RODICA CULCER despre... "Nu ne plictisim. Doar ne scârbim"
"Deşi deciziile premierului de a renunţa la impozitarea cifrei de afaceri, la taxa de solidaritate şi la şeful ANAF, susţinut de Dragnea, precum şi de a înfiinţa Fondul Suveran de Investiţii prin lege, nu prin ordonanţă de urgenţă, au înlăturat pericolul aventurismului şi iresponsabilităţii generat de echipa Dragnea-Vâlcov, ele nu ar fi fost posibile, fără un sprijin tacit din partea unei facţiuni importante din PSD-ALDE."
Citeste tot articolul
Clujenii decid singuri ce face primăria cu banii lor
Sunt multe motive ca să invidiezi Clujul. Spun asta toţi cei care, veniţi mai cu seamă din Bucureşti, au trecut şi trec pe acolo, ba cu prilejul Festivalului de Film, ba cu prilejul festivalului de jazz în parc, ba cu Electric Castle, ba cu prilejul concertului celor de la Depeche Mode...
Citeste tot articolul
"Trebuie să ştim de unde ne tragem, altfel suntem nişte nenorociţi"
Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România (AGIR) convoacă un congres aniversar la Chişinău, în perioada 1-15 august. Scopul este moral: rememorarea faptelor istorice petrecute în urmă cu 100 de ani, la Chişinău şi Tiraspol. Sute de învăţători şi profesori români din R. Moldova (inclusiv din raioanele transnistrene), România, Ucraina şi Serbia speră că vor avea sprijinul autorităţilor de la Bucureşti, pentru celebrarea acestor evenimente "naţionale", din păcate necunoscute.
Citeste tot articolul
DUMITRU TURBĂCEANU, Primarul comunei Baia de Fier, judeţul Gorj - "Ţăranii din satele de munte nu prea pleacă în Europa. Îngrijesc ce au moştenit"
"În anul 2008, am fost ales consilier la primărie şi am văzut cum merge administraţia. În 2012, am candidat şi am fost ales primar. Trecerea nu a fost extraordinar de grea, dar am ajuns repede să înţeleg că nu prea ştiu nimic din ce înseamnă un primar. Unii din primărie nu erau oamenii la care mă aşteptam. Erau mai slabi decât nivelul unei comune atât de cunoscute."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru ALEXANDRU KAITAR - Satu Mare, F. AS nr.1275 - "Am avut un accident vascular şi îmi folosesc cu mare greutate mâna dreaptă"
În cazul unui accident vascular ischemic, tratamentul imediat trebuie să vizeze îmbunătăţirea circulaţiei sanguine, mai multe tipuri de medicamente putând fi de ajutor. Astfel, combinaţia dintre aspirină şi dipiridamol sau plavix reduce tendinţele sângelui de a forma cheaguri. Warfarina este, de asemenea, un medicament anticoagulant, dar, pentru a intra pe deplin în activitate sunt necesare câteva zile.
Citeste tot articolul
"Vă mulţumesc din suflet pentru recomandarea de a utiliza Untura de bursuc!"
Faptul că am ajuns la 70 de ani, după 49 ani de muncă în munţi, pe ger, viscol sau la plus 42 de grade, şi-a pus amprenta asupra sănătăţii mele. Eram înţepenit, toate oasele şi încheieturile mă dureau. În "Formula AS" am găsit informaţii despre unguentul miraculos pe bază de untură de bursuc.
Citeste tot articolul
Comoara din Noua Zeelandă - Mierea de Manuka
Am descoperit această comoară acum un an şi jumătate, într-un magazin cu produse naturiste din Londra. Cu un băieţel de trei ani şi jumătate, care începuse grădiniţa şi lua toate răcelile, gripele şi infecţiile care se perindau pe la ceilalţi copii, ajunsesem în pragul epuizării fizice şi psihice. Nu mai ştiam ce să îi dau ca să îi întăresc sistemul imunitar şi să trecem peste faza aceasta permanentă de boli, cu bine şi cât mai repede.
