RODICA CULCER despre... Preşedintele iese la atac
"În perspectiva anului electoral 2019, preşedintele Iohannis trebuie să recupereze capitalul de imagine pierdut, prin numirea fără nici o obiecţie, a Vioricăi Dăncilă, în fruntea guvernului, şi să demonstreze că îi poate pune beţe în roate lui Liviu Dragnea. Astfel, Klaus Iohannis a reuşit să blocheze un dezastru la ministerul dezvoltării, unde Dragnea dorea să-l numească pe Ilan Laufer..."
Citeste tot articolul
Săptămâna 7-13 decembrie
"Vineri seara, nici măcar cei petrecăreţi din fire nu se vor simţi prea atraşi de distracţii, deoarece Luna nouă se manifestă printr-o energie scăzută şi nevoia de odihnă. Ziua e potrivită pentru a discuta pe tema problemelor care ne frământă, pentru a ni le scoate din sistem. Acest lucru este cu atât mai util, cu cât planeta comunicării, Mercur, îşi reia mişcarea directă pe cer în Scorpion şi e important să mergem înainte cu trecutul pus în ordine."
Citeste tot articolul
"Investiţii" externe, de Centenar
"O ştire cât se poate de serioasă a blocat, acum câteva zile, sporovăiala atât de frivolă din emisiunile noastre de sport. Viktor Orban şi guvernul de la Budapesta şi-au băgat coada în fotbalul românesc. Sepsi Sfântu Gheorghe promovase, peste noapte, în Liga 1, în vreme ce o altă echipă din zonă, Csikszereda, din Liga a III-a, şi-a dezvoltat, tot peste noapte, o bază sportivă care rivalizează cu a multora dintre cluburile noastre-vedetă."
Citeste tot articolul
"Ţării mele pe care am iubit-o şi pentru care m-am jertfit îi urez viitor de aur"
"Un învăţător din Gorj, Emilian I. Bâldea, a fost grav rănit în Războiul de Reîntregire (1916-1918). Rămas infirm, a refuzat pensia de invalid de război, motivând că statul a ieşit slăbit din luptele de doi ani, iar el are pământ şi pădure care să-i asigure existenţa. Un eroism rar întâlnit în vremurile de azi. Regina Maria l-ar fi îmbrăţişat ca o mamă, dacă l-ar fi cunoscut."
Citeste tot articolul
DAN DUNGACIU - Sociolog şi analist politic: "Ungaria vrea să-şi anexeze Transilvania fără modificarea frontierelor"
"Clasa politică nu a fost în stare să-şi asume şi să ducă la îndeplinire niciun proiect major în onoarea Centenarului. Unica realizare semnificativă a fost sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului, la 25 noiembrie a.c. Incapacitatea politicienilor face ca, la o sută de ani de la Marea Unire, provinciile statului român să fie aproape la fel de puţin legate între ele ca la 1918."
Citeste tot articolul
"De aproape un an am senzaţia de nod în gât"
"Mă numesc Lavinia, am 30 de ani şi vă solicit un sfat pentru problema mea de sănătate. Acum un an a început să se manifeste o senzaţie de nod în gât. La început nu i-am dat importanţă, crezând că e debutul unei răceli. Nu a fost aşa. Nu am avut alte simptome, iar nodul din gât a ajuns să fie insuportabil. Chiar mă trezeam brusc noaptea, înecată cu propria salivă."
Citeste tot articolul
"Caut o terapie care atenuează migrenele"
"Migrenele apar din cauza dilatării vaselor de sânge la nivelul capului. Ele provoacă mari dureri de cap, însoţite de greaţă, vărsături, sensibilitate la lumină, la zgomote sau probleme de vedere. Migrenele sunt mai frecvente la femei decât la bărbaţi. Ele se manifestă în momentele schimbărilor atmosferice de temperatură sau de presiune atmosferică. Acestea se tratează cu uleiuri esenţiale de eucalipt, busuioc, levănţică, mentă."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru LAURA - Târgu-Frumos, jud. Iaşi, F. AS nr. 1340 - "Caut un leac pentru dischinezie esofagiană"
"Trebuie ştiut că dischinezia esofagiană este o tulburare destul de frecventă la persoanele care au fost supuse unei endoscopii (gastroscopie), care nu este asociată cu leziuni organice ale peretelui esofagian, ci reprezintă o tulburare de motilitate, a cărei incidenţă creşte odată cu înaintarea în vârstă. Această tulburare se poate instala însă şi ca manifestare secundară, consecutivă unor afecţiuni..."
