Rodica Culcer despre... Prietenii toxice
Indiferent cum se va tranşa lupta pentru putere din ALDE, domnul Tăriceanu este şi va rămâne 100% dependent de PSD. ALDE însăşi este o anexă a PSD, care, se pare, a intrat în Parlament cu sprijinul partidului dominant: liderul PSD avea nevoie de cineva care să preia stindardul luptei anti-DNA şi să devină paratrăsnetul reacţiilor negative ale presei şi ale opiniei publice, permiţând PSD să-şi atingă scopurile şi, în acelaşi timp, să-şi protejeze imaginea.
Citeste tot articolul
Nebuloasa
Asistăm în ultimii ani la un veritabil atac împotriva câtorva dintre instituţiile aşa-numite "de forţă", instituţii-cheie în arhitectura unui stat modern şi democratic. Călcate în picioare şi compromise cu patimă de mass-media românească, serviciile secrete şi cele cu rol în anchetarea diferitelor tipuri de derapaje - de la corupţie la securitate - sunt instituţii fără de care nici nu se poate concepe un stat de drept.
Citeste tot articolul
Capitala neputinţelor noastre
Locuiesc în sectorul 1, "sectorul sectoarelor", aşa cum le place edililor să îi spună, pentru că aici sunt cartierele de vile ale Bucureştiului interbelic, aici ieşea lumea odinioară "la şosea" să se plimbe şi tot aici este, sau ar trebui să fie..., un aer mai curat, mai "ca la ţară", pentru că în nordul capitalei se află lacurile, pădurea Băneasa şi marile parcuri din Bucureşti.
Citeste tot articolul
IOAN NICULAE GUI - "Sunt sigur că Valea Jiului va înflori prin întoarcerea la trecut"
"Deocamdată, perspectivele Văii Jiului sunt destul de sumbre! Lipsesc locurile de muncă. Din cauza închiderii minelor, numărul lor s-a redus extraordinar. La nivelul văii, la toate minele care mai sunt viabile, există locuri de muncă câte erau pe timpul lui Ceauşescu la o singură mină. De la 50.000 de slujbe minereşti, câte erau în 1989, astăzi mai sunt în jur de 5000 la toate minele, în principal la Livezeni şi Vulcan."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru ALEXANDRA - F. AS nr. 1096 - "Nu pare grav, dar gazele intestinale îmi afectează viaţa"
Suferinţa dvs., care vă afectează de când eraţi mică, cred că este cauzată de o colită de fermentaţie, pentru care vă propun următorul tratament. Regim alimentar: Alimente recomandate (medicamente, în cazul bolii dvs.): orez vechi de un an, grâu, orz, mei, legume verzi fierte cu condimente carminative (care scot gazele din stomac: coriandru, fenicul, anason), iaurt, brânză, supă de fasole, ceai verde...
Citeste tot articolul
"D-l Costel Radu ar trebui cunoscut de cât mai mulţi suferinzi"
Stimată redacţie, Ţin să vă mulţumesc în mod deosebit pentru articolele publicate în revista dvs. săptămânală, la rubrica "Medicina naturii", pe care le urmăresc constant.
Citeste tot articolul
Tratamentul cu plante al bolilor primăverii - ALERGIA şi ULCERUL GASTRO-DUODENAL
Pentru mulţi dintre noi, venirea primăverii, cu beţia sa de flori şi arome, a încetat de mult să mai fie o bucurie. Sute de mii de români suferă în această perioadă de alergii severe, provocate de polenul şi puful unor plante. Alergia se manifestă la nivelul pielii prin: urticarie, eczeme, mâncărimi locale sau generalizate. Aceste manifestări apar aproape instantaneu şi se manifestă fulminant timp de câteva ore până la câteva zile.
Citeste tot articolul
SFATUL SPECIALISTULUI: Cum vă ajutaţi sistemul limfatic
Nu este deloc în ordine ca şosetele, cordonul/ cureaua sau lenjeria de corp să vă lase urme adânci în piele, fiindcă aceasta va împiedica limfa să circule liber în zona respectivă. Mai bine alegeţi să purtaţi un număr mai mare. Ciorapii compresivi sunt singurii care au voie să stea strânşi pe picior.
