Bătălia listelor locale
Încheierea sărbătorii pascale ne întoarce la "politica noastră cea de toate zilele". Până la alegerile locale mai este doar o lună, şi campania pentru promovarea celor mai buni gospodari pentru comunităţi a început. Sărbătoarea pascală a fost un aparent armistiţiu. În fapt, atât partidele, cât şi candidaţii, au profitat pentru a încheia aranjamente de ultimă oră. De acum, practic, nu mai există cale de întoarcere.
Citeste tot articolul
Săptămâna 13-19 mai
Luna în creştere ne permite să ne punem în practică chestiunile concrete. Soarele, Mercur retrograd şi Venus în Taur ne sprijină în demersurile practice. De semnat contracte încă n-ar fi timpul, de revizuit contracte, însă, da. În felul acesta, putem stabili nişte reguli mai avantajoase, atât pentru câştigul de bani prin afaceri, cât şi în privinţa profiturilor obţinute de pe urma activităţilor artistice sau legate de industria frumuseţii. Jupiter în mişcare directă stimulează, în calitatea sa de mare benefic, creşterea prosperităţii.
Citeste tot articolul
Baletul lui Dacian Cioloş
Scandalul de la Opera Română, care s-a lăsat cu revocarea, imediat după Paşte, a ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, a scos în evidenţă - pentru cine nu era lămurit deja - baletul pe care îl are de interpretat premierul Dacian Cioloş pe scena publică, în această stagiune tehnocrată.
Citeste tot articolul
Revanşa penalilor sau despre rezistenţa la schimbare
Luni seara, Liviu Dragnea a detonat o mică bombă politică - Victor Ponta ar putea reveni pe cai mari în Parlament, în locul lui Valeriu Zgonea, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor. Pentru un observator din exteriorul ţării, cred că situaţia pare oarecum ireală. Adică ce se întâmplă?
Citeste tot articolul
TIA ŞERBĂNESCU: "Alegerile locale vor fi un test pentru nivelul moral şi politic al societăţii româneşti"
Deşi partidele au avut la dispoziţie o jumătate de an pentru a se reforma din interior, rezultatul e mult sub aşteptări. La instalarea guvernului tehnocrat, liderii politici au promis că vor folosi răstimpul în care nu se vor afla la guvernare, pentru a curăţa organizaţiile pe care le conduc şi a selecta mai riguros cadrele. În ciuda ofensivei luptei anticorupţie, cu rezultate spectaculoase pentru DNA şi DIICOT, candidaţii penali sunt însă mai mulţi ca niciodată.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru T.L. - Harghita, F. AS nr. 1213 - "Fiul nostru are boala Charcot-Marie-Tooth"
Din cele relatate de dvs. reiese că niciunul dintre medicii pe care i-aţi consultat nu a găsit de cuviinţă să vă explice provenienţa şi particularităţile bolii Charcot-Marie-Tooth. Voi încerca să aduc eu aceste lămuriri, în speranţa unei mai bune înţelegeri a patologiei cu care se confruntă fiul dvs.
Citeste tot articolul
Leacuri de la cititori
Tratament pentru arsuri foarte grave. Mi-am vindecat băiatul, în vârstă de 6 ani, care s-a opărit la burtă şi amândouă labele de la picioare cu apă clocotită, fără să-l duc la doctor. Se iau frunze verzi (sau chiar uscate, ori de sub zăpadă) de liliac alb simplu (cu flori "nebătute"), în cantitatea necesară acoperirii suprafeţei arse, şi se pun la fiert în apă, până când aceasta se face neagră.
Citeste tot articolul
Medicamente din flori de soc
Florile de soc sunt printre cele mai puternice plante de primăvară din flora noastră medicinală. Acum, în mai, le găsim în toate zonele ţării, încântându-ne cu dantela albă a inflorescenţelor şi cu aroma lor. În cele ce urmează, vă descriem modul lor de preparare, pentru a obţine medicamente 100% naturale, pe care să le utilizaţi cu folos, într-o mulţime de boli.
Citeste tot articolul
Remedii sigure contra hipertensiunii
Hipertensiunea afectează o treime din populaţia României, iar complicaţiile sale constituie prima cauză de mortalitate. Acum, la debut de sezon cald, ea îi "atacă" cel mai puternic pe cei deja bolnavi şi, din păcate, tot acum îşi va face debutul şi la persoane care până acum nu ştiau că riscă să facă această boală. Iar dacă până mai ieri hipertensiunea era boala vârstei a treia, acum tot mai multe persoane tinere, unele chiar la vârsta adolescenţei sau a... copilăriei, ajung să se confrunte cu ea.
