Unde dai şi unde crapă!
"Toată lumea a realizat, după doi ani şi ceva de la venirea la putere a alianţei PSD-ALDE, că scopul guvernării este, în fapt, unul singur: subordonarea politică a Justiţiei. Un scop care nu a fost promovat în programul electoral al coaliţiei celor două formaţiuni. Oricine reciteşte acest proiect pentru guvernare, extrem de generos cu bugetarii şi pensionarii României, va constata că el conţine puţine referinţe la sistemul juridic al ţării şi chiar şi acestea au un caracter benign, privind mai degrabă armonizarea normelor în vigoare, cu cele în funcţiune în UE."
Citeste tot articolul
Omul cu toba
"Multă vreme, mai ales în anii cenuşii ai comunismului, dar şi imediat după, în anii '90, sportul a fost, pentru români, unul dintre puţinele motive de mândrie şi de bucurie. Gimnastica era la înălţime, în handbal eram profesori, la atletism nu era generaţie care să nu ţină sus ştacheta, iar la fotbal am ajuns în elită, chiar înainte de Revoluţie."
Citeste tot articolul
Horă în Gorj
"De sărbători, hora era cândva nelipsită din satele Gorjului. Lăutarii, la fel. Mi-am petrecut copilăria în vremurile romantice ale vioriştilor, acordeoniştilor, ţambalagiilor şi soliştilor celebri: Nela şi Bebe Piţigoi, Dindiri, Gena, Tole, Gugin, Alită, Telu, Gogă, Roncea, Gângu, Morâncel şi mulţi alţii..."
Citeste tot articolul
De ce pleacă românii din ţară? Prof. dr. RADU BALTASIU
"Este o catastrofă ce se întâmplă. O problemă existenţială, umană, care nu este percepută ca atare de cei aleşi să ne reprezinte. Pentru ei, fenomenul aproape că nu există, mass media şi instituţiile abilitate ale statului nu îşi pun mai deloc această problemă sau o pun pe dos, alegând să prezinte avantajele emigrării. Cei care au tras până acum un semnal de alarmă sunt o minoritate, un grup ignorat, deşi e prima dată în istoria acestei ţări când locuitorii ei simt că nu au un loc în România."
Citeste tot articolul
"Mama mea are colibaciloză. Ştie cineva un leac naturist?"
"Mama mea, în vârstă de 59 de ani, are de mulţi ani o stare permanentă de rău, e nervoasă, se înroşeşte la faţă... La început a crezut că e vorba de o tulburare de menopauză. A fost la mai mulţi medici şi până la urmă i s-a pus diagnosticul colibaciloză."
Citeste tot articolul
"Caut tratament naturist pentru TBC pulmonar"
"Deoarece şi eu am suferit de această boală, de care am reuşit să mă vindec, îmi permit să vă dau câteva sfaturi. În primul rând, eu consider că tratamentul TBC trebuie început prin îndepărtarea factorilor care au provocat boala, care nu mai este de mult o boală a sărăciei. Încercaţi pe cât posibil să evitaţi stresul, supărarea, gândindu-vă că trebuie să fiţi din nou un om sănătos."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru DANA H., F. AS 1305 - "După sarcină, am rămas cu pete maronii pe faţă"
"Stimată doamnă, Ceea ce descrieţi în scrisoarea dumneavoastră pare să fie o afecţiune cutanată, numită melasmă. Poreclită şi "masca sarcinii", este o tulburare benignă, caracterizată printr-o apariţie pe pielea feţei a unor zone închise la culoare. Nu se ştie exact cauza acestei tulburări, dar ea se datorează creşterii nivelului de pigment numit melanină ..."
Citeste tot articolul
"Torserul m-a ajutat foarte mult!"
"Am aflat de Torser din paginile "Formulei AS" şi mi l-am procurat imediat, când am văzut câte "minuni" face! Sunt hipertensiv şi de când folosesc Torserul (au trecut câţiva ani buni), tensiunea mea nu mai urcă şi nu mai coboară, deci dispozitivul şi-a făcut datoria. Am apelat la medicina neconvenţională pentru că medicamentele pe care le luam nu prea îşi făceau efectul, iar Torserul m-a ajutat foarte mult!"
Citeste tot articolul
Dr. LI LUOXI - "Sensibilitatea oamenilor la îmbolnăviri este efectul scăderii energiei Yang"
"În medicina chineză există multe tehnici terapeutice şi remedii împotriva afecţiunilor din sezonul rece. Iarna e un anotimp de repaus pentru natură şi mii de vieţuitoare, dar şi anotimpul în care mor cei mai mulţi oameni în vârstă, pentru că în această perioadă se constată o scădere dramatică a energiei Yang sau, în unele cazuri, chiar lipsa ei. Sensibilitatea oamenilor la îmbolnăviri este efectul scăderii energiei Yang, care ne "hrăneşte" organismul, inclusiv sistemul imunitar."
