Rodica Culcer despre... Cine scoate ţara din marasm?
"Cum raportul dintre populaţia activă, care plăteşte contribuţiile la asigurările sociale de stat, şi pensionari, se deteriorează constant, în întreaga lume, din cauza creşterii duratei medii de viaţă şi scăderii natalităţii, este limpede că nu vor mai fi niciodată suficienţi plătitori de contribuţii ca să asigure pensii decente pensionarilor."
Citeste tot articolul
Cum gândesc investitorii. Şi cum nu gândesc guvernanţii
"La cum arată situaţia "la zi" în Banat şi în Transilvania, în cel mult patru ani, câteva dintre cele mai importante oraşe din ţară vor fi definitiv conectate între ele prin autostrăzi şi, mai mult, vor fi conectate, deopotrivă, la Occident. Când vor fi gata bucăţile Deva - Lugoj şi Sebeş - Turda, Sibiul, Alba Iulia şi Clujul vor avea şi ele acces spre Ungaria."
Citeste tot articolul
Frisoane politice la Băile Bálványos
"Comisia de Guvernanţă a Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei îşi va ţine o reuniune, în perioada 30-31 mai 2018, la Băile Bálványos, în judeţul Covasna. Reuniunea are loc la invitaţia Consiliului Judeţean local şi a preşedintelui anti-român al acestui consiliu, Tamás Sándor."
Citeste tot articolul
Moldova cere autostrăzi - "Răbdarea noastră s-a terminat!"
"27 de ani a răbdat Moldova. 27 de ani a fost dusă cu zăhărelul, i s-au promis câte în lună şi în stele, căci avea un potenţial electoral numai bun de amăgit, dar de primit nu a primit mai nimic. În vreme ce Bucureştiul e în topurile bunăstării, cu un produs intern brut comparabil cu cel al unor regiuni importante ale occidentului, în timp ce Ardealul şi-a luat zborul, fiind tot mai conectat la mediul de afaceri european, judeţele Moldovei rămân mereu în statistici printre cele mai sărace zone din UE."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru ROBERT CEICA - Reşiţa, F. AS nr. 1312 - "Am foarte mult plumb în corp"
"În epoca modernă este aproape imposibil să nu absorbi o anumită cantitate de metale grele toxice, precum mercurul, aluminiul, cuprul, cadmiul, nichelul şi plumbul. Adeseori, aceste metale grele se acumulează în ficat, vezica biliară sau în intestine. Metalele grele toxice sunt otrăvitoare, iar dacă încep să se oxideze, ele dau produşi secundari care determină mutaţii şi daune celulelor din vecinătate."
Citeste tot articolul
Leacuri cu flori de Mai
Pe lângă darul de culori şi miresme pe care le reînnoiesc zi de zi, florile ultimelor zile de primăvară au în ele şi puterea vindecătoare a începutului, entuziasmul naturii reînverzite, pentru care nu există obstacole. Folosiţi cu încredere leacurile din flori de Mai. Pe lângă sănătate, vă dăruiesc şi bucuria de a fi viu, între atâtea minuni.
Citeste tot articolul
Soare fără remuşcări
"Cine n-a auzit că trebuie să se ferească de o expunere excesivă la radiaţiile solare? Unii nu iau în seamă avertismentele, în vreme ce alţii, mai temători, exagerează cu prudenţa în aşa măsură, încât este posibil ca doctorul să-i diagnosticheze mai târziu cu un deficit de vitamină D3 (colecalciferol). De când se tot discută despre faptul că razele ultraviolete sunt responsabile pentru cancerul de piele, apariţia prematură a ridurilor şi unele afecţiuni oculare, din ce în ce mai multe persoane preferă să reunţe la frumoasa nuanţă arămie a pielii bronzate."
Citeste tot articolul
Alimentaţia anti-cancer: VARZA
"Cu puţine decenii în urmă, varza încă era unul dintre alimentele cele mai importante - relativ ieftină şi, adeseori, singura legumă ce se găsea în pieţe, pe parcursul iernii. De aceea i se spunea, frecvent, "mâncarea săracilor"...
