SĂPTĂMÂNA 24-30 NOIEMBRIE
Ne putem aştepta la întâlniri cu persoane ieşite din comun ori la confruntarea cu unele idei care ne fac să privim lumea dintr-o perspectivă cu totul nouă. Pe scurt, viaţa ni se poate schimba. În bine, dacă nu ne apucăm să convertim întreaga planetă la noua noastră filozofie de viaţă. În acest din urmă caz, unii dintre prietenii noştri s-ar putea să nu reziste, şi să dea bir cu fugiţii.
Citeste tot articolul
"Megaţopăială fiscală" de doi lei
Pentru oricare observator al actelor guvernului României, "megaţopăiala financiar-fiscală" apare drept o "mişcare strategică" cu nuanţă propagandistică. Ce-au făcut guvernanţii, mutând contribuţiile de la angajator la angajat? Practic, nimic, pentru că sumele încasate de la angajatori în contul angajaţilor au fost mutate în salariul acestora (a cărui valoare nominală creşte astfel, conform promisiunilor electorale), şi însuşite de la ei de stat.
Citeste tot articolul
Guvernul, nemţii şi ungurii
La numai câteva zile după ce Guvernul a aprobat, pe repede înainte, modificările la Codul Fiscal - modificări care urmează să fie aplicate imediat, de la 1 ianuarie! - Oficiul European pentru Statistică (Eurostat) anunţa că România a înregistrat în trimestrul 3 al acestui an, cel mai semnificativ avans al Produsului Intern Brut (PIB) dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, în valoare de 8,6%, comparativ cu perioada similară din 2016.
Citeste tot articolul
Bine-ar fi dacă n-ar fi!
Încă din 28 iunie 1991, Senatul SUA a emis rezoluţia 148, prin care hotărăşte că Guvernul SUA trebuie să susţină eforturile României de negociere a reunificării cu Moldova. Politicienii români, în frunte cu Ion Iliescu, Petre Roman şi Adrian Năstase, au ţinut ascuns acest document!
Citeste tot articolul
Pe-un vârf de deal, cu doi moţi - CRISTIAN VÎRCIU şi CRISTINA NICOLA
"Am făcut "Cămara Moţului" - o firmă care produce, în mod tradiţional, dulceţuri, zacuşti, tocană la borcan, carne în untură şi tot felul de alte bunătăţuri moţeşti. Am fost şi nevoiţi, pentru că nu aveam cum să ne plătim angajaţii numai din turism - care aici durează trei luni vara şi maximum două luni iarna. Este şi o afacere care vine în prelungirea celei de turism, căci tot de tradiţie locală e vorba. "
Citeste tot articolul
Răspuns pentru ILINCA - Bacău, F. AS nr. 1289 - "Fiica mea a fost diagnosticată cu polineuropatie periferică"
Leziunile traumatice, presiunile constante asupra unor nervi, bolile autoimune (lupus, poliartrită reumatoidă), bolile hepatice, renale sau tiroidiene, alături de alcoolism, malnutriţie şi carenţă de vitamine pot constitui tot atâtea cauze pentru deteriorarea nervilor periferici şi, implicit, întreruperea comunicării nervoase către aria deservită de acei nervi şi creier.
Citeste tot articolul
Planta circulaţiei sângelui - GINKGO BILOBA: În căutarea celui mai pur extract
"Eficienţa terapeutică a Ginkgo biloba este strâns legată de cantităţile de substanţe active pe care le conţine. Ca să aibă efect, trebuie să conţină 24% ginkgoflavone şi 6% lactone terpenice: doar în aceste condiţii extractul este pur, şi eficienţa produsului, garantată. Însă aceste caracteristici nu pot fi analizate decât în laboratoare."