Citeste tot articolul
Sistemul limfatic
Cu toţii am întâlnit denumirea lui într-un context sau altul, dar n-am înţeles prea bine care-i este rolul şi nu i-am dat cine ştie ce importanţă. Deşi putem spune, fără exagerare, că viaţa noastră depinde de el, îi acordăm atenţie abia în momentul când nu mai funcţionează aşa cum trebuie. Mare greşeală!
Citeste tot articolul
Detoxifierea de primăvară - Cura cu lăstari şi muguri de plante
În principiu, organele care resimt benefic tratamentul cu muguri sunt: ficatul, vezica biliară, intestinele, plămânii, epiderma, aparatul cardiovascular, sistemul nervos, sângele şi limfa, care vehiculează deşeurile. Aceste depuneri de materie-balast pot forma adevărate baraje la nivelul organelor excretorii, favorizând apariţia bolilor.
Citeste tot articolul
Tinereţe fără bătrâneţe
Visăm la ea, dar, mai des decât ar trebui, ne imaginăm că a fi şi a ne simţi tineri după 50 de ani trebuie să fie rezultatul unui leac miraculos. Adevărul, certificat şi de specialiştii americani în nutriţie, e că azi, tinereţea nu se mai măsoară în câte riduri avem, ci în cât de sănătoşi şi cât de în formă ne simţim. Iar factorii cheie care decid dacă la 50 de ani vom arăta de 42 sau, mai degrabă, de 65, sunt hrana sănătoasă, activitatea fizică şi... suplimentele naturale.
Citeste tot articolul
Întrebaţi-ne, vă răspundem
Am o problemă cu care cred că vă întâlniţi în multe scrisori: îngrăşarea foarte rapidă a părului (o zi, două, e frumos, străluceşte, apoi devine uleios). M-am spălat cu aproape toate şampoanele cărora li se face reclamă la televizor, dar n-a apărut nicio ameliorare. Aveţi o soluţie eficientă?
Citeste tot articolul
Reţeta siciliană
Este o dietă relativ uşor de ţinut, fiindcă nu duce la înfometare. Rezultatul este mai puţin spectaculos, dar durează în timp, în sensul că după trecerea la o alimentaţie normală, nu te îngraşi din nou. Durata este în funcţie de răbdarea fiecăreia dintre noi. În prima săptămână, se slăbesc două kilograme, apoi în fiecare săptămână care urmează, un kilogram.
Citeste tot articolul
Ultimul om înainte de cer - Pustnicul din Poiana Ruscă
Se împlinesc în curând trei ani de când am pornit s-o caut pe Maria, bătrâna care s-a rupt de lume şi a ales să trăiască ca o pustnică în inima Munţilor Poiana Ruscă. Ţin minte că a fost o călătorie lungă, prin păduri şi pajişti nesfârşite, printr-o zăpuşeală grea, care prevestea furtuna.
Citeste tot articolul
O dimineaţă cu... DIANA CAVALLIOTI - "Nu sunt niciodată 100% sigură pe mine. Dar asta mă ţine vie"
Există oameni ca dimineţile de vară, care parcă au râsul în buzunar. Diana Cavallioti e unul dintre ei. Tonică şi exuberantă, s-a întors recent de la Berlin, unde a strălucit pe covorul roşu. « Ana, mon amour », pelicula în care joacă rol principal, a adus acasă un Urs de Argint.
Citeste tot articolul
SCRISORI CARE AŞTEAPTĂ RĂSPUNS: O zi din viaţa mea
Îl strâng în braţe ca pe un prunc, nu ca pe un bărbat aspru, matur, nu ca pe un general mulţumit, care câştigă cu zâmbetul lui întotdeauna toate bătăliile. Îl strâng în braţe ca să-l ocrotesc de toate harpiile lumii care ar putea să-l atingă cu aripile răului. Aş vrea să spun că e al meu şi simt asta, simt că e al meu, dar...