Citeste tot articolul
Sănătate cu alimente - FIBROMIALGIA
Fibromialgia este o boală cronică, manifestată prin dureri difuze în muşchi şi articulaţii, oboseală permanentă şi tulburări de somn. Un simptom tipic este apariţia unor puncte cu sensibilitate dureroasă la apăsare în anumite zone, printre care se numără gâtul, spatele, umerii şi şoldurile. La acestea se pot adăuga şi alte suferinţe, cum ar fi anchiloza articulaţiilor dimineaţa, la coborârea din pat, senzaţia de epuizare, durerile frecvente de cap sau în regiunea feţei, colonul iritabil, depresia, anxietatea, dificultăţile de concentrare şi slăbirea memoriei.
Citeste tot articolul
Detoxifierea tenului
Aşa cum trupul are nevoie de "curăţenie mare", pielea obrazului trebuie să fie şi ea "spălată" de duşmanii ei invizibili (cei mai mulţi, recrutaţi din poluarea atmosferică) ce o atacă, fără cruţare, zi de zi. Chiar şi soarele primăverii ajunge în oraşe prin perdele de noxe, eliminate de zonele industriale şi de eşapamentele maşinilor. În mod obligatoriu, sănătatea şi frumuseţea trebuie să înceapă, deci, cu un program de înlăturare a toxinelor, de preferinţă pur natural.
Citeste tot articolul
Caralluma fimbriata
Este o plantă suculentă (cactus), cu flori spectaculoase în formă de stea, originară din India şi folosită de sute de ani pentru stingerea senzaţiei de foame. Conţine substanţe care "păcălesc" creierul şi dau senzaţia de "plin" chiar şi când stomacul este gol. O altă proprietate a acestei plante este că stimulează organismul să "ardă" drept combustibil depozitele de grăsime.
Citeste tot articolul
Comori dacice în Ucraina - MALA KOPANYA, capitala dacilor nordici
În nordul Tisei, la poalele Carpaţilor Păduroşi, arheologii ucraineni au scos la iveală una dintre cele mai mari cetăţi ale regelui Burebista. Un capitol uriaş de istorie, despre care la noi nu se ştie aproape nimic.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Cei doi jurnalişti francezi sunt de mulţi ani corespondenţi din Turcia, prima pentru "Le Figaro", al doilea pentru "Le Monde", ziare cu orientări diferite. La împlinirea unui secol de la genocidul armenilor din Imperiul Otoman, ei şi-au propus să investigheze împreună, din perspectiva actuală, raporturile dintre comunităţile turcă şi armeană, atitudinea lor faţă de cumplitele evenimente din 1915.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Am reţinut numele lui Radu Niciporuc din 2004: e primul şi cred singurul (deşi avem destui hispanişti buni) care s-au încumetat să traducă în româneşte un roman, "Omul pierdut", al marelui scriitor avangardist spaniol Ramon Gómez de la Serna (1888-1963). Ioana Zlotescu, specialistă în acest autor-cult, de a cărui ediţie critică de opere complete se ocupă de mulţi ani la Madrid, mi-a atras atenţia asupra traducătorului şi a reuşitei sale în dificila întreprindere.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Ioana Creţoiu e arhitect, o profesie în care talentul şi imaginaţia trebuie să se sprijine pe cunoştinţe tehnice solide, astfel încât realizarea proiectelor să reziste timpului şi calamităţilor. După ieşirea la pensie, bănuiesc - fapt recomandat de neurologi şi psihologi pentru menţinerea sănătăţii mentale - şi-a găsit o preocupare pe gustul ei, scrisul.
Citeste tot articolul
DAN BRÎNZEA - "Îi văd pe lăutarii noştri ca pe cântăreţii negri de jazz"
Sunt născut la Hunedoara, acolo unde s-au cunoscut tata, ce venea din Ploieşti, şi mama, din Alexandria. La doi ani după ce m-am născut, prin '67, s-a deschis combinatul de aici, de la Galaţi, se căutau oameni cu experienţă care să-l pună pe picioare, aşa că familia mea s-a alăturat valului de români ce veneau şi se stabileau aici. Zona asta n-a excelat niciodată în mari lăutari, nu se cânta aici lăutăria aia frumoasă, ca la Ploieşti, Bucureşti, Buzău. Ea se cam oprea la Brăila.