Citeste tot articolul
Din reţetele domnului farmacist Bobaru: Vitaminizarea cu plante medicinale
"Rutozidul din bobocii florilor de salcâm japonez protejează vitamina C, iar vitamina C favorizează acţiunea rutozidului, deci există aşa-numitul fenomen terapeutic sinergic. De aceea se recomandă a se folosi un ceai complex din fructe..."
Citeste tot articolul
Sănătate cu alimente - Avitaminozele
"Polenul de albine se pune într-un borcan de 800 ml. Se adaugă peste acesta tinctura de echinacea. Se astupă cu capacul pentru 2-3 ore, apoi, cu o lingură, se vor mărunţi toate grăuncioarele de polen (cele care nu sunt sfărâmate se vor elimina din organism, pentru că organismul nu poate să digere echina, în care sunt învelite grăuncioarele de polen). Se pune apoi miere polifloră, până la umplerea borcanului."
Citeste tot articolul
Afecţiunile primăverii - Vezica urinară
Acesta este unul dintre cele mai mari tabu-uri ale omului modern: faptul că vezica urinară încetează să mai fie "etanşă". Dintre femeile de 40 până la 50 de ani, 25% se confruntă cu o asemenea problemă. Urologii reclamă modul greşit în care pacienţii îşi gestionează disconfortul: "Sunt persoane de vârstă mijlocie, cu experienţă de viaţă şi realizări în plan profesional - şi totuşi, suferă în tăcere, până când ajung în pragul disperării. Privesc incontinenţa ca pe un secret ruşinos."
Citeste tot articolul
Despre riduri
"Sunt fatale! Oricât ne jucăm cu ele de-a v-aţi-ascunsa, într-o zi, când ne privim în oglindă, ne fac cu mâna. Credeaţi că scăpaţi? Nu scăpăm, dar măcar să folosim nişte trucuri care să le întârzie apariţia. De exemplu..."
Citeste tot articolul
Anghinarea
"Plantă amară, este unul dintre cele mai eficace remedii naturale pentru slăbit. Topeşte kilogramele şi împiedică noi depuneri de grăsime. Cele mai utilizate forme sub care se consumă anghinarea sunt: ceai, tinctură, extract, pulbere."
Citeste tot articolul
Vasilică
"Dragă redacţie, Sărbătorile de iarnă s-au încheiat nu de mult. Mereu, ele îmi prilejuiesc amintiri de neuitat din copilăria mea, petrecută la ţară, într-o comună din judeţul Prahova. Aş vrea să vă istorisesc acum una dintre ele. Eram de vârstă preşcolară, când m-am împrietenit foarte tare cu un berbecuţ pe care părinţii mei îl păstraseră peste vară acasă, în timp ce oile plecaseră la munte."
Citeste tot articolul
Au nevoie de ajutor
"Mussette este o pisicuţă în vârstă de 2 anişori, cu blăniţa tigrată pe portocaliu, educată la litieră, obişnuită cu alte pisicuţe şi îşi doreşte cu ardoare să fie adoptată şi iubită! Este deparazitată şi sterilizată."
Citeste tot articolul
CITITORII MULŢUMESC PENTRU AJUTOR
"Subsemnata Popescu Ioana, din comuna Brânceni, jud. Teleorman prin prezenta aduc cele mai mari mulţumiri dvs., doamnă Sânziana Pop, care mi-aţi publicat scrisoarea, făcând cunoscută situaţia grea în care mă aflam, apoi cititorilor revistei "Formula AS" pentru ajutorul dat prin Fundaţia "Formula AS". Cititorii dvs. şi-au dovedit din plin mărinimia."
Citeste tot articolul
Cazuri de extremă urgenţă
"Stimată redacţie "Formula AS", Numele meu este Dragne Gheorghe şi am trei copii. Îmi este ruşine de situaţia în care mă aflu, dar credeţi-mă că nu ştiu încotro s-o apuc. În luna aprilie, am fost dat afară de la locul de muncă, pe motiv că nu am decât patru clase (lucram la o firmă de curierat). De atunci au început problemele noastre."
