RODICA CULCER despre... "Statul de drept a fost mutilat!"
"O primă reacţie critică din partea UE a venit deja: marţi, Comisia Europeană a dezbătut din nou situaţia statului de drept din România şi a anunţat că pregăteşte măsuri drastice. Ne putem gândi chiar la "opţiunea nucleară", adică interzicerea dreptului de vot pentru România în Consiliul European, în baza articolului 7 din Tratatul European."
Citeste tot articolul
Săptămâna 10-16 mai
"Planetele s-au vorbit să se întâlnească în Taur. Uranus, Soarele şi Mercur au format deja un comitet de primire pentru sosirea, miercuri, a stăpânei acestei zodii, Venus. Ce rezultă pentru noi din această întrunire? Idei interesante, poate chiar geniale, din partea lui Mercur şi a lui Uranus, planetele care guvernează procesele mentale. Le putem pune în practică cu folos, pentru că Venus facilitează transformarea lor în câştiguri materiale."
Citeste tot articolul
Petrică şi lupul
"Aproape doi ani şi jumătate a durat hărţuiala. Din ianuarie 2017 încoace, Liviu Dragnea şi acoliţii lui au ţinut-o, cu încăpăţânare, pe a lor: Justiţia din România trebuie schimbată din temelii! Mai întâi, au testat reacţia societăţii civile: un OUG dat "noaptea, ca hoţii". Sute de mii de oameni au ieşit imediat în stradă. PSD tocmai fusese votat masiv în alegeri, avea legitimitate să legifereze, dar reacţia străzii a fost peste aşteptări de virulentă."
Citeste tot articolul
Târguri de primăvară
"În zilele de Paşti, au avut loc, potrivit tradiţiei, târgurile ţărăneşti din Capitală. O mulţime de căsuţe comerciale au fost instalate în apropiere de Piaţa Charles de Gaulle, pe malul lacului Herăstrău. Trecuţi prin filtrul competent al unei comisii a Primăriei Generale, ţărani, meşteşugari, gospodari şi cofetari de ţară au primit spaţiul necesar expunerii şi vânzării propriilor produse."
Citeste tot articolul
TIA ŞERBĂNESCU - "PSD şi ALDE au mai obţinut o victorie împotriva Justiţiei şi a oamenilor cinstiţi"
"Intenţia de a adopta modificări la legile Justiţiei prin Ordonanţe de urgenţă a fost abandonată numai după ce a iscat proteste interne şi internaţionale şi după ce au venit pe adresa onor guvernanţilor noştri avertismente de la Comisia Europeană şi dinspre Comisia de la Veneţia. Trecerea acestor modificări de lege prin Parlament marchează o schimbare de strategie a PSD..."
Citeste tot articolul
"Ajutaţi-ne cu tratamente pentru rinită cronică"
"Vă propun un tratament care, deşi nu produce o vindecare totală, vă va ameliora mult suferinţa şi, oricum, a fost singurul care în cazul meu a dat rezultate. Tratamentul presupune multă răbdare şi perseverenţă şi constă în spălarea zonei, prin inspirare de ceaiuri de muşeţel, gălbenele, coada-şoricelului, alternate cu apă sărată, timp de 3-4 săptămâni."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru A. GHEORGHIU, F. AS nr. 1360 - "Fetiţa mea are probleme cu burtica de când s-a născut"
"Afecţiunile digestive, cu excepţia herniei hiatale, indiferent de vârsta pacientului, se vindecă în totalitate cu argilă "ALGO". Această argilă are efect bactericid (distruge selectiv doar germenii patogeni) şi cicatrizant, este un excelent pansament gastric şi nu are efecte secundare. Antibioticele care se prescriu de obicei în aceste afecţiuni distrug toată flora digestivă, care este greu de protejat şi de refăcut cu ajutorul probioticelor."