Citeste tot articolul
Un aliment miraculos: Germenii de grâu
"Sunt foarte bogaţi în substanţe vitalizante şi reprezintă un aliment echilibrant energetic, care ar trebui consumat zilnic. Au efecte terapeutice crescute în reumatism, gută, cancer, artrită avansată, stări depresive, probleme digestive cu regularizarea digestiei, sunt tonic nervos, stimulează nutriţia."
Citeste tot articolul
Cea mai frecventă afecţiune întâlnită la om: CARIA DENTARĂ
"M-a tras curentul!". Potrivit unei obsesii autohtone, aerul rece pare a fi ţapul ispăşitor când e vorba de durerile noastre de dinţi. Afirmaţia, în sine, conţine un sâmbure de adevăr, căci curentul nu face decât să scoată gunoiul de sub preş: el nu cauzează, dar poate exacerba o suferinţă preexistentă, precum sinuzita maxilară, otita (inflamaţia urechii) sau, în cazul nostru, infecţiile dentare.
Citeste tot articolul
Prim-ajutor pentru... Dinţi şi gingii sensibile
"Amestecaţi în cantităţi egale oţet de mere şi apă şi puneţi-le la fiert cu sare, piper, o cuişoară aromată şi puţină ţuică. Lăsaţi să se răcească puţin şi clătiţi-vă gura de mai multe ori pe zi."
Citeste tot articolul
"Să nu uităm, nicicând, să iubim trandafirii"
"Aromele naturale care se găsesc în petalele de trandafiri ajută la menţinerea apei în piele, protejându-i prospeţimea. Puneţi 10 petale de trandafiri la înmuiat în două linguri de apă distilată, timp de trei ore. Zdrobiţi petalele în apă, adăugaţi două linguri de miere, amestecaţi şi întindeţi preparatul pe faţă."
Citeste tot articolul
Anotimpul grădinilor
"Ridichile cresc foarte bine în compania tomatelor, care le fac o umbră benefică cu frunzele lor. La fel de bine se împacă şi cu fasolea sau cu lăptuca, pe care ar lua-o de nevastă oricând..."
Citeste tot articolul
Întâmplări din prezentul imediat: Roşiile cu blazon
"În 1997, Tibi şi Cami erau doi tineri absolvenţi de facultate, cu diplomele în buzunar! Pe una scria inginer, pe cealaltă medic. El era din Sălaj, ea era din Craiova, dar amândoi visau la fericirea de a trăi într-o căsuţă la ţară, în ritmul anotimpurilor..."
Citeste tot articolul
Organizaţia Avaaz salvează albinele
"Organizaţia Avaaz are 50 de milioane de membri în peste o sută de ţări. Astăzi, se află în sărbătoare. Corporatiştii de pretutindeni sunt disperaţi, visele lor distructive fiind aruncate la coşul de gunoi al istoriei. Se simt rău şi unii dintre europarlamentarii români, care au avut ordin să voteze împotriva activităţii Avaaz. Dar Avaaz înseamnă "voce" în unele limbi. De aceea, a devenit un instrument de presiune, un tip nou de activism al secolului XXI. Vocea popoarelor!"
Citeste tot articolul
Povestiri adevărate - Tranşeele copilăriei
"M-am născut într-un sătuc de munte, departe de oraş, fără tren, prăvălii cu dulciuri, jucării, hăinuţe şi fără farmacist sau doctor. Înţeleapta satului se numea moaşa Paraschiva, vârsta ei nu o ştia nimeni, în sat era cunoscută cu numele de Sfânta Vineri. Ca moaşă, a adus pe lume generaţii de copii, şi tot ea, când era solicitată, tămăduia pe cei bolnavi (exceptând holera din 1916), folosind leacuri numai de ea ştiute, făcute din buruienile pădurii în care trăia."
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
"Spaţiul ex-sovietic e un rezervor de talente pentru literatura rusă contemporană. Guzel Iahina (n. 1977) e tătăroaică din Republica Autonomă Tatarstan, cu studii de cinematografie la Moscova, iar acest roman de debut din 2015 e o revelaţie. Recomandat de mult apreciaţii şi la noi Ludmila Uliţkaia şi Evgheni Vodolazkin ("cea mai bună carte pe care am citit-o în ultima vreme"), volumul e în curs de traducere în vreo 30 de limbi, după ce a fost distins cu cele mai importante premii literare ruseşti."