Citeste tot articolul
Fabricat în România - Misterul castraveţilor acri şi al verzei murate din Milişăuţii Sucevei
"Tuşă Evdochia, da' nişti varză nu pui şi matale la murat, pi lângă castraveţii ăştia? Nimeni nu ştii a-i pune aşe gustoşi, de-i mânci goi, nu alta, nu-ţi mai trăbuie friptură ori alte cele pi lângă ei... Nu ti-ntreb cari-i sicretu, că nu mi l-oi spune, da' gândesc că tari bună-ar fi şi nişti varză murată făcută de matale, să-nvălim în ea găluştili la Crăciun ori la Paşti!"
Citeste tot articolul
Fabricat în România - Ciorba de Rădăuţi şi Regina Olandei
"Ciorba este una dintre mâncărurile preferate ale românilor. Nu o mănâncă doar la masa de prânz. O cer, acrită bine, la primele ore ale dimineţii, după un chef prelungit, sau chiar la cină, cât de fierbinte se poate, după o zi de iarnă geroasă, petrecută afară."
Citeste tot articolul
Viile de la Teaca
"Şoseaua a urcat drept şi lin dinspre Reghin, până în culmea dealului, dar acum, intrând în judeţul Bistriţa-Năsăud, coboară abrupt, în serpentine, pe versanţii ridicaţi ca nişte contraforturi deasupra câmpiei. O uimitoare schimbare de relief, de perspectivă terestră, dar şi de peisaj agricol. Pe versanţi, în locul arăturilor, se ivesc postaţe mari cu viţă-de-vie, coaste haşurate cu maroniul coardelor şi griul spalierilor din metal."
Citeste tot articolul
OLIMPIA MELINTE - "Când iubeşti, nu mai vezi tentaţiile"
"Am văzut multe feluri de a trăi de când fac meseria asta, sunt actori care se încarcă din aventurile pe care le au, alţii care se încarcă din clipele petrecute acasă, cu copiii. Eu fac parte din a doua categorie, dar nu vreau să judec pe nimeni. Suntem cu toţii diferiţi, şi important e să trăim cum ni se potriveşte, ca să ne simţim bine şi să putem da ce avem mai bun de dat. Fiecare om are ritmul lui."
Citeste tot articolul
Mai aşteptaţi Dragobetele?
"Dacă sărbătoresc Dragobetele?! Hahahaha! Ştiţi pe ce dată sunt născută? Pe 23 februarie, cu o zi înainte de sărbătoare! Aşa că la noi în casă se aniversează an de an, fie că vrem, fie că nu. Dar de obicei vrem, hahaha! Eu nu cred în coincidenţe! De ce, din toţi oamenii de pe stradă, v-aţi gândit să mă întrebaţi tocmai pe mine?! Pentru că am o legătură specială cu Dragobetele!"
Citeste tot articolul
Întrebări pentru un psiholog
"Am citit cu mare atenţie interviul despre divorţ pe care l-aţi publicat în unul dintre numerele trecute ale revistei. Divorţul este un subiect oarecum la ordinea zilei, în sensul în care în presă, la televiziune, peste tot, cu tot felul de ocazii, se vehiculează numele unor persoane publice, actori, artişti, care îşi schimbă partenerii după cum bate vântul."
Citeste tot articolul
RALUCA BLEJUŞCĂ - "Într-o cămăruţă ferecată a sufletului meu, flacăra muzicii a ars neîncetat"
"Aşa cum mi-au trebuit doi ani să mă retrag, cam tot atât a fost nevoie până să reapar. Pesemne că undeva, într-o cămăruţă bine ferecată a sufletului meu, flacăra aceasta pentru muzică a ars neîncetat. Am reprimat-o mult timp. Ani şi ani am ştiut că nu sunt pregătită să reapar. Apoi, încet, încet, după destul de multe căutări, am avut revelaţia descoperirii muzicii sufletului meu."
Citeste tot articolul
ALEX MĂRMUREANU - "În America îmi place tot"
""Oraşul îngerilor", Los Angeles, a devenit în ultima vreme locul în care românii îşi trăiesc cu ochii deschişi "the american dream". Români din lumea literară, a cinematografiei şi a medicinei scriu poveşti de succes pe "Pământul Făgăduinţei". O astfel de poveste este şi cea a renumitului "doctor de inimi", Alex Mărmureanu ("Dr. M"), cum i se mai spune de către colegii de breaslă, specializat în chirurgie cardiacă şi pulmonară. "
Citeste tot articolul
Regizorul Alexandru Darie revine după 30 de ani la teatrul politic
"Se întâmplă destul de rar ca realitatea unui spectacol să tragă parcă după ea realitatea străzii. Noi am început acum mai bine de un an repetiţiile, când încă nu începuseră demonstraţiile din Piaţa Victoriei. Şi ceea ce nouă ne părea atunci o poveste frumos scrisă de Shakespeare despre ce înseamnă politica, despre manipulare, despre puterea abuzivă, despre corupţie, a început să devină realitate, toate lucrurile acelea din piesă au început să se adeverească unul câte unul în viaţa noastră."
