Conţine substanţe care "păcălesc" creierul şi dau senzaţia de "plin" chiar şi când stomacul este gol. O altă proprietate a acestei plante este că stimulează organismul să "ardă" drept combustibil depozitele de grăsime. De-a lungul timpului, Caralluma fimbriata a fost folosită în India pentru a suprima foamea muncitorilor din orezării şi a le spori rezistenţa. În timp, s-a dovedit că planta accelerează şi slăbitul, atunci când este consumată în paralel cu o dietă sănătoasă, fără excese, şi însoţită de o activitate fizică moderată. Le este de ajutor şi celor care au slăbit şi doresc să îşi păstreze greutatea, precum şi celor care urmează un regim sănătos, dar pierderea kilogramelor "stă pe loc". În bucătăria indiană, caralluma este gătită ca o legumă crudă sau conservată sub formă de murături.
Se utilizează sub formă de extract de caralluma fimbriata, ca supliment alimentar, pe care îl găsiţi în magazinele naturiste.