Dragă Magda,
Încerc să-ţi dau un răspuns la afecţiunea pe care o ai, dar care nu va înlocui vizitele la medicul specialist şi nici nu doresc să influenţez cu nimic hotărârea pe care trebuie să o iei singură. Diagnosticul şi concluziile le are numai medicul curant. Eu am să încerc să îţi explic şi să te ajut la modul general.
În primul rând, îţi atrag atenţia că astăzi, din ce în ce mai mulţi oameni şi destul de mulţi tineri ajung la medici cu adenoame pe diferite organe. Aşa cum am mai spus-o mereu şi îmi voi susţine părerea, totul pleacă de la o lipsă de educaţie alimentară, dar şi din enorm de multă ignoranţă din partea noastră. Spun asta, întrucât suntem singurii răspunzători de slăbirea imunităţii, factorul principal care ne face să îngroşăm rândurile pacienţilor la cabinetele medicale. Imunitatea este ca o armată pentru o ţară sau ca o pisică în jurul unui hambar în mijlocul căruia mişună şoarecii. Luăm medicamente fără să consultăm un medic. Bem insuficiente lichide sau mâncăm fără să ştim ce mâncăm, nu citim etichetele de pe ambalaje, iar mulţi dintre noi chiar dacă le-ar citi, nu le-ar înţelege.
Din ce în ce mai mult, astăzi, în lume, se pune accent pe o alimentaţie sănătoasă, cu mai puţină sare, cu mai puţine sau deloc grăsimi animale, fără carne plină de antibiotice, produse lactate cu conţinut ridicat de zahăr şi sare, produse de cofetărie şi patiserie, din care nu lipsesc coloranţi, cantităţi mari de zahăr şi fel de fel de aditivi pentru gust etc. Este foarte important să fim informaţi în acest sens.
Magda, dacă ai să încerci să îţi schimbi modul de viaţă de până acum şi ai să optezi pentru un stil de viaţă sănătos, dacă ai curajul să îl întrebi pe doctor de ce trebuie să iei medicamentaţia prescrisă, dacă nu cumva are reacţii adverse, ce analize ar trebui să faci sau dacă sunt suficiente cele recomandate de domnia sa (bineînţeles, dacă va accepta acest stil de abordare), vei fi într-un real câştig. Fă-ţi curaj şi întreabă-l, tot ca să fii sănătoasă! Pentru mine personal, imunologul ar trebui să fie primul medic la care ar trebui să ajungă fiecare persoană, imunitatea este importantă şi ne susţine viaţa până la adânci bătrâneţi. O imunitate puternică înseamnă, de fapt, o viaţă fără medici şi fără medicamente. Şi pentru că ai solicitat un remediu natural, noi îţi recomandăm produsele noastre, "Secret Herbs", care au grijă ca sistemul imunitar care trebuie să apere organismul fiecăruia dintre noi să fie întotdeuna puternic şi la datorie. În acelaşi timp, pentru a susţine un sistem imunitar puternic, produsele noastre au grijă ca, în primul rând, sistemul digestiv şi cel circulator să poată să-şi îndeplinească funcţiile în mod normal. Nu în ultimul rând, produsele noastre protejază celulele prin neutralizarea radicalilor liberi, sprijinind diviziunea celulară normală.
Îţi doresc succes şi sunt sigură că vei lua cele mai bune decizii pentru a reveni la o viaţă normală. Cu respect!
Pentru mai multe relaţii poţi apela la numerele de telefon 0748/11.24.20 / 0748.11.24.21
Dr. IRINA SPUDERCA - medic specialist Medicină de familie şi competenţă ecografie generală şi consultant nutriţie, Clinica Armonia Center Bucureşti, tel. 0723/51.07.37
"Caut un remediu eficient pentru tensiunea oscilantă"
(Răspuns pentru GABRIEL D. - Padova, Italia, F. AS nr. 1312)
Dragă Gabriel, riscurile hipertensiunii sunt multiple: distrugerea microcirculaţiei periferice, distrugerea retinei, a rinichilor, creşterea riscului de anevrism de aortă şi de accidente vasculare. Iată numai câteva cauze pentru a aprecia cât de importante sunt prevenţia şi profilaxia, în cazul acestei afecţiuni.
Se pot consuma sub formă de fulgi sau terci, pentru a creşte aportul de fibre, importante atât pentru colon (tranzit intestinal corect), cât şi pentru scăderea absorbţiei grăsimilor în sânge.
De asemenea, este foarte utilă scăderea surplusului de grăsime subcutanată, ce determină o presiune suplimentară asupra vaselor mari care influenţează, la rândul lor, tensiunea arterială.
Ca remedii naturale, pentru a corecta cât mai rapid tensiunea arterială, se pot face atât cure cu ceai de păducel, talpa-gâştei, cât şi cu ceaiuri diuretice (coada-calului, cozi de cireşe, mătase de porumb).
Trebuie, totodată, recuperată elasticitatea vaselor - lucru care se poate realiza cu suplimente nutriţionale. Primul şi cel mai important motiv constă în posibilitatea de a atinge concentraţii mari de nutrienţi în sânge, fapt imposibil de realizat doar prin raţia zilnică de mâncare. Este nevoie de minimum 5 grame de vitamina C zilnic, doar pentru a inversa procesul de îmbătrânire a vaselor. Alţi nutrienţi importanţi pentru a curăţa arterele de grăsimi sunt cei care realizează factor lipotropic şi care scad homocisteina.
Combaterea stresului poate fi făcută prin meditaţie, rugăciune şi plante ce calmează sistemul nervos. Unele persoane pot avea nevoie chiar şi de psihoterapie.
Este foarte important un consult medical, atât pentru a putea evidenţia factorii ce au dus la creşterea tensiunii, cât şi pentru a începe o strategie corespunzătoare profilaxiei şi prevenţiei hipertensiunii arteriale.
Farm. Liliana Samson - Expert Good Days Therapy, tel: 0752/269.237
"Cum se poate vindeca cineva de tinitus?"
(Răspuns pentru LAURENŢIU PIFU, F. AS nr. 1305)
Tuturor ni s-a întâmplat, cel puţin o dată, să avem senzaţia unui zgomot ascuţit în urechi, măcar câteva secunde. Tinitusul este un astfel de zgomot, dar care se desfăşoară pe o perioadă mai lungă de timp, câteva minute, sau care poate ajunge în forme cronice mult mai severe ca intensitate şi durată. În tinitus, zgomotele sunt asemănătoare unui ţiuit intens, şuierat, fluierat, zumzăit, bâzâit, cauza principală fiind afecţiuni în zona urechii, cum ar fi infecţiile auriculare, cauze genetice, pusee de hipertensiune, afecţiuni cerebrale, sau pot apărea în rândul persoanelor care au lucrat într-un mediu cu zgomot puternic. În funcţie de cauzele ce au determinat apariţia, tinitusul poate fi însoţit de stări de ameţeală, dureri de cap, febră etc. Indiferent de frecvenţa apariţiei lor, aceste zgomote sunt destul de neplăcute şi împiedică desfăşurarea activităţilor de zi cu zi, odihna, somnul, capacitatea de concentrare, de muncă.
O primă măsură în tratarea acestei afecţiuni o constituie eliminarea factorilor favorizanţi: zgomotul puternic, stresul, tensiunea nervoasă, tratarea eventualelor infecţii locale. Se recomandă efectuarea unor analize de sânge (hormoni tiroidieni, sideremie, colesterol), control de specialitate, atât ORL cât şi neurologic, unde medicul poate înlocui tratamentul cu Betaserc (cazul de faţă), în lipsa efectului terapeutic, cu alte formule mai eficiente (combinaţii pe bază de cinarizină). În cazul afecţiunilor la nivelul capului, Extractul Purificat de Răşină de Mumie poate da rezultate pozitive, prin reducerea frecvenţei ameţelilor (se iau câte 3 tablete, cu 2 linguri de lapte şi miere, de 2 ori pe zi, 2-3 luni, cu pauză 10 zile între cure). Acest remediu constituie un ajutor eficient şi în cazul afecţiunilor hepatice. Multă sănătate!