rezultatelor acestora să consultaţi medicii terapeuţi ai Cabinetului de Medicină Complementară Romvac, care vor stabili un protocol terapeutic pe baza produselor din gama Imunoinstant.
Farm. Liliana Samson - Expert Good Days Therapy, tel: 0752/269.237
"Alergia la frig îmi face viaţa un calvar"
(Răspuns pentru LOREDANA - Galaţi, F. AS nr. 1352)
Odată cu sezonul rece se pot acutiza în organism o serie de simptome: se intensifică durerile articulare, apar afecţiunile respiratorii (răceală, gripă), sistemul imunitar este slăbit, iar toamna, putem menţiona şi episoadele de gastrită. Deşi cele mai frecvent întâlnite, din păcate, aceste simptome nu sunt singurele. Şi pielea are de suferit în timpul sezonului rece. De cele mai multe ori vorbim de o piele uscată, deshidratată, puternic sensibilizată, care se poate asocia cu prurit (mâncărimi), roşeaţă, inflamaţie, sensibilitate locală crescută. De obicei, în timpul verii avem recomandare strictă de hidratare, în special din cauza căldurii, a excesului de transpiraţie etc. Dar nu trebuie să uităm să ne hidratăm şi în sezonul rece, când organismul de asemenea poate fi deshidratat, iar pentru acest lucru, cel mai indicat este consumul de apă şi nu băuturi carbogazoase sau cafea. Creşteţi aportul de legume şi fructe care aduc un plus de vitamine, minerale, fibre; evitaţi mâncarea procesată, nesănătoasă, care încarcă organismul cu toxine ce produc dezechilibre metabolice (mezeluri, fast-food, snackuri etc). Puteţi îmbunătăţi şi susţine calitatea pielii cu câteva suplimente cu rol esenţial la acest nivel: Cola Fast Colagen Rapid, conţine 2 brevete de colagen din sursă marină care, pe lângă protecţia articulaţiilor şi tendoanelor, îmbunătăţeşte calitatea pielii, colagenul asigurând fermitate şi elasticitate, menţinând pielea netedă şi suplă. Coenzima Q10 Dual conţine microparticule de coenzima Q10 cu acţiune rapidă şi prezintă efect de durată. Studiile efectuate au arătat că administrarea zilnică protejează de efectele nocive ale radicalilor liberi, asigură luminozitatea şi elasticitatea tenului, întârzie procesele degenerative. Extract Purificat de Răşină Mumie cu Ginseng - stimulează refacerea ţesuturilor afectate, susţine capacitatea de adaptare a organismului la condiţii neprielnice de mediu, ginsengul fiind folosit de mii de ani pentru proprietăţile extraordinare la nivelul întregului organism. Extern, aplicaţi un lapte de corp hidratant şi folosiţi un gel de duş dermatologic pentru piele atopică. Multă sănătate!