RODICA CULCER despre... "TRUMP şi PUTIN - jocuri periculoase"
"Cu doar câteva zile înainte să se întâlnească el însuşi cu Vladimir Putin, Donald Trump a atacat public Germania, pe motiv că a devenit captivă a gazelor furnizate de Rusia. Mai mult, la conferinţa de presă a acuzat America de "prostie", pentru că a dus o politică dură faţă de Rusia şi şi-a dezavuat propriile servicii de informaţii..."
Citeste tot articolul
România turcoaz
"Acum doi ani, când candida la Primăria Capitalei, Gabriela Firea ne promitea marea cu sarea în doar şase luni. Povestea cu "fluidizarea traficului" a făcut istorie, pentru că, în afară de intersecţii inundate la cea mai mică scuturare de nori, nimeni nu a văzut, în doi ani, nimic care să semene a "fluidizare" în Bucureşti."
Citeste tot articolul
Indiferenţa Washingtonului şi impotenţa Bruxellesului
"Prestigiosul cotidian american, "The Washington Post", a publicat recent o profundă analiză dedicată celor trei ţări foste comuniste, care "sperie" Europa: Ungaria, Polonia şi România. Textul intitulat "Democraţia dispare încet în Europa Centrală" critică guvernele din respectivele ţări, arătând calea prin care victoriile revoluţiilor anticomuniste îşi pierd importanţa."
Citeste tot articolul
Despre România, doar de bine! - Crama Carastelec din Sălaj
"Când te gândeşti la o băutură bună din Sălaj, imediat îţi vine în minte, fie o ţuică de prune, fie o palincă de foc. Ei bine, trebuie să ştiţi că în Sălaj se face şi cea mai bună şampanie din România! Într-un mic sat din nordul Transilvaniei, Carastelec, unde peisajul îţi taie respiraţia prin frumuseţea şi sălbăticia lui, cinci prieteni şi-au pus ambiţia şi experienţa împreună, pentru a crea o şampanie mai ceva ca a francezilor."
Citeste tot articolul
"Am o unghie încarnată. S-o operez?"
"În urma unei lovituri, acum circa 4-5 ani, m-am ales cu o unghie încarnată. Îi rog pe cititorii dvs. să-mi spună dacă este bine s-o operez. Poate ar fi mai bine s-o tratez, dar cum şi cu ce? Vă mulţumesc!"
Citeste tot articolul
"Doresc leacuri pentru Alzheimer şi pentru deochi"
"Ca tratament (leacuri), Lăptişor de matcă, dimineaţa, pe stomacul gol, cu 1/2 oră înainte de micul dejun, 3-4 linguriţe pe zi rase (în cutie găsiţi linguriţa dozatoare din plastic); se mestecă încet, timp de 2-3 minute. Polen - cu 1/2 oră înaintea mesei de prânz, 4-6 linguriţe cu puţină apă, care se mestecă încet, ca şi lăptişorul de matcă."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru AURA S. - Suceava, F. AS nr. 1321 - "Am tromboflebită la ambele picioare"
"Deşi medicamentele anticoagulante, precum Heparina sau Warfarina, sunt, în mod specific, prescrise pentru tratamentul trombozei venoase profunde, dizolvarea cheagurilor sanguine s-ar putea realiza doar cu substanţe medicamentoase de tipul activatorilor de plasminogen, inaccesibile deocamdată pe piaţa autohtonă."
Citeste tot articolul
Sfaturi uşoare pentru picioare grele
"Un necaz pe care îl considerăm trecător - picioare obosite şi umflate - poate ascunde o stare gravă de sănătate, legată de proasta circulaţie a sângelui. E bine să ştiţi ce provoacă aceste tulburări venoase şi, mai ales, cum să reacţionaţi."
Citeste tot articolul
FASOLEA PĂSTĂI - Inamicul diabetului şi al obezităţii
"În lume, există nu mai puţin de 130 de feluri de fasole verde. Păstăile pot avea diferite dimensiuni, culori sau combinaţii de culori, iar varietatea lor nu este întâmplătoare, fiind corelată cu proprietăţi terapeutice diferite..."
Citeste tot articolul
Când sângele o ia razna
"Din cauza căldurii, vasele se dilată, aceasta provoacă o scădere a tensiunii şi vă simţiţi obosiţi. În acelaşi timp, însă, inima trebuie să pompeze mai mult pentru a menţine sângele în circulaţie. Acest lucru o solicită în plus. Un front atmosferic poate cauza închiderea completă a vaselor coronariene printr-o tromboză. Rezultatul ar fi un infarct."
Citeste tot articolul
Cum luptaţi cu durerea?
