JOC TRIŞAT
Toată lumea a sesizat gravitatea ordonanţei de urgenţă "traseism contra bani", din 28 august a.c., promovată de guvernul Ponta la iniţiativa vicepremierului Dragnea.
Citeste tot articolul
"R. Moldova - cea mai curajoasă ţară din lume"
Sunt mândru că Basarabia, numită de unii R. Moldova sau România de Răsărit, este bine văzută în lume! Este cu mult mai bine văzută decât... România de Apus.
Citeste tot articolul
S-a privatizat... somnul de veci
Până de curând, în România puteai să-ţi dormi somnul de veci în două feluri de cimitire: ale cultelor religioase şi ale statului, administrate de primării. Oamenii de afaceri au simţit însă că e rost de profit în acest segment şi au inventat cimitirele private. Ele funcţionau, însă, la limita legii, de vreme ce niciun act normativ nu prevedea această posibilitate.
Citeste tot articolul
EMIL HUREZEANU - Scriitor, jurnalist, realizator de radio şi televiziune - "Suntem o ţară importantă în Europa. Trebuie să ne redobândim încrederea în noi înşine şi
Ca să-l "prindă" pe Emil Hurezeanu la Radio Europa Liberă, bunul meu tată băga sârma antenei într-un cartof, cu convingerea că paraziţii introduşi de serviciile comuniste din anii '80 erau anihilaţi. Parcă, într-adevăr, se auzea mai bine... Vocea clară şi uşor cântată a "Hurezeanului" te ungea pe suflet şi-ţi alina dorul de libertate. Astăzi, vocea şi imaginea lui Emil Hurezeanu sunt emblema unui alt fenomen media: TV Digi 24.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru OANA PANDELE - Bucureşti, F. AS nr. 1130 - "Vreau să-mi salvez mama, operată de cancer la stomac"
Exact ca în situaţia mamei dvs., în 85% dintre cazuri, cancerul gastric se prezintă sub forma unui adenocarcinom format, cel mai frecvent, pe leziuni precanceroase induse de gastrite cronice atrofiante, polipi adenomatoşi, ulcer gastric determinat de infecţia cu Helicobacter Pylori, boala Bierner, maladia Menetrier etc., sau prin acţiunea factorilor carcinogeni alimentari, în principal nitrozaminele.
Citeste tot articolul
"Evoluţia în bine a fost constantă, iar în două luni am putut să-mi reiau activitatea"
Când am citit în paginile revistei interviul despre maestrul Dutchevici de la cabinetul "Jiko", eram deja obosit de vizitele la medici şi convins că operaţia era singura metodă care îmi putea rezolva problema de sănătate. Eram diagnosticat cu hernie de disc ruptă şi migrată 9/10 mm la L4, L5.
Citeste tot articolul
Adio, vacanţă! Înapoi, la muncă!
Aţi profitat de vacanţă pentru a vă reîncărca bateriile. Iată însă că revenirea la vechile obligaţii de acasă spulberă tonusul şi amintirea zilelor însorite, ameninţându-vă cu o porţie bună de stres. Încet-încet, energia se scurge în pământ şi locul ei îl ia oboseala. Există, totuşi, metode de a prelungi binele fizic şi sufletesc al vacanţei. Puţină organizare cotidiană şi o bună folosire a timpului vă vor ajuta să vă păstraţi echilibrul.
Citeste tot articolul
Dr. NICOLAE VLAICU (medic primar urolog) - "În România, 25% din bărbaţii cu vârsta peste 35 de ani au probleme de dinamică sexuală"
Trebuie să se ştie că excitarea sexuală masculină este un proces complex, care implică creierul (responsabil de stările psiho-emoţionale), hormonii, nervii, muşchii şi vasele sanguine. Tonusul musculaturii netede din corpii cavernoşi ai organului sexual este controlat prin procese biochimice, reglate de sistemul nervos central şi periferic.
Citeste tot articolul
Cura cu PRUNE
Denumirea ştiinţifică a prunului este Prunus domestica şi este "rudă de sânge" cu piersicile, caisele şi nectarinele. Primele însemnări despre prune vin din vremea Romei antice, când deja existau nu mai puţin de 300 de varietăţi produse în tot sudul Europei şi în vestul Asiei.
