Nu ştim dacă Partidul Social Democrat are vreun astfel de catastif, dar numirea celui de-al treilea guvern PSD creează senzaţia că Liviu Dragnea scoate ministeriabilii la întâmplare, tot ca în joacă, dintr-o carte de telefon. Ar fi distractiv, dacă în "jocul" şefului PSD n-ar fi la mijloc destinul ţării.
Rareori, din 1990 încoace, componenţa de la Palatul Victoria a fost o ilustrare a adevăratei experienţe şi a capacităţii acestui popor, în diversele domenii ce fac obiectul guvernării. Cabinetele Grindeanu şi Tudose au fost făcute pe orice alt criteriu în afară de cel al competenţei, dar păreau "onorabile", în comparaţie cu noua garnitură pusă în fruntea ţării de PSD. O mai mare concentraţie de incoerenţă, habarnism şi lipsă elementară a simţului ridicolului nu s-a pomenit nici pe vremea domniilor fanariote, cât funcţiile în stat se licitau cu sacii de galbeni, în cartierul grecesc al Istanbulului! Cum să te impui în faţa angajaţilor de la Interne, când tu, ca ministru, faci gafe faţă de poliţiştii din subordine şi când susţii legi penale? Cum să te prezinţi în faţa studenţilor şi elevilor, când tu, ministru al educaţiei, faci greşeli de exprimare care îi lasă corigenţi pe elevi? Cum să conduci ministere grele, precum cel al Energiei, unde ai de negociat cu greii economiei mondiale, când tu te fâstâceşti, silabisind ca-n clasa a II-a, de pe o foaie umplută cu banalităţi? Sau cum să conduci un guvern care trebuie să preia peste un an preşedinţia Uniunii Europene când, timp de ani de zile, la Bruxelles, nu te-ai remarcat decât prin stâlcirea stalinistă a limbii engleze?
Să vii în faţa ţării, cu un guvern precum Guvernul Dăncilă, în anul Marelui Centenar? Cum să aduci astfel de mediocrităţi obediente pe locurile pe care, acum 100 ani, stăteau I.C. Brătianu (premier), Take Ionescu (vicepremier), Alexandru Constantinescu (Interne), Nicolae Titulescu (Externe), Mihail G. Cantacuzino (Justiţie), Vintilă Brătianu (Apărare), Dimitrie Greceanu (Lucrări Publice) sau Barbu Delavrancea (Industrie)?