RODICA CULCER despre... Albatroşi morţi şi poduri de flori veştejite
Lectura recentelor evenimente politice trebuie să pornească de la faptul că ancheta DNA în dosarul de fals, uz de fals, spălare de bani şi evaziune fiscală pe numele lui Victor Ponta nu poate fi blocată de Parlament, pentru că se referă la fapte din perioada în care Victor Ponta era simplu avocat, nu demnitar.
Citeste tot articolul
Săptămâna 3-9 iulie
Vineri putem fi dezamăgiţi sau de-a dreptul răniţi de unele persoane din anturajul nostru. Poate fi vorba despre persoane care ne-au mai făcut să suferim o dată, ori situaţia neplăcută prin care trecem ne poate răscoli o cicatrice emoţională din trecut. Ar trebui să fim atenţi şi cum conducem. Marţi, autoritatea poate fi disputată atât în cupluri, cât şi în carieră. Fondul intervalului este totuşi unul bun, micul benefic Venus menţinându-se în conjuncţie cu marele benefic Jupiter, în generosul semn al Leului. Frumoasa legătură pe care cei doi o fac cu Uranus ne permite să ne aşteptăm la surprize din cele mai plăcute.
Citeste tot articolul
Austria, aroganţă scăpătată
O ştire ameţitoare a stârnit, zilele acestea, revolta românilor: ministrul de Externe austriac, Sebastian Kurz, un tânăr arătos, din stirpea celor care au mai făcut o dată, pe timpul bunicilor noştri, gloria extremei drepte europene din spaţiul germanic, a lansat un atac discriminatoriu anti-românesc. D-l Kurz, secondat de ministrul Familiei, Sophie Karmasin, este îngrijorat că statul austriac le plăteşte celor câteva mii de copii ai românilor care lucrează legal în Austria "imensa sumă" de 160 de euro, ca alocaţie lunară.
Citeste tot articolul
Când datornicii ajung la butoane
Grecia ţine de mult timp Europa în şah. După ce Alexis Tsipras a câştigat alegerile cu formaţiunea sa de stânga, "Syriza", promiţându-le elenilor că-i va scăpa de austeritate, el a început un joc de-a şoarecele şi pisica. A început să-i refuze pe creditorii europeni ai ţării sale, respingându-le reformele propuse, iar aceştia i-au blocat ultima tranşă, din uriaşul împrumut de 240 de miliarde.
Citeste tot articolul
Prof. univ. dr. PAUL DOBRESCU - "În fiecare an din ultimele trei secole, Rusia s-a extins teritorial, în medie, cu o suprafaţă echivalentă cu cea a Olandei!"
Ştirea recentă, potrivit căreia va fi mobilizat armament american greu în România, Polonia, Bulgaria şi ţările baltice, a alertat Moscova, care, ca de obicei, a dezlegat "caii" ameninţărilor: "Acest lucru ar reprezenta cel mai agresiv pas făcut până acum de Pentagon şi NATO de la încheierea Războiului Rece" - a avertizat generalul Iuri Iabukov, din ministerul rus al apărării. "În această situaţie", a adăugat, "Rusia nu va avea de ales şi va trebui să-şi consolideze forţele pe flancul vestic".
Citeste tot articolul
Răspuns pentru MARIN V. - Brăila, F. AS nr. 1170 - "Am cancer de piele recidivant"
Chiar dacă nu spuneţi despre ce tip de cancer cutanat este vorba, sper ca următoarele precizări să vă fie de folos, în scopul unei abordări terapeutice corecte, atât pentru forma tumorală primară, cât şi pentru forma recidivantă. În mod obişnuit, carcinomul bazocelular şi cancerul pavimentos sunt cele mai frecvente tipuri de cancer cutanat. Ambele forme sunt superficiale, se dezvoltă lent şi răspund bine la tratament, mai ales dacă sunt descoperite precoce.
