Un miting inutil
"Foarte puţină lume a înţeles rostul caraghiosului miting PSD "împotriva abuzurilor", desfăşurat sâmbătă, 9 iunie, în capitală. Într-adevăr, ce rost avea un protest "împotriva abuzurilor" când, deţinând puterea, partidul organizator este, în fapt, singurul care le poate comite? Mai mult, manifestând în faţa sediului puterii executive (reprezentată de guvernul PSD-ALDE), partidul a indicat, involuntar, desigur, punctul geografic al iniţierii majorităţii actelor de încălcare a legii pe care acelaşi executiv o administrează."
Citeste tot articolul
Săptămâna 22-28 iunie
Preocupările casnice şi familiale trec în prim-plan în prima parte a acestui interval. Din acest motiv ar fi indicat să petrecem weekendul în familie. Nu încercaţi să vă eschivaţi dacă apar discuţii mai delicate legate de moşteniri ori resurse familiale comune, căci ele pot fi abordate dintr-o perspectivă rezonabilă. De marţi încolo, în diverse grupuri sociale se pot isca certuri aprige, privitoare la animozităţi nescoase pe tapet până acum.
Citeste tot articolul
Lecţia unei victorii
"Nu mai puţin de patru manifestaţii diferite au avut loc sâmbăta trecută în centrul Bucureştiului! Cu un pic de organizare, se puteau face şi zece! Democraţia, aşa originală cum e ea, funcţionează încă în România. Fiecare îşi susţine cum poate, mai mult sau mai puţin colorat, punctul de vedere. Pe vremea lui Ion Iliescu, când democraţia noastră originală era încă în faşă, astfel de desanturi, de mii şi mii de persoane purtându-şi paşii şi lozincile prin Capitală, şi astfel de intersectări între diferitele Românii formate de la 1989, încoace, se lăsau cu ciomege şi capete sparte!"
Citeste tot articolul
Anchetă "Formula AS" - Guvernul României blochează includerea Roşiei Montane în UNESCO
"Presa şi televiziunile româneşti au informat opinia publică despre decizia guvernului PSD de a suspenda dosarul Roşia Montană înaintat la UNESCO. De teama reacţiei publice, prim-ministrul Viorica Dăncilă a înlocuit retragerea, cu blocarea/suspendarea dosarului, până când se termină procesul intentat României de Compania canadiană "Gabriel Resources". Pentru edificarea cititorilor noştri, trei personalităţi implicate în lupta pentru Roşia Montană răspund următoarelor întrebări..."
Citeste tot articolul
"Visez la un remediu natural pentru cancer la stomac"
"Vă scrie un fidel cititor al revistei "Formula AS". Pe parcursul anilor, am fost impresionat de oamenii care au cerut ajutorul în foarte multe afecţiuni şi de cei care le-au răspuns pentru a-i scăpa de bolile care îi afectau. Nu am crezut niciodată că şi eu va trebui să apelez la dumneavoastră şi la cei care şi-au remediat problemele de sănătate cu ajutorul revistei."
Citeste tot articolul
"Am glaucom la ambii ochi şi vreau să-mi păstrez vederea"
"Stimată d-nă Ileana, sunt o pensionară din Constanţa, care vrea să vă împărtăşească din propria ei experienţă. De mai mulţi ani, folosesc în permanenţă Bitterul suedez (îl prepar singură, din plante luate de la Plafar, dar se găseşte şi gata preparat în comerţ). După ce am folosit circa trei luni de zile Bitterul suedez pentru ochi, nu am mai avut nevoie de ochelari ca să privesc la T.V. sau să-i folosesc la treburile mărunte (tăiat zarzavatul etc.)."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru SIMONA - Drăgăşani, F. AS. nr 1319 - "Nu mai suport chimioterapia"
"În funcţie de medicamentele folosite (citostatice), chimioterapia poate avea diverse efecte adverse, fenomen cauzat de faptul că, adesea, chimioterapicele afectează şi celulele normale, pe lângă celulele canceroase. Astfel, dintre celulele normale cel mai des afectate par a fi cele care se divid rapid, cum sunt cele din măduva osoasă, din mucoasa gastrică, din aparatul reproducător, de la nivelul mucoasei bucale şi al foliculilor piloşi."
