"Împăratul e gol"
"Potrivit Constituţiei, preşedintele Iohannis nu poate revoca prim ministrul şi nici nu poate dizolva Parlamentul. Singura procedură care i-ar putea sta la îndemână ar fi suspendarea, în cazul în care Viorica Dăncilă ar face obiectul unei urmăriri penale, ca urmare a unei plângeri."
Citeste tot articolul
Săptămâna 18-24 mai
Marte în Vărsător se ceartă aprig cu Uranus în Taur. Simţim nevoia de a scăpa de situaţii limitative precum şi de persoanele care exercită în viaţa noastră un gen de autoritate pe care n-o mai suportăm. Poate fi vorba despre membrii mai în vârstă şi mai exigenţi din familia noastră ori de prieteni care ne-au tot impus nişte reguli de care ne-am săturat să ţinem seama.
Citeste tot articolul
Un model uitat: DOINA CORNEA
"A murit Doina Cornea, iar trista veste s-a strecurat discret, fără mare vâlvă, precum a trăit însăşi marea doamnă din Cluj, printre măruntele şi mai puţin măruntele noastre zbateri de zi cu zi. În ziua înmormântării, la Bucureşti, preşedintele PSD prăjea mici în curtea partidului de pe Bulevardul Kiseleff, iar fumul lor a ocupat tot timpul de emisie al majorităţii televiziunilor româneşti."
Citeste tot articolul
"Vrem Ardealul" - o tragică poveste din 1915
"La scurt timp după declanşarea Primului Război Mondial, în 1914, românii ardeleni au aşteptat ceasul dezrobirii, trăind marea speranţă a Unirii cu Ţara. În acel context incendiar, poetul Radu Cosmin, unul dintre luptătorii pentru dreptate naţională, a scris poemul "Vrem Ardealul" - dorinţa acelor vremuri tulburi, când guvernul de la Budapesta urmărea atent orice mişcare românească. Poemul incendiar a ajuns un imn al ardelenilor."
Citeste tot articolul
NICOLAE MOSORA - Primarul comunei Daneş, jud. Mureş: "Dacă nu eşti hotărât, stai deoparte!"
"Nu contează partidul în care eşti, un primar trebuie să facă absolut tot ce trebuie pentru partidul oamenilor din comună. Sigur, partidele există, dar nu ne punem prea mare speranţă în ajutorul lor. În comunităţile locale aleşii trebuie să facă tot ce depinde de ei. La un moment dat, trebuie să te înscrii într-un partid, că aşa merg treburile, dar problemele cu care te confrunţi în comunitatea ta le rezolvi singur şi trebuie să faci întotdeauna cum e mai bine pentru cei care te-au ales."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru MAGDA - Bucureşti, F. AS nr. 1302 - "Am polipi pe coardele vocale"
Dragă Magda, Încerc să-ţi dau un răspuns la afecţiunea pe care o ai, dar care nu va înlocui vizitele la medicul specialist şi nici nu doresc să influenţez cu nimic hotărârea pe care trebuie să o iei singură. Diagnosticul şi concluziile le are numai medicul curant. Eu am să încerc să îţi explic şi să te ajut la modul general.
Citeste tot articolul
"Produsele primite mi-au prelungit şi mie, şi mamei mele, viaţa"
Dragă redacţie, Îmi este greu să decid cui să aduc mulţumirile mele prima dată, redacţiei, sau d-nei dr. Angela Himovith, dar eu vă mulţumesc amândurora...
Citeste tot articolul
Bolile cronice şi tratamentul lor naturist - Afecţiunile gastrointestinale
"Cu reţelele sale nervoase, ce se întind de la cavitatea bucală până la anus, tractul digestiv este un sistem sensibil, cu funcţii complexe, care reacţionează atât la procesele psihosomatice, cât şi la tulburări metabolice masive şi la infecţii."