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
"Despre existenţa acestei noi edituri româneşti n-am ştiut până acum, dar despre Richard Ford, da. Faima prozatorului american ajunsese până la noi încă din 1995, când primise Premiul Pulitzer, iar în urmă cu un deceniu i se traduseseră la Humanitas două romane, "Cronicarul sportiv" şi "Ziua Independenţei", care convinseseră şi cititorii de la noi că premiile şi elogiile primite sunt pe deplin meritate."
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
"Din câte ajung să citesc, mi se pare că literatura română e într-o perioadă bună, fiindcă apar destule nume noi, demne de reţinut, în toate genurile. E drept şi că, după Polirom, care a avut în program încă de la înfiinţare serii de promovare a tinerilor scriitori, acum, mai toate editurile s-au deschis spre literatura română contemporană, pariind nu doar pe consacraţi, ci şi pe debutanţi merituoşi."
Citeste tot articolul
SILVANA MIHAI - "Actoria mă ajută să am răbdare cu mine"
"Am un soi de ruşine, nu-mi place să întârzii niciodată. Adevărul e că nici nu ştiu ce mi-ar plăcea să fac dimineaţa, fiindcă, oricum, niciodată nu apuc să fac nimic. Mi-ar plăcea, de pildă, să dorm, mult, un an întreg. Nu prea apuc să trăiesc în casă. Sar din pat, mă spăl, mă îmbrac şi plec şi mă cert în gând că nu mănânc. Termin treaba pe la 9,10 seara şi îmi doresc să ies, să mă plimb, să văd oameni. Se activează tinereţea în mine şi adorm abia spre dimineaţă."
Citeste tot articolul
Împăratul acordeonului - EMY DRĂGOI: "Cântă, ca şi cum i-ai cânta lui Dumnezeu!"
"Am găsit întotdeauna sprijin în credinţă şi în dragostea şi unitatea familiei. Ca să reuşeşti într-o carieră de artist, contează foarte mult să ai o disciplină, să mergi până la capăt cu visurile tale. Să fii sincer cu tine, cu ceilalţi şi cu muzica! La aniversarea tatei de luna trecută, când a împlinit 64 de ani, ne-am adunat toată familia la casa părintească de la Poiana-Vărbilău şi ne-am bucurat, am cântat împreună."
Citeste tot articolul
Sărbătoarea Sfinţilor Constantin şi Elena: Marea împărăteasă a Bizanţului, pe urmele lui Hristos
"Pe măsură ce ţărmul Ţării Sfinte se apropia, odată cu miresmele de piatră arsă ale deşertului, de flori uscate şi rare, amestecate cu briza mării, bătrâna Împărăteasă Elena începuse să simtă şi altceva...
Citeste tot articolul
Ce bilanţ ecologic aveţi?
Modul cum ne hrănim, cum circulăm, cum locuim sau consumăm diverse produse determină bilanţul ecologic al stilului nostru de viaţă, cantitatea de bioxid de carbon cu care împovărăm mediul. Al dumneavoastră cum arată?
Citeste tot articolul
6 sugestii pentru un mediu echilibrat
"Un orăşean se poate transforma uşor într-un fermier ecologic, ne încredinţează specialiştii de la Universitatea Hohenheim (Germania). Tot ce are de făcut este să cultive legume, fructe şi plante bio în jardiniere dispuse vertical pe balcon, mărindu-i astfel de câteva ori suprafaţa."
Citeste tot articolul
Un învingător în lupta cu viaţa - MAÎTRE GIMS: "Inima mea avea dreptate"
"Este un congolez crescut şi educat în Franţa, compozitor, producător, cântăreţ, textier şi, nu în ultimul rând, un showman care a reuşit să cucerească o piaţă muzicală dominată de americani, în condiţiile în care interpretează hip-hop în limba lui... Voltaire"
Citeste tot articolul