Un moment de răscruce
"Alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai a.c., au căpătat, în România, o semnificaţie mult mai largă decât un eveniment electoral obişnuit. Prezenţa la vot, destul de scăzută la trecutele sesiuni de alegeri europene, indica faptul că românii nu erau foarte interesaţi de reprezentarea într-o instituţie situată departe de malurile Dâmboviţei."
Citeste tot articolul
Săptămâna 19-25 aprilie
"Intervalul începe cu o Lună plină spectaculoasă, în Balanţă, eveniment care se petrece rar. Ultima oară au fost două Luni pline la rând, în mai şi iunie 2016. E ca şi când energia emoţională acumulată în luna precedentă nu s-a putut descărca şi s-au adunat frustrări emoţionale, în special în relaţiile parteneriale de orice fel. Mai poate fi vorba despre litigii cu un duşman declarat, care nu şi-au găsit rezoluţia."
Citeste tot articolul
După 30 de ani
"30 de ani se vor împlini, în decembrie, de la ceea ce, cu naivitate, încă mai numim Revoluţia din 1989. La acea dată, dacă problemele medicale - inventate sau reale - îi vor permite, fostul preşedinte Ion Iliescu va fi păşit, deja, pentru prima oară la audieri, într-o sală de judecată, în "Dosarul Revoluţiei"."
Citeste tot articolul
Pilotul Marii Uniri
"Sărbătorim Centenarul Marii Uniri şi de-a lungul anului 2019. De această dată, amintim un nume uitat: numele aviatorului Vasile Niculescu, născut la Fălticeni, în 1891. După cum aflăm din ziare, la 23 noiembrie 1918, curajosul luptător anti-sovietic zboară, la -40 de grade, deasupra Carpaţilor, şi duce unioniştilor din Consiliul Naţional Român aflaţi în Ardeal, documente importante din partea guvernului de la Bucureşti."
Citeste tot articolul
GABRIEL PĂUN: "Situaţia pădurilor din România a ajuns în ultimii doi ani la dimensiuni apocaliptice!"
" De ce acum 5 ani au publicat volumul tăierilor ilegale, iar acum nu? Asta e situaţia în care suntem. Nu doar că s-a înrăutăţit, dar am ajuns la dimensiuni apocaliptice. În doi ani, PSD-iştii au distrus tot ce au făcut bun tehnocraţii în domeniul forestier. În prezent, cel puţin jumătate din lemnul ţării trece prin depozite care funcţionează ca nişte maşini de spălat lemnul ilegal. Se taie 20 de milioane de metri cubi de lemn, ilegal, în fiecare an!"
Citeste tot articolul
"Nepoţica mea scrâşneşte noaptea din dinţi şi are o infecţie la urechi"
"Am o nepoată de patru ani şi jumătate, cu două probleme de sănătate: noaptea îşi scrâşneşte dinţii şi, după investigaţiile făcute, i s-a descoperit într-una dintre urechi bacteria Haemophilus Influenzae. Vă rog mult, ajutaţi-ne!"
Citeste tot articolul
"Cum să scap de punctele de colesterol?"
"Eu mi-am scos punctele de colesterol de pe faţă cu un ac de seringă de unică folosinţă. Se face mai întâi o înmuiere a tenului cu aburi de muşeţel, apoi cu mâinile curate şi spălate cu spirt se introduce acul uşor sub punctul de grăsime şi se ridică în sus uşor, fără să facem o rană prea mare. Se strânge apoi cu degetele, şi grăsimea iese afară. Se dezinfectează locul cu spirt."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru GETA - jud. Bacău, F. AS nr. 1360 - "Sufăr de tremor esenţial"
"În primul rând, trebuie spus că tremorul esenţial este o condiţie întâlnită destul de frecvent la mijlocul sau spre partea mai avansată a vieţii, cu evoluţie lent-progresivă şi simptome care pot afecta, de la caz la caz, mâinile, capul sau vocea. Spre deosebire de boala Parkinson, în care tremorul este o manifestare de repaus şi se ameliorează odată cu mişcările voluntare..."