Citeste tot articolul
Psihologia inimii
Inima noastră este un mecanism uluitor: într-o zi şi o noapte, ea bate fără încetare, de aproape 100.000 de ori, trimiţând sângele să circule prin vase şi organe. Iar nouă ni se pare absolut firesc.
Citeste tot articolul
Săptămâna 4-11 august
Luni se va petrece penultima eclipsă a acestui an. Este vorba despre o eclipsă parţială de Lună, care îl are ca guvernator pe Mercur, responsabil de comunicare şi deplasare. Provocarea va fi deci să ne acceptăm emoţiile, care pot fi pronunţate, dar să le îmbrăcăm într-o exprimare care să-i facă pe cei din jurul nostru să înţeleagă ce simţim.
Citeste tot articolul
Sănătate cu alimente - Tăieturi şi julituri
Oricât am fi de prudenţi, tot nu putem evita micile accidente. Din când în când, pur şi simplu, se întâmplă. Ne tăiem de marginea unei coli de hârtie, feliem legume pe tocător şi scăpăm cuţitul pe deget, cădem cu bicicleta, ne julim genunchii şi ni se lipesc de rană câteva pietricele mărunte. Escoriaţiile - cum se numesc în limbaj medical aceste leziuni cutanate superficiale - sunt de regulă neînsemnate, însă pot fi destul de dureroase şi sâcâitoare.
Citeste tot articolul
Afecţiunile verii - HERPESUL
Când erupe în jurul gurii, vrei un singur lucru: să scapi de el. Urât, dureros, este favorizat de căldură şi de mirosurile, nu întotdeauna plăcute, ale vacanţei. În caz că buza începe să se umfle şi să vă doară, farmacia naturii vă oferă cel mai rapid ajutor.
Citeste tot articolul
Floarea zânelor: Levănţica
Doriţi să vă pregătiţi obrazul pentru vacanţă? Apelaţi fără ezitare la levănţică. Florile ei violete şi parfumate au toate calităţile pentru a vă face o piele de vis. Ştiaţi că sunt florile zânelor? Iată cum să le folosiţi...
Citeste tot articolul
Dieta 5 : 5 : 5
Creată de nutriţionista britanică Angela Dowden, dieta le propune celor ce doresc să slăbească 5 mese reduse cantitativ, pe zi, care să conţină obligatoriu 5 porţii de legume şi fructe. Regimul duce la pierderea a 5 kilograme, în 2 săptămâni, ne asigură nutriţionista.
Citeste tot articolul
Năluca
Dragi prieteni, M-am hotărât, în sfârşit, după multe îndoieli şi frământări, să vă scriu şi eu o poveste, zic eu, mai rar întâlnită în relaţiile dintre om şi animale. Am relatat-o şi apropiaţilor mei, dar am simţit că nu a fost primită cu prea multă credibilitate. Ori n-am avut eu darul s-o descriu la intensitatea pe care am simţit-o, ori a fost socotită o întâmplare şi atât, ori pur şi simplu, nu poate fi înţeleasă de alţii fiindcă nu iubesc animalele aşa cum le iubesc eu.
Citeste tot articolul
Vinetele
Coapte, conservate, prăjite, aceste legume de origine mediteraneană răspund de minune celor mai rafinate gusturi. Vă prezentăm două reţete noi.
Citeste tot articolul
Dorin cel fericit din Baia de Fier
Dacă o iei spre dreapta, din Polovragi, şi urci spre Baia de Fier, iar de acolo spre munte, sus, peste Şopta, te-ai aştepta ca micul cătun de doar 14 case, ultima aşezare dinainte de piscurile care despart Oltenia de Ardeal, să fie capătul lumii.
Citeste tot articolul
Poveşti cu case - Generalul de pe str. Aurel Vlaicu 41
La intersecţia Bd. Dacia cu str. Aurel Vlaicu, pe partea dreaptă cum vii dinspre Piaţa Romană, se află o casă veche, pitică, în comparaţie cu clădirile din jur. Oricine îşi dă seama că vila aceasta e construită înaintea tuturor imobilelor care o înconjoară. Blocul care o umbreşte a fost ridicat în perioada interbelică, iar reşedinţele de patricieni din apropiere datează după 1910, anul când a fost deschis bulevardul Dacia.