"Presiune insuportabilă în tâmple, probleme cu coloana, abces dentar - din fericire, multe suferinţe dispar ca prin farmec, îndată ce aţi înghiţit un medicament. Însă, oricât de providenţiale ar fi analgezicele, utilizarea lor corectă este extrem de importantă. Cu ajutorul testului pe care vi-l oferim, veţi afla dacă utilizaţi medicamentele mai degrabă reticent sau dacă tindeţi să faceţi abuz de ele, precum şi cât de bine cunoaşteţi avantajele şi riscurile lor."
Citeste tot articolul
9 sugestii pentru combaterea durerii
"Tulburările spastice, cum sunt durerile de stomac sau cele menstruale, pot fi atenuate cu aplicaţii calde. Săculeţii cu flori de fân activează circulaţia locală: scufundaţi săculeţul timp de 10 minute în apă fierbinte, apoi stoarceţi-l şi aşezaţi-l pentru circa 45 de minute pe zona dureroasă."
Citeste tot articolul
Sfaturi cu flori de vară
"Deşi oferta firmelor de cosmetice ocupă toate zonele chipului şi trupului femeiesc, nu există plăcere mai mare decât să-ţi prepari la tine în bucătărie elixirurile care să-ţi întreţină visul de frumuseţe. Şi cum vara revarsă în lume râuri de flori, nu trebuie decât să le culegi pe cele de folosinţă, să cumperi câteva borcănele şi sticluţe frumoase, cu etichete, şi să pui înăuntru preparatele produse în propriul laborator."
Citeste tot articolul
Cura cu gulii
"Am ţinut recent o cură de slăbit, pe care am primit-o de la o colegă care lucrează într-un spital din Italia. Se ţine minimum 7 zile şi, cu voinţă, se pierd 5-6 kg."
Citeste tot articolul
Într-o noapte de vară
"S-a întâmplat la Giarmata, un sat frumos şi bogat din judeţul Timiş. Eram elev în clasa a VII-a şi-mi petreceam vacanţa de vară la bunici (Dumnezeu să-i odihnească!), într-un adevărat colţ de rai. Bunicul meu, fiind paznicul fermei din sat (Behela), locuia împreună cu bunica într-una din cele două barăci existente acolo, în mijlocul unui peisaj mirific."
Citeste tot articolul
Au nevoie de ajutor
"Dăruiesc două pisicuţe în vârstă de 3 luni (una cu blăniţa tricoloră) şi o alta de 5 luni (blăniţă predominant albă), deparazitate şi educate la litieră."
Citeste tot articolul
Cazuri de extremă urgenţă
"Stimată doamnă directoare Sânziana Pop, Mă numesc Ţînţăreanu Lucreţia şi am 43 de ani. Locuiesc în Zimnicea. Vă scriu a treia scrisoare, cu aceeaşi rugăminte de a fi ajutată într-un moment de cumpănă. În scrisorile anterioare, vă ceream ajutorul pentru a ajunge într-o clinică de specialitate, ca să fiu operată de o tumoră ovariană depistată la tomograf."
Citeste tot articolul
Parfum cu miros de copac
Acum cinci decenii, părăsea România cu un singur gând: să cunoască Franţa, în toată splendoarea ei. Azi, Nicolas Dănilă locuieşte la Paris şi e creatorul primului parfum fără alergeni. O inovaţie care a revoluţionat parfumeria şi care a pus pe jar o industrie întreagă.
Citeste tot articolul
PAUL HEMMERTH: "Partea mea de Românie trebuia împlinită"
"Saşii spun că un copac bătrân nu-l mai muţi, pentru că moare. Aveam 14 ani când, împreună cu părinţii mei, am fost vândut de sistemul comunist, ca marea majoritate a saşilor. Am crescut în Germania, acolo am făcut studiile, armata, dar a rămas undeva, aşa, ca o neîmplinire, partea mea de Românie, pentru că nu apucasem s-o cunosc cum se cuvine, din nici un punct de vedere".
Citeste tot articolul
Mondialul de fotbal s-a terminat, patimile continuă - Croaţia inimii noastre
"Pentru oricine a trecut măcar o dată prin Croaţia - aşa cum am făcut-o noi, cei de la "Formula AS", în documentările pe urme vlăheşti - evoluţia fantastică a echipei lui Luka Modric şi Ivan Rakitic, la Cupa Mondială de Fotbal, nu e câtuşi de puţin o surpriză. Amestecul acesta de rigoare nemţească şi de creativitate italiană pe care Croaţia l-a etalat timp de o lună pe stadioanele din Rusia - peste care vine amprenta inconfundabilă a dârzeniei balcanice - îl vezi peste tot prin micuţul stat aşezat pe fosta Dalmaţie italiană."