Citeste tot articolul
"Ovulele naturale PROPOLICIUM mi-au rezolvat toate problemele ginecologice şi am reuşit să aduc pe lume un bebeluş sănătos"
"Dragi Aşi, Vreau să vă mulţumesc din suflet pentru soluţiile naturale de tratament pe care le prezentaţi în paginile revistei "Formula AS"! Ghidându-mă după o astfel de informaţie preţioasă, am reuşit să aduc pe lume un bebeluş perfect sănătos! Aveam mari probleme ginecologice şi am apelat la terapia cu ovule naturale Propolicium, despre care am citit un interviu în revistă."
Citeste tot articolul
Sănătate "verde" - SALATA şi SPANACUL
"Destul de modeste în neamul cel mare al legumelor, salata şi spanacul câştigă în grad primăvara, datorită energiei verzi pe care o conţin. Puterea lor de regenerare a organismului este uriaşă. Ar fi păcat să nu profitaţi."
Citeste tot articolul
Produsul apicol care salvează vieţi: Lăptişorul de matcă în miere (2)
"În dimineaţa aceea, s-a trezit cu greu, simţindu-se confuză şi cumva amorţită. A apucat să-şi sune fiica cea mare pentru a-i spune că îi este rău, apoi a simţit că intră într-un fel de pâclă. Următoarea imagine pe care şi-o aduce aminte este a unui perete alb şi a unor siluete ce spuneau cuvinte al căror sens nu-l înţelegea. Mai târziu a înţeles că a avut un accident vascular."
Citeste tot articolul
10 momente în compania naturii
"Mersul în natură a devenit un slogan. Suntem îndemnaţi să fugim din oraş în pădure. Să zicem c-o facem. Dar odată ajunşi acolo, ce avem de făcut? Cum ne folosim de natură? Misterul e dezlegat de specialişti: succesul îl reprezintă ATENŢIA. Atenţia trează, cu care trebuie să privim împrejur. O recomandare însoţită de sfaturi de "prim ajutor" "
Citeste tot articolul
Magia vieţii - RESPIRAŢIA
"Jumătate de miliard de respiraţii - acesta este volumul de muncă al aparatului nostru respirator de-a lungul întregii vieţi. Fluxul continuu de aer îşi face datoria de a ne aproviziona optim corpul şi creierul cu oxigen. Responsabilă pentru acest proces este o structură "misterioasă", alcătuită din celule şi fibre nervoase, plasată în interiorul trunchiului cerebral."
Citeste tot articolul
Respiraţia ideală: Chi Gong
"Chi Gong este o gimnastică respiratorie şi vine din China. Ca şi în cazul celorlalte practici orientale de mişcare, este vorba de desfacerea blocajelor interne pentru atingerea armoniei. Chi este energia vitală care curge prin corp, iar Gong este munca (lucrarea) - munca la energia vitală. Sunt mişcări line care, efectuate cu maximă concentrare, pot avea efecte extraordinare."
Citeste tot articolul
Tehnologia spaţială, în casele noastre: ImunOcube
"Există pe piaţă sute, dacă nu mii de "aparate minune" care promit fel de fel de beneficii. Aparate pentru purificarea aerului din locuinţă, filtre pentru apa de la robinet, lămpi cu ultraviolete cu efect antibacterian şi antiviral... Pe unele dintre ele le-am încercat şi noi, vrăjiţi de reclame, dar efectele lor nu sunt nici pe departe cele descrise..."
Citeste tot articolul
Programul de primăvară
"Iarna s-a dus, dar şi-a lăsat câte o urmă pe ici, pe colo, ca să n-o uităm repede. De pildă, pe faţa femeilor. Frigul de-afară, căldura uscată din casă, lipsa vitaminelor naturale precum şi lipsa mişcării ne-au îmbătrânit, şi pielea, şi expresia obrazului. Primăvara e plină de elan. Încercaţi să-l folosiţi, nu doar pedalând mai repede prin anotimpul verde, ci şi pentru a vă relansa frumuseţea."
