RODICA CULCER despre... Redeşteptarea preşedintelui şi speranţa în forţe politice noi
Este limpede că Dacian Cioloş a depăşit limitele impuse de contextul iniţial al numirii sale, care îi dictau subordonarea tacită faţă de majoritatea parlamentară condusă de PSD şi alcătuirea unei echipe neomogene din punct de vedere profesional şi moral, dacă este să ne gândim numai la ministrul de Interne Petre "Apud" Tobă.
Citeste tot articolul
Săptămâna 15-21 iulie
Mijlocul lunii lui Cuptor vine însoţit de o energie puternică de acţiune: un aspect favorabil între Soarele în Rac şi Marte în Scorpion, care ne face să demarăm cu încredere şi fler proiecte noi sau iniţiate, ca idee, cu ceva timp înainte. Deciziile se pot lua fără ezitare. Nevoia de mişcare e mai mare ca de obicei (în special la bărbaţi) iar cei care au lenevit până acum îşi pot găsi motivaţia de-a fi în formă.
Citeste tot articolul
Al doilea neamţ
De-acum e oficial: noul selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României va fi un neamţ. În momentul în care cei mai mulţi dintre dumneavoastră vor citi aceste rânduri, numele lui va fi deja cunoscut. Aşa cum ni s-a promis - un nume apreciat în Europa, cu experienţă şi cu performanţe incontestabile în cartea sa de vizită. Dar numele contează mai puţin.
Citeste tot articolul
Când albul e negru şi minciuna, adevăr
Patriotismul începe să se poarte din nou în Europa. Invazia musulmană a fost duşul rece care i-a trezit până şi pe nemţi. Iar englezii au trecut deja la treabă, alegând să ia distanţă de "casa în flăcări". Cum au făcut-o şi altădată, ascultând de remarcabilul lor instinct de conservare.
Citeste tot articolul
O "victorie" periculoasă - "BREXIT"
În urmă cu două săptămâni, 52% din electoratul britanic a votat pentru ca Regatul Unit să părăsească Uniunea Europeană. Odată trecut primul şoc şi consumate reacţiile "la cald", evenimentul se cere analizat în profunzime. Indubitabil, Brexit-ul este una dintre cele mai importante mişcări politice ale ultimilor ani, care zguduie puternic Uniunea Europeană şi poate determina schimbări şi în viaţa noastră, a românilor.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru IOANA - Botoşani, F. AS nr. 1222 - "În sezonul rece, fiului meu i se învineţesc mâinile şi picioarele"
Este posibil ca fiul dvs. să fie afectat de sindromul Raynaud, patologie produsă de modificări ale circulaţiei de la nivelul mâinilor şi al picioarelor. Deşi constricţia vaselor sanguine de la nivelul extremităţilor, atunci când sunt expuse la temperaturi scăzute, este normală, totuşi, la persoanele cu boala Raynaud, acest răspuns la frig este exagerat.
Citeste tot articolul
Doctorul de pe malul mării
Bronşite, alergie la polen şi astm alergic. Plimbaţi-vă zilnic trei ore pe malul mării. Aerul e purificat de praf şi microbi, picături pulverizate de apă marină pătrund ca o ceaţă în căile respiratorii, umezindu-le cu săruri minerale: sare, magneziu, calciu, potasiu. Vindecare, deja după o săptămână.
Citeste tot articolul
Apă, dar nu în exces!
Bucuria apei nu e totdeauna fără primejdie pentru sănătate. Din întrebările şi răspunsurile pe care vi le propunem, sperăm să trageţi învăţămintele necesare, astfel încât să puteţi face baie pe săturate, dar fără pericolul de "înec".
Citeste tot articolul
Sănătate cu alimente - Problemele pielii
Vara are, fără îndoială, farmecul ei, însă pentru numeroase persoane, ea prezintă şi unele efecte secundare dezagreabile: în anotimpul cald, pielea poate să se usuce şi să se descuameze, provocând, de asemenea, şi mâncărimi. Cauza o constituie temperaturile mari, aerul uscat, de afară, dar şi expunerea la radiaţiile solare cu acţiune deosebit de intensă, din locurile de vacanţă.
