Atât de tare a şocat urechile francezilor, încât albumul lui de debut, "Subliminal" (2013), a obţinut "Discul de Diamant", iar melodiile: "J'me tire", "Bella", "Est-ce que tu m'aimes?", "La même" sau "Mi Gna" au încins ringurile de dans în întreaga Europă.
Maître Gims, pe numele său adevărat Ghandi Djuna, s-a născut pe 6 mai 1986 în Kinshasa - Congo, dar a emigrat cu întreaga familie în Franţa, pe când avea numai doi ani. Această mutare a fost singura soluţie găsită de tatăl lui, muzicianul congolez Djanana Djuna, în încercarea disperată de a-şi proteja familia numeroasă de sărăcie. Ghandi are 14 fraţi şi surori, şi trei dintre aceştia sunt muzicieni. Pentru a ajunge în Europa, capul familiei vânduse toate bunurile pe care le deţinea în Congo, numai că a descoperit foarte repede că nici în Franţa nu curgea lapte şi miere, aşa cum visa, şi că muzica pe care o cânta el, muzică tradiţională congoleză, nu avea mare căutare. Au urmat vremuri grele pentru întreaga familie. "Am locuit în ghetouri. Apoi, atât eu, cât şi fraţii şi surorile mele, am fost preluaţi de stat şi daţi în plasament. Am fost mutaţi de colo-colo, ani de zile. Deşi au încercat din răsputeri, părinţii noştri (care nu ne voiau deloc despărţiţi) nu au reuşit niciodată să strângă suficienţi bani încât să le dovedească autorităţilor că ne pot creşte pe toţi în condiţii optime. De exemplu, eu am schimbat mai mult de 15 şcoli. Abia la 22 de ani am avut prima mea reşedinţă permanentă şi am aflat ce e aia stabilitate. Însă, de câte ori mă duc în Congo şi văd sărăcia şi disperarea de pe chipul oamenilor de acolo, înţeleg că se poate trăi şi mai rău. Şi pricep mai bine sacrificiul imens pe care l-au făcut părinţii mei ca să ne ofere o viaţă ceva mai bună", se confesa artistul.
Dar tocmai aceste greutăţi l-au modelat. S-a refugiat în muzică şi a învăţat cât a putut de bine. Are cunoştinţe solide de design grafic şi comunicare şi cunoaşte viaţa străzii, viaţa aceea pe care cei mai mulţi oameni din lumea civilizată refuză să o observe. Poate tocmai de aceea a fost atât de atras de hip-hop, un gen muzical care s-a născut în ghetourile americane.
La 17 ani, Ghandi înregistra prima melodie cu Sexion d'Assaut, o trupă de hip-hop franceză, formată în 2002, la Paris, la al cărei succes a contribuit din plin. Tot în acea perioadă, decide că numele primit la naştere în memoria marelui Ghandi nu era suficient de sonor pentru scena hip-hop-ului, aşa că îşi ia pseudonimul Maître Gims (Maestrul Gims), inspirat de maeştrii kung-fu din filmele chinezeşti. Trupa Sexion d'Assaut s-a zbătut însă ani buni până ce şi-a definitivat stilul muzical şi a reuşit să lanseze primul disc - "L'écrasement de tête", în 2009. Dar Ghandi era hotărât să încerce orice şi să aştepte oricât de mult succesul în lumea muzicii, căci avea motive întemeiate să îşi dorească afirmarea şi o stabilitate financiară. La doar 19 ani, artistul se căsătorise dintr-un amor nebun cu o fată pe nume DemDem, abia ieşită, şi ea, de pe băncile şcolii, şi care provenea dintr-o familie la fel de săracă ca a lui. Părinţii celor doi nu au fost deloc încântaţi de povestea lor de iubire, mai ales că la puţin timp după nuntă, familia s-a şi înmulţit. "M-am însurat la 19 ani şi sunt deja tatăl a patru copii. Marea mea dorinţă e să le fiu mereu alături şi să le ofer o viaţă mai bună decât cea pe care am avut-o eu", mărturisea artistul într-un interviu, la scurt timp după ce devenise cunoscut.
Maître Gims a mai lansat alături de formaţia Sexion d'Assaut alte trei discuri, care s-au bucurat de un oarecare succes, însă niciunul nu s-a apropiat de faima pe care solistul a obţinut-o în 2013, cu primul lui album solo "Subliminal. A încropit acest disc punând cap la cap melodii compuse de el în joacă, în care sound-urile franţuzeşti se combinau cu rumba congoleză şi hip-hop-ul. "Am fost mereu fascinat de linia melodică şi mi-a plăcut să experimentez. Dar nu puteam să le impun colegilor mei de la Sexion d'Assaut să cânte melodii precum «Bella». Erau extrem de diferite de ceea ce cream şi cântam alături de ei. Aşa că am preferat să-mi asum riscul de a le cânta singur. Mi-am pierdut o parte din fanii câştigaţi cu trupa, căci noile mele melodii nu au fost pe gustul lor, dar am atras alt public, care spre marea mea uimire a fost chiar mai numeros". Mulţumită succesului obţinut, Ghandi a reuşit să le ofere o oarecare stabilitate financiară nu numai copiilor şi soţiei, ci şi părinţilor săi, pe care i-a mutat alături de el, în vila cumpărată în Maroc.
Şi cel de-al doilea album solo lansat de Maître Gims, "Mon cœur avait raison" ("Inima mea avea dreptate") - 2015, s-a plasat confortabil în topuri, chiar dacă nu a egalat vânzările discului de debut. Continuând pe aceeaşi linie, anul acesta, în luna martie, el a lansat albumul cu numărul trei, "Ceinture noire", album ce cuprinde şi hitul "Mi Gna", cântat împreună cu cu DJ-ul american de origine armeană Super Sako şi cu solistul armean Hayko (câştigătorul Eurovision din 2007).
În concertul din Capitală, de la Arenele Romane, din 28 iunie, veţi putea asculta cele mai bune hituri ale artistului. Iar după spectacol, puteţi dansa până în zori cu organizatorii de la Kiss FM. Biletele se găsesc în reţeaua Iabilet şi au preţuri cuprinse între 99 şi 249 lei.