Citeste tot articolul
GHIMBIRUL şi SCORŢIŞOARA
"Au reputaţia că atunci când sunt puse împreună în cana cu ceai, spulberă cele mai rezistente grăsimi. Recordul e remarcabil: 5 kg mai puţin într-o lună!"
Citeste tot articolul
Surâsul primăverii
"Dragă redacţie a Formulei AS, bine v-am găsit! Vă mulţumesc din suflet pentru publicarea povestirii "Kira şi Aris", mi-aţi făcut o bucurie pe care nu o pot descrie în cuvinte. O bucurie care nu se mai desparte de mine şi mă îndeamnă să scriu din nou. Mai ales că între timp a venit primăvara, şi ea te cheamă afară, să te bucuri de soare şi de lumină."
Citeste tot articolul
Au nevoie de ajutor
"Apolodor este un motănel superb de aproximativ 10 luni (deşi pare mai tinerel), deparazitat şi castrat. Are nişte ochi verzi magnetici superbi. Mâncăcios, curios, iubeşte la nebunie uşile, pe care le pândeşte când se închid sau se deschid, ca să treacă prin ele. Cum dai drumul la chiuvetă, cum se înfiinţează la apă."
Citeste tot articolul
Apelul Părinţilor Athoniţi din SCHITUL ROMÂNESC PRODROMU
"Cunoaşteţi faptul că Schitul Românesc Prodromu din Muntele Athos are o vechime de peste 150 de ani, fiind populat, dintru începuturi, de monahi români. Datorită parcursului istoric şi al vremurilor, Schitul a deţinut perioade înfloritoare cât şi mai puţin înfloritoare, în care nu întotdeauna s-au putut acoperi nevoile acestuia. Sub acest aspect, Schitul a ajuns într-o degradare accentuată."
Citeste tot articolul
Cititorii mulţumesc pentru ajutor
"Stimată redacţie a revistei "Formula AS", mult stimată doamnă directoare Sânziana Pop, mulţumim din suflet pentru tot sprijinul acordat. Sunteţi un adevărat model de umanitate. La jumătatea lunii ianuarie, ne-am adresat redacţiei dvs., în legătură cu situaţia copilului nostru, care suferă de tetrapareză spastică, în speranţa că ne vom face auziţi."
Citeste tot articolul
La hotarul cu veşnicia - Lomănarii din Munţii Şureanu
""Haidaţi înăuntru!" Ana şi Ioan ne deschid o poartă, ne deschid o lume. Lumea lor, lumea lomănarilor. Iar lumea asta se îmblânzeşte odată ce Ioan întinde braţul spre cer şi desenează cu el un cerc nevăzut, în care adună laolaltă culmi, fâneaţă, pământuri şi păduri."
Citeste tot articolul
Poveşti cu grădinari şi grădini
"În oraşele mari, primăvara vine mai întâi în pieţe. Acolo poţi să vezi, de fapt, cel mai bine şi mai cu folos schimbarea tuturor anotimpurilor. Semnele sunt firave la început, când apar timide bucheţele de ghiocei şi de brânduşe. Dar după numai câteva zile cu soare şi vânticel tânăr, năvălesc din păduri grămezi de untişor, ştevie şi urzici, legături de leurdă ori mâţişori de salcie, buni de pus la porţi, în zilele de sărbătoare."
Citeste tot articolul
GIANINA CORONDAN - "Dragi români, mai există în ţara noastră oameni care-şi împlinesc visele!"
"Am ajuns acum că nu mai port mai nimic care nu este românesc, nu prea mai mănânc lucruri care nu se fac în România. Este felul meu de a-mi manifesta dragostea faţă de ţara aceasta. Totul pare sumbru azi, ştirile sunt preponderent negative, partea goală a paharului este vedeta zilei. Dragi români, mai există oaze în ţara noastră, mai există oameni cu idei, care-şi împlinesc visurile şi vocaţiile. Oamenii aceştia sunt nişte stimuli pentru alţii, nişte exemple de urmat."