Citeste tot articolul
Neplăcerile verii: ştiţi să le rezolvaţi?
Arsuri, pişcături, muşcături... Pentru a vedea dacă ştiţi să reacţionaţi eficient la incidentele cu care vă confruntaţi în vacanţă, răspundeţi la întrebările de mai jos...
Citeste tot articolul
Sfaturi împotriva caniculei
Barometrul urcă, aerul încremeneşte, transpiraţia curge şiroaie! La birou, acasă sau pe malul mării, când temperatura atinge 35 de grade la umbră, viaţa devine un chin. Ca să vă simţiţi bine chiar şi în zilele foarte calde, vă oferim - pentru a vă răcori - câteva sfaturi ţinute la frigider.
Citeste tot articolul
Reţete cu SARE
Apa sărată face pielea mai rezistentă, sporeşte circulaţia sângelui, întăreşte ţesutul şi elimină punctele negre. Nu dispreţuiţi acest produs cosmetic gata fabricat de natură, şi pe deasupra şi ieftin. Practicaţi înfrumuseţarea cu apă sărată pe malul mării sau, dacă încă n-aţi plecat în vacanţă, încercaţi-o acasă. La fel de bine puteţi folosi sare grunjoasă pisată în mojar sau sare marină, cumpărată de la magazin.
Citeste tot articolul
Mască pentru împrospătarea tenului
Amestecaţi două linguri de brânză de vaci cu o lingură şi jumătate de miere. Pe faţa bine curăţată înainte, întindeţi pasta uniform, cu vârfurile degetelor (curate). Lăsaţi-o să acţioneze 20 de minute, de preferinţă când faceţi baie, fiindcă umezeala deschide porii şi substanţele active din miere pătrund mai uşor în ea. Spălaţi-vă bine, apoi, cu apă călduţă. Pielea îşi revine, devine mai colorată şi mai elastică.
Citeste tot articolul
Cura cu gulii
Am ţinut recent o cură de slăbit, pe care am primit-o de la o colegă ce lucrează cu contract într-un spital din Italia. Se ţine minimum 7 zile şi, cu voinţă, se pierd 5-6 kg.
Citeste tot articolul
O masă la iarbă verde
Nu există vară fără mese la iarbă verde şi fără preparate de carne şi de legume, perpelite pe cărbunii unui grătar. Felurile pe care le prezentăm sunt uşoare, gustoase, cu condiţia să nu aprindeţi focul cu benzină sau spirt sanitar.
Citeste tot articolul
"Vă mulţumim, oameni buni!"
Citim revista "Formula AS" de mulţi ani, aproape de la apariţie, şi putem să spunem că am găsit de multe ori în paginile ei soluţii pentru sănătatea trupului şi a minţii, dar şi pentru rezolvarea unor situaţii apărute în viaţa noastră. Pentru noi, revista aceasta a fost întotdeauna şi este o fereastră deschisă spre normalitate, bun simţ, corectitudine şi frumos.
Citeste tot articolul
Neamul Cândeştilor
Mărirea şi decăderea unei familii de cneji din Ţara Haţegului, care a ajuns să se înrudească cu Prinţul Charles.
Citeste tot articolul
Un alt fel de a ieşi în stradă: "Mulţumesc, dragă necunoscutule!"
În fiecare sâmbătă, în centrul Devei, la ora 11, oamenii ies în stradă. Nu protestează. Nu cer nimic. Nu fac gălăgie. Cel mai adesea zâmbesc. Uneori, plâng de emoţie. Şi, de fiecare dată, rostesc simplu: "Mulţumesc!". Campania "Premianţii fără premii" e semnul sub care locuitorii oraşului sunt îndemnaţi să-şi preţuiască semenii care au făcut şi fac ceva pentru ei, dându-le motiv de mândrie. Un apel la preţuire, recunoştinţă şi bucuria de a sărbători, împreună, valorile.
