Am suferit şi eu cu limba luni de zile, de parcă ar fi fost arsă. Medicamentele nu m-au ajutat, dar am primit o reţetă cu ceai de sânziene care a fost foarte bună. Se beau 3 căni pe zi (o linguriţă de plantă opărită cu o cană de apă), dintre care prima trebuie băută dimineaţa, pe stomacul gol. Cu acelaşi ceai, îmbibaţi tampoane de vată şi puneţi-l pe băiat să le ţină pe limbă cu degetul. Evitaţi mâncărurile condimentate. Daţi-i brânză de vaci, smântână, carne fiartă, legume şi fructe. Foarte bună este şi tinctura de propolis. Într-o jumătate de pahar cu apă se pun 20-30 de picături. Se obţine un lichid alb-lăptos, din care se ia o cantitate mai mică în gură, se ţine cam zece minute, apoi se scuipă. Pentru copil ar fi mai uşor să-i puneţi pe limbă un tampon înmuiat în soluţia respectivă. Se aplică de două-trei ori pe zi. După circa zece zile, afecţiunea limbii dispare definitiv.
ANICA Ş. - Sibiu
"Fetiţa mea răceşte foarte des"
(Răspuns pentru GABRIELA D., F. AS nr. 1112)
1. Daţi-i fetiţei în fiecare zi o capsulă gelatinoasă de ulei de peşte (Cod Liver Oil) şi o pastilă de calciu efervescent, timp de 15 zile. În fiecare zi, daţi-i să bea o ceaşcă de ceai de muşeţel călduţ, în care puneţi 5 picături de lămâie şi pe care îl îndulciţi cu miere de albine. Trebuie băut timp de 15 zile pe lună. Noi folosim acest tratament toată familia, cu foarte bune rezultate. Mi l-a recomandat o doctoriţă acum zece ani. Dă rezultate mai ceva ca un vaccin antigripal. Vă doresc sănătate.
MARIA C. - Brăila
2. Copilul meu, începând de la vârsta de 3 ani (acum are 5 ani) a început să răcească din ce în ce mai des (aproape lunar), având diagnostic de pneumonie astmatiformă, faringo-amigdalită purulentă, viroze etc. Mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a scos în cale doctori care m-au ajutat să îl vindec. Pe scurt: răcelile se datorau infecţiei cu giardia, infecţiei urinare cu colibacili şi infecţiei cu stafilococ. Prin tratarea acestor infecţii, am observat că băiatul a reuşit să aibă perioade de luni de zile în care nu mai făcea decât simple faringite. Reţineţi: prin distrugerea germenilor infecţioşi, creşte spectaculos rezistenţa copilului la răceală, gripă şi alte boli. În prezent, copilul urmează un tratament homeopatic cu rezultate de excepţie: de cinci luni de zile, nu a mai trebuit să ia niciun fel de medicament pentru răceală. La cele mai mici semne de răceală, îi administrez remedii homeopatice, şi simptomele mor în faşă.
VERONICA P. - Piteşti
3. Băieţelul meu răcea la fel de des până la 5 ani, când dintr-o întâmplare am ajuns în staţiunea Sovata din judeţul Mureş. Datorită băilor în lacul sărat Ursu, plajei şi aerului curat de munte, copilul meu nu a mai răcit deloc vreme de un an întreg, ceea ce mi s-a părut o minune de la Dumnezeu. De atunci, am mers acolo în fiecare vară, iar acum are 11 ani şi este rezistent şi sănătos. Similaritatea cazului m-a făcut să mă grăbesc să vă împărtăşesc din experienţa noastră. Vă urăm sănătate pentru micuţă şi Dumnezeu să vă ajute. Nu veţi mai şti ce sunt antibioticele!