Citeste tot articolul
VLAD IVANOV - "Dacă nu mi-a luat Dumnezeu minţile după Palme d'Or, n-o să mi le ia nici acum!"
"Până şi mie mi s-a făcut frică de mine, după ce m-am văzut în unele roluri. Lumea e şocată să descopere că sunt un om foarte blând. Mă văd bine dispus şi zâmbitor şi se miră că sunt normal. (râde) Ca şi cum dacă aş fi un mare actor cu carieră internaţională, ar trebui să fiu neapărat cu nasul pe sus. Dar să ştii că bucuria şi normalitatea asta din mine sunt autentice şi au existat dintotdeauna. Am fost de mic un copil foarte vesel şi pus pe glume, colegii se băteau să stea cu mine în bancă."
Citeste tot articolul
Părintele Vasile Vasilache - "Am simţit prezenţa lui Iisus în celulă. Era acolo, cu noi"
"Temniţa era o vale a morţii. Singura rază de speranţă venea la noi prin puterea rugăciunii. Din pricina suferinţelor de tot soiul, trupeşti sau lăuntrice, era uşor să cazi în disperare. În asemenea momente, m-am rugat Domnului cu aceleaşi cuvinte cu care Iisus I-a vorbit Tatălui Ceresc în Grădina Ghetsimani. M-am rugat în felul acesta, pentru că suferinţa mă zdrobea şi I-am simţit prezenţa chiar acolo, în celulă. Iisus era închis împreună cu noi".
Citeste tot articolul
Portret terestru al unui om cu mintea în stele: ELENA FIRU - fizician - "Cercetare înseamnă pasiune nebună. Altfel nu faci nimic"
"Acum 20 de ani, de când a început să studieze neîntrerupt aceste plăcuţe cu emulsii nucleare, a învăţat o singură lecţie: "Nu poţi face cercetare fără pasiune... Pasiune nebună!... Altfel nu are rost..." Asta i-a spus maestra ei, vestita fiziciană dr. Maria Haiduc care, la rându-i, a aflat-o de la maestrul Horia Hulubei, pe când era şi ea tânără: "Măi, fetiţo, tu ştii ce înseamă cercetare? Dacă intri în meseria asta, trebuie să te gândeşti tot timpul la problemele de care te ocupi."
Citeste tot articolul
TAURUL (21 aprilie - 20 mai) - Ce fel de relaţii avem cu lumea?
"Aşa cum îi stă bine unui semn guvernat de micul benefic Venus, care în astrologia modernă vorbeşte poate în mai mare măsură despre prietenie şi despre diplomaţie decât despre iubirea romantică, Taurul emană calm şi bunăvoinţă. Să ne înţelegem bine: nu se înghesuie să intre în graţiile nimănui, dar are un talent aparte să-i facă pe oameni să se simtă în largul lor. Răspunde cu naturaleţe semnelor de apreciere lansate de cei din jur şi nu se sfieşte să-şi manifeste simpatia faţă de o persoană care-i place."
Citeste tot articolul
Un grec grandios - MARIO FRANGOULIS, cel mai bun cântăreţ crossover din lume
"De Florii, melomanii bucureşteni au ocazia să-l asculte în premieră pe unul dintre cei mai apreciaţi tenori greci ai zilelor noastre - Mario Frangoulis. Este un artist complex, ce combină clasicul cu contemporanul, amestecând cu uşurinţă opera cu pop-ul, rock-ul, folk-ul, soul-ul, şi care a împărţit scena cu artişti arhicunoscuţi, precum Sarah Brightman, Placido Domingo, Montserrat Caballé, José Carreras, Liu Huan, Lara Fabian, Klaus Meine şi Angela Gheorghiu."
Citeste tot articolul