Citeste tot articolul
"Preparatele d-nei dr. Himovith fac minuni de sănătate"
"Cu deosebită recunoştinţă vreau să mulţumesc revistei "Formula AS" pentru faptul de a mă fi transformat dintr-un muribund într-un om fericit. Am fost diagnosticat cu o tumoră la colon, cu determinări renale, şi în urma curei cu produsele doamnei doctor Himovith, pe care am întâlnit-o în ziarul dumneavoastră, iată-mă în stare să vă scriu, să vă mulţumesc şi să vă aduc elogiile mele."
Citeste tot articolul
O porţie de verde
"Spre deosebire de roşu, verdele este culoarea odihnei şi a liniştii. În timp ce roşul stimulează partea stângă a creierului, jumătatea analitică, suscitând activitate şi agitaţie, verdele acţionează pe partea dreaptă, cea a emoţiilor, calmând sistemul nervos vegetativ, cel care controlează funcţiile automate ale organismului (respiraţia şi circulaţia)."
Citeste tot articolul
Muiat în zahăr, îmbibat în grăsime, falsificat... Trei reguli pentru o alimentaţie sănătoasă
" Din păcate, în ştiinţa nutriţiei, cercetările se abat adesea de la principiile unei metodologii riguroase. Sunt puse în relaţie noţiuni diferite şi se utilizează metode de investigare diferite. Sau se stabilesc conexiuni doar presupus cauzale. De exemplu, se afirmă: japonezii ajung la vârste înaintate pentru că mănâncă mult peşte. Însă conexiunea dintre consumul de peşte şi speranţa de viaţă nu poate fi interpretată ca fiind cauzală, deoarece există şi alţi factori care joacă un anumit rol. Numeroase studii nu au un fundament ştiinţific solid."
Citeste tot articolul
Aluminiul din farfurie
"Despre faptul că sărurile de aluminiu din deodorante ne pun în pericol sănătatea se discută cu înverşunare. Dar cât de dăunătoare sunt, la rândul lor, capsulele de cafea, tăviţele pentru prăjit sau folia de aluminiu, întrebuinţată în orice bucătărie, ştie cineva?"
Citeste tot articolul
Învăţaţi să ademeniţi barza!
"Puţine femei se pot împăca cu gândul că nu vor fi niciodată mame, că nu-şi vor ţine niciodată în braţe propriul copil. Există multe cauze pentru care unele femei nu pot rămâne însărcinate, iar una dintre ele este un blocaj al trompelor uterine, cunoscut sub numele de factor de infertilitate tubară. De fapt, blocarea trompelor uterine cauzează aproape 40% dintre cazurile de infertilitate."
Citeste tot articolul
Plante de ajutor în endometrioză
"Una dintre cele mai eficiente plante pentru echilibrarea hormonilor este mielăreaua. Ea stimulează glanda pituitară, care se afla în creier şi este considerată cea mai importantă glandă, deoarece produce hormoni care controlează funcţionarea celorlalte glande. Astfel, mielăreaua poate creşte progesteronul, reducând excesul de estrogen, adesea întâlnit în endometrioză. Această plantă este utilă şi pentru reducerea durerii şi a inflamaţiei din uter."
Citeste tot articolul
Anotimpul cireşelor
Tratamentele naturale cu cireşe sunt la mare căutare în centrele de frumuseţe din întreaga lume. "Specializarea" principală a lor este redarea elasticităţii şi fermităţii pielii. Cireşele au şi efect antiinflamator, hidratant, de iluminare şi albire.
Citeste tot articolul
Daţi iama, cât e sezonul lor!
"Cine ţine la siluetă vara e bine să aibă mereu pe masă farfuria plină cu cireşe. Fructele rubinii sunt bogate în substanţe care stimulează arderea grăsimii şi eliminarea apei în exces. Fiind pline de fibre şi cu puţine calorii, ele ţin de foame şi vă ajută să slăbiţi fără suferinţă. "
Citeste tot articolul
O prietenie ca-n poveşti!
"Fredi este câinele teckel al vecinei mele. E mic de statură, roşcat auriu, cu ochişori negri, frumoşi şi inteligenţi, bine educat (nu latră aiurea), curat, spălat cu şampon, cu tabieturi la ore fixe, plimbări în lesă, mâncare crocantă din pachet, consultaţii la doctorul veterinar pentru vaccinuri. Un adevărat căţeluş de apartament, fricos în afara camerei, dar bine protejat şi iubit de stăpână."