Citeste tot articolul
"Cu reţetele d-lui biolog RUSALIN TODOR, m-am vindecat şi eu, şi băiatul meu"
În anul 2012, am avut mai multe chisturi uterine, şi luându-mă după un articol din "Formula AS", am apelat la domnul RUSALIN TODOR pentru un tratament naturist. Am primit de la el mai multe plicuri cu plante medicinale, pe care le-am folosit aşa cum m-a învăţat. După acest tratament, nu mai am nimic. Tot cu aceste plante, băiatul meu s-a vindecat de un chist care îi apăruse după ureche, de mărimea unui ou de bibilică.
Citeste tot articolul
Produse de slăbit din plante
Mai ales când se apropie vara, slăbitul devine urgenţa numărul unu, şi dietele de slăbit ne invadează viaţa. Şi când nu izbutesc, intră în scenă şi medicamentele de slăbit, al căror comerţ explodează. Pentru cititorii revistei noastre, care în perspectiva vacanţei la mare şi sub urgenţa unei siluete perfecte, mănâncă doar o frunză de salată pe zi, noi avem o ofertă cu mult mai uşoară şi mai echilibrată: preparate de slăbit pe bază de plante, produse de firmele româneşti cu tradiţie în naturism.
Citeste tot articolul
Din reţetele domnului farmacist Bobaru: Sănătate cu frunze verzi (II) - PĂTLAGINA şi NUCUL
Descrierea plantei: Sunt trei specii de Pătlagină răspândite în flora spontană din ţara noastră: Pătlagina lată (Plantago major), Pătlagina moale (Plantago media) şi Pătlagina îngustă (Plantago lanceolata)
Citeste tot articolul
Leacuri cu lămâie
La modul general se poate afirma că toate citricele (portocalele, grapefruitul, mandarinele, lămâile) sunt bogate în vitamina C. Dar treapta cea mai înaltă a podiumului îi revine, fără nici o îndoială, lămâii, datorită conţinutului mediu de 52 mg de vitamină C la 100 g de fruct. Este aşa de bogată în vitamina C, încât numeroşi nutriţionişti şi medici consideră că o singură lămâie poate acoperi necesarul nostru zilnic.
Citeste tot articolul
Sănătate cu alimente - Tulburările digestive
Încă din din cele mai vechi consemnări scriptice ale istoriei omenirii, aflăm că vindecătorii din lumea întreagă foloseau nenumărate remedii naturale pentru a trata dispepsia, adică tulburările digestive. Indienii combăteau balonările şi durerile abdominale cu seminţe de coriandru. Chinezii le alinau cu scorţişoară. Chiar şi în Biblie sunt amintite plante medicinale bune pentru stomac. Există chiar şi o menţiune critică, referitoare la impozitul perceput asupra lor: "Vai vouă, cărturari şi farisei făţarnici!
Citeste tot articolul
Sfaturi cu flori de vară
Deşi oferta firmelor de cosmetice ocupă toate zonele chipului şi trupului femeiesc, nu există plăcere mai mare decât să-ţi prepari la tine, în bucătărie, elixirurile care să-ţi întreţină visul de frumuseţe. Şi cum vara revarsă în lume râuri de flori, nu trebuie decât să le culegi pe cele de folosinţă, să cumperi câteva borcănele şi sticluţe frumoase, cu etichete, şi să pui înăuntru preparatele produse în propriul laborator.
Citeste tot articolul
Dieta de weekend
Dieta numită "de weekend" ne oferă ocazia excelentă de a scăpa de câteva kilograme şi, în acelaşi timp, de a ne detoxifia. Rezultatele se vor vedea cu ochiul liber: kilograme pe minus, piele mai suplă, fără "impurităţi", iar oboseala dispare. Dieta se ţine doar 2 zile pe săptămână, astfel...