Citeste tot articolul
Regimul cretan - 10 soluţii de sănătate
Ultimele analize ale rezultatelor unui sondaj realizat pe două milioane de subiecţi au confirmat faptul că regimul cretan diminuează semnificativ riscurile de mortalitate. "Acest regim limitează considerabil recidivele după o primă problemă cardiacă", precizează specialiştii. "Şi reduce riscul diabetului de tip 2. Iar asociat cu recomandările obişnuite, legate de tabagism şi de expunerea la soare, reduce şi riscul de cancer".
Citeste tot articolul
PIPERUL NEGRU
Greu de crezut că un condiment adăugat în mâncare ca să-ţi ia gura foc ar fi bun şi ca leac pentru frumuseţe. Dar este! Aşa cum "aprinde" limba, aprinde şi reţetele în care e pus, făcând pielea mai tânără şi mai sănătoasă. Prezent în orice bucătărie, nu vă rămâne decât să-l luaţi de pe raft şi să-l puneţi, în loc de ciorbe, în creme şi măşti. Rezultatul e garantat.
Citeste tot articolul
Dieta cu piper negru
Cei care vor să slăbească nu ar trebui să neglijeze piperul negru. Bobiţele negre cu miros pătrunzător au un conţinut foarte bogat de substanţe care ard grăsimile, astfel că, pe lângă condimentarea mâncărurilor, piperul este folosit şi ca ajutor de nădejde pentru cei preocupaţi de siluetă.
Citeste tot articolul
"Despre omenie, profesionalism şi nesimţire"
Stimată redacţie, Sunt un om de aproape 70 de ani. Permiteţi-mi să vă povestesc o întâmplare petrecută în urmă cu peste 60 de ani. Era prin anul 1951-52, aveam 7-8 ani. Locuiam într-un cartier mărginaş al Ploieştiului, şi la acea vreme mai aveam patru fraţi: doi mai mici şi doi mai mari, apoi au mai venit doi. Suntem şapte fraţi. În acea vară mă simţeam rău.
Citeste tot articolul
Moş Izot
- Moş Izot, despre dumneavoastră se spune că aţi fost primul pescar din sat. Şi cel mai bun.
- Da. Izot este acuma o antică, dar Izot a fost o dată în viaţă pescar, nu de trei ori.
- Câţi ani aveţi, moş Izot?
- Optzeci şi opt.
- La câţi ani v-aţi apucat de pescărie?
- La şaisprezece. Şi am lăsat pescăria numai pentru război.
Citeste tot articolul
Stejarul din Videle
Astăzi, nimeni nu mai este interesat de simbolurile naţionale, cu atât mai puţin când este vorba de un copac multisecular, cum este stejarul de pe malul Glavaciocului. Aflat în judeţul Teleorman, el riscă să rămână doar într-o arhivă fotografică, fiindcă de mulţi ani i se usucă mereu câte o creangă şi nimănui nu îi pasă.
Citeste tot articolul
"Holocaust ecologic": mor miliarde de albine!
Potrivit prestigioasei organizaţii Avaaz.org, suntem martorii unui "holocaust ecologic" care ne pune pe toţi în pericol: mor miliarde de albine pe an! Majoritatea oamenilor de ştiinţă sunt de acord că pesticidele toxice sunt de vină pentru moartea culegătoarelor de nectar. "Chiar acum", ne atrage atenţia Avaaz, "peste tot în lume, miliarde de albine mor.
Citeste tot articolul
Drumul lung spre Cimitirul Vesel
- "No, mă, văzut-ai ce scenă s-o rădicat, chiar aici în satu-n care te-ai născut? Ui, mă boxele cât casa şi felinarele celea..." - "Da, bine, mă, de aia merg eu la concert, pe bază de felinar?" Cei doi râd, îşi iau instrumentele în mâini, o zongoră şi o ceteră, şi încep să cânte pentru ei, în dimineaţa de Sfânta Maria, cu câteva ore înainte de deschiderea festivalului.
Citeste tot articolul
CĂTĂLINA FLĂMÂNZEANU - "M-a cuprins dorinţa de a povesti lumii întregi despre frumuseţea portului românesc"
Ideea expoziţiei "FotografIE cu IE" a prins contur după întoarcerea mea din Canada, unde am plecat într-o aventură împreună cu soţul meu şi unde ni s-au născut amândoi copiii. Patru ani am trăit pe meleaguri canadiene, ne-am descurcat minunat, nu am avut nicio problemă, nici financiară şi nici de altă natură, singurul of fiind dorul de ţară, care se amplifică într-un chip inimaginabil, la mare depărtare de casă.