Citeste tot articolul
Victima umezelii şi-a frigului - VEZICA URINARĂ
Niciun organ nu suferă cu atâta intensitate de pe urma temperaturilor reci. Cistitele şi incontinenţele urinare par inventate de inchiziţie, prin durerile lor cumplite. Dar în ciuda chinului pe care îl îndură, numeroşi pacienţi şovăie îndelung, înainte de a merge la medic. De jenă sau neştiinţă, îşi acceptă calvarul, transformându-şi viaţa în iad. Greu de crezut, dar adevărat: una dintre cauzele majore ale bolilor vezicii urinare este... ruşinea.
Citeste tot articolul
Ucigaşii răcelilor (3)
Supa fierbinte cu carne de pui se numără printre antidoturile clasice contra răcelii, care şi-au dovedit eficacitatea în timp. Mai ales atunci când răceala s-a instalat deja, bolnavul refuză de regulă mâncarea, fiindcă îşi pierde apetitul, de foame nici nu mai poate fi vorba, iar înghiţitul îi provoacă dureri. În astfel de situaţii, o zeamă caldă este bine-venită.
Citeste tot articolul
Dr. FLORIN BĂCANU - medic primar oncolog - "Degeaba chemi pompierii când arde etajul doi, şi focul a mistuit deja parterul"
"Salut toate inovaţiile care apar în zona tratamentelor oncologice, pentru că în România, numărul de cazuri noi de cancer de sân înregistrate anual este de 6500 de femei, ceea ce reprezintă 25% din totalul îmbolnăvirilor de cancer...
Citeste tot articolul
OŢETUL DE MERE
De-a lungul neîntreruptei vreodată istorii a frumuseţii, printre produsele care le-au ajutat pe femei să-şi păstreze graţia şi seducţia s-a numărat şi umilul oţet. Nu oţetul de vin, mult prea coroziv pentru delicateţea obrazului, ci oţetul de mere, plin de arome şi de substanţe active, folositoare deopotrivă pentru sănătate şi ten.
Citeste tot articolul
Regimul de 3 zile
Vă propun un regim de slăbit pe care l-a ţinut nepoata mea, reuşind să slăbească aproximativ şapte kilograme într-o lună, fără să flămânzească. Se ţine vreme de o lună, câte trei zile pe săptămână.
Citeste tot articolul
Părintele Arsenie Boca - Calendarul cu minuni
Părintele Arsenie Boca a lucrat la Mânăstirea Prislop cu un zidar credincios, Alexandru Başa, care a fost martor al multor minuni. El nu mai trăieşte, dar fiii săi ştiu întreagă povestea întâmplărilor petrecute în urmă cu zeci de ani.
Citeste tot articolul
Amintirile lui George Enescu
În 1951, unul din cei mai mari critici ai lumii muzicale din Hexagon, Bernard Gavoty, l-a invitat pe George Enescu în studioul radiodifuziunii franceze, pentru o serie de 20 de interviuri despre viaţa şi opera sa. Nu ştia la vremea aceea că amintirile acestuia, povestite cu atâta căldură pe calea undelor şi publicate ulterior în volum, vor deveni una dintre cărţile de referinţă, în ce priveşte biografia marelui nostru compozitor.
Citeste tot articolul
Cufărul fermecat
La câteva săptămâni de la moartea mătuşii lui tata, am fost chemaţi toţi din familie să ni se încredinţeze legal casa şi pământul care ne reveneau de drept, ea neavând urmaşi. Şi să deschidem un plic sigilat, în care - ne înştiinţa notarul - mătuşa Jana scrisese, cu limbă de moarte, cui lasă moştenire câteva dintre bunurile ei dragi.
Citeste tot articolul
PSIHOLOGIE PRACTICĂ - Dicţionar de gesturi
- Pentru relaţiile interumane, limbajul corpului este mai important decât talentul de a purta o discuţie. Gesturile contribuie cu până la 80% la impresia pe care o facem celor din jur -
Citeste tot articolul
PETRE CĂTĂLIN FUMURU (Realitatea TV) - "Sunt un romantic incurabil"
"Eu sunt "oltean de nord", din Râmnicu Vâlcea. Am venit în Bucureşti în 1996, când am intrat la Facultatea de teatru. Aveam ceva vechime în muncă încă din clasa a X-a, când am debutat ca actoraş la Teatrul de Tineret din Râmnicu Vâlcea. Imediat după terminarea liceului am avut norocul orb să intru într-un proiect mamut, celebrul spectacol "Danaidele", care a scris istorie."