Citeste tot articolul
ANCHETĂ DE OPINIE - Biserica de acasă
"Eu însumi fac parte din categoria celor care nu merg duminica la biserică, mai ales în Bucureşti, unde tracasarea de peste săptămână mă aduce în neputinţa de a mai trăi Liturghia la înălţimea unei minime pretenţii de duh. Şi decât să stau dobitoceşte, spre a auzi îngânări la care nu pot vibra, prefer să merg la biserică potrivit unui ritm interior cu totul întâmplător, pe care mi-l dictează starea mea de spirit."
Citeste tot articolul
Ziua când mă găseşte Dumnezeu
"Nu o să uit niciodată acea slujbă, prima la care am participat vreodată. Era sâmbătă după amiază, şi prin ferestrele largi ale bisericii soarele strecura înăuntru raze din aur topit. Părintele Ioan Cornea slujea Acatistul lui Iisus, iar frumuseţea imnului, vechi de veacuri, m-a îngenuncheat cât ai clipi din ochi - "Iisuse, puterea cea nebiruită;/ Iisuse, mila cea fără de sfârşit;/ Iisuse, frumuseţea cea prealuminată;/ Iisuse, dragostea cea nebiruită;/ Iisuse, Fiul lui Dumnezeu celui viu;/ Iisuse, miluieşte-mă pe mine, păcătosul!"."
Citeste tot articolul
JAPONIA - Pactul de sinucidere
"Pe data de 10 martie 2006, în prefectura Saitama (lângă Tokyo), într-o maşină sigilată cu bandă adezivă, au fost descoperite de către autorităţi 6 corpuri neînsufleţite ale unor tineri decedaţi din cauza intoxicării cu monoxid de carbon, după ce în prealabil luaseră cu toţii o supradoză de somnifere. Ulterior, poliţia a constatat că ei nu se cunoscuseră înainte, în viaţa reală, ci pe un website dedicat persoanelor cu tendinţe suicidale."
Citeste tot articolul
Când natura o ia razna
"Pădurile din copaci artificiali ar putea împiedica deşertificarea multor zone de pe pământ. Ele nu ar permite ca temperatura globală să crească cu mai mult de două grade faţă de media normală. Făcuţi din răşini plastice, copacii ar fi prevăzuţi cu nişte dispozitive ce seamănă cu frunzele, ar reţine carbonul din aer şi l-ar depozita la baza trunchiului."
Citeste tot articolul
Ce fel de relaţii avem cu lumea? - PEŞTII (19 februarie - 20 martie)
"Una dintre reprezentările simbolice ale acestui misterios ultim semn din zodiac constă în imaginea a doi peşti suprapuşi. Unul înoată într-o direcţie, celălalt în cea opusă. S-a spus şi s-a scris... "
Citeste tot articolul
Săptămâna 22-28 februarie
"Micul benefic Venus se apropie de durii Saturn şi Pluton, în Capricorn, şi reuşeşte, cu abilităţile sale diplomatice, să atenueze măsurile drastice pe care le clocesc cei doi. Şi Neptun în Peşti emite raze paşnice, ajutându-l pe marele disciplinator, Saturn, să corecteze ce are de corectat cu mai multă blândeţe. Altfel, karma-i karmă, cu cât acceptăm mai degrabă corectivele sorţii, cu atât mai repede ne revenim."
Citeste tot articolul
ALEXANDRU ANDRIEŞ - "De mult n-am mai scos albume de satiră, însă acum e momentul potrivit"
"Dacă aţi fi vorbit acum 30 de ani cu oricine mă cunoştea, inclusiv mama, tata, sora, bunica, bunicul, mătuşa, tanti Lica, unchiul Mitică, străbunica şi prietenele ei din vecini, n-aţi fi putut bănui că urma să devin o persoană cunoscută, cineva bun să dea interviuri, să apară la televizor (rar, ce-i drept, dar totuşi!), să-şi dea cu părerea de una, de alta. Aţi fi aflat în schimb că sunt mofturos, că le mănânc sufletul cu încăpăţânarea mea absolut inexplicabilă, că doar cu cleştele scoţi vorbele din gura mea, şi doar noaptea las din mână creionul ăla nenorocit, cu care-am zmângălit tot ce se putea zmângăli prin casă, ba chiar şi prin vecini..."
Citeste tot articolul