MIRUNA B. - Constanţa
(Răspuns pentru ATANASE D. - Orşova, F. AS nr. 1126)
1. Cumnatului meu i s-a recomandat următorul tratament foarte eficient pentru discopatie lombară: 1. Se pisează 15 pastile de Paracetamol + 15 Aspirine + 15 Antinevralgice + 15 Algocalmine şi se pun într-o sticlă cu 200 ml alcool peste 50° (poate fi spirt medicinal). Se frecţionează zona dureroasă. 2. Se beau următoarele ceaiuri: ceai de coajă de salcie (3 pahare pe zi, vreme de 10 zile), ceai de frunză de frasin (2 pahare pe zi, vreme de 15 zile), ceai de coada-calului (2 pahare pe zi, vreme de 10 zile). 3. Nu se consumă carne, sare şi băuturi alcoolice. Vara, recomandărilor de mai sus li se asociază următorul procedeu: întins pe iarbă sau pe o bancă, se stă cu corpul la umbră şi cu capul la soare, în vreme ce tot corpul se acoperă cu frunze mari de brusture (aveţi nevoie de cineva să vă ajute). Se stă cu ele 15 minute pe spate, apoi se pun frunzele pe partea din faţă a corpului. În dreptul inimii se pune o batistă cu apă rece. Staţi alte 15 minute, apoi vă spălaţi corpul cu apă încălzită la soare. Cu căldură vă recomand să încercaţi acest tratament şi nu veţi regreta.
ELENA S. - Buzău
2. Masaţi zilnic zona lombară cu o tinctură făcută din rădăcină de brusture, săpată în luna mai, şi alcool dublu rafinat. Rădăcina săpată se spală şi se taie în feliuţe subţiri, cu un cuţit de inox. Se pune într-un borcan de circa 3 litri, peste care se toarnă alcoolul, cât să acopere rădăcina tăiată. Se leagă borcanul la gură cu o folie de polietilenă şi se ţine la cald (eventual la soare) circa trei săptămâni. Se agită de 2-3 ori pe zi. Tinctura va deveni maronie. Am suferit şi eu de această boală şi am scăpat de dureri cu tinctura de brusture. Reţeta o ştiu de la alţi bolnavi care s-au vindecat, scăpând de operaţie.
MARIOARA P. - Suceava
"De 10 ani sufăr de parotidită"
(Răspuns pentru GABRIEL I. - Arad, F. AS nr. 1177)
Tot în urmă cu 10 ani, mi s-a pus şi mie acelaşi diagnostic: parotidită bilaterală. După mai multe internări şi tratamente, la care boala s-a încăpăţânat să nu răspundă, Dumnezeu mi-a scos în cale o doctoriţă în vârstă, căreia îi mulţumesc din suflet pe această cale că m-a ajutat să mă vindec. Ea m-a învăţat un procedeu extrem de simplu şi de eficient: într-o pungă rezistentă de plastic se pune apă, se leagă la gură şi se bagă în congelator. Când este îngheţată, se aplică pe partea dureroasă.
VALENTINA - Deva
"Cum pot scăpa de arsurile din capul pieptului?"
(Răspuns pentru MARDALE V. - Brăila, F. AS nr. 1196)
Pentru ulcerul peptic cu care spuneţi că aţi fost diagnosticat, vă sfătuiesc să urmaţi un tratament homeopat cu produsele Institutului Boiron, care se găsesc şi la noi: Homeogene 20 - câte 20 comprimate din oră în oră, (în criză) Gastrocynesine - câte 1-2 comprimate (se sug cu un sfert de oră înainte de mese). În plus, la farmacia homeopată vi se poate prepara următoarea soluţie: Iris versicolor 6 DH, Robinia 6 DH, Kalium Bichromicum 5 CH, Histaminum 5 CH, din care beţi câte 20 de picături, de trei ori pe zi (după mesele principale). O jumătate de oră înainte şi după administrarea picăturilor nu se bea şi nu se mănâncă. În timpul tratamentului homeopat este contraindicat consumul de alcool, tutun, cafea, ceai de muşeţel, mentă (ceai, bomboane, gumă de mestecat, pastă de dinţi mentolată). Pentru tratament de fond homeopat, adresaţi-vă unui medic homeopat.
LORENA E. - Braşov