Citeste tot articolul
Floarea dragostei - Opinia cititorilor
Am citit scrisoarea publicată în numărul trecut al revistei, la rubrica "Asul de inimă" şi am simţit, nu o dată, că aveam de spus câte ceva la ceea ce citeam. Îmi venea să completez, uneori cu voce tare, problema pe care scrisoarea aceea o aducea în faţa cititorilor. Au trecut apoi câteva zile şi în tot timpul acesta, de mai multe ori, gândul mi-a fugit iar la scrisoarea cu pricina şi acum, în sfârşit, m-am hotărât să vă scriu.
Citeste tot articolul
Dr. biolog PETRE PAPACOSTEA - Amintiri şi învăţături, la nouăzeci de ani
Bunicul meu, Guşu Papacostea, a fost adus în România în vremea lui Alexandru Ioan Cuza, la şcoala "Sfinţii Apostoli". A fost format şi pregătit ca dascăl alături de alţi câţiva tineri, şi trimis înapoi...
Citeste tot articolul
Pr. MIHAI MUNTEAN - Biserica "Sfântul Nicolae" din Petroşani - "În Valea Jiului ortodoxia e vie, chiar dacă nu dogoreşte"
Bisericile de zid părăsite de credincioşi mor aşa cum mor oamenii când sunt părăsiţi de suflet. Bisericile de suflete se prăbuşesc când nu mai au duhovnici, trăgând după ele şi zidurile. Precum nişte alcătuiri de fum şi scrum, risipite de vânt. Aşa se face că semnele unei credinţe vii sunt bisericile bine îngrijite. În spatele pereţilor zdraveni şi curaţi se duce însă o permanentă luptă. Neştiută de călătorul grăbit. O luptă mai grea, în unele locuri, decât în altele.
Citeste tot articolul
Puterea rugăciunii
Stimată redacţie, Sunt peste 20 ani de când aştept cu aceeaşi nerăbdare, săptămână de săptămână, revista dumneavoastră. Mărturisesc că de fiecare dată parcurg cu aceeaşi atenţie fiecare pagină şi fiecare articol. Foarte mult au însemnat pentru mine paginile de "Spiritualitate" ale revistei, din care pot spune că am învăţat foarte multe lucruri valoroase pentru suflet.
Citeste tot articolul
O dimineaţă cu IOAN T. MORAR - "Trebuie să mai colorezi locurile prin care treci cu câte-o carte!"
Au dispărut întâi emisiunile pe care le realizam, abia apoi am dispărut şi eu. Iniţial, am plecat la Marsilia, în calitate de consul general. Am stat un an şi un pic acolo, până la prima şedinţă a noului guvern Ponta, când am fost schimbat. Şi am decis, cu soţia mea, să rămânem peste hotare. Am avut o aventură la Nîmes, dar timp de 6 luni nu ne-am găsit locul. Apoi am decis să venim în La Ciotat. Era un vis mai vechi. Ce scriitor nu visează să se retragă în sudul Franţei şi să scrie?
Citeste tot articolul
SANDA NICOLA (DIGI 24) - "Pare că m-am pregătit toată viaţa pentru această transmisie în direct"
În ce-i priveşte pe englezi, în cele şase zile petrecute la Londra, eu n-am întâlnit niciun om, chiar niciunul!, care să fie de acord cu ieşirea din UE. Dar asta e Londra, cea mai cosmopolită metropolă a lumii, atât de diferită de restul Angliei.
Citeste tot articolul
ELECTRIC CASTLE - muzică, lumini, distracţie
Mai sunt şapte zile "trecute fix" până începe cea de-a patra ediţie a unuia dintre cele mai aşteptate festivaluri ale acestei luni - Electric Castle din Bonţida, judetul Cluj. Găzduit pe măreţul domeniu al Castelului Banffy, aflat în localitate, marea sărbătoare a muzicii se va desfăşura între 14-17 iulie şi va aduna, aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut, o mulţime de tineri iubitori de muzică electronică, din întreaga lume.
Citeste tot articolul