Foto: Dreamstime Terapia este relativ ieftină şi produce rezultate fantastice. E nevoie doar de lămâi obişnuite, de preferinţă cu coajă subţire, pentru că acestea conţin mai mult suc. Sucul proaspăt de lămâie îşi schimbă rapid compoziţia sub influenţa aerului şi a luminii solare. De aceea este necesar să preparăm de fiecare dată o porţie nouă.
Există o părere larg acceptată, în special în rândul persoanelor care nu suportă prea bine gustul acru, anume că o cantitate prea mare de suc de lămâie va produce iritaţii stomacale. Dacă înţelegem procesele fiziologice ale sistemului digestiv, vom înţelege şi că această îngrijorare nu este deloc justificată. Sub influenţa enzimelor, însuşi gustul acru se transformă în gură în gust dulce. Acizii citric şi ascorbic care ajung în stomac sunt mult mai slabi decât acidul clorhidric din sucurile gastrice - deci nu pot produce nicio stricăciune mucoasei care căptuşeşte stomacul. Dimpotrivă: persoanele care suferă de gastrită sau ulcer profită adesea de terapia cu suc de lămâie.
Tratament preventiv cu lămâi
Folosiţi următoarele cantităţi de suc de lămâie:
Ziua 1 - o lămâie
Ziua 2 - 2 lămâi
Ziua 3 - 3 lămâi
Ziua 4 - 4 lămâi
Ziua 5 - 5 lămâi
Ziua 6 - 5 lămâi
Ziua 7 - 4 lămâi
Ziua 8 - 3 lămâi
Ziua 9 - 2 lămâi
Din prima zi până într-a cincea, adăugăm câte o lămâie în fiecare zi, iar din a şasea până într-a zecea, scădem câte o lămâie pe zi. În total, vom bea sucul stors din 30 de lămâi, pe parcursul a 10 zile.
Sucul de lămâie se poate prepara după cum urmează:
Se taie o lămâie în două, se storc ambele jumătăţi şi se bea sucul fără a se adăuga zahăr. Dacă nu puteţi consuma sucul pur de lămâie, adăugaţi o linguriţă de miere. Lămâia stoarsă nu trebuie aruncată. Ea conţine preţioase ingrediente fitochimice şi uleiuri esenţiale, care sunt benefice pentru inimă, vasele sangvine şi creier. Tăiaţi lămâia stoarsă în bucăţele mititele, puneţi-le într-un borcan, adăugaţi miere şi zahăr şi puneţi borcanul în frigider. În zece ore, veţi avea un excelent extras de lămâie, care se poate combina cu apă fiartă sau cu apă minerală şi folosi în loc de ceai sau cafea.