Citeste tot articolul
Tarta cu flori de conduraşi
Între mătuşile din neamul meu, Saveta a fost de departe cea mai iubită de toţi nepoţii şi strănepoţii, pentru că, deşi nu a avut copii, a ştiut întotdeauna să coboare la mintea noastră necoaptă încă, dar încercată mereu de întrebări năstruşnice. Mătuşa Saveta n-a fost măritată niciodată, a rămas, cum se spune, fată bătrână, dar atât cât am fost în preajma ei, în anii copilăriei, niciodată n-am simţit că ar fi deranjată de acest detaliu biografic.
Citeste tot articolul
Un şirag de mărgăritare
A fost o vreme când credeam că e suficient să iubeşti şi să ai cui să dăruieşti iubire, pentru ca s-o şi primeşti înapoi, măcar în egală măsură. Eram tânără şi nu cunoşteam nici la propriu, nici la figurat, dureroasele orizontalităţi ale iubirii. A trecut ceva până să-nţeleg că soarele nu poate intra pe ferestre cu obloanele trase; că iubirea, în sine, nu poate nici să facă bine, nici să vindece pe cineva care nu ştie sau nu vrea s-o primească.
Citeste tot articolul
ILEANA POPOVICI: "Mi-a plăcut să fiu actriţă, dar adevăratul meu drum a fost muzica"
Ar fi aşa de multe de povestit...! Dacă ar fi să-ţi vorbesc despre fiecare în parte, ai ocupa un număr întreg de revistă. Uite, pe domnul Botta, de pildă, mi-l amintesc cu un drag foarte mare. Spunea mereu istorioare cu tâlc, ne recita poezii...
Citeste tot articolul
Locul unde Dumnezeu a venit de patru ori - Mânăstirea Afteia
Deşi e aşezată pe-un vârf de deal, cizmele istoriei au ajuns la temeliile ei, nimicind-o. Mai întâi tunurile lui Buccow, apoi kalaşnikovul ateismului comunist. Dar asemeni păsării din legendă, Mânăstirea Afteia s-a înălţat de patru ori din cenuşă, mai falnică decât la început. Strălucitoare, precum o lumină întruchipată, ea atrage astăzi oşti paşnice de credincioşi, veniţi să se roage şi să-i răscumpere suferinţa şi umilinţa trecutului.
Citeste tot articolul
O dimineaţă cu... MONICA MACOVEI - "Trăiesc 99% din timp într-o clădire de sticlă"
Nu trebuie să intrăm în panică, dar trebuie să fim conştienţi că există o posibilitate reală să aibă loc atacuri teroriste şi în România. Acum lucrez ca raportor pe proiectul de modificare a Codului Schengen, m-am zbătut să obţin măsuri de securitate speciale pentru ţări ca România, care nu sunt încă în acest spaţiu. Şi asta presupune că şi noi, românii, vom face controale la intrare şi la ieşire, exact la fel ca în statele Schengen, folosind bazele lor informaţionale, pentru că şi noi trebuie să ne apărăm cetăţenii.
Citeste tot articolul
Moarte cu prescripţie medicală
Bolnavii clinicii particulare "Chemsford Hospital" a doctorului James Bailey, din Sidney (Australia), zăceau inerţi în paturile lor. În saloane persista un miros dezgustător, iar liniştea nu era întreruptă decât de infirmierele care circulau din când în când printre paturi. De nouă zile, mulţi dintre pacienţi se aflau în stare de inconştienţă, ba chiar şi mai mult... Intraseră în comă, din cauza unui cocktail periculos de barbiturice şi sedative, care le fusese administrat.
Citeste tot articolul
Ana Popovic - "N-am renunţat niciodată la muzică. Am muncit până ce am realizat ce-am visat"
Pentru că vremea bună se lasă aşteptată, iar concertele în aer liber vor începe în forţă abia pe la începutul lui iunie, vă sugerăm să folosiţi ofertele sălilor de spectacol, care ţin ploile la distanţă şi găzduiesc concerte de calitate. Pe 23 mai, de exemplu, pe scena superbă a Teatrului Naţional din Bucureşti, va cânta în premieră la noi Ana Popovic, o sârboaică de 39 de ani, stabilită în America, şi care a reuşit să îşi facă un renume în lumea blues-ului mondial.
Citeste tot articolul