Citeste tot articolul
Săcărâmb - Aurul care rămâne
Degete tremurătoare de ceaţă dezmiardă muntele, se furişează peste pădure, acoperă cu un văl subţire lumea, o învelesc. Sub plapuma asta de abur, zgribuliţi, oamenii se închină şi intră tăcuţi în borta lor de sub pământ. Îmblânzesc întunericul cu flăcările prelungi ale torţelor, scobesc în stâncă, răscolesc măruntaiele de piatră, caută, asudă, trudesc. Bolovanii uriaşi se fărâmiţează sub lovituri, iar înăuntrul lor lucesc, ascunse şi vrăjite ca lumea de afară, pietrele strălucitoare. "Să cărăm", spun ei, oamenii. Îşi încarcă sacii şi ies la lumină, ceaţa se trage uşor la o parte, iar soarele luceşte iarăşi ca o piatră sclipitoare.
Citeste tot articolul
Duminica tatălui
Sub puterea vântului stârnit din senin, barca prinse a se roti în jurul ei tot mai repede. Încropită din câteva crengi scurte şi subţiri, cu o frunză de castan pe post de velă, pluteşte, iar asta e totul. Andrei o priveşte fascinat de când am lansat-o la apă, aşezat în genunchi şi cu mâinile împreunate, ca pentru rugăciune. Este prima jucărie pe care nu i-am cumpărat-o, ci i-am făcut-o eu, şi încă sub ochii lui.
Citeste tot articolul
Cuvintele care ne zidesc - Dragă "Formula AS"...
Stimată doamnă Sânziana Pop, Mă numesc Iulia, sunt din Ploieşti, şi vă scriu pentru a vă mulţumi şi pentru a vă felicita. Da, vreau să vă felicit pentru că, împreună cu colegii din redacţie, îmi oferiţi refugiul de care am atât de multă nevoie, după o săptămână agitată. Prin intermediul "pufoasei" (aşa este cunoscută, la noi în familie, revista) ajungeţi în sufletele noastre şi nu mai e considerată o "revistă", ci prietena noastră dragă, care ne ajută să evadăm într-o lume mai bună şi mai calmă.
Citeste tot articolul
"Nu poţi avea două iubiri în acelaşi timp"
Nu obişnuiesc să dau sfaturi. Atunci când mi se cer încerc să nu par atoateştiutor, sau că opinia mea este singura valabilă. Totuşi, pentru că situaţia voastră este foarte des întâlnită în ziua de azi, am să vă spun părerea mea, a unui om cu 42 de ani de căsătorie. În primul rând trebuie să realizaţi că nu puteţi avea în acelaşi timp două iubiri. e aceea ar fi bine ca înainte de a ajunge în această situaţie penibilă, să aveţi fiecare o convorbire cu propria conştiinţă şi să hotărâţi ce este mai important pentru voi: iubirea faţă de partener sau cariera. Nu vă amăgiţi!
Citeste tot articolul
DRAGOŞ DINCĂ - "Ne-am jurat că odată întorşi acasă vom face o trupă românească, pentru români"
Într-un fel, da. De ce spun "într-un fel"? Pentru că noi nu am încetat niciodată să cântăm, să lansăm melodii frumoase şi de oarecare succes. Dar acum am hotărât să ne ocupăm cu mai multă atenţie de promovare. Am decis să reluăm discuţiile cu presa la iniţiativa noastră, la fel şi cu fanii, ca să audă lumea din nou ce facem. Am schimbat doar strategia. Nu am lansat albume noi, pentru că nu mai este deloc productiv să scoţi albume în prezent.
Citeste tot articolul
Colajele visului - de vorbă cu artistul vizual ŞTEFAN IACOB
În aceste zile, lângă Grădina Icoanei, pe strada Jean Louis Calderon nr. 80, prestigioasa galerie bucureşteană "H'art" ne prezintă o expoziţie originală şi surprinzătoare: artă fotografică, cu colaje digitale. La 35 de ani, Ştefan Iacob, autorul ei, are, şi el, un destin surprinzător. Vine dintr-o cu totul altă direcţie, decât cea a artelor frumoase sau a artiştilor însinguraţi în ateliere. Poate tocmai de aceea, imaginile lui au o altă noutate şi prospeţime.