Citeste tot articolul
Farmacia cu verdeţuri - Conaşul PĂTRUNJEL şi boierul MĂRAR
"Puţine bucate se descurcă la gust fără câteva fire de pătrunjel, leuştean şi mărar, tulpină de ţelină sau tarhon. Iar în marea majoritate a lor, verziturile primăverii sunt şi adevărate "medicamente" din farmacia naturii, plante binecuvântate cu gust, dar şi cu virtuţi vindecătoare puternice. Aşa cum par a fi MĂRARUL şi PĂTRUNJELUL, ale căror fişe terapeutice le prezentăm în articolul care urmează."
Citeste tot articolul
Cum ieşim din stările bruşte de rău
"Pierderea echilibrului, transpiraţie rece, greaţă, crampe, migrene bruşte, toate aceste tulburări sunt neplăcute şi creează panică, dar, în general, sunt lipsite de gravitate. Pentru fiecare caz, există un tip de comportament corespunzător."
Citeste tot articolul
Din reţetele domnului farmacist Bobaru: Tratamente cu mlădiţe de plante (II)
"Boli hematologice - * Pulbere: se ia câte o jumătate de linguriţă, de 2 ori pe zi, amestecată cu lapte fermentat.* Decoct: se beau câte 2 căni pe zi.* Tinctură: se iau câte 30 de picături, de 2 ori pe zi, adăugate în puţină apă.* Vin: se administrează câte o lingură, de 2 ori pe zi, după masă."
Citeste tot articolul
Ing. drd. DANA TROIA - "Prin acordul familiei, sunt în posesia tuturor reţetelor realizate de d-l profesor Milică"
"Odată cu dispariţia mult regretatului şi renumitului prof. univ. dr. Constantin Milică (dragul meu domn profesor), am început să mă gândesc foarte serios la continuarea acestei activităţi din domeniul fitoterapiei, al cunoaşterii şi studiului plantelor medicinale, din punct de vedere enzimatic. Ca urmare a acordului dat de familia dumnealui, pe partea de folosire în exclusivitate a reţetelor şi a drepturilor intelectuale, îi continuăm întreaga activitate didactică şi de cercetare, în cadrul noului "Atelier de plante"."
Citeste tot articolul
Ten de porţelan
"Majoritatea femeilor se dau în vânt după pielea bronzată, semn de energie şi prietenie cu soarele. Există însă doamne şi domnişoare care visează un ten ca petala de crin şi care nu se despart de umbreluţa de soare. Ce să mai vorbim de pete sau de pistrui! Dar o piele fără cusur este rară, şi puţine dintre noi o avem, fără îngrijiri cosmetice speciale."
Citeste tot articolul
Prietenul siluetei: socul
"Însoţit de o dietă uşoară şi sănătoasă, face adevărate minuni pentru siluetă: slăbiţi până la 6 kg pe lună. Folosite în diverse preparate, florile, dar mai ales fructele de soc dizolvă grăsimea, stimulează puternic eliminarea toxinelor şi a reziduurilor din organism, a excesului de apă din ţesuturi, de asemenea reglează apetitul exagerat. "
Citeste tot articolul
Negruţa, dragostea mea!
"Recent, am vizionat un film italian din 1952, "Umberto D.", în regia lui Vittorio de Lica. Ştiam deja ce poate însemna un animal drag în viaţa cuiva. Cei care cunosc filmul îmi închipui că au fost profund impresionaţi de povestea atât de simplă, dar atât de mişcătoare prin tragismul ei, a bătrânului care renunţă la sinucidere de dragul câinelui său."
Citeste tot articolul
Au nevoie de ajutor
"Am găsit de curând o pisicuţă tânără, foarte frumoasă, pe care am tratat-o imediat căci avea o rană urâtă la o lăbuţă. Acum este vindecată complet şi aşteaptă răbdătoare, afectuoasă şi iubitoare să fie adoptată."
Citeste tot articolul
Fundaţia "Formula AS" - Distribuţia ajutoarelor pe luna MARTIE 2019
Distribuţia ajutoarelor pe luna MARTIE 2019
Citeste tot articolul
Cazuri de extremă urgenţă
"Numele meu este Rădoi Elena şi locuiesc în Curtea de Argeş, strada Valea Iaşului, bloc A 12, ap 2. Vă scriu în speranţa că mă puteţi ajuta în legătură cu problema medicală a fiicei mele, ELENA DENISA, acum în vârstă de 20 de ani. La 12 ani a fost diagnosticată cu scolioză toraco-lombară, care avea deviaţia de 24 de grade."