Citeste tot articolul
Cum venea, mai demult, primăvara
Era o dimineaţă scăldată de un soare timid şi blând, iar în livada din spatele casei, merii înfloriţi îşi aranjaseră ramurile încărcate de miresme. Era atâta pace şi bucurie, brazii din curtea casei, semeţi şi înalţi, păreau nişte santinele severe şi foşnitoare. În lunca de lângă râu, ciuboţica-cucului, cu galbenul ei strălucitor, prin iarba de un verde crud, te îmbia la joacă şi visare.
Citeste tot articolul
TAVI IEPAN (Rezident EX) - "Suntem o gaşcă de oameni serioşi, dedicaţi muzicii"
În urmă cu cinci ani, o trupă formată din bănăţeni plecaţi peste mări şi ţări cucerea publicul după întoarcerea acasă, prin profesionalismul şi prospeţimea sa. După o perioadă mai tulbure, cu schimbări de componenţă, Rezident EX revine în forţă cu un nou album şi un nou turneu naţional, bun prilej de discuţie cu Tavi Iepan, liderul grupului.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
În colecţia Restituirilor legate de participarea ţării noastre la Primul Război Mondial şi la înfăptuirea României Mari din 1918, a apărut acum ediţia a II-a, revăzută şi adăugită, a însemnărilor contelui de Saint-Aulaire, ambasadorul Franţei la Bucureşti în acea perioadă zbuciumată. August-Felix-Charles de Beaupoil, conte de Saint-Aulaire (1866-1954) a fost un diplomat de carieră ce şi-a reprezentat ţara în mai multe ţări latino-americane, africane şi europene.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Romanul francez din secolul 21 ar părea în general cam vlăguit dacă n-ar fi scriitorii emigraţi din alte părţi ale lumii sau din fostele colonii, stabiliţi în ţara acestei mari tradiţii literare. Ei aduc subiecte noi inspirate din spaţiile de origine, un stil împrospătat de metisajul cultural, racorduri la o istorie, geografie, mentalităţi mai puţin cunoscute în Occident.
Citeste tot articolul
Christian Paraschiv - "Când sunt francez sunt român şi când sunt român sunt francez"
"Nevoia cunoaşterii de sine o avem toţi, cred eu, încă din fragedă copilărie, când încercăm să ne explorăm corpul. Mai târziu, descoperim şi bucuria vieţuirii şi a simţirii. Şi ne simţim uneori mai bine...
Citeste tot articolul
Părintele ADRIAN BELDIANU - parohul Bisericii Mihai Vodă din Bucureşti - "Dumnezeu este simplu. Noi Îl complicăm şi Îl căutăm unde nu este"
"Noi suntem în sat a doua casă pe Strada Bisericii, şi tot ce se întâmplă legat de biserică trece prin faţa curţii noastre. Am destui ani acum, dar n-am să uit niciodată o imagine a copilăriei mele din Săptămâna Mare. ...
Citeste tot articolul
Castelul Teleki din Coltău
În Maramureş, la 10 km sud de Baia Mare, în satul Coltău, se află, probabil, cel mai romantic castel din România. Construit între anii 1740-1780, probabil de János Teleki, are o formă simplă, de cetate. În parcul castelului, care cândva era extins, se găsesc nişte copaci rari, cu o vechime de sute de ani, care amintesc evenimentele romantice petrecute în acest loc.
Citeste tot articolul
Viaţa sentimentală a BERBECULUI
El este, prin poziţie şi definiţie, primul. Prin poziţie, fiindcă e primul dintre semnele zodiacale, locomotiva care generează atâta energie, încât trage toate celelalte 11 zodii după ea. Prin definiţie, pentru că el întruchipează eroul, primul care se îndreaptă neînfricat spre tot ce este nou şi necunoscut. Sau către situaţii înfricoşătoare, în care trebuie salvată o încântătoare domniţă sau vreun alt suflet inocent, de balauri sau monştri.
Citeste tot articolul
Visul lui Pavarotti s-a împlinit - BELCANTO
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când marele Luciano Pavarotti trecea în nefiinţă, lăsând în urma lui un gol uriaş în lumea muzicii mondiale. Stins din viaţă la 71 de ani, este primul cântăreţ de operă care a vândut peste 100 de milioane de discuri. Pavarotti a reuşit să relanseze moda muzicii de operă, coborând-o din sala de concert... pe stadion.
Citeste tot articolul