Citeste tot articolul
Chinul cel de toate zilele şi toate nopţile - COXARTROZA
"Tratamentul coxartrozei trebuie pornit de la refacerea articulaţiei şoldului, atât pe cale internă, cât şi externă. Unguentele care produc senzaţie de încălzire fac starea pacientului mult mai uşoară, deoarece potolesc spasmele, dar tratamentul complet presupune şi administrarea de remedii interne, unele dintre ele moştenite de pe vremea bunicii."
Citeste tot articolul
MIRCEA BOCAN: "Aici se vede inteligenţa naturii. Argila acţionează unde este nevoie. Vindecă o mulţime de boli"
"Toţi specialiştii recunosc că efectele argilei Algo sunt cu mult mai impresionante decât arată simpla ei compoziţie, din care s-ar putea deduce rolul curativ. Aducem argila de la peste 6000 km, de la hotarele Chinei. Conform rezultatelor studiilor unui laborator canadian, în compoziţia ei se găsesc nu doar doze optime de minerale naturale, ci şi unele substanţe nutritive rezultate din descompunerea algelor marine, ceea ce indică faptul că odinioară muntele Tibet era un fund de mare!"
Citeste tot articolul
Seducţie orientală: MIRODENIILE - Dulci, picante, dar mai ales foarte sănătoase
"Ghimbirul calmează durerile, curcuma ne ajută când avem guturai, piperul activează microcirculaţia - de mii de ani, mirodeniile sunt întrebuinţate ca medicamente în medicina ayurvedică. Şi în Occident, studiile realizate în ultimul timp le confirmă eficienţa."
Citeste tot articolul
Reţete cu condimente
"Elixir de ghimbir: puneţi o linguriţă de orez prăjit şi o bucăţică de rădăcină proaspătă de ghimbir în 240 ml de apă clocotită şi lăsaţi-le să fiarbă un minut. Luaţi-le de pe foc, lăsaţi-le să se pătrundă 5 minute, după care strecuraţi lichidul. Turnaţi-l într-o sticluţă şi luaţi zilnic câte două linguriţe."
Citeste tot articolul
Reparaţii de iarnă
"Masaţi câteva picături de ulei de cocos pe corp, în zonele afectate de uscăciune. Este solid, dar în contact cu pielea se topeşte. Repetaţi de mai multe ori pe zi. Uleiul de cocos este una dintre cele mai bune "creme" naturale pentru pielea noastră, pe care o fereşte de uscăciune şi îi păstrează aspectul tânăr."
Citeste tot articolul
Un prieten al siluetei: oţetul de mere
"În lupta cu kilogramele în plus, oţetul de mere şi-a arătat calităţile de excepţie de-a lungul timpului. La începutul secolului 20, cura cu oţet de mere a fost popularizată de celebrul medic american D.C. Jarvis, fiind urmată cu entuziasm de femeile care doreau o talie mai fină."
Citeste tot articolul
Şapte ani fără Mugurel
"Întotdeauna am iubit animalele şi plantele. Nu întâmplător am absolvit un liceu de stiinţele naturii şi o facultate care studiază interacţiunea dintre mediul înconjurător şi influenţa, câteodată fastă, alteori nefastă, a substanţelor chimice asupra acestuia. Nici nu-mi pot imagina viaţa fără plante şi animale. Ele sunt sufletul şi prietenii mei de nădejde. Cu toate astea, îmi încep trista povestioară cu... "A fost odată"."
Citeste tot articolul
Au nevoie de ajutor
"Dăruiesc două pisici adorabile, fraţi (fetiţă şi băiat), rasă europeană, în vârstă de 5 ani, foarte active şi dornice de joacă. Sunt sterilizate, deparazitate, vaccinate, cu analizele la zi, şi învăţate la litieră. Pisicuţele se află în Bucureşti, dar le dau spre adopţie în orice oraş din ţară..."
Citeste tot articolul
Locul unde cerul s-a coborât pe pământ
"Au adus cerul pe pământ şi l-au făcut acasă. A fost simplu. A fost nevoie doar de credinţă şi de smerenie. Doar aşa, pământul tău se ridică deasupra lumii, neatins, atunci când alţi oameni, urgiile naturii sau duhurile rele încearcă să te înfrângă. Ei au rămas aici, dintotdeauna, acasă."
