Rodica Culcer despre... "Criminalii şi hoţii se pot apuca de treabă. PSD veghează pentru ei"
"Mutarea ambasadei noastre la Ierusalim nu este nicidecum o prioritate. Nu ne-au cerut-o imperativ nici Statele Unite, care au decis să facă această mutare, nici statul Israel. Mai mult, ea sfidează UE, care a decis că statele membre nu-şi vor muta ambasadele la Ierusalim, până când nu se va ajunge la un consens în privinţa statutului acestui oraş."
Citeste tot articolul
SĂPTĂMÂNA 4-10 MAI
Viaţa noastră de zi cu zi poate fi mai dezordonată decât de obicei, poate din pricina unor întâlniri cu oameni care ne sunt dragi şi care ne fac să uităm noţiunea timpului. Mai există şi riscul ca, ieşind cu prietenii, să ne întindem cam mult la vorbă şi la câte un pahar şi, a doua zi, să suportăm consecinţele. Acestea sunt însă urmări minore, cu penalizări pentru excese resimţite în perioada weekend-ului.
Citeste tot articolul
Teleormanul îşi mută ambasada la Ierusalim
"Zilele trecute, inginerul Liviu Dragnea, preşedintele PSD, cu o figură gravă şi plină de importanţă, a anunţat cu voce tremurândă: "Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei României de la Tel Aviv, la Ierusalim... Are valoare simbolică uriaşă acest gest al nostru..."
Citeste tot articolul
Viaţa la un click distanţă...
"Deschideţi larg fereastra şi trageţi adânc aer în piept. Puneţi de-o cafea şi, în treacăt, deschideţi televizorul pentru ştirile dimineţii. Până să vă îmbrăcaţi, daţi câteva telefoane, ca să economisiţi timp. Apoi vă grăbiţi către maşină, căci traficul se anunţă infernal, iar sarcinile de serviciu v-au umplut deja căsuţa de e-mail..."
Citeste tot articolul
O lovitură de milioane de euro, pentru cele mai performante Universităţi din România - "Dacă inamicii ţării voiau să facă rău României, aşa atacau!"
"Te-ai aştepta din partea unui distins inginer ca domnul Valentin Popa, care, după cum declară, «nu are întotdeauna toate cuvintele la domnia sa», ca măcar în domeniul cifrelor, să arate o ireproşabilă rigurozitate. Când colo, cu ură şi cu răzbunare, dl. Ministru Popa, alături de colegii săi de partid, domnul Dragnea şi doamna Dăncilă, au tăiat drastic din locurile la admitere ale celor mai vechi şi mai prestigioase universităţi româneşti"
Citeste tot articolul
Vremea picioarelor umflate a început
"De parcă s-ar înfige adânc în vase sute de cioburi minuscule de sticlă - aşa descriu persoanele afectate durerile provocate de o criză acută de gută. În cazul acestei afecţiuni, problema o reprezintă cantitatea prea mare de acid uric existentă în sânge, rezultat al excesului de albumine, pe care le asimilăm prin hrană. În mod normal, cantitatea suplimentară de acid uric se evacuează prin rinichi."
Citeste tot articolul
Metode de eliminare a acidul uric din organism
"Metoda cea mai bună pentru a scăpa de otrăvirea organismului cu acid uric este să consumăm suc obişnuit de lămâie. Terapia este relativ ieftină şi produce rezultate fantastice. E nevoie doar de lămâi obişnuite, de preferinţă cu coajă subţire, pentru că acestea conţin mai mult suc."
Citeste tot articolul
Primăvara şi inima - Dr. CRISTIAN ALEXANDRU UDROIU: "Când trecerea de la iarnă la primăvară e bruscă, cu diferenţe mari de temperatură, metabolismul este dat peste cap"
"Primăvara, cardiacii sunt mai somnoroşi, mai obosiţi, mai iritaţi şi n-au deloc energie, sunt lipsiţi de vlagă - cum se spune în popor. Să nu uităm că astenia este o adevărată provocare pentru persoanele cu psihic fragil, şi poate induce tulburări depresiv-anxioase la bolnavii cronici, la care adaptarea organismului implică un efort suplimentar."
