Într-un moment în care toată lumea, de la sindicate la patronate, de la experţi străini şi analişti europeni e cu tunurile pe guvern, ministrul Finanţelor nu putea rata o asemenea minge la fileu! Într-un comunicat de presă, certat şi cu logica, şi cu gramatica, Ionuţ Mişa se laudă cu raportările venite de la UE şi afirmă că 2017 e un an mult mai bun decât 2016 pentru România. Şi atunci, dacă e atât de bun şi dacă România "duduie", după expresia consacrată de colegul de coaliţie, Călin Popescu Tăriceanu, pe când era premier, atunci de ce se apucă Guvernul să schimbe chestiuni esenţiale în zona fiscalităţii şi a salarizării, aşa, peste noapte, fără discuţii serioase cu cei afectaţi de aceste măsuri?
Ultimii care atacă frontal măsurile votate de Guvern sunt reprezentanţii economiei germane în România, AKH, o asociaţie care reprezintă interesele a circa 600 de companii membre. "Am subliniat în nenumărate rânduri că predictibilitatea, stabilitatea, transparenţa şi statul de drept sunt deosebit de importante pentru a menţine încrederea în România ca amplasament investiţional. Modul în care noile măsuri fiscale au fost comunicate insuflă, atât în rândul companiilor germane, cât şi al angajaţilor acestora, un profund sentiment de nesiguranţă". În loc să ia măsuri să protejeze această creştere economică şi să dea drumul unor investiţii de stat care să aducă valoare în România, Guvernul îşi pune în cap cele mai importante industrii din ţară - industria IT e foc şi pară pe PSD! - şi cei mai importanţi parteneri economici externi - cum e cazul Germaniei.
Adevărul e că rareori, după căderea lui Ceauşescu, nişte măsuri guvernamentale au reuşit să irite în asemenea măsură şi să adune în aceeaşi tabără lume mai multă şi mai variată. Până şi PNL-ul a ieşit din amorţeala-i cu iz de blat politic şi anunţă o moţiune de cenzură. Ocazie perfectă ca să vedem cine lipseşte la apelul de luptă împotriva Guvernului. Aţi ghicit: UDMR! Nu există pe lumea asta un motiv suficient de bun care să-i zdruncine pe liderii maghiari din aranjamentele lor cu guvernanţii! Dacă nici interesul economic direct al alegătorilor tăi - dintre care mulţi o duc ca vai de ei prin Harghita şi Covasna - nu te împinge să iei măsuri, atunci chiar că nu ai nici un Dumnezeu. Faţă de ipocrizia lui Kelemen Hunor, până şi liderii PSD par nişte copii de grădiniţă!