Citeste tot articolul
MAREA UNIRE
"Marele istoric şi patriot Nicolae Iorga spunea că cea mai mare faptă din viaţa neamului nostru a fost înfăptuirea României unite, a statului unitar, care a adunat la 1 decembrie 1918, aproape toate pământurile istorice locuite de veacuri de români. Această uriaşă operă de reîntregire a naţiunii române s-a clădit temeinic şi îndelung, cu gândul, cu sufletul, cu sabia şi cu plugul tuturor generaţiilor de băştinaşi..."
Citeste tot articolul
Să pleci, dar să nu părăseşti
Ce se întâmplă când în ciuda divorţului, în ciuda unui alt început de viaţă, inima îţi rămâne la omul de lângă care ai plecat? Iubire sau dependenţă sentimentală? Poveştile pe care le publicăm aşteaptă răspuns.
Citeste tot articolul
RADU IACOBAN - "Nu-mi permit luxul să stau!"
"Anul acesta, a fost cap de afiş în filmul "Charleston", debutul în lung-metraj al criticului de film Andrei Creţulescu, a avut cinci premiere de teatru şi nenumărate prezenţe în festivaluri. Scrie, joacă, regizează, filmează, performanţă creativă de care puţini se dovedesc capabili. L-am găsit la Iaşi, unde lucrează febril la o nouă piesă de teatru, şi am aflat că dimineţile lui sunt grăbite, înzăpezite şi cu multă cafea."
Citeste tot articolul
Cel mai tare western moldovenesc: "Amintiri din copilărie", în viziunea ADEI MILEA
"Creangă ne-a condus aici. Când am citit ultimul capitol al "Amintirilor", cu tot ce se petrecea la "fabrica de popi din Fălticeni", mi-am zis: "Stai puţin! Asta nu mai e pentru copii". Eu, la şcoală, parcă nu am studiat partea asta. Sau, în orice caz, era bine ascunsă. Preotul era o persoană importantă în comunitate. Preoţia era, cum am spune noi azi, o "carieră de succes". Creangă însuşi a devenit preot, la dorinţa mamei lui."
Citeste tot articolul
MATEI VIŞNIEC - "Se întâmplă ceva cu sufletul meu..."
"Am devenit un veritabil navetist între Franţa şi România. Lucrez în Paris cam trei săptămâni pe lună, şi o săptămână o ofer României. Însă fac asta cu o imensă plăcere..."
Citeste tot articolul
Părintele ATANASIE ALBONI de la Mânăstirea Brebu: "Fă loc în inima ta dragostei. Numai dragostei"
"Bănăţenii sunt practici, dacă vreţi, pentru că vor să vadă lucruri doveditoare. Adică, dacă ajutăm, să ni se arate şi roadele. Însă, din punct de vedere al credinţei, sunt la fel de puternici duhovniceşte ca restul românilor. Căci, să ştiţi, românii sunt unul dintre popoarele care simt cu adevărat în inima lor chemarea lui Dumnezeu."
Citeste tot articolul
Un dar pentru o sută de ani - România interbelică în fotografii
"În anul Centenarului, Fundaţia "Domeniul Otetelişanu", în colaborare cu Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, a avut o iniţiativă de excepţie: reeditarea albumului de fotografii "România (Natură. Clădiri. Viaţă populară)", realizat în urmă cu 85 de ani, de marele fotograf german Kurt Hielscher, la iniţiativa regelui Carol al II-lea. Eveniment internaţional la data apariţiei lui, reeditarea albumului "România" este unul dintre cele mai impresionante omagii dedicate Marii Uniri."
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII DECEMBRIE
"Luna cadourilor se anunţă un succes. Marele benefic Jupiter şi marele malefic Saturn s-au postat ca nişte gardieni cereşti, fiecare în zodia pe care o guvernează..."
Citeste tot articolul
Cântec de Mare Unire - IOAN BOCŞA aduce cu el sărbătoarea
"Zăpezile nu s-au aşternut încă peste tot şi nici Moş Nicolae nu a ajuns pe la casele copiilor cuminţi, dar colindătorii cei harnici au şi pornit la drum, să ducă vestea naşterii lui Hristos. Au drum lung de străbătut şi multe case de urat. Printre primii colindători de anul acesta se numără şi cei din Ansamblul de Muzică Tradiţională "Icoane", condus de marele solist de muzică populară Ioan Bocşa."
Citeste tot articolul