Citeste tot articolul
Astenia de primăvară
Este adevărat că apatia şi oboseala dispar treptat, pe măsură ce ne adaptăm la noul sezon, dar există întotdeauna "trucuri" care ne ajută să facem tranziţia mai rapid şi să "îmblânzim" simptomele asteniei de primăvară.
Citeste tot articolul
Colesterolul - prieten sau duşman?
"Întrebarea din titlul articolului naşte multe alte întrebări pacientului care nu înţelege de ce astăzi se vorbeşte insistent despre colesterol şi grăsimile din sânge. Dragă cititorule, o armată de cercetători din domeniul medical a scos în evidenţă faptul că bolile cardiovasculare reprezintă prima cauză de deces din lume, iar România ocupă un loc fruntaş în Europa."
Citeste tot articolul
Afecţiunile gurii
"Deşi nu ne place ideea, în gura noastră există un mare număr de bacterii, care se înmulţesc pe suprafaţa dinţilor şi în spaţiile interdentare. Cu timpul, ele pot provoca înroşiri, inflamaţii şi chiar sângerări ale gingiei, mai ales la persoanele care neglijează periajul dentar ori nu-l execută corect, nu întrebuinţează aţa dentară şi nu se prezintă regulat la dentist."
Citeste tot articolul
În formă, la 50 de ani
Multe dintre dragile şi stimatele cititoare ale revistei ne reproşează în scrisori că ne ocupăm cu prioritate de adolescente, uitând că şi după 50 de ani femeile au dreptul la eleganţă şi frumuseţe. Total de acord! De altfel, multe dintre reţetele naturiste publicate în revistă, precum şi programele de întreţinere a tenului sau reţetele de slăbit, nu aveau frontiere de vârstă.
Citeste tot articolul
Măşti corectoare pentru ten deshidratat
Coji de castraveţi - Coaja de pe castraveţii proaspeţi, curăţată fâşii, se aşează pe faţă, în benzi paralele. Deasupra se aplică o bucată de tifon.
Citeste tot articolul
Metoda Scardale
Este creaţia unui medic american, dr. Herman Tranower. Regimul durează 14 zile şi se pierd 8 kg (!). Gata cu zahărul, făinoasele, grăsimile şi lactatele. Felurile de mâncare se compun doar din carne sau peşte, fripte pe grătar + legume crude (salate) sau fierte în aburi (în niciun caz gătite).
Citeste tot articolul
Cel mai fidel cititor - Extragerea lunii MARTIE
20 de premii a 150 RON fiecare
Citeste tot articolul
Federi. A doua cădere din Rai
"În Federi, un sat pierdut pe înălţimile Munţilor Şureanu, a venit din nou primăvara. Ruji înfloriţi, oameni ieşiţi la lucru în grădini, păsări şi puzderii de gâze, toate legate cu firele de lumină care coboară din cer. Un tărâm magic, în a cărui pace şi frumuseţe îi place şi Lui Dumnezeu să se plimbe, cuprins de nostalgia începutului..."
Citeste tot articolul
Matematicianul şi câinele din balcon
Pe strada Dionisie Lupu, una dintre cele mai cunoscute din vechiul Bucureşti, se află, spre capătul dinspre Piaţa Lahovari, la nr. 80, o casă de epocă, al cărei locatar de odinioară a fost matematicianul de prestigiu internaţional, Gheorghe Ţiţeica. Desigur, puţini dintre semenii noştri sunt pasionaţi de matematică, dar povestea vieţii şi câteva date despre casa unde a trăit şi a lucrat gloriosul om de ştiinţă sper că vor stârni interesul.
Citeste tot articolul
Fotograful satului ardelean - PETER KORNISS: "Toată lumea e în mişcare. Trebuie să ne obişnuim"
"S-a întâmplat că de la balet am ajuns să fotografiez o companie de dans contemporan, iar de aici, un ansamblu de dansuri folclorice. Coregraful ansamblului m-a invitat să merg în sat, să văd cum sunt dansurile în lumea lor, nu pe scenă. 1967 a fost anul ce mi-a schimbat viaţa, anul în care am ajuns pentru prima oară la Sic, un sat aflat la 64 de kilometri de Cluj-Napoca, lângă Gherla."
