Reţetă contra ascitei
Sunt una dintre cititoarele revistei "Formula AS" şi o socotesc una dintre cele mai importante publicaţii din ţara noastră, care aduce în sufletele celor bolnavi şi nevoiaşi bucurie, alinare şi speranţă de viaţă. Cu nădejdea că voi spori şi eu binele pe care îl faceţi, dau mai jos o reţetă pentru ascită şi eliminarea excesului de lichid din abdomen.
Oţet din miere de albine şi drojdie de bere
Într-un borcan de 12 l se pun 2 kg miere de albine şi 100 g drojdie de bere, peste care se toarnă 8 l apă fiartă şi răcită. Se amestecă bine, apoi se acoperă cu un tifon. Se amestecă de 3 ori pe zi, uşor. Timp de 4-5 zile fermentaţia e puternică şi se poate revărsa ca laptele în clocot. După ce se mai domoleşte, se adaugă încă 2 l apă. Se ţine la cald, timp de trei luni. Se obţine un oţet din care bolnavul va lua zilnic, cu zece minute înainte de masă, câte 20 ml. Rezultatul e miraculos. Mama unei cunoştinţe, căreia i se extrăgea lichid din abdomen, a eliminat prin urină excesul de lichid şi a mai trăit 20 de ani.
Sfătuiesc pe cei bolnavi de ciroză, care încă nu au ajuns în faza de ascită, să prepare din vreme acest oţet, având în vedere că oţeţirea e lentă, 3 luni.
Scriu aceasta, nu fără să mă gândesc cu tristeţe la fratele meu, care a murit la 48 de ani, după ce i s-a extras a treia oară lichid. Dacă aş fi ştiut de acest oţet...
Vă doresc multă sănătate, putere de muncă şi fericire. Cu stimă,
FEVRONIA-MARIA GRIGORE - str. P. Ispirescu 3, bl. A3, sc. D, et. 10, ap. 4, Iaşi
Neoplasm pulmonar
* Se ia bitter suedez, 3 linguri pe zi, în ceai, înainte de mesele principale cu 30 de minute.
* Ceai combinat de năpraznic. Se pune la macerat o mână de plantă, în 250 ml apă rece. Se lasă până a doua zi dimineaţa. Se strecoară lichidul. Peste plantele rămase, umede, se toarnă o cană cu apă clocotită. Se lasă să se răcească, se strecoară şi se amestecă cele două lichide (maceratul cu infuzia). Se beau 3 căni pe zi, pe stomacul gol, cu înghiţituri mici. Se bea apă de izvor, nu mai veche de 24 de ore. Nu se foloseşte apă de la robinet.
* Infuzie din coada-calului şi coada-şoricelului (amestec în părţi egale). Se prepară infuzia din 4 linguri de amestec la 1 l apă clocotită. Din acest ceai se aplică comprese pe timpul nopţii, în zonele afectate (pe spate sau pe piept). Tratamentul se face până la ameliorarea bolii.
Carcinom bazo-celular
În primul rând, se ţine un regim alimentar strict. Nu este voie să se consume alcool, cafea, carne şi grăsimi animale sub nicio formă, nici zahăr, mezeluri, afumătură. Se consumă vegetale, uleiuri vegetale, lactate, peşte.
* În paralel cu acest regim, zilnic, se iau câte 2-3 linguri de bitter suedez, în ceai cald (infuzie din coada-şoricelului sau sunătoare, alternând o zi coada-şoricelului, o zi sunătoare). Se spală zilnic zona cu bitter suedez diluat. După aceea, ungeţi cu alifie de gălbenele.
GHEORGHE BURTEA - Albota-Argeş
Tratament pentru arsuri foarte grave
EMILIA PUŞCAŞ - Braşov
Ulcer varicos
Se caută untură proaspătă de porc, dar numai cea de pe "maţul gros" (cu care se umplu chiştele, ţăranii ştiu foarte bine care este). Se topeşte untura şi se păstrează într-un borcănel mai mic. Se poate folosi imediat după ce s-a răcit. Se procedează în felul următor: se spală rana cu Rivanol, se unge cu un strat de untură, se bandajează cu faşă nouă, curată, se lasă trei zile, după care se desface şi se spală iarăşi cu Rivanol. Se unge cu un strat de Tetraciclină, se bandajează din nou şi se lasă iar trei zile. Se desface, se spală iar cu Rivanol şi se pudrează rana cu Baneocin pulbere. Se bandajează iar cu faşă curată, se lasă trei zile, după care se repetă procedura până la vindecare. Atenţie! Nu toate ulcerele se vindecă cu acest tratament, fiindcă nu toate sunt la fel, dar aceia cărora le prieşte tratamentul se vindecă foarte repede. Mare grijă să nu vă loviţi la locul bolnav, că de obicei, unde te doare şi eşti sensibil, acolo te loveşti.
Tratament-minune pentru rinichi şi prostată
* 1-2 rădăcini de pătrunjel se dau pe răzătoare sau prin robot.
* 1-2 mere date prin răzătoare sau prin robot (cantităţile să fie egale!). Se amestecă răzăturile şi se ia câte o lingură, de 3 ori pe zi, dimineaţa, la prânz şi seara, înaintea meselor. O să rămâneţi uimiţi de rezultate.