Citeste tot articolul
NAUSICA VINŢAN - "Omul e cu mult mai puternic decât a învăţat să creadă că este"
"În aceste vremuri grăbite, când totul se arde cu repeziciune, ca să nu te afunzi în rutină, e nevoie să te reinventezi cu optimism şi cu bucurie în fiecare zi, să descoperi noi orizonturi în viaţă. Masajul este o astfel de opţiune, şi tot mai mulţi aleg să îl înveţe, fie ca hobby, pentru beneficiul imediat al familiei lor, fie pentru rotunjirea veniturilor sau chiar ca soluţie de reorientare profesională. Biofocus este o şcoală de masaj acreditată, riguroasă, unde primul lucru pe care îl înveţi este cum să îţi afli echilibrul interior..."
Citeste tot articolul
Oraşul de aur al moţilor
"Când am scris despre căutătorii de aur din Apuseni, drumurile documentării m-au dus până în oraşul Abrud. Căutam celebrul restaurant Detunata, unde se spune că-şi cheltuiau averile cu petreceri de pomină aurarii."
Citeste tot articolul
O călătoare prin fum
"Chiar dacă mă străduiesc să uit şi să dau la spate întâmplările, nu pot să nu mă gândesc la clipele acelea de vorbire fără cuvinte, care a existat între mine şi unii dintre oamenii pe care i-am cunoscut. La momentul acela în care, dincolo de tot ceea ce se întâmpla în jur, dincolo de vorbele altora, de ochii urmăritori, de urechile sensibile şi curioase, dincolo de ploaie şi de vânt, de soare şi nori..."
Citeste tot articolul
Poveşti de Paşti: Scaunul Popii, la Boiu
"Boiu e un sat ascuns printre dealuri, pe malul drept al Mureşului. Cândva, a fost un sat de oameni bogaţi. Acum, doar vreo 60 de case mai sunt locuite, iar marea majoritate a sătenilor sunt oameni în vârstă. La sfârşit de săptămână sau în după-amiezele însorite de primăvară, cei plecaţi pe la oraşele din apropiere se mai întorc să lucreze grădinile şi să se bucure de linişte şi de aer curat."
Citeste tot articolul
Poveşti de Paşti: Cimitirul vesel din Deleni
"Până să plec la facultate, în prima zi de Paşti a fiecărui an era de neconceput să nu o însoţesc pe mama la Deleni, să facem ectenie la mormântul bunicului, tatăl ei. E singurul bunic pe care eu nu l-am prins, dar pe care, cu ocazia asta, îl percepeam ca pe un membru cât se poate de viu al familiei."
Citeste tot articolul
ADA LUPU - "Mi-aş dori ca în viitor să fac în continuare ceea ce-mi place şi să-mi placă de fiecare dată ceea ce fac"
"Artistul se poate vindeca şi pe sine, îi poate vindeca şi pe ceilalţi. El poate, efectiv, transforma realitatea. Poate propune alte realităţi. El poate potenţa binele şi frumosul, la fel cum poate anula răul şi urâtul, transfigurându-le prin arta sa. În plus, arta permite un tip de comunicare extrasenzorială, care în viaţa de zi cu zi e greu de accesat. Eu am simţit, câteodată, că încercând să mă conectez la stările inventate ale unui anumit personaj, s-a întâmplat un soi de invocare, inconştientă şi involuntară, atingându-mă de stările cândva reale ale altcuiva."
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
"Ajunsă la vârsta a treia, care se spune că începe după 70 de ani, poeta, eseista şi traducătoarea Anais Nersesian a publicat recent o carte de memorialistică excepţională. "Însemnările" ei, ce se întind cu mari hiatusuri între 1953 şi 1996, nu sunt selectate dintr-un jurnal intim, nici amintiri sentimental autocentrate. Sunt un fel de filmări pe viu, cu ochi atent la detalii, ale unor întâmplări, oameni sau doar decoruri cu atmosferă de epocă, salvate de "puterea distrugătoare a timpului"."