Citeste tot articolul
Poveşti de dragoste - Arta japoneză
"Când ne-am revăzut, după mai bine de douăzeci de ani de la terminarea facultăţii, s-a uitat lung la mine şi, după o vreme, ca şi cum şi-ar fi cântărit bine vorbele, ca să nu mă supere, mi-a spus că m-am schimbat mult şi că a dispărut din ochii mei lumina. Lumina aceea pentru care atunci, demult, în clasa a noua, ea a ales să stea în bancă alături de mine."
Citeste tot articolul
Poftiţi la volei, doamnelor!
"Plimbându-şi băieţelul în cărucior, în parcul de lângă liceul Unirea, pentru a zări căprioare - pe atunci, prin anii 66-67, pe-acolo zburdau căprioare! - Sofia Morariu, fostă gimnastă de performanţă, "balerina" echipei, se întâlneşte cu doamna profesoară de sport a şcolii. Familia şi munca au făcut-o pe Sofi să renunţe de ani buni la orice fel de sport, dar în sufletul ei, nostalgia şi dorul de joc şi de joacă erau vii. Întâlnirea a fost cu noroc."
Citeste tot articolul
DANA MLADIN - Producător de televiziune: "Lucrez non-stop. Nu ştiu nimic altceva"
"Este adevărat că aproape toţi cei care au fost implicaţi în "Şcoala Vedetelor" sunt oameni de succes în meseriile lor. Unii sunt în televiziuni, alţii încă fac legea în muzică (precum Călin Goia de la Voltaj, sau Adi Despot de la Viţa de Vie), alţii sunt regizori muzicali sau compozitori. Sunt foarte mândră de asta, dar îmi dau seama că am fost şi nişte norocoşi."
Citeste tot articolul
ANA ULARU - "Actoria nu e sută de metri, e maraton!"
"Mie poate să mi se dea oricât de muncă. Când o las mai moale, simt că mi se atrofiază muşchiul creativ. M-am obişnuit prost să am mintea la 3, 4 personaje pe an şi nu-mi place să stagnez, încep să mă gândesc că sunt uitată, că devin irelevantă, toţi artiştii au crize din astea. Până la urmă, pe bună dreptate, ce facem noi e foarte efemer, una-două dispari din memoria publicului."
Citeste tot articolul
Prea minunatele poveşti ale Bisericii Sfântul Nicolae din Şcheii Braşovului
În Şcheii Braşovului, la poalele Tâmpei, se află unul dintre cele mai vechi lăcaşuri transilvănene - Biserica Sfântul Nicolae. În jurul ei s-a ţesut un ghem de istorii misterioase, cu coridoare subpământene care duc la paraclise secrete, în care s-au salvat averi domneşti. Tot de poveste, dar de data asta, reală, este icoana făcătoare de minuni care a ocrotit veacuri la rând aceste locuri.
Citeste tot articolul
DAN FARCAŞ - matematician - "Problema OZN-urilor este mult, mult mai serioasă decât pare"
"Pentagonul a fost extrem de interesat de fenomenul OZN, încă din timpul războiului mondial. Chiar dacă nu arăta. În timpul războiului, mass-media a fost "dresată", ăsta este cuvântul ("dacă aflaţi o ştire, nu o daţi..."
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII MAI
Fără doar şi poate, trecerea planetei Uranus din Berbec în Taur, care se petrece pe data de 16, este evenimentul lunii. Uranus a petrecut în Berbec nu mai puţin de 7 ani...
Citeste tot articolul
Ceai dansant, cu DIRECŢIA 5 şi CARLA'S DREAMS
"Luna aceasta, pe 16 aprilie, s-a petrecut un eveniment muzical important: Gala Premiilor Muzicale Radio-România, în cadrul căreia au fost distinşi artiştii cu cele mai bune performanţe. S-au acordat 16 trofee unor muzicieni şi formaţii care au dominat topurile de la posturile de Radio şi Televiziune..."
Citeste tot articolul