Citeste tot articolul
Alimentaţia anti-cancer
"Modificarea regimului alimentar pentru a ne menţine o greutate sănătoasă şi consumarea anumitor alimente care conţin molecule anti-cancerigene reprezintă una dintre cele mai bune arme pentru a lupta împotriva cancerului. Unele obiceiuri alimentare şi anumite alimente pot contribui la diminuarea riscului de a dezvolta anumite tumori, la ameliorarea eficacităţii tratamentelor anticancer sau la limitarea riscului recidivelor."
Citeste tot articolul
Metoda dr. MICHAEL HAMM
Alimentaţia sănătoasă este cea mai bună prevenţie contra cancerului. Tot mai multe studii realizate în ultima vreme dovedesc acest adevăr. Învăţând să despărţim alimentele bune de cele rele, vom face primul pas important în apărarea de cancer, dar şi în vindecarea lui. Acest adevăr trebuie să devină un reflex condiţionat. Specialist în domeniul nutriţiei, prof. dr. Michael Hamm recomandă cele mai eficiente metode de luptă cu boala.
Citeste tot articolul
Prof. univ. dr. CONSTANTIN MILICĂ - "Cu cât cureaua este mai lungă, cu atât viaţa este mai scurtă"
"Se consideră că în 90% dintre cazuri obezitatea este produsă de aportul nutritiv excesiv, suprapus pe o lipsă de mişcare, într-o viaţă voit sau obligat sedentară. Supraalimentaţia şi sedentarismul se înlănţuie în cerc vicios: prin îngrăşare, obezii devin tot mai greoi şi îşi reduc activitatea fizică, iar sedentarismul scade mult consumul de energie, ceea ce amplifică starea de obezitate."
Citeste tot articolul
Vremea căpşunilor
Parfumatele şi delicioasele căpşuni sunt şi un prieten bun al frumuseţii. De-a lungul timpului, generaţii întregi de femei au lăsat moştenire nu doar reţete de torturi şi îngheţate, ci şi trucuri de îngrijire a obrazului cu căpşuni. Cele pe care vi le prezentăm fac parte dintr-un almanah intitulat chiar "Femeia", publicat în anul 1930. Era epoca interbelică, în care, odată cu România, au înflorit şi frumuseţile ei.
Citeste tot articolul
Siluetă cu căpşuni
Proaspăt apărute pe piaţă, căpşunile vă pot uşura de câteva kilograme, într-un mod plăcut şi sănătos. Prin conţinutul mare de apă, fibre şi antioxidanţi, ele curăţă şi înteţesc metabolismul, favorizând arderea şi eliminarea grăsimilor. Consumate zi de zi, căpşunile reglează digestia, vindecă constipaţia, scad riscul bolilor de inimă, cresc imunitatea şi fac şi pielea frumoasă! O mulţime de daruri, pe lângă gustul lor minunat.
Citeste tot articolul
Un nou dezastru în Munţii Apuseni - VINŢA: blestemul cuprului
La câţiva ani după ce o ţară întreagă a ieşit în stradă ca să scape Roşia Montană de la scufundarea în cianuri, la un deal distanţă de ea, Vinţa, o altă aşezare moţească, e îngropată în iazul chimic al exploatării de cupru de la Roşia Poieni.
Citeste tot articolul
GEORGETA KARI - "Super-puterea mea e apa"
"Apa este superputerea mea. Zona mea de maximă identificare. Contactul cu apa mă aduce cel mai aproape de mine. Când înot, sunt relaxată şi concentrată în acelaşi timp, liberă, fluidă şi puternică. Apa este elementul primordial al vieţii, este fluidul care ne leagănă în pântecul mamei şi lichidul care ne compune în cea mai mare proporţie. Apa este viaţă şi tot ceea ce fac este legat de apă şi lângă apă. Mă face să mă simt bine. "
Citeste tot articolul
Mersul prin apă
Scoateţi-vă pantofii şi redescoperiţi bucuria de a merge pe malul mării. Pe lângă sentimentul de bine şi de libertate totală, masajul pe care apa îl exercită asupra musculaturii şi epidermei are un efect tonic şi relaxant.