Citeste tot articolul
Acad. prof. dr. LEON DĂNĂILĂ - "În creier se intră de mână cu Dumnezeu"
Întotdeauna mi-a plăcut să ajut oamenii, să alin suferinţele celor din jurul meu, să fiu de folos altora. Aveam doar vreo doisprezece ani când am găsit o carte ruptă, aruncată pe marginea drumului. Am luat-o şi am văzut că era o carte medicală, în care se explica cum se face o cezariană. Am citit-o cu mare atenţie, dar cum lipseau nişte pagini din ea, am rămas cu multe semne de întrebare. Fiind curios din fire, ani de-a rândul, după aceea, m-am tot gândit la ea şi mi-am promis să nu mă las până când nu voi cunoaşte tainele corpului omenesc.
Citeste tot articolul
Sfântul Luca al Crimeei
Viaţa Sfântului Luca al Crimeei a rămas unică în analele ortodoxiei. Este singurul episcop ortodox din secolul XX, care a fost, în acelaşi timp, un mare savant în ştiinţe medicale. Despre el se vorbea în Siberia, cu o admiraţie amestecată cu fervoare, ca despre un mare şaman, în stare să vindece, şi sufletul, şi trupul. Un om care a ars, topindu-se ca o lumânare, din dragoste de Dumnezeu şi de semeni. Un suflet pur şi dur ca un diamant, care a stat neclintit în faţa criminalilor din poliţia secretă sovietică, refuzând colaborarea cu regimul, alegând închisoarea şi exilul, pierzându-şi, astfel, familia, cariera şi riscând, de mai multe ori, să fie executat.
Citeste tot articolul
Minunile Sfântului Luca al Crimeei
Minunile săvârşite de Sfântul Luca al Crimeei sunt strâns legate de viaţa sa. El vine şi acum în sălile de operaţie ale spitalelor, pentru a-i ajuta pe cei ce-l roagă, aşa cum o făcea şi în timpul vieţii. Unii dintre credincioşii cărora el le-a apărut în timpul unor intervenţii dificile, operând cot la cot cu ceilalţi medici, l-au descris fidel, aşa cum îl ştim din fotografiile de epocă - cu barbă albă, purtând ochelari mici şi rotunzi, îmbrăcat într-un halat medical de modă veche.
Citeste tot articolul
Sânzienele
Sânzienele (Drăgaica), cea mai mare şi mai spectaculoasă sărbătoare păgână a omului, este admisă chiar cu numele ei în calendarul creştin-ortodox, alături de Naşterea Sf. Proroc Ioan Botezătorul şi se celebrează pe 24 iunie, la trei zile după solstiţiul de vară sau vara astronomică. Atunci soarele se află pe boltă, la cel mai înalt punct deasupra ecuatorului, iar pe pământ avem noaptea cea mai scurtă şi ziua cea mai lungă. Noi spunem că a început vara, dar de la solstiţiul de vară, ziua începe să scadă cu câte un minut-două, până la echinocţiul de toamnă, când ziua va fi egală cu noaptea (23 septembrie).
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII IULIE
Iulie începe cu o strânsă uniune între cei doi benefici, Venus şi Jupiter, în zodia Leului. Creativitatea, dragostea romantică, jocurile şi distracţiile ne atrag, deci e bine de cei care sunt în concediu sau în vacanţe. Dar severul Saturn ne va da curând peste degete, dacă băgăm prea adânc mâna în pungă şi cheltuim cu prea mare uşurinţă bani câştigaţi nu tocmai uşor. Ideal e să ne dedăm plăcerilor, dar cu măsură. Zodia Racului este plină de planete, pe 15 vor fi Soarele, Luna, Mercur şi Marte, iar opoziţia cu Pluton poate aduce la suprafaţă probleme familiale, legate de cine are mai mult drept la banii proveniţi din moşteniri sau alte resurse comune.
Citeste tot articolul
SUZI QUATRO
Este o mare stea a rock-ului mondial, una dintre primele femei care au făcut carieră în acest stil muzical dominat de bărbaţi. Născută în America, într-o familie de imigranţi italieni, Suzi şi-a întâlnit gloria în Anglia, unde a scris istorie, căci este prima femeie care a "îndrăznit" să îmbrăţişeze chitara bas.
Citeste tot articolul