Citeste tot articolul
AU NEVOIE DE AJUTOR
"Caut iubitor de animale care să adopte câine tânăr metis Ciobănesc canadian, talie mare, negru, în vârstă de 5 ani. Este educat, dresat parţial, cipat, sterilizat, vesel, blând şi ştie să apere o curte."
Citeste tot articolul
Despre România, doar de bine! - Conacul cu 100 de genii
"Pe o plăcuţă ştearsă de ploi citim: "Institutul de Ştiinţe Spaţiale" (ISS). Abia se mai văd literele, încrustate în pătrăţelul de piatră cenuşie. Cine-şi poate închipui că înăuntru se fac cele mai moderne experimente ale cosmosului?"
Citeste tot articolul
Povestea unui izvor de aur - HORAŢIU RADA: "Îmi doresc ca «Aur'a» să fie un succes de suflet şi bucurie"
"Într-adevăr, ca să afli un izvor trebuie să îl cauţi. Mai ales un izvor "de aur". Timp de aproape doi ani, am bătut dealuri şi păduri şi peşteri necartografiate, mi-am înfrânt frica de spaţii înguste, în căutarea comorii la care visam. Iniţial, am plecat pe un drum cu multe suişuri şi coborâşuri, cu văi şi dealuri, şi ne-am oprit la Ocna de Fier. Ştiam că acolo este o apă bună, dar mi-am dat seama că de fapt este "miraculoasă", când mi-am spălat prima dată faţa cu ea. I-am simţit energia. Pur şi simplu am simţit cum îmi pătrunde în corp."
Citeste tot articolul
Povestea unei trădări - MICHEL STANOVICI: "Cu toată suferinţa trăită, nu mi-am pierdut încrederea în femei"
"Eu am descoperit savoarea scrisului de multă vreme şi, în timp, am mai scris una-alta, dar numai aşa, pentru mine. Ceea ce e important e că eram deja familiarizat cu intimitatea scrisului şi cu valoarea lui pentru sufletul omului. Apoi am trăit povestea asta de iubire, iar după ce ea s-a încheiat, am simţit o nevoie acută de a mă curăţa interior, iar formula de epurare, cea mai la îndemână mie, a fost scrisul."
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Gigantica maşinărie numită progres tehnologic a luat în ultimele decenii viteze ameţitoare şi cel puţin nouă, celor mai în vârstă, ni se pare că trăim în plin SF. Mai tot ce au imaginat maeştrii literaturii ştiinţifico-fantastice citiţi cu nesaţ în tinereţe a intrat concret în viaţa noastră, de la fiinţe clonate, la robotul umanoid Sofia, ca să dau doar două din nenumăratele exemple.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
"Când am citit (şi v-am recomandat) volumul "Dostoievski văzut de contemporanii săi", tradus la Ed. "Ratio et revelatio", mi-am dat seama cât de schematice îmi erau cunoştinţele despre viaţa scriitorului de geniu. Asta pentru că nu-şi exhibase propria existenţă nici măcar în Jurnal, consemnând acolo preponderent probleme de creaţie sau din viaţa spirituală şi morală a Rusiei."
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
"Apreciat de cititorii cu experienţa valorilor literare, detestat din invidie de unii colegi sau înjurat de anonimi (care nu i-au citit cărţile) pentru aptitudinile sale civice, Mircea Cărtărescu e cel mai cunoscut scriitor român în viaţă, nu doar aici, acasă, ci şi în lume, unde traducerile cărţilor sale se vând bine, au cronici elogioase şi cumulează premii importante. În cazul lui se poate vorbi în sens propriu de o operă şi nu o simplă bibliografie. "
Citeste tot articolul
Ultimii ani ai lui A.D. XENOPOL
"Se află pe str. Eremia Grigorescu nr. 3 şi e imposibil să nu o remarci: masivă, cu arhitectură de epocă veche, vegheată de un arbore uriaş, atrage imediat privirea. O învăluie un aer straniu, de parcă în saloanele ei s-ar decide ceva foarte important pentru mersul lumii sau un savant năstruşnic ar face cine ştie ce experimente între pereţii ei. Undeva, sub balcon, într-un mic medalion abia observabil, au fost suprapuse două iniţiale: T şi E, dar acest mic semn grafic nu limpezeşte nicidecum lucrurile."