Citeste tot articolul
Poveşti de dragoste - Profesorul de matematică
Ne-am adunat pe betonul din curtea şcolii de ţară, şcoală nouă, dată în folosinţă doar cu un an în urmă. Ne-au spus să ne aşezăm în careu. Directoarea şcolii se străduia să vorbească apăsat şi cât putea ea de tare pentru a fi auzită de toată lumea. Nu existau microfoane, pe atunci. Cele patru clase, de la a V-a la a VIII-a, numărau împreună mai puţin de o sută de copii. Soarele nemilos ne bătea în cap şi ne făcea şi mai tâmpi decât eram după atâta vacanţă - vacanţa mare - în care nu mai avuseserăm parte de nicio activitate intelectuală.
Citeste tot articolul
Un basarabean pentru inima noastră - MIHAIL SANDU - "Visez la o lume în care să comunicăm prin trăiri nerostite"
"Nu am o poveste dramatică, ci una simplă şi chiar fericită. Am copilărit în Basarabia, în satul Doroţcaia, de pe malul Nistrului, aşadar, la ţară. ..."
Citeste tot articolul
IOAN MARCHIŞ - "Nu m-a luat moartea. M-a primit soarele"
"M-am născut în Bârsana, într-o familie cu rădăcini atestate de diplome vechi, din secolele trecute. Unul dintre Marchişi a plecat cu Bogdan Vodă în Moldova, un alt Marchiş a fost în ceata lui Pintea Viteazu şi apoi s-a refugiat în Tămaia, dar pe la începutul secolului trecut, bunicul meu s-a stabilit la Bârsana. Bunica mea a fost vrăjitoare, o vrăjitoare bună, vindecătoare, şi, totodată, primul meu ghid în a înţelege văzutele şi nevăzutele acestei lumi."
Citeste tot articolul
Sfântul Mucenic Sava
Scrierile marilor istorici ai lumii antice se întâlnesc în credinţa că dacii au fost printre cei mai viteji luptători ai vremurilor de atunci, motivaţi, în dispreţul faţă de moarte, de credinţa în lumea de dincolo, prezisă de marele lor preot şi zeu, Zamolxe. Potrivit lui Ammianus Marcellinus, ultimul mare istoric al romanilor, însuşi împăratul Traian, care s-a războit cu ei ani de-a rândul şi i-a cunoscut atât de bine, a scris despre daci că sunt "cei mai războinici dintre toate neamurile din câte au existat vreodată..."
Citeste tot articolul
Satul bântuit
Ades, căutăm în lumea largă întâmplări enigmatice, la limita dintre magie şi paranormal, fără să ştim că la noi acasă, în România, există o grămadă de locuri şi de poveşti bizare, care nu pot fi explicate raţional. Bunăoară, obiectele zburătoare şi duhurile jucăuşe, cunoscute sub numele de fenomenul Poltergeist. Până nu demult, se credea că Brazilia e pe primul loc în lume la astfel de manifestări.
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII AUGUST
În august, planetele par să-şi fi dat întâlnire în zodia Fecioarei. Marele benefic Jupiter petrece ultima sa lună în acest semn, însoţit de Nodul Nord şi de Mercur, apoi, din 6, de Venus, iar din 22, de Soare. Toţi ne vor ajuta să ne ocupăm de relaţiile cu colegii noştri, de starea sănătăţii şi de animalele noastre de companie. Felul în care ne îngrijim acum de aceste domenii din viaţa noastră îşi va lăsa amprenta, în mod pozitiv sau negativ, în anii ce vor urma.
Citeste tot articolul
ELLIE GOULDING - De la curtea prinţului William, la UNTOLD
Clujul se pregăteşte din nou de dans. Pe scena festivalului UNTOLD vor urca începând de joi, 3 august, şi până duminică, 6 august, nume bine cotate ale scenei muzicale internaţionale. Vi le spunem pe toate, poate vă molipsiţi de vreunul dintre ele şi o luaţi şi dvs. spre capitala Ardealului, care a dat tradiţia pe picanterii muzicale "cool"...
Citeste tot articolul