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
După volumele de proză scurtă "Grădina de vară" (1989), "Eclipsa" (1993), "Într-o după-amiază de vineri" (1997), antologiile din 2003 şi 2011, plus alte cărţi greu încadrabile de variaţiuni (auto şi fals) biografice sau culturale, Răzvan Petrescu s-a ales cu o mulţime de admiratori, printre care mă număr.
Citeste tot articolul
IANNA NOVAC - "Nu mă interesează modele. Eu fac muzică pentru suflet"
"Vezi, eu de micuţă am muncit foarte mult ca să dobândesc un standard înalt în muzică. Practic, n-am avut copilărie. Dar munca aceea m-a călit, m-a făcut să aştept momentul celebrităţii, nu să fiu surprinsă de el. Pe de altă parte, recunosc că, nici măcar atunci când am intrat în ASIA, nu conştientizam cât de puternic trebuie să fii pe interior ca să dai piept cu notorietatea."
Citeste tot articolul
Părintele GEORGE COSMIN PIŢ: "E mai puternic aurul care uneşte decât banii care despart!"
"Lucrurile nu se pot face fără Hristos. Tind să cred că, în ciuda mentalităţilor pe care ei, părinţii sau societatea le au, tinerii căsătoriţi ar trebui să lucreze împreună cu Hristos, să încerce să privească amândoi în aceeaşi direcţie: spre Hristos, spre Maica Domnului. De fapt, cred că ar trebui cu toţii să încercăm să înţelegem această simplitate pe care ne-o dau pildele din vieţile sfinţilor căsătoriţi, să încercăm să plecăm genunchii şi să avem această sinceritate maximă în faţa Mântuitorului."
Citeste tot articolul
Casa unui român celebru: ANGHEL SALIGNY
Pe clădirea din strada Occidentului, nr. 10, ascunsă de vegetaţia care creşte din abundenţă pe fâşia de pământ dintre zid şi gardul metalic, e o placă de marmură inscripţionată astfel: "În această casă a locuit şi lucrat inginerul constructor profesor Anghel Saligny (1854 - 1925) care a conceput şi a realizat podul peste Dunăre de la Cernavodă, construcţia portului Constanţa şi alte lucrări inginereşti de seamă".
Citeste tot articolul
Sibiu, oraşul regăsit
Asemenea unei bijuterii vechi şi de mare valoare, aurul Sibiului a fost curăţat de petele timpului, devenind curat şi strălucitor. Ziduri şi turnuri care se ruinaseră şi stăteau să se prăbuşească, se înalţă acum cu măreţia de altădată. Pavajul ros de vremi a fost înlocuit cu piatră nouă, iar pereţii au strălucirea primei zugrăveli.
Citeste tot articolul
SĂGETĂTORUL şi sănătatea
După ce oamenii au început să descifreze ceea ce Creatorul a scris cu stele pe cer, ceea ce, după câte ştim, s-a petrecut începând de pe vremea caldeenilor, au început să se întrebe cum pot să fie cel mai bine puse în practică...
Citeste tot articolul
Festivalul de Muzică Veche
Săptămâna aceasta, pe 13 noiembrie, a debutat în Capitală unul dintre cele mai sobre festivaluri bucureştene: Festivalul de Muzică Veche. Ajuns la ediţia a XII-a, se numără printre cele mai importante evenimente de muzică cultă din România şi chiar din Sud-Estul Europei. Drept dovadă, începând din anul 2015, festivalul bucureştean a devenit membru al prestigioasei Reţele Europene de Muzică Veche (REMA).
Citeste tot articolul