Ridichile semănate vara sunt mult mai picante decât cele semănate primăvara sau toamna.
Cozile de ridichi dau o supă excelentă, în combinaţie cu cartofi şi cu un strop de smântână proaspătă.
Frunzele de rabarbăr nu trebuie consumate, pentru că provoacă alergii. În schimb, dacă sunt lăsate să putrezească în grădină, reprezintă un îngrăşământ natural ideal.
Tulpinile de rabarbăr, delicioase când sunt transformate în dulceaţă sau în compot, devin mai suculente şi mai cărnoase dacă suratele lor pe cale să înflorească sunt tăiate din tufe încă în stadiul de boboci.
Frunzele de rabarbăr conţin acid oxalic. Fierte în apă, se obţine un "detergent" ideal pentru cratiţele din aluminiu. Acelaşi decoct funcţionează ca fungicid pentru legumele rădăcinoase, în frunte cu varza.
Căţeii de usturoi plantaţi la piciorul unei tufe de trandafiri vor avea funcţie de paznici la purici, întărind totodată (bizar!) mireasma florilor.
Cojile de banană îngropate lângă un trandafir îi vor colora acestuia florile mai puternic.
Petalele trandafirilor nu trebuie niciodată udate când îi stropiţi (se fanează). Mai bine îngropaţi lângă rădăcină o sticlă de plastic cu fund găurit şi turnaţi apă în ea.