La începutul secolului 20, cura cu oţet de mere a fost popularizată de celebrul medic american D.C. Jarvis, fiind urmată cu entuziasm de femeile care doreau o talie mai fină. Bogat în aminoacizi, vitamine, minerale şi multe alte substanţele active valoroase, oţetul stimulează digestia prin creşterea salivaţiei şi a sucurilor gastrice, accelerează metabolismul, arderea grăsimilor şi stimulează procesele de eliminare. Este unul dintre cele mai simple şi mai eficiente tratamente de reglare a greutăţii, cu condiţia ca oţetul de mere să fie natural, adică preparat din mere, miere şi drojdie alimentară.
Mod de administrare: Într-un pahar cu apă se pun 2 linguri de oţet de mere. Se bea de 2-3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor principale. O cură durează 4 săptămâni. Se face o pauză de 10 zile, după care se reia. După o lună, veţi cântări cu 3-4 kg mai puţin. Nu se ţine mai mult de 5 luni pe an.