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
"Johann Hari, un jurnalist englez cunoscut, a avut un motiv personal să investigheze subiectul enunţat în subtitlu. Încă din adolescenţă a suferit de depresie şi anxietate iar doctorii i-au spus că suferinţa lui avea o cauză chimică: nivelul scăzut de serotonină din creier. Drept care i-au prescris pastile capabile să o readucă la valori normale."
Citeste tot articolul
VIVI DRĂGAN VASILE, artist al imaginii de film - "Întotdeauna am fost pătimaş şi nebun după meserie"
"Oricât aş juca pe cartea modestiei, există acolo, înăuntru, un mic orgoliu, care-mi şopteşte că-s de bine. În general însă, mă descurc greu cu laudele. Cu mine, două lucruri să nu faci: să nu mă lauzi şi să nu mă-njuri. Între astea două, putem să stăm de vorbă. Laudele nu ştiu să le primesc, iar criticile nefundamentate mă înfurie. Dar cel mai mult, de premiile mele, se bucură fata mea, băiatul şi nepotul meu. Iar eu mă bucur de bucuria lor."
Citeste tot articolul
Martorul Învierii - Sfântul centurion Longinus
"La Învierea lui Iisus, nu a fost de faţă niciunul dintre ucenicii Lui. În acea noapte care a schimbat omenirea, lângă mormânt nu erau decât trei soldaţi romani. După ce a văzut miracolul Învierii, Longinus, care era comandantul lor..."
Citeste tot articolul
Veşti bune despre România - Stiri cu lumină
"Aproape că nu trece săptămână, pentru ca frumuseţile turistice ale României să nu fie ridicate în slăvi de cele mai importante publicaţii ale lumii. De această dată, este vorba despre prestigiosul cotidian spaniol "El Pais", care, în ediţia sa electronică, le propune cititorilor săi o vizită mai aparte în ţara noastră."
Citeste tot articolul
Veşti proaste despre România - Bucureştiul, asfixiat de gropile de gunoi
"Deschid câţiva centimetri fereastra aproape cu teamă, şi o închid la loc cât pot de repede, însă otrava, mirosul fetid a intrat deja în casă. Miros de hoit putrezit. Se întâmplă de ani de zile la fel. Locuiesc de când m-am născut într-un cartier din nordul Bucureştiului, un cartier de care eram mândru pentru verdele din jur, pentru aerul său mai curat. Însă lucrurile s-au schimbat, brusc, în rău. Astăzi, Bucureştiul este cea mai poluată capitală a Europei, mii de oameni mor anual, fără să intereseze pe cineva."
Citeste tot articolul
Fotogenia unei găuri negre
"Până mai ieri, găurile negre erau doar un concept abstract. Ba chiar grozav de abstract, pentru cei mai mulţi dintre noi, nu tocmai familiarizaţi cu meandrele fizicii spaţiale. Din 10 aprilie însă, lucrurile s-au schimbat complet. Pentru prima dată în istorie, oamenii au putut privi cu ochii lor drept într-o gaură neagră. Ce-i drept, de la o distanţă repectabilă, de peste 50 de milioane de ani-lumină."
Citeste tot articolul
TIMIŞOARA STREET FOOD CARNIVAL
"Luna Mai dă startul spectacolelor în aer liber prin toată ţara. De exemplu, în cel de-al doilea weekend al lunii lui Florar, Timişoara va găzdui, la Muzeul Satului Bănăţean, cel mai mare eveniment "street food" din Europa. 40 de rulote amenajate cu bucătării moderne vor comercializa: cârnaţi la grătar, sandwich-uri de ţinut minte, tacos şi burritos ca la mama lor mexicană, paella de pe coasta de est a Spaniei, deserturi de nerefuzat etc."
Citeste tot articolul