Citeste tot articolul
Îndrăgostire târzie
"Mi s-a întâmplat de câteva ori până acum să întâlnesc, întâmplător, bărbaţi de care m-am simţit imediat atrasă într-un mod care m-a uimit. Când am spus "întâmplător", m-am referit la faptul că uneori i-am zărit în mulţimea celor care aşteptau la semafor, alteori, într-o sală de spectacole, într-un magazin sau pe stradă. O asemenea întâlnire m-a tulburat foarte tare şi o ţin minte şi acum."
Citeste tot articolul
RĂSPUNSURI DE LA CITITORI: "În iubire şi căinţă vei găsi salvarea"
"Dragă Marin, Îngăduie-mi să-ţi răspund fără ocolişuri şi din toată inima, aşa cum le-aş vorbi copilului sau nepoţilor mei. În cei 85 de ani de viaţă cu care m-a binecuvântat Dumnezeu, mi-a fost dat să văd şi să îndur multe. Şi pot spune că nu e chin mai mare decât acela de a-l fi trădat pe omul drag. Pentru că, în durerea asta, eşti singur, copleşit de vinovăţie, ruşine şi remuşcări."
Citeste tot articolul
Lascăr Catargiu - Casa din strada Biserica Amzei nr. 30
Lascăr Catargiu, unul dintre cei mai activi şi mai cunoscuţi oameni politici români din sec. al XIX-lea, a locuit într-o casă care nu are măreţia reşedinţelor altor potentaţi ai vremii. Boierul a fost, în pofida rangului său, un om cumpătat, lipsit de ostentaţie, lucru mai rar printre boierii valahi. Clădirea a rezistat până în zilele noastre, a fost restaurată şi transformată într-un bar, fără a-i fi alterată arhitectura interioară."
Citeste tot articolul
NICK CAVE la Bucureşti
"Când cineva din public i-a strigat "I Love You!", rockerul australian aflat la primul său concert în România, s-a oprit şi i-a spus. "Şi eu te iubesc. Crede-mă, vorbesc serios". Pare, desigur, răspunsul de complezenţă al unui star, dar, pe măsură ce concertul a înaintat, am înţeles că el este de fapt un ritual al dragostei şi comuniunii între cei ce fac şi cei ce ascultă muzica."
Citeste tot articolul
MIRCEA RADU: "E nevoie ca România să fie cunoscută, în primul rând, de români!"
"Proiectul nostru online, "Poveşti cu gust", s-a născut din dorinţa de a întâlni oameni buni şi locuri încântătoare, de a descoperi reţete de mâncare făcute la mama lor..."
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
"D-l Constantin Avramescu are 88 de ani, e vicepreşedinte la Jockey Clubul Român şi "om de lume". Acea lume care a făcut din România un stat modern, cu valori şi obiceiuri ce s-au păstrat în familii şi în vremurile potrivnice ale comunismului. Cu strămoşi boieri şi un tată din meritocraţia funcţionărească, dl Avramescu e de profesie inginer minier, expert în substanţe nemetalifere, iar după 1989 a fost parlamentar PNL în mai multe legislaturi."
Citeste tot articolul
Preoţii satelor româneşti - Pr. VALENTIN CRAINIC: "Dacă nu vezi lucrarea lui Dumnezeu înseamnă că eşti orb"
"Aşa a lucrat Dumnezeu în viaţa mea, încât de multe ori mă gândesc că nu-s vrednic să-I mulţumesc pentru toate binecuvântările cu care m-a dăruit. Sunt ardelean pur-sânge, tata e moţ, mama din zona Aradului, iar copilăria mi-am petrecut-o în Apuseni, în satul Bucium-Izbita din judeţul Alba. În şcoala generală, la Deva, am avut norocul unui profesor de religie extraordinar, regretatul părinte Nicolae Gherman."
Citeste tot articolul
Zodiacul succesului - Pentru doamne şi domnişoare
"Viaţa dvs. are un ritm nebunesc, dar reuşiţi să vă descurcaţi graţie moralului de fier. Tonice, consumaţi un maximum de energie, ceea ce vă ajută - dacă sunteţi plinuţe - să mai daţi jos din kilograme. Aţi învăţat să vă alimentaţi în mod rezonabil: un mare pas înainte, având în vedere temperamentul dvs. excesiv."
Citeste tot articolul
JUDAS PRIEST - Turneu de lansare a celui mai nou album
"Cu o activitate de aproape 50 de ani, 18 discuri de studio lansate pe piaţă, zeci de premii, printre care şi un Grammy, Judas Priest a intrat deja demult în istoria rock-ului mondial. Au evoluat şi s-au adaptat vremurilor prin care au trecut şi au refuzat să trăiască din glorie, s-au învechit precum vinul bun."
Citeste tot articolul