Suferinţa dvs., care vă afectează de când eraţi mică, cred că este cauzată de o colită de fermentaţie, pentru care vă propun următorul tratament.
Regim alimentar
Alimente recomandate (medicamente, în cazul bolii dvs.): orez vechi de un an, grâu, orz, mei, legume verzi fierte cu condimente carminative (care scot gazele din stomac: coriandru, fenicul, anason), iaurt, brânză, supă de fasole, ceai verde, cafea, usturoi, ceapă, praz, pătrunjel, anason, sparanghel, flori vegetale, apă fiartă de băut, rodii, stafide, curmale.
Alimente interzise (le veţi considera otravă pentru suferinţa dvs.): carne, ouă, mâncare grasă, lapte, băuturi alcoolice, oţet, fructe acre, tuberculi, îngheţată, sucuri reci de fructe, condimente iuţi, zahăr, melasă, prune, mâncăruri grele.
Automasajul
Este foarte indicat pentru eliminarea balonării şi a gazelor. Se masează câte 10 minute zonele de reflex ale stomacului, duodenului, pancreasului şi intestinului subţire. Dacă nu dispuneţi de planşe cu zonele reflexogene, vi le pot trimite prin poştă (comunicaţi-mi adresa).
Terapia cu apă distilată
Pentru eliminarea toxinelor din corp (în proporţie de 87%), trebuie să beţi o cantitate de 90 litri de apă distilată (vreme de 6 luni, cât ţine tratamentul). În momentul în care începeţi terapia, veţi înlocui apa pe care o consumaţi (apă plată, apă minerală, apă de izvor) şi sucurile (Cola, Pepsi etc.) cu apă distilată. Veţi bea numai apă distilată, în funcţie de necesităţile organismului, adică beţi când doriţi şi cât doriţi şi vă opriţi când aţi băut 90 de litri.
Administrarea de Apisan-Forte
Timp de două luni, veţi lua două linguri de Apisan-Forte pe zi, una dimineaţa pe nemâncate şi a doua ca desert, după masa de prânz. Pentru Apisan-Forte, veţi folosi numai lingură de lemn. În continuare, veţi lua câte o lingură de Apisan-Forte pe zi, dimineaţa, pe nemâncate, timp de patru luni.
Reţete naturiste, concepute de ing. Valeriu Popa
Gaze la stomac
- O linguriţă de seminţe de anason şi o linguriţă de miere se fierb în 200 ml apă, timp de 10 minute. Se răcesc şi se strecoară. Se iau 2 linguri pe zi.
- O linguriţă de pelin şi o linguriţă de miere se fierb în 200 ml apă, timp de 10 minute. Se răcesc şi se strecoară. Se iau 2 linguri pe zi.
- Se pun seara în apă seminţe de pătlagină. Peste noapte se formează o masă gelatinoasă. Se ia dimineaţa o lingură, înainte de micul dejun.
- O linguriţă de seminţe de mărar se fierbe 15 minute, cu o cană de apă. Se strecoară şi se bea lichidul fierbinte.
Colită
- Se beau 3 căni de infuzie de leuştean pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă.
- Se infuzează 3 fire de leuştean proaspăt sau uscat, în 3 căni de apă clocotită, 5-6 minute, apoi se strecoară şi se bea neîndulcit.
- Se prepară o infuzie din 2 linguriţe de muşeţel, în 250 ml apă clocotită, timp de 10 minute. Se beau 2 căni pe zi, după mese.
- Se râşneşte o lingură de seminţe de in şi se înghite imediat pulberea fină, după ce în prealabil a fost amestecată cu apă clocotită. Tratamentul se face de 2 ori pe zi, înainte de masă, timp de 14 zile.
Vă doresc sănătate!
Ing. OVIDIU MIRCEA POCANSCHI - Cluj-Napoca, tel. 0264/58.11.36, 0744/91.02.93, e-mail: mirceapocanschi@yahoo.com
"Sufăr de prurigo dermohipodermită cronică"
(Răspuns pentru CONSTANTIN ITU - Cugir, F. AS nr. 1252)
Stimate domn, vă veţi unge cu unguent POCO cu un uşor masaj pe suprafaţa pielii, unde aveţi mâncărimile. Ungerile le veţi efectua de preferinţă seara, la culcare, timp de cel puţin 20 de zile. Dacă mâncărimile persistă sau reapar, puteţi relua ungerile cu POCO pentru orice durată de timp, chiar şi un an sau mai mult, până la dispariţia acestora.
POCO este un medicament cu utilizări universale, brevetat ca invenţie, care a dat rezultate spectaculoase în numeroase cazuri în care alte tratamente au dat greş.
POCO poate fi procurat la tel. 0264/58.11.36, 0744/91.02.93, sau prin e-mail: mirceapocanschi@ yahoo.com
Multă sănătate!
Dr. IRINA SPUDERCA - medic specialist medicină de familie şi medicină complementară, Clinica Medical ES, Bucureşti, tel. 0723/51.07.37
"Caut un leac pentru reducerea trigliceridelor"
(Răspuns pentru DUMITRU - Cugir, F. AS nr. 1254)
Valorile crescute ale colesterolului şi trigliceridelor se datorează fie unei cauze endogene, fie uneia exogene. Cauzele endogene pot fi dislipidemii familiale, ce apar în urma unei mutaţii genetice, care nu permite desfăşurarea unui metabolism lipidic corect. Această situaţie se regăseşte în antecedente atât la părinţi, cât şi la bunicii care au avut drept cauze de deces patologii cardiovasculare, precum infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral.
Cauzele exogene sunt cauzate de stilul de viaţă alimentar, care determină boli precum diabetul de tip 2 sau sindromul X. Acestea conduc la o creştere a glicemiei şi, în consecinţă, şi la o creştere a trigliceridelor. Tratamentul constă atât în dietă, cât şi în prevenţie, cu ajutorul integratorilor alimentari.
Dieta trebuie să fie bazată în principal pe două tipuri de alimente:
* fibre alimentare, precum crudităţi, rădăcinoase, salate de varză sau rucola, care ar trebui consumate înainte de fiecare masă;
* alimente bogate în acizi graşi nesaturaţi, precum avocado, nuci, măsline, hering, sardină, somon de captură (preparat la grătar, foarte puţin).
Se vor elimina din dietă alimentele ce conţin zahăr şi fructoză, cum sunt: mierea, zahărul, prăjituri însiropate, halva, nuga etc.
Pentru prevenţie, este absolut necesară completarea cu integratori alimentari, ce ajută nutriţia celulară şi garantează integrarea alimentară.
Sunt recomandaţi: acizii graşi nesaturaţi omega 3, în catenă completă (cu 8 componente ale familiei de acizi graşi Omega 3), extractul de allil (în forma completă, din familia plantelor aliacee), şi tot ce înseamnă flavone naturale (resveratrol, hesperidină, antocianine, flavonoli etc). De cele mai multe ori, nivelul crescut de trigliceride este datorat unei cauze secundare, ce trebuie identificată.
Se recomandă un consult medical personalizat, pentru a identifica această cauză şi pentru a oferi soluţia cea mai potrivită.