Citeste tot articolul
GÁSPÁR GYÖRGY - Psiholog: "Infidelitatea nu începe niciodată în pat"
"Trădarea aruncă în aer toate certitudinile. Şi, nu în ultimul rând, trădarea doare pentru că te face să te îndoieşti de propria ta valoare. Când partenerul alege pe altcineva, e ca şi cum pentru el ar exista cineva mai bun, mai inteligent, mai atrăgător. Or, asta ne loveşte în propria noastră masculinitate sau feminitate."
Citeste tot articolul
NICU ALIFANTIS - "Nu poţi să fii genial între ora şapte şi douăsprezece. Harul nu poate fi programat"
"Fiind de-atâta vreme consumator de poezie, bântuind prin lumea asta, a versului, folosindu-mă de poezie în muzica mea şi rămânând fidel poeziei de foarte bună calitate, probabil că în mine a fost să fie câteodată şi aplecarea spre vers. Deşi eu nu mă prea consider poet. De-asta nici nu prea cânt pe versurile mele - cred că am, cu totul, vreo cinci cântece pe care le-am făcut pe textele mele."
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
"Dacă în privinţa personalităţilor din domeniul literar avem destulă bibliografie, importanţa Iaşului pentru ştiinţele din ţara noastră la sfârşitul sec. XIX şi până la Al Doilea Război e puţin cunoscută în afara cercurilor de specialişti. Asta deşi la Universitatea ieşeană au predat şi s-au format în acea perioadă savanţi cu prestigiu internaţional, instituţia fiind cotată, datorită lor, ca una dintre cele mai bune din Estul Europei."
Citeste tot articolul
MARIAN MEXICANU - "Când urc pe scenă, tot ce contează pe lume este să mă prezint la cel mai înalt nivel"
"Am cântat cu muzicieni foarte buni de jazz, americani, care mă întrebau miraţi cum îmbin temele muzicale, ce muzică e asta. "Eşti ţigan?". "Sigur că da!". Le-am arătat unde-i România pe hartă, habar nu aveau. Am îmbrăcat teme simple, ţigăneşti, sau din folclorul românesc, în haina improvizaţiei americane. Le-a plăcut, era ceva nou, ciudat pentru ei. "
Citeste tot articolul
CREDINŢĂ ŞI SĂNĂTATE - Cum să îţi vindeci trupul prin vindecarea sufletului
"Cu timpul, boala mea s-a accentuat. Cu toată vindecarea sufletului, trupul nu dădea semne că şi-ar reveni. Ţineam regimul vegetarian, dar boala punea, încet, stăpânire pe mine. Au început durerile şi am ajuns, cu timpul, la nişte crize cumplite, legate de respiraţie... Mă rugam, efectiv, să mă ajute Dumnezeu să mai apuc lumina zilei."
Citeste tot articolul
Apocalipsa albinelor
Unde dispar, anual, miliarde de albine? Iată unul dintre cele mai tulburătoare mistere ale lumii în care trăim. O întrebare legată direct de supravieţuirea omului pe pământ.
Citeste tot articolul
GEMENII şi sănătatea
Există o legătură misterioasă între zodia Gemenilor şi sănătate, legătură cunoscută din cele mai vechi timpuri. Unul dintre mistere rezidă în însuşi pluralul "Gemeni", care sugerează cel puţin două fiinţe umane similare.
Citeste tot articolul
De pe Broadway, la Bucureşti: Mamma Mia! în variantă românească
ABBA este una dintre cele mai iubite şi apreciate trupe pop din toate timpurile. ?n doar 10 ani de existenţă (1972-1982), formaţia suedeză alcătuită din neuitaţii: Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson şi Anni-Frid Lyngstad, a cucerit mapamondul. N-a fost prea greu, apreciind calitatea dansantă a melodiilor şi frumuseţea nordică a celor două soliste.
Citeste tot articolul