Citeste tot articolul
ANA IOANA MACARIA - "Viaţa e un dar minunat, o bucurie imensă"
"Am avut norocul să întâlnesc mari artişti care încearcă "să facă invizibilul vizibil" în diferite modalităţi de exprimare teatrală; creatori care nu doar meşteşugăresc un spectacol bun ci lasă loc şi unui alt plan - al verticalei - în spectacolele lor. Ştiu că sună complicat ce spun dar nu mă pricep să explic altfel. La câtă băşcălie încape azi în viaţa noastră trebuie curaj sau inconştienţă să încerci asemenea spectacole. Regizorul şi profesorul Alexandru Darie e unul dintre aceşti artişti nebuni.Yuri Kordonsky, Mihai Măniuţiu, Alexander Hausvater, Radu Afrim, foştii mei colegi de la master regie teatru - clasa Alexandru Darie. Sunt mult mai mulţi, cu siguranţă, cu unii am lucrat deja, cu ceilalţi mi-aş dori."
Citeste tot articolul
Sfinţii de pe scenă
"Eu sunt sigur că fiecare dintre noi are nevoie de Dumnezeu. De la prunc şi până la cel care pleacă spre veşnicie, avem nevoie de o temelie pe care să ne aşezăm viaţa, un suport care să ne ajute să rezistăm, un punct de echilibru. Doar prin credinţă ne putem realiza menirea".
Citeste tot articolul
Puterea rugăciunii
"Nu cu mult timp în urmă, am citit în revista dvs. cuvinte frumoase despre o veche mânăstire din judeţul Bacău: Stirigoi, comuna Zemeş. M-am întristat şi totodată m-a mustrat conştiinţa că nu fusesem niciodată acolo, deşi îmi era uşor să ajung. I-am împărtăşit tatei aceste gânduri şi pe dată şi-a deschis sufletul şi s-a oferit să mă ducă acolo, când voi vrea."
Citeste tot articolul
O victorie naţională - SIMONA HALEP
"Sâmbătă, 9 iunie, pe stadionul de la "Roland Garros", Simona Halep a cucerit primul mare şlem al carierei. O victorie aşteptată de multă vreme, atât de marea tenismenă din România, cât şi de concetăţenii ei. Uralele spectatorilor aflaţi pe stadionul parizian, precum şi gigantica bucurie a celor aflaţi acasă, în faţa televizorului, au confirmat - nu doar triumful talentului şi al muncii marii noastre sportive, ci şi satisfacţia uriaşă, de a arăta lumii întregi, adevărata faţă a României, o Românie care îndrăzneşte şi poate, care produce valoare şi excelenţă, România pe care Simona Halep o întruchipează cu strălucire şi pentru care îi mulţumim "
Citeste tot articolul
Simona şi cele cinci magnifice
"Prezenţa Simonei Halep în fruntea circuitului WTA şi victoria ei de la Paris nu sunt decât încununarea momentului fantastic pe care îl traversează, de câţiva ani, tenisul românesc. Cu şase jucătoare în Top 60 mondial, România a ajuns la nivelul unor super-puteri precum Statele Unite sau Rusia, şi e o candidată serioasă la următoarea ediţie Fed Cup, campionatul mondial de tenis feminin."
Citeste tot articolul
RACUL şi sănătatea
"În anumite culturi, Luna este considerată ca fiind mama Pământ (în ciuda faptului că odrasla a depăşit-o cu mult în dimensiuni) dar, ca o mamă grijulie, ea continuă să se rotească în jurul vlăstarului său. Ea este considerată consoarta Soarelui, care întruchipează autoritatea paternă. Pentru noi, cei care sălăşluim pe Pământ, Luna şi Soarele sunt cele mai importante corpuri cereşti: Soarele, simbolul principiului masculin, şi Luna, reprezentanta principiului feminin."
Citeste tot articolul
Talentat şi frumuşel, mor fetele după el - MALUMA
"Columbianul Maluma are 24 de ani, trei discuri lansate şi numeroase hituri ce au ajuns în vârful topurilor din întreaga lume. Este abia la începutul carierei, dar peste 32 de milioane de oameni îl urmăresc pe Instagram şi 16 milioane pe YouTube, având azi mai mulţi fani online decât oricare alt cântăreţ de muzică latino."
Citeste tot articolul