Tonic facial cu salvie şi lămâie
Ingrediente: o ceaşcă cu ceai concentrat de salvie, 2 linguri cu suc proaspăt de lămâie.
Puneţi la fiert 250 ml de apă şi când clocoteşte adăugaţi 3 linguri cu salvie uscată. Lăsaţi lichidul la infuzat până ce se răceşte, strecuraţi-l şi amestecaţi-l cu sucul de lămâie. Se poate păstra la frigider maximum 3 zile. Se loţionează faţa proaspăt spălată seara, la culcare.
Mască de salvie, ulei de măsline şi miere
Ingrediente: o lingură pulbere de salvie (obţinută prin măcinarea fină a salviei uscate), o linguriţă ulei de măsline, o lingură cu miere.
Se amestecă bine uleiul de măsline cu pulberea de salvie, apoi se încorporează şi mierea. Se aplică pasta obţinută pe faţă, se lasă să acţioneze 20 - 25 de minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă. Hrăneşte şi revigorează tenul obosit şi ofilit.
Mască de salvie, argilă şi propolis
Ingrediente: 4 linguri cu ceai concentrat de salvie, 3 linguri argilă, 5-6 picături de tinctură de propolis.
Amestecaţi argila cu ceaiul de salvie până la omogenizare, apoi adăugaţi tinctura de propolis. Aplicaţi pasta pe tenul proaspăt spălat. După 20 de minute, clătiţi-vă cu apă călduţă, apoi rece. Prin efectul său astringent, antimicrobian şi de curăţare, îmbunătăţeşte aspectul tenului gras sau mixt.
Ingrediente: 4 linguri cu salvie, 3 căni cu apă.
Se fierbe apa cu salvia timp de 5-10 minute, la foc mic. Se lasă apoi să se răcească în vasul acoperit, se strecoară şi se aplică pe părul proaspăt spălat. Nu se clăteşte. Se lasă să se usuce odată cu părul. Are efect nuanţator delicat pentru părul închis la culoare - îi oferă reflexe frumoase, iar firele de păr alb sunt estompate. Părul capătă un aspect sănătos.