Citeste tot articolul
Zeul Mării
În braţele lui, timpul nu mai avea nicio valoare, ca şi când atunci, în momentele în care noi eram împreună, totul se reducea numai la doi. Dispăreau toate, brusc, şi oameni, şi case, şi griji, rămânând în jur doar iubire. Fiindcă el, singurul, dintre toţi oamenii, avea un fel aparte de a mă îmbrăţişa, un fel inventat de el numai pentru mine...
Citeste tot articolul
Ba da! Iubirea rezistă! - Un scenariu salvator
Nu e adevărat că în secolul nostru iubirea e sortită pieirii;
că niciun mariaj nu rezistă mai mult de zece ani. Cu puţină bunăvoinţă, în orice cuplu, dragostea poate să reziste o veşnicie. Cu o condiţie: ca focul ei să fie întreţinut. Iată câteva reguli menite să aţâţe permanent flacăra.
Citeste tot articolul
TUDOR CHIRILĂ - "Am mai îmbătrânit şi eu. Nu mai pot să mă dedau la heirupisme, ca la 20 de ani"
"Coada" este un text fabulos! Ceea ce mi se pare esenţial, pentru că, în opinia mea, poţi face dintr-un text reuşit un spectacol prost, dar sigur nu faci dintr-un text prost un spectacol bun. Pe de altă parte, spectacolul ăsta a fost jucat la Paris timp de douăzeci şi doi de ani, a fost aclamat atât de critici, cât şi de public şi, peste toate, a fost girat de Eugen Ionesco, printr-o prefaţă celebră, în care, prin câteva cuvinte, a extras esenţa piesei: "Desigur, locul întâi este o iluzie.
Citeste tot articolul
SELECŢIA "FORMULA AS"
Istoric, specialist în studii sociale şi relaţii internaţionale, scriitor, canadianul Michael Ignatieff e descendentul unor familii aristocratice ruseşti ai căror membri au avut funcţii importante în imperiul ţarist din secolul XIX.
Citeste tot articolul
Puterea rugăciunii
"Pe cuvânt vă spun, că făr' de părintele, n-aş mai pute' trăi! Diloc!" Bărbatul din faţa mea e trecut de a doua tinereţe, dar e plin de energie şi entuziasm. Vorbeşte din inimă, cu patos şi convingere, de parcă ceea ce spune ar fi ultima mărturie pe care o mai are de dat înaintea lui Dumnezeu.
Citeste tot articolul
Nu mai spuneţi niciodată "Nu am noroc"!
Până acum, nu aţi întâlnit partenerul de viaţă ideal. Din punct de vedere profesional, decepţiile se tin lanţ. Şi, când din întâmplare vă întâlniţi cu un fost coleg din liceu care este îndrăgostit, are copii şi un serviciu care merge strună, veţi spune că este norocos. Ei bine, da! Dar spre deosebire de ceea ce credem, şansa nu apare din întâmplare în viaţa noastră.
Citeste tot articolul
Întâlnire la fermă
Oare ce forţă misterioasă l-a făcut să reziste atât de mult? Prin ce miracol a reuşit să finalizeze călătoria până în Franţa, lungă de mii şi mii de kilometri, tocmai din Statele Unite? A izbutit, totuşi, deşi trupul lui, ros de ani de zile de cancer, se află la capătul puterilor, iar inima e gata să-i spargă pieptul. Mai are nevoie doar de un minut.
Citeste tot articolul
În căutarea Graalului
La sfârşitul secolului al XII-lea, o bogată literatură răspândeşte prin toată Europa legenda unei relicve sfinte, numite Graal. Acest obiect minunat, căruia i se atribuie puteri miraculoase, suscită un viu interes în întreaga lume creştină. Se povesteşte pretutindeni că Graalul poate vindeca bolnavii, poate sătura flămânzii şi prelungeşte viaţa.
Citeste tot articolul
Octombrie - Jazz, jazz, jazz
În luna octombrie, la Sala Radio din Capitală, jazzul va fi rege. Încoronarea se face prin trei concerte de rang înalt. Bucureştenii sunt invitaţi, de pe-acum să-şi rezerve locuri în sala de spectacol.
Citeste tot articolul