Leac pentru inimă
* 250 g ovăz, 4 litri apă şi puţin păducel. Se fierb toate pe foc mic şi se lasă o jumătate de oră, după ce începe să fiarbă. Se beau zilnic cât mai multe căni. Mulţi oameni nu au mai ajuns la Târgu Mureş pentru operaţie de inimă.
Pentru detalii, sunaţi-mă la tel. 0755/19.12.46.
MOŞ COSTACHE - Aleea Căminului, B1, ap. 2, Fălticeni
Afecţiuni hemoroidale
Includ în acest generic: ulceraţiile anale sângerânde, excrescenţele interne şi externe anusului, fistulă depistată colonoscopic - indubitabil generatoare de cancer.
Am enumerat intenţionat afecţiunile de mai sus, întrucât toate mi-au fost depistate pe parcursul anilor, de unele unităţi spitaliceşti, inclusiv Clinica "Proctomed" - Bucureşti. Am fost internat, dar am refuzat intervenţiile chirurgicale, apelând pe propria-mi răspundere la medicaţiile naturiste, preluate din diverse surse, şi anume: am utilizat uleiul de ricin (farmacie) umezind degetul mijlociu într-un păhăruţ (cutiuţă) cu care am frecţionat energic şi în profunzime, seara şi dimineaţa, şi după caz, şi în timpul zilei, timp de 4-6 minute zonele, în special fistula canceroasă. Durata tratamentului este de 4-6 săptămâni, respectiv, până la cicatrizarea zonelor enumerate mai sus.
Atenuarea sindromului Alzheimer
Consultând prospectul specialiştilor în psihiatrie, elaborat pe baza recomandărilor medicului german Alois Alzheimer (1864-1915), descoperitorul bolii care-i poartă numele, am reţinut, pe de-o parte, că această boală este incurabilă, ea constituind cea mai frecventă cauză generatoare a sindromului demenţă senilă, iar pe de altă parte, că există, totuşi, tratament pentru acest sindrom - din faza uşoară, către faza moderată, stadiu în care mă aflam şi eu în urmă cu 10-12 ani. Această ultimă informaţie m-a încurajat, în sensul că şansele ameliorării nu trebuiau ignorate, tratamentul indicat făcându-mi bolile mai uşor de suportat. Am mai reţinut că acest sindrom este generat - printre altele - de insuficienta oxigenare a capilarelor epidermei scalpului şi a irigării creierului, care, neactivate metodic, conduc la rigidizarea venelor şi respectiv la demenţă. Pentru a evita cronicizarea acestor sechele, eu procedez consecvent, cu rezultate benefice, astfel:
* În vederea activării capilarelor ce irigă creierul, se recomandă utilizarea unor perii de plastic (semirigide) de regulă umezite, cu care se frecţionează, timp de 3-4 minute, epiderma scalpului (creştetul capului, lateralele urechilor, tâmplelor, jugularelor gâtului, ceafa, sprâncenele, ochii, iar seara, după duş, şi dimineaţa, se face periajul întregului corp.
* În acelaşi scop, pentru evitarea gândurilor negre, obsedante, ce întârzie grăbirea somnului, se recomandă ca, orice poziţie a corpului ai avea, ţinând ochii închişi, să descrii imaginar o dungă albă, trasată pe o tablă neagră, sub forma cifrei 8, lent, pe perimetre cât mai largi.
* Se observă că, după astfel de şedinţe, beneficiem de o irigare reconfortantă a creierului, de grăbirea somnului şi de atenuarea în timp a unora dintre simptomele bolii Alzheimer.
GRIGORE COCOŞ - str. Dorobanţilor 46, Brăila
Pentru tuse
Vă trimit şi eu o reţetă populară (verificată în familie) împotriva obositoarei şi neplăcutei tuse. Un remediu eficient împotriva tusei de orice fel şi pentru orice vârstă: * Se fierbe o lămâie la foc moale, timp de 10 minute (prin fierbere, lămâia se înmoaie şi se obţine mai multă zeamă). Se taie în două şi se stoarce bine într-un pahar de 200 ml. La sucul obţinut se adaugă 2 linguri de glicerină (de la farmacie), echivalent 30 g. Amestecul se agită bine, apoi paharul se umple cu miere. Doza de sirop contra tusei se fixează după nevoie. * Dacă avem un acces de tuse în timpul zilei, luăm o linguriţă de sirop (după ce amestecăm bine conţinutul). * Dacă tuşim şi noaptea, luăm câte o linguriţă de sirop la culcare şi una noaptea, când ne trezim. * Pentru tusea rebelă, luăm 6 linguriţe de sirop pe zi: dimineaţa după trezire, înainte de prânz, după masa de prânz, la câteva ceasuri după aceasta, la cină, la culcare. Pe măsură ce tusea cedează, micşorăm numărul dozelor pe zi.
Acest sirop nu deranjează stomacul. Poate fi luat atât de copii, cât şi de adulţi. Uşurează tusea şi o înlătură.
Doresc multă sănătate celor ce vor folosi această reţetă, precum şi celor prin bunăvoinţa cărora va fi cunoscută. Bunul Dumnezeu să ne dea sănătate, gânduri bune şi posibilitatea să ne ajutăm aproapele.
IULIA VORNICU, pensionară - Iaşi