RODICA CULCER despre... Aşteptând reinventarea lui Klaus Iohannis
"Pentru a se reabilita în ochii electoratului său, Klaus Iohannis ar trebui să se reinventeze, să redevină cel de la începutul anului 2017, care se ducea la şedinţa de guvern şi scotea lumea în stradă împotriva OUG 13, nu politicianul lipsit de viziune şi curaj, cinic şi calculat de azi, care o desemnează premier pe Viorică Dăncilă, deşi în 2016, o respingea pe Sevil Shhaideh."
Citeste tot articolul
POVEŞTI CU CASE - Cu Ion Minulescu prin Bucureşti
Poetul s-a născut într-o casă îndoliată. Cu numai câteva zile în urmă, la sfârşit de an 1880, tatăl său, Teodor Minulescu, cavaf de meserie, adică negustor de piele cu toptanul, murise într-o cameră de hotel din Alexandria, judeţul Teleorman, unde se afla, pare-se, pentru încheierea unor afaceri comerciale. Soţia lui rămăsese acasă, aşteptând să-i vină sorocul să nască
Citeste tot articolul
Săptămâna 9-15 februarie
Ne aflăm între eclipse. Eclipsa totală de lună din 31 ianuarie va fi urmată de cea care se petrece joi şi care este o eclipsă parţială de Soare în Vărsător. Spre deosebire de cele mai multe eclipse care au de multe ori o conotaţie negativă, aceasta aduce după sine optimism, curaj, pozitivitate. Cele două eclipse de la începutul acestui an vin ca o închidere de acoladă faţă de eclipsele din august anul trecut şi favorizează femeile, în mod special mamele.
Citeste tot articolul
Guvernul din cartea de telefon
Pe vremuri, când mobilul nu se inventase, iar cartea de telefoane era o adevărată biblie a vieţii sociale din ţară, copiii inventau tot felul de jocuri, care mai nevinovate, care mai vinovate, pornind de la deschiderea aleatorie a cărţii cu numere de telefoane. Băgai degetul între paginile groase ale tomului, găseai un personaj oarecare şi-apoi începea distracţia...
Citeste tot articolul
Sudoame
Zilele trecute am fost la ţară, în Gorj, acolo unde mi-am petrecut copilăria. Era cald, 10-15 grade, cer senin şi ciripit nebun de vrăbii derutate de primăvara neaşteptată. Vrăbiile se numesc la noi brabeţi. Cât priveşte denumirile dealurilor, văilor, râurilor şi câmpiilor, ele mai sunt cunoscute doar de cei vârstnici.
Citeste tot articolul
TIA ŞERBĂNESCU - "În România, funcţia de ministru a devenit peiorativă"
"Am anticipat cu luni în urmă, când a existat un prim conflict între premierul Mihai Tudose şi liderul PSD Liviu Dragnea, că acestui cabinet îi sunt numărate zilele. Am fi preferat însă să nu ne începem anul cu o nouă demitere a guvernului, a doua în doar un an de guvernare, şi făcută chiar de propriul partid. Aşa ceva cred că este destul de rar, dacă nu cumva unic, în viaţa politică mondială."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru CAMELIA - Bistriţa, F. AS nr. 1292 - "Am fost diagnosticată cu hipertrofia glandei tiroide"
Din cele descrise, reiese că afecţiunile şi simptomele dvs. sunt hipertrofia glandei tiroide, fără noduli şi fără modificarea nivelului hormonilor tiroidieni, insuficienţă luteală, ovare microchistice, uter fibromatos, stare de slăbiciune, adaptare redusă la frig, greutate corporală scăzută.
Citeste tot articolul
"Nu am suficiente cuvinte de mulţumire pentru d-l RUSALIN TODOR"
Stimată redacţie, Vă scriu cu rugămintea să publicaţi scrisoarea mea, sperând ca, în felul acesta, mai multe femei cu probleme asemănătoare cu ale mele vor putea fi ajutate de tratamentele d-lui Rusalin Todor.
Citeste tot articolul
12 boli de primăvară şi leacul lor
Indiferent dacă iarna mai vine sau nu mai vine, primăvara îşi cere şi ea dreptul la boli. Înainte să o facă, e bine să ştiţi pe unde loveşte şi cum vă puteţi apăra.
Citeste tot articolul
Guturaiul de primăvară
Tipic, pentru răcelile de primăvară, este că toate pornesc de la nas, motiv pentru care sunt confundate, adesea, cu alergia. Mucoasa nazală se inflamează şi împiedică respiraţia. Se formează o secreţie, "nasul curge", apoi "ţi-l tragi", cum se spune, sunt afectate simţul mirosului şi al gustului.
Citeste tot articolul
Osteoporoza
Boală a bătrâneţii, deşi în ultima vreme urcă şi spre vârste mai tinere (30 de ani şi chiar la adolescenţi), osteoporoza le ameninţă mai ales pe femei, oasele lor dovedindu-se mai fragile decât cele ale bărbaţilor. Din păcate, aparatele pentru măsurarea densităţii osoase lipsesc în multe policlinici şi spitale din localităţile mai mici, de aceea profilaxia osteoporozei cade în sarcina fiecărei persoane în parte, în mod deosebit, a celor cu vârsta înaintată.
Citeste tot articolul
RINITA ALERGICĂ - Sănătate cu alimente
De cum se ivesc primele semne ale primăverii, ne simţim încărcaţi cu un plus de energie. Însă există persoane pe care simptomele alergiei, apărute odată cu acest anotimp, le împiedică să se bucure de aerul proaspăt, obligându-le să rămână închise în casă. Rinita alergică, numită şi "febra fânului", este una dintre cele mai frecvente forme de alergie.
Citeste tot articolul
RINITA ALERGICĂ - Din cămara cu ierburi de leac
Din ce în ce mai numeroşi pacienţi cu rinită alergică apeleză la metodele medicinei alternative, de pildă la fitoterapie, în speranţa că astfel vor reuşi să-şi ţină simptomele sub control - iar cercetările atestă eficienţa tratamentelor cu plante.
Citeste tot articolul
Laptele demachiant
Fiecare dimineaţă trebuie să înceapă şi fiecare seară trebuie să se termine cu curăţirea în profunzime a obrazului. Funcţia aceasta o îndeplineşte laptele demachiant. Aşezat pe palme, apoi întins pe obraz şi şters bine cu ajutorul unor dischete de vată, rostul lui este de a scoate fardul şi murdăria din profunzimea porilor. Laptele demachiant se recomandă în toate tipurile de ten, chiar şi celor acneice.
Citeste tot articolul
Mască de frumuseţe cu infuzie de trandafiri
Se opăresc petalele de trandafir cu apă dată în clocot şi se lasă să se infuzeze o oră. Se strecoară şi jumătate din cantitatea de lichid se amestecă cu pulberea de argilă şi se încălzeşte uşor pe flacără mică. Restul infuziei se păstrează. Se ia compoziţia de pe foc şi se amestecă bine
Citeste tot articolul
Regimul cu legume fripte
Baza acestui regim o constituie legumele fripte în tigaia de teflon sau pe o placă de fier, fără niciun fel de grăsime, eventual cu puţină sare. Se pot frige orice legume, în felii: dovlecei, roşii, ceapă, sparanghel, ardei, morcovi...
Citeste tot articolul
"Incultura politicienilor este nemărginită"
"Din 1989, nu mai există poporul român. Toţi politicienii vorbesc despre "populaţie". Incultura lor este nemărginită. Iorga spune că după retragerea romanilor din Dacia s-a format o "populaţie" daco-romană peste care s-au aşezat slavii şi astfel s-a format poporul român. Am considerat mereu că a înlocui Poporul cu "populaţia" este o jignire adusă nouă, care nu am încetat nici o clipă să fim un popor."
Citeste tot articolul
Cel mai fidel cititor - Extragerea lunii DECEMBRIE
20 de premii a 150 RON fiecare
Citeste tot articolul
Cel mai bun student român din Europa - CLAUDIA MITROFAN: "Fără şcoala din România nu aş fi reuşit"
Claudia Mitrofan, doctor în Biochimie la Cambridge şi studentă la Medicină la aceeaşi mare universitate britanică, a fost distinsă, în 2017, cu premiul pentru "Cel mai bun student român din Europa".
Citeste tot articolul
Matilda mea
Visul meu de a avea un câine s-a stins în urmă cu 40 de ani, pe stradă, chiar în faţa casei noastre. Când închid ochii, încă mai pot auzi sunetul scos de ţeasta lui sfărâmată, şi chiar şi astăzi aş putea să jur că, cu scurt timp înainte de a muri, mi-a zâmbit. Câinele meu nici nu împlinise un an, atunci când a zbughit-o pe uşa casei şi a fugit în stradă, unde şi-a pierdut viaţa în urma coliziunii cu o Dacie albă. Crăiuţ a murit în braţele mele.
Citeste tot articolul
De rasă sau "de streaşină": ce pisică alegeţi?
Deşi pisica a devenit, în general, animalul de companie preferat, totuşi, o parte de mister planează, încă, în jurul său. O pisică nu înseamnă numai o prezenţă, ci reprezintă o alegere din care vor decurge, pentru dvs., un angajament, un mod de viaţă şi o stare de spirit. Astfel, devine problematică alegerea - fie a felinei de rasă pentru care simţiţi o atracţie irezistibilă - fie a pisicii "de streaşină", pentru care vi se rupe inima. Pe care să o alegeţi?
Citeste tot articolul
ZOLTÁN ANDRÁS - "Sarmalele Reci" - "Nu sunt bogat, dar am exact ce îmi trebuie"
"Încerc permanent să acumulez înţelepciune, să transform răul în bine, iar acest demers constant îmi dă o stare de bine. Pe mine nu mă mai supără eşecurile, loviturile, le consider nişte provocări din care omul încearcă, prin propria sa strădanie, să iasă victorios. Ba mai mult, încearcă să iasă mai bun decât era înainte de a se întâlni cu acele greutăţi."
Citeste tot articolul
PRO MUSICA - Pe scena liceului, după 45 de ani
Începutul lui 2018 a adus cu sine una dintre cele mai frumoase şi mai emoţionante pagini ale istoriei rock-ului românesc, scrisă - nu pe un stadion sau într-o sală polivalentă cu mii de fani, ci pe micuţa scenă a sălii de festivităţi a unui liceu timişorean. Pe 15 ianuarie, formaţia Pro Musica a urcat pe scena şcolii pe care debutase în urmă cu 45 de ani, pentru un concert cu o încărcătură sentimentală deosebită.
Citeste tot articolul
MELANIA MEDELEANU - "Am ales să fiu unde e şi inima mea"
"Eu sunt norocoasa căreia i s-au întâmplat numai lucruri bune. Dacă viaţa a fost generoasă cu mine, e de datoria mea să dau ceva înapoi. Sentimentul datoriei s-a transformat însă în dependenţă în momentul în care i-am întâlnit pe copiii de la orfelinatul din Domneşti. Acum şapte, opt ani, strânsesem foarte multe hăinuţe şi jucării şi am vrut să le dau cuiva din satul în care locuiesc."
Citeste tot articolul
Poveştile Marii Uniri - Capul lui Mihai Viteazul
Biserica Mânăstirii Dealu. Una dintre cele mai vechi şi mai frumoase biserici din ţară. Siluetă impunătoare, ziduri groase, de cetate. Intru cu sfială. Înăuntru, printre culorile vii ale sfinţilor, mă aşteaptă întâlnirea la care visez de mult...
Citeste tot articolul
Ziua cu lumină
Luna februarie începe cu o mare sărbătoare creştină, notată cu cruce roşie în calendar: "Întâmpinarea Domnului", ziua când Iisus a fost dus la templul din Ierusalim. Şi pentru că Iisus Mântuitorul este Lumina Lumii, Lumina Învierii şi a vieţii veşnice, ţăranii din Maramureş numesc "Întâmpinarea Domnului" - "Ziua cu Lumină" şi o prăznuiesc în mod special.
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII FEBRUARIE
Această lună scurtă este plină de evenimente astrologice mari. Pe 15 februarie avem cea de-a doua eclipsă a începutului de an - o eclipsă parţială de Soare, în semnul Vărsătorului. Pe 16, începe Anul Nou chinezesc, anul Câinelui de pământ.
Citeste tot articolul
MARIZA - "Fado este în sufletul meu"
Mariza este un nume la fel de cunoscut şi iubit în Portugalia, precum cel al Amáliei Rodrigues, uriaşa interpretă a muzicii Fado. Mari iubitori de tradiţie, fraţii noştri întru latinitate îşi transformă interpreţii în zei, atunci când cântecul lor le vorbeşte despre sufletul portughez. Fado, misterul iubirilor